!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θαυματουργή μεταστροφή αιρετικού

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Θαυματουργή μεταστροφή αιρετικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Σουβλίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 21:24 Εντάξει, γράφεις τόσα πολλά, και μάλιστα γενικότητες και αφορισμούς
Συγκεκριμένες οι 2 ερωτήσεις μου χωρίς πολλά πολλά επάνω σε αυτό που που πέταξες (προφανώς ιδέα δεν έχεις γιαυτό πετάς την μπάλα στην εξέδρα)
taliban έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 21:07
Σουβλίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 19:16 Γιατί εξαντλείς τα όρια της λεγόμενης αυστηρότητας στις τιμωρίες ή να το πούμε σωστότερα στα επιτίμια ή τους κανόνες?
Όταν εγώ μιλάω για αυστηρότητα παραπάνω δεν αναφέρομαι στα επιτίμια των αμαρτιών αλλά στην υγιή διδασκαλία και μεθοδολογία της ορθοδόξου παραδόσεως.
Υγιής διδασκαλία και μεθοδολογία της ορθοδόξου παραδόσεως αναφορικά με τον πνευματικό. Συγκεκριμένα τι?
Γράφεις γενικότητες.
Ποια είναι αυτή η υγιής διδασκαλία και ποια η μεθοδολογία με την αυστηρή τήρηση της πατερικής παράδοσης ;
Γίνε συγκεκριμένη...
Σουβλίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 21:24 χρειάζεται να κάτσω να ασχοληθώ με πάνω από δυο γραμμές και αυτήν την στιγμή δεν μπορώ.
Ας ασχοληθεί κάποιος που το κατέχει και είναι χριστιανός στην πράξη.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Μακάρι να ασχοληθεί και κανεις άλλος που να τα κατέχει γενικότερα αλλά με εσάς εδώ-το έχω ξαναπεί-και να θέλει να κάνει άνθρωπος σοβαρή κουβέντα, έχει διαπιστώσει οτι δεν παίζει..

Λοιπόν, θα σου κάνω μια παρατήρηση: ρωτάς σαν να μην ξέρεις ενώ γνωρίζεις βεβαίως πολύ καλά, αλλιώς, πώς θα έκανες την παρατήρηση παραπάνω περι Αγίου Πορφυρίου

Υγιής διδασκαλία είναι εκείνη που δεν νοθεεύει την Πίστη, δεν παρεκκλίνει από το Δόγμα και δεν καταστρατηγεί τα ορισμένα (αυτά που έχουν οριστεί) θέματα και κανόνες στην Εκκλησία από τους Αγίους Πατέρες και τις Συνόδους.
Παραδείγματα:
δεν δεχόμαστε συμπροσευχές με αιρετικούς (πόσο μάλλον Θεία Κοινωνία)
δεν αλλάζουμε τις παραδεδομένες και ορισμένες από Συνοδους νηστείες προς χάριν της όποιας νεωτερικότητας ή φαινομενικής ανάγκης των καιρών (εδώ μέχρι και τα Goodys έχουν Mac σαρακοστιανά, ή έχουμε και τόσα βέγκαν μαγαζιά, αλλοίμονο εαν είναι τόσο δύσκολο να νηστέψει κάποιος επειδή ζει στην εποχή μας...)
Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας σε σχέση με τον πνευματικό ούτε και ο πνευματικός κάνει του κεφαλιού του σε σχέση με του Κανόνες και την Διδασκαλία και τον τρόπο που ο πιστός αναπτύσσει την ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, επικυρώνοντας και αναγνωρίζοντας στην ουσία με την ποιμαντική του λανθασμένες πνευματικές κατευθύνσεις δηλαδή αιρέσεις (να μην το μπερδεύουμε με την Οικονομία και την μέγιστη αρετή της Διάκρισης που εφαρμόζει κάθε πνευματικός αναλόγως του συγκεκριμένου ανθρώπου που έχει δίπλα του)
και άλλα πολλά που αφορούν και τον τρόπο της λατρείας, της εκκλησιαστικής τάξης κτλ
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Παράδειγμα επίσης, από τον Άγιο Πορφύριο, συγκεκριμένο, για να καταλάβεις ποιά αυστηρότητα είχε και δεν είχε σε θέματα αληθούς ομολογίας και Πίστεως ο Άγιος αλλά και ορθοπραξίας.
Το έχει αναφέρει μοναχή, Ηγουμένη αυτήν την στιγμή σε μοναστήρι, πνευματικοπαίδι του Αγίου Πορφυρίου, η οποία έζησε χρόνια κοντά του και την οποία ο ίδιος ο Άγιος έκανε μοναχή κατα πώς το ήθελε διακαώς και η ίδια:
στα νεανικά της χρόνια βρέθηκε με μια παρέα χίππιδων που ήταν τότε της μόδας στην περιοχή που βρίσκεται το μοναστήρι του στον Γέρακα σήμερα και είπαν να μπουν μέσα (ήξερε νομίζω η συγκεκριμένη για τον γέροντα από πριν, από την μητέρα της).
Ο Άγιος, τυφλός τότε (είχε καρκίνο στην υπόφυση) την "είδε" και την φώναξε κοντά του. Μόλις εκείνη πήγε κοντά του

της άστραψε μια σφαλιάρα

και της λέει, τί θέλεις εσύ μαζί με αυτούς?

Η Γερόντισσα χαρακτηρίζει το συμβάν ως "Αγία Σφαλιάρα" και συνεχίζει το έργο της μαρτυρώντας τα πολλά θαυμαστά που είχε ζήσει αλλά και συνεχίζει να ζει με τον Άγιο.

Και θα πει κανείς, όπως και η ίδια λέει, μα δεν έκαναν και τίποτα παράνομο ή "άσχημο" με τα παιδιά εκείνα τότε, απλώς ζούσαν σε αυτή την φάση που ψαχνόντουσαν αλλά ηταν και έτσι να το πουμε, αγνά παιδια.

Αλλά ο Άγιος που αν και τυφλός και "έβλεπε" και έβλεπε, χρειάστηκε να κινηθεί εκείνη την στιγμή με συγκεκριμένο τρόπο στη συγκεκριμένη κοπέλα.

Επειδή, σαφώς, γνώριζε πολύ καλά τους κινδύνους τέτοιων αιρετικών διδασκαλιών κτλ για τις ΨΥΧΕΣ.
Και υπάρχει και βίντεο με τον ίδιο που ομολογεί το γεγονός οτι άλλο τα ψεύτικα φώτα των διαφόρων θρησκειών και φιλοσοφιών και άλλο η Αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως.

Προσωπικά, έχω γνωρίσει (μέσα σε νοσοκομείο) γυναίκα που είχε γνωρίσει τον Άγιο Πορφύριο προσωπικά, με επέμβαση προσωπικά στην ζωή της και που μου έχει αφηγηθεί και περιστατικά όπου ο γέροντας χρειάστηκε να είναι από αυστηρός έως πολύ αυστηρός.

Ευχαριστημένος?
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

blackpaint έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 16:05
Σουβλίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 15:41 επροχθές έβλεπα σε Ορθόδοξο ναό πολιτείας της Αμερικής να κάνουν τιμητική τελετή στην μνήμη...σκύλου της αστυνομίας που έπεσε στο καθήκον από πυρά ληστή :-?
και γιατι ειναι κακο αυτο;
γιατί τα σκυλιά δεν έχουν ψυχή, συμφωνα με τη θρησκεία τους. Αρα δεν υπαρχει λογος και να τα διαβάζεις όταν ψοφάνε.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Για την ακρίβεια του θέματος (τουλάχιστον από όσα εγώ παρακολούθησα) δεν ξέρω τί ακριβώς έγινε μέσα στον ναό (δεν έκατσα να δω όλο το βίντεο), προφανώς δεν τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση (τίνος τα πεθαμένα να συγχωρεθούν δηλαδή κτλ λολ) ούτε μνημόσυνο με την έννοια οτι διαβάστηκαν ευχές προς κεκοιμημένους (πώς θα ήταν δυνατόν, τα ίδια με την προηγουμενη παρένθεση, λολ)-δεν θέλω να φανταστώ βέβαια τί μπορεί και να συνέβη, σε ναό ήτανε, ιερέα πήρε το μάτι μου...- ήταν όμως τιμητική τελετή στην μνήμη ζώου, στην Εκκλησία δε, όταν λέμε τιμούμε την μνήμη του νεκρού, αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο ανθρώπινο πρόσωπο με ψυχή και αυτό τιμούμε, την συνέχειά του στον επουράνιο κόσμο (αυτό είναι το "αιωνία η μνήμη"), οτι ο άνθρωπος συνεχίζει και ζει.
Η λογική του να στείνεις μέσα σε Ορθόδοξο ναό, μπροστά στην Ωραία Πύλη και πάνω σε τράπεζα φωτογραφία του σκύλου καδραρισμένη και στεφάνια και τις μπάντες της αστυνομίας σε παράταξη, εκτός από αστειότητα και γελοιότητα ειναι και σημείο του πώς σταδιακά (και μελετημένα θα έλεγε κανείς και δικαίως) νοθεύεται και ξηλώνεται η Πίστη (εκτός που γελοιποιείται)
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

μπορεί στο μέλλον να αποδειχτεί πως έχουν και τα σκυλάκια ψυχη
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

https://www.reddit.com/r/OrthodoxChrist ... senios_st/

tag Nandros για να επισκέπτεται το post όποτε του πέφτει η πίεση :003:
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

'
Εικόνα
in 2050, almost two-thirds of all Europeans (65%) are expected to identify as Christian (this does not imply that most will be regular churchgoers). By contrast, roughly three-quarters (75%) of Europeans identified as Christian in 2010.
people who do not identify with a religious group (ΑΘΕΟΙ) is expected to grow from 19% of Europe’s population in 2010 to 23% by 2050.

http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... will-grow/
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

χαρας ευαγγελια για τα φολκ ρηλιτζιονζ = αρχαιογκαγκα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Υγιής διδασκαλία είναι εκείνη που δεν νοθεεύει την Πίστη, δεν παρεκκλίνει από το Δόγμα και δεν καταστρατηγεί τα ορισμένα (αυτά που έχουν οριστεί) θέματα και κανόνες στην Εκκλησία από τους Αγίους Πατέρες και τις Συνόδους.
Παραδείγματα:
δεν δεχόμαστε συμπροσευχές με αιρετικούς (πόσο μάλλον Θεία Κοινωνία)
δεν αλλάζουμε τις παραδεδομένες και ορισμένες από Συνοδους νηστείες προς χάριν της όποιας νεωτερικότητας ή φαινομενικής ανάγκης των καιρών

Καμία αντίρρηση.
Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας σε σχέση με τον πνευματικό ούτε και ο πνευματικός κάνει του κεφαλιού του σε σχέση με του Κανόνες και την Διδασκαλία και τον τρόπο που ο πιστός αναπτύσσει την ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, επικυρώνοντας και αναγνωρίζοντας στην ουσία με την ποιμαντική του λανθασμένες πνευματικές κατευθύνσεις δηλαδή αιρέσεις (να μην το μπερδεύουμε με την Οικονομία και την μέγιστη αρετή της Διάκρισης που εφαρμόζει κάθε πνευματικός αναλόγως του συγκεκριμένου ανθρώπου που έχει δίπλα του)
και άλλα πολλά που αφορούν και τον τρόπο της λατρείας, της εκκλησιαστικής τάξης κτλ
Το πρόβλημα στην διατύπωση σου είναι πως ο Πορφύριος έγραψε περί αυστηρότητας και πως κάποιοι πνευματικοί το παρατραβάνε υπερβολικά.
Αυτό ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία ενός θεού τιμωρού κατά τις επιταγές του πηδαλίου που ακολούθησαν-προφανώς-οι πνευματικοί σας πατέρες (ορισμένοι εξ αυτών) με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος από την Εκκλησία και να πέφτει στα δίχτυα του διαβόλου μουχαχαχαχα !
Δηλαδή ο πορφύριος μας λέει πως εφαρμόζουν αδιακρίτως αυστηρούς κανονισμούς με αποτέλεσμα να συμβαίνει το αντίθετο.
Άρα έκαναν/κάνουν του κεφαλιού τους απ την μια και απ την άλλη βλέπεις από μια μερίδα κληρικών τελείως χαλαρή αντιμετώπιση και ευλογίες για θ.κοινωνία....
Διαφορετικά δεν θα έγραφε ένας καλόγερος με γνώση επί αυτών των θεμάτων :
Μερικοί πνευματικοί διαπράττουν έγκλημα

Πως δεν κάνουν του κεφαλιού τους; Το κάνουν και δεν υπολογίζουν συνέπειες...Στερούμενοι Εκκλησιαστικής και πάνω απ όλα παιδείας κοινωνικής και αντίληψης προς τις ανάγκες του ποιμνίου τους.
Το ακριβώς αντίθετο από όσα πρέσβευε ο Χριστός....
Οι πατερικές διδασκαλίες σας βρίθουν αντιφάσεων και ξεπερασμένων αντιλήψεων σε σχέση με το σήμερα.
Σουβλίτσα έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 13:45 Μακάρι να ασχοληθεί και κανεις άλλος που να τα κατέχει γενικότερα αλλά με εσάς εδώ-το έχω ξαναπεί-και να θέλει να κάνει άνθρωπος σοβαρή κουβέντα, έχει διαπιστώσει οτι δεν παίζει..

Λοιπόν, θα σου κάνω μια παρατήρηση: ρωτάς σαν να μην ξέρεις ενώ γνωρίζεις βεβαίως πολύ καλά, αλλιώς, πώς θα έκανες την παρατήρηση παραπάνω περι Αγίου Πορφυρίου
Όταν σου κάνω μια ερώτηση(ξεκάθαρη ερώτηση και απαντάς επανειλημμένα με γενικολογίες πως είναι δυνατόν να φταίει ο άλλος που ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις; :lol: :lol:

Εφόσον πιστεύεις πως η ταμπέλα χριστιανός ή άθεος ή βούδας κλπ προσδίδει κάποια ανώτερη αξία σε μια συζήτηση και δικαιολογείς ad homimen εν ονόματι τσουβαλιάσματος για να αντικρούσεις....Εμ δεν ξέρεις τι σου γίνεται πόσο μάλλον επί θεολογικών(θες να με κανεις και παρατήρηση) που κατέχεις μια επιφανειακή γνώση ερχόμενη μάλιστα σε αντίθεση με λόγους αγίων (κατά την Εκκλησία σας) και ιερέων σας που λίγο πολύ μας λένε (σύμφωνα με την παράδοση που επικαλείσαι) τα εξής(πηγή) :

Εχουμε άποψη για όλα. Εξωτερικά λέμε άγια πράγματα, ενώ μέσα μας νιώθουμε άλλα.
Και αυτό είναι διχασμός

Το 1990 είχα επισκεφθεί τον πατέρα Παΐσιο στο Αγιον Ορος. Τώρα πλέον είναι ο Αγιος Παΐσιος. Εκείνα τα χρόνια μου άρεσε πολύ να κάνω κατηχητικό και να μιλάω στα παιδιά, να τους εξηγώ την πίστη μας, για τον Θεό, για τους ανθρώπους, για την Εκκλησία μας, τι πρέπει να κάνουμε, τι δεν πρέπει να κάνουμε, τι είναι αμαρτία, τι δεν είναι. Παρ' όλα αυτά, είχα μέσα μου κι έναν προβληματισμό αν κάνω καλά κι ασχολούμαι με όλα αυτά. Και του λέω: «Πάτερ μου, εσείς τι λέτε; Να κάνω ή όχι κατηχητικό;» Και ο Αγιος Παΐσιος μου απάντησε με ένα ερώτημα: «Να σου πω, ρε παιδί. Στην Αμερική έχεις πάει εσύ;» Του λέω: «Δεν έχω πάει, όχι». «Μάλιστα. Δεν έχεις πάει. Στον φούρνο της γειτονιάς σου ξέρεις να πηγαίνεις;» Του λέω: «Ξέρω. Πηγαίνω κάθε ημέρα, παίρνω ψωμί». «Στο σχολείο της γειτονιάς σου ξέρεις να πηγαίνεις; Δηλαδή, αν σε ρωτήσει ένα παιδάκι πώς πάνε στο σχολείο, ξέρεις να του πεις;» Του λέω: «Ξέρω, πάτερ, γιατί πηγαίνω κάθε ημέρα». «Αν όμως σε ρωτήσει πώς πάνε στην Αμερική, ξέρεις να του πεις πώς πάνε;» «Οχι, πάτερ, δεν ξέρω, επειδή δεν έχω πάει στην Αμερική». «Ε, αυτό θα κάνεις και στη ζωή σου γενικά. Αυτό θα κάνεις και στο κατηχητικό: Θα τους λες πώς πάνε στον φούρνο και πώς πάνε στο σχολείο, δηλαδή πράγματα που ζεις και πράγματα που ξέρεις. Να μην τους μιλάς για την Αμερική, που δεν ξέρεις».

Δεν γνωρίζω αν η ερώτηση για την Αμερική ήταν σημαδιακή ή όχι. Διότι τότε όντως δεν είχα καμία σχέση με την Αμερική ούτε είχα φανταστεί ποτέ ότι θα πάω. Ομως από το 2007 και έπειτα πηγαίνω πολλές φορές στην Αμερική! Τότε που με ρώτησε ο Αγιος Παΐσιος όμως δεν είχα πάει ούτε μία.

Κατάλαβα ότι το μήνυμα που ήθελε ο Αγιος να μου δώσει είναι να μην είμαι άνθρωπος της τυπικής συζήτησης, της τυπικής κατήχησης και Θεολογίας, μα να λέω πράγματα ουσιαστικά. Και κυρίως μόνο αυτά που γνωρίζω προσωπικά. Αυτά που έχω προσεγγίσει εκ πείρας και είναι εμπειρία δική μου.

«Μίλα για τον φούρνο! Να λες πώς πάνε να πάρουν ψωμί στον φούρνο και πώς πάνε στο σχολείο της γειτονιάς». Αυτό που μου είπε ο Αγιος φαίνεται πολύ απλό, είναι όμως πολύ ουσιαστικό και βασικό. Διότι είναι πρόσκληση για ζωή γνησιότητας και ειλικρίνειας. Μπαίνουμε στην Εκκλησία για να γνωρίσουμε τον Θεό, αλλά ύστερα από λίγο κάποιοι γινόμαστε ψεύτικοι. Αποκτάμε ύφος βιτρίνας. Δίνουμε την εντύπωση ότι τα ξέρουμε όλα. Με ευκολία μιλάμε για τα πάντα. Με μεγάλη προχειρότητα θέλουμε να λύνουμε προβλήματα άλλων.

Εχουμε άποψη για όλα. Μας αρέσει να σηκώνουμε τον δείκτη μας και να κάνουμε παρατήρηση. Κι όλα αυτά ενώ κι εμείς οι ίδιοι είμαστε τελείως διαφορετικοί μέσα μας. Εξωτερικά λέμε άγια πράγματα, ενώ μέσα μας νιώθουμε άλλα. Διχασμός. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που μου τόνισε ο Αγιος Παΐσιος: Μίλα για τον Θεό κυρίως με τη ζωή σου.

Από το βιβλίο του π. Ανδρέα Κονάνου «Ολα του γάμου δύσκολα...» των εκδόσεων Αθως

Ευχαριστημένος?
Όχι.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Και βέβαια δεν είσαι, αφού διαστρέφεις κάθε τι που σου λέει ο άλλος παραθέτοντας κι επισυνάπτοντας κατα το δοκούν.

Τράβα πες στους Αγίους Παίσιο και Πορφύριο τώρα οτι οι Πατέρες είναι ξεπερασμένοι, τώρα βέβαια είναι λίγο δύσκολο, ας τόλμαγες να τους το πεις όσο ζούσαν...

by the way, γνήσια πνευματικά παιδιά των αγίων μπορούν να σου επιβεβαιώσουν τα παραπάνω

ΥΓ: μην μπερδεύεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ λέει ο π. Ανδρέας Κονάνος με αυτό που ΕΣΥ επιχειρεις να πεις.

Καληνύχτα σου
jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap »

vantono έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 14:34
blackpaint έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 16:05
Σουβλίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 15:41 επροχθές έβλεπα σε Ορθόδοξο ναό πολιτείας της Αμερικής να κάνουν τιμητική τελετή στην μνήμη...σκύλου της αστυνομίας που έπεσε στο καθήκον από πυρά ληστή :-?
και γιατι ειναι κακο αυτο;
γιατί τα σκυλιά δεν έχουν ψυχή, συμφωνα με τη θρησκεία τους. Αρα δεν υπαρχει λογος και να τα διαβάζεις όταν ψοφάνε.
Δε διαβάζονται όσα δεν ανήκουν στα έλλογα όντα, όχι γιατί δεν έχουν όμως ψυχή, αλλά γιατί η πηγή των ψυχικων τους λειτουργιών μετά το τέλος τους παύει να υφίσταται.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

Σουβλίτσα έγραψε: 27 Νοέμ 2018, 18:55 Τράβα πες στους Αγίους Παίσιο και Πορφύριο τώρα οτι οι Πατέρες είναι ξεπερασμένοι, τώρα βέβαια είναι λίγο δύσκολο, ας τόλμαγες να τους το πεις όσο ζούσαν...
ακους taliban;

εχεις τα αρχιδια να τα πεις αυτα στα μουτρα του Παϊσιου; δε τα έχεις

CHECKMATE ATHIESTS
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

taliban έγραψε: 26 Νοέμ 2018, 17:12

Αυτό ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία ενός θεού τιμωρού κατά τις επιταγές του πηδαλίου που ακολούθησαν-προφανώς-οι πνευματικοί σας πατέρες (ορισμένοι εξ αυτών) με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος από την Εκκλησία και να πέφτει στα δίχτυα του διαβόλου μουχαχαχαχα !
Δηλαδή ο πορφύριος μας λέει πως εφαρμόζουν αδιακρίτως αυστηρούς κανονισμούς με αποτέλεσμα να συμβαίνει το αντίθετο.
Άρα έκαναν/κάνουν του κεφαλιού τους απ την μια και απ την άλλη βλέπεις από μια μερίδα κληρικών τελείως χαλαρή αντιμετώπιση και ευλογίες για θ.κοινωνία....
Διαφορετικά δεν θα έγραφε ένας καλόγερος με γνώση επί αυτών των θεμάτων :
Μερικοί πνευματικοί διαπράττουν έγκλημα

Το ακριβώς αντίθετο από όσα πρέσβευε ο Χριστός....

Έχω μπερδέψει τα quote
Ας πω αυτά που ξέρω
Περί πηδαλίου κι εξομολόγησης

Ο Πνευματικός θα πρέπει να ταιριάζει με τον εξομολογούμενο. Ένα αυτό

Δεύτερο, στην εξομολόγηση μεσω πνευματικού μας μιλάει ο Χριστός ( Άγιο Πνεύμα)

Όταν διαβάζει τη συγχωρητικη ευχή, τα χέρια του Χριστού μας ακουμπούν

Δεδομένο πρέπει να είναι ο σωστός πνευματικός.

Παρόλα αυτά, όλοι έχουν τη Χάρη, κι οι ίδιοι θα δώσουν λόγο για τις ψυχές που αναλαμβάνουν χειρότερα απ' ότι εμείς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”