Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Βλέπω το σχόλιο του Otto, που με την μια πήγε το μυαλό του σε εμπρησμό για να χτυπήσουν οι Ζαιοι τονκουλημας. Είμαι σίγουρος ότι το αντίστοιχο κομματοσκυλο κάποιου άλλου κόμματος σκέφτηκε απευθείας την πολιτική ευθύνη. Θα μπει σε λίγο και ο φραπεζιτης να μας πει "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε".
Μπράβο, με αυτά τα μυαλά θα πάει η χώρα μπροστά. Εγώ πάλι ευχαριστώ τον Θεό (και ας είμαι άθεος) που με φώτισε και σηκώθηκα και έφυγα νέος.
vantono έγραψε: 19 Ιουν 2024, 15:48
Εμ αν είναι δυνατόν ρε φίλε, ημαρτον. Και εγώ για αυτό λέω. Καταλαβαίνω ότι παίρνει αμυντική στάση για κομματικούς σκοπούς, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν θα με ενοχλούσε καθόλου ούτε θα το σχολίαζα, αν δεν έφτανε (άθελά του) να ξεπλένει το μέσο κυρΠαντέλο που βγαίνει με το πουκάμισο ανοιχτό στις 3 το μεσημέρι και κόβει σίδερα στην αυλή του με τροχό και σου λέει "έλα μωρ'τωρα, που από μένα θα ξεκινήσει ολόκληρη φωτιά"...
Μπράβο που είστε έξυπνοι αλλά ο Βαθρακογιάννης ανέφερε χτες 300 εστίες μέσα σε μερικές ώρες.
Έναν εμπρηστή τον έπιασε και βίντεο.
Και 62 αγροτοδασικές φωτιές σύνολο. Συνεχίστε τώρα την σκέψη σας.
Let them make the first mistake. We make the last move.
vantono έγραψε: 19 Ιουν 2024, 15:43
Πάλι τους ψεκισμούς για εμπρηστες αρχίσατε?
Ημαρτον, λες και με τέτοιους ανέμους θέλει πολύ προσπάθεια για να αρπάξει φωτιά με ένα πεταμένο τσιγάρο, ένα γυαλί κόντρα στον ήλιο πάνω σε ξερόχορτα, η μία ηλεκτροκόλληση ή τρόχισμα.
Καταλαβαίνω ότι το κάνετε για κομματικούς λόγους ορισμένοι, αλλά καταλάβετε επιτέλους ότι έτσι ενδομυχα αθωωνετε τους μαλακες.
Σίγουρα υπάρχουν άρρωστοι που βάζουν φωτιά και από δόλο αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εμπρηστων είναι οι εξ αμελείας.
Βλακείες γράφεις. Μάλιστα για Κεφαλλονιά που ξέρω πολύ συγκεκριμένα πράγματα το 95+% των φωτιών είναι εμπρησμοί. Φαίνεται και από τα μοτίβα βέβαια αν και έχω και πιο ξεκάθαρες πληροφορίες.
Ημαρτον, λες και με τέτοιους ανέμους θέλει πολύ προσπάθεια για να αρπάξει φωτιά με ένα πεταμένο τσιγάρο, ένα γυαλί κόντρα στον ήλιο πάνω σε ξερόχορτα, η μία ηλεκτροκόλληση ή τρόχισμα.
Καταλαβαίνω ότι το κάνετε για κομματικούς λόγους ορισμένοι, αλλά καταλάβετε επιτέλους ότι έτσι ενδομυχα αθωωνετε τους μαλακες.
Σίγουρα υπάρχουν άρρωστοι που βάζουν φωτιά και από δόλο αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εμπρηστων είναι οι εξ αμελείας.
Βλακείες γράφεις. Μάλιστα για Κεφαλλονιά που ξέρω πολύ συγκεκριμένα πράγματα το 95+% των φωτιών είναι εμπρησμοί. Φαίνεται και από τα μοτίβα βέβαια αν και έχω και πιο ξεκάθαρες πληροφορίες.
Βλακείες γράφω για το ότι μια φωτιά μπορεί να ξεκινήσει και από ένα πεταμενο γυαλί πανω σε ξερόχορτα κόντρα στον ήλιο, ένα τροχό ή μια ηλεκτροκόλληση, με συνδυασμό δυνατών ανέμων και 40 βαθμών?
Να υποθέσω ότι είναι και λάθρο ολοι οι εμπρηστες στην Κεφαλλονιά ε? Και Τούρκοι και εγκάθετοι του Σορος φυσικά.
Κομπλέ, συνεχίστε το ξέπλυμα του μέσου κυρΠαντέλου.
Αφού οι εστίες μιας φωτιας δημιουργούνται μόνο από εσκεμμένο εμπρησμό εγκάθετων, και ποτέ από αμέλεια γιδογαμαίων κυρΠαντέλων, όλα καλά.
Λευκός Λύκος έγραψε: 20 Ιουν 2024, 07:50
Και στον Έβρο και προπερσυ και πέρσυ οι φωτιές ήταν εμπρησμός.
Νομίζω πιο σπάνιο είναι να πάρει τυχαία η φωτιά πλέον.
Εχμμ, όχι "πιο σπάνιο". Είναι το συνηθέστερο. Όλες οι μεγάλες φωτιές του παρελθόντος από μαλακες που έκοβαν στην αυλή τους με τροχό και πετούσαν σπίθες έχουν ξεκινήσει, ή από μαλακόγριες που ξέχασαν ανοιχτή την κουζίνα όταν μαγείρευαν.
Εχμμ, όχι "πιο σπάνιο". Είναι το συνηθέστερο. Όλες οι μεγάλες φωτιές του παρελθόντος από μαλακες που έκοβαν στην αυλή τους με τροχό και πετούσαν σπίθες έχουν ξεκινήσει, ή από μαλακόγριες που ξέχασαν ανοιχτή την κουζίνα όταν μαγείρευαν.
Ισχύει αυτό που λες.
Ακόμα και τώρα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.
Αλλά όταν βλέπεις μια φωτιά σε ένα σημείο,και μετά από λίγο βλέπεις νέες εστίες σε 3-4 διαφορετικά σημεία, τότε είναι εμπρησμός.
Αυτό έγινε πέρσυ στον Έβρο. 4-5 εστίες διάσπαρτες στην ίδια κατεύθυνση και από το δάσος της Δαδιάς η φωτιά κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και πιο κάτω.
Ισχύει αυτό που λες.
Αλλά όταν βλέπεις μια φωτιά σε ένα σημείο,και μετά από λίγο βλέπεις νέες εστίες σε 3-4 διαφορετικά σημεία, τότε είναι εμπρησμός.
Αυτό έγινε πέρσυ στον Έβρο. 4-5 εστίες διάσπαρτες στην ίδια κατεύθυνση και από το δάσος της Δαδιάς η φωτιά κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και πιο κάτω.
Βέβαια με 8-9 Μποφώρ δεν είναι και απίθανο να πάρει ο αέρας κάνα φλεγόμενο κουκουνάρι η αλλά φλεγόμενα debris και να τα πετάξει ξέρω γω 500 μέτρα παρακάτω και να ξεκινήσουν αυτά νέες εστίες
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Τα πουλια τα φλεγομενα φταινε .
Και τα πευκα. Και οι ζαιοι.
Οι ανεμογεννητριες, ειναι για να μην φαινεται μετα αδειο το καμενο βουνο.
το βελτιωνει οπτικα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος πήζον bot την 20 Ιουν 2024, 09:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vantono έγραψε: 20 Ιουν 2024, 09:11
Ισχύει αυτό που λες.
Βέβαια με 8-9 Μποφώρ δεν είναι και απίθανο να πάρει ο αέρας κάνα φλεγόμενο κουκουνάρι η αλλά φλεγόμενα debris και να τα πετάξει ξέρω γω 500 μέτρα παρακάτω και να ξεκινήσουν αυτά νέες εστίες
Στον Έβρο τουλάχιστον,οι εστίες δεν πήραν από κουκουνάρια κτλ. Οι αποστάσεις στις εστίες ήταν μεγάλες.
Βλακείες γράφω για το ότι μια φωτιά μπορεί να ξεκινήσει και από ένα πεταμενο γυαλί πανω σε ξερόχορτα κόντρα στον ήλιο, ένα τροχό ή μια ηλεκτροκόλληση, με συνδυασμό δυνατών ανέμων και 40 βαθμών?
Να υποθέσω ότι είναι και λάθρο ολοι οι εμπρηστες στην Κεφαλλονιά ε? Και Τούρκοι και εγκάθετοι του Σορος φυσικά.
Αφού οι εστίες μιας φωτιας δημιουργούνται μόνο από εσκεμμένο εμπρησμό εγκάθετων, και ποτέ από αμέλεια γιδογαμαίων κυρΠαντέλων, όλα καλά.
βλακειες γραφεις μπομπο στην περιοχη μας φοβομαστε και να αναψουμε τσιγαρο
οχι και φωτιες σε ξεροκλαδα !!.οι φωτιες επι το πλειστον μπαινουν απο εμπρησμους
και πολυ σπανια απο εργασιες ηλεκτροκολλησεις
Για μένα η μεγάλη τραγωδία και η τεράστια ευθύνη της πολιτείας είναι στα δάση που καίγονται. Τα σπίτια είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα. Ειδικά όταν κάποιος έχει χτίσει δίπλα στα πεύκα χωρίς κανένα μέσο πυρόσβεσης, το θέμα δεν είναι ΑΝ θα καεί, αλλά πότε. Βλέπω πχ κάτι βίλλες στην Πολιτεία που είναι μέσα στα πεύκα (κοντά στο σπίτι του γέρου Καραμανλή). Η θεία μου έμενε πολλά χρόνια στην περιοχή και ξέρω ότι κάποιοι την έχουν γλιτώσει στο παρά τρίχα. Ε, δεν θα τη γλιτώνουν για πάντα. Και η πολιτεία δεν μπορεί κάνει τίποτα γι'αυτό.
Αλλά για τα δάση, η αμέλεια της πολιτείας είναι εγκληματική. Έχουμε βρει το νέο αφήγημα τώρα, ότι αφού στείλαμε alert και δεν κάηκε κανείς άνθρωπος, είμαστε επιτυχημένοι. Ε βέβαια, μετά το Μάτι, ας καεί και όλη η Πίνδος. Αφού δεν κάηκε άνθρωπος είμαστε εντάξει.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2024, 07:48
Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν από αμέλεια, είπα ότι είναι σπάνιες. Δεν έγραψα 100%, από τον κώλο σου το έβγαλες αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα που έγραψες. Σόρυ αλλά έτσι είναι.