!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τρανς άτομα και εργασια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Σε ποιες δουλειές θα δεχόσασταν να προσλάβετε ένα τρανς ατομο

1. Πωλήτρια
6
9%
2. Δασκαλα/ Καθηγήτρια
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
3. Βρεφονηπιοκομος/ Νηπιαγωγούς
3
5%
4. Γιατρός
1
2%
5. Δικηγόρος
2
3%
6. Αστυνομικός
1
2%
7. Εποπ
4
6%
8. Διευθυντικό στέλεχος
2
3%
9. Όλες
16
24%
10. Καμία
28
42%
11. Δξ/Δα
3
5%

Σύνολο ψήφων: 66

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Re: Τρανς άτομα και εργασια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

Portia έγραψε: 15 Ιουν 2024, 01:10 Μια φορα κι εναν - οχι πολυ παλιο καιρο - σε ενα γραφειο πολυεθνικης σε πολη της Δυτικης Ευρωπης με εντονο το μουσουλμανικο στοιχειο, ειχε προσληφθει μια τρανς γυναικα. Απο τις πρωτες μερες εδειξε εξαιρετικα δειγματα της δουλειας της και του ευγενικου της χαρακτηρα.

Παρολα αυτα, επειτα απο κανα διμηνο η ιδια δηλωσε παραιτηση. Ο λογος ηταν πως οι Μουσουλμανες συναδελφισσες ειχαν διαμαρτυρηθει στο "it's-all-about-diversity-and-inclusivity" HR για το γεγονος πως η τρανς εργαζομενη χρησιμοποιουσε τις γυναικειες τουαλετες. Τα συμπερασματα δικα σας.
Το συμπέρασμα είναι ότι στην ολυμπιάδα των καταπιεσμένων κέρδισε το χαρτί "Ισλάμ + γυναίκα" έναντι του "τρανς", το οποίο μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Θα περίμενα το ανάποδο. Εννοείται αν ήταν άντρες οι καταγγέλλοντες, θα είχανε χάσει (που οι άντρες δεν τολμάνε κιόλας, μας έχουν κόψει τα αρχίδια)

Αυτό δείχνει και το σαθρό της ιδεολογίας αυτής καθώς έχει μέσα ένα mob mentality & struggle of groups. Αν οι μουσουλμάνες ήταν 2-3, θεωρώ ότι θα είχαν πάρει επίπληξη αλλά υποθέτω ότι ήταν παραπάνω;;
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Κακά τα ψέματα η ελληνική κοινωνία έχει καταδικάσει τα τρανς άτομα να μπορούν να εργαστούν μόνο ως σεξ εργάτριες.
Ακόμα και οι σχετικά νεότερες γενιές μόλις ακούνε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος τρανς να εργαστεί σε άλλου τύπου δουλειά αρχίζουν τα περί ψυχικών διαταραχών και οι ακόμα πιο πυροβολημένοι τα περί του συστήματος που θέλει να αλλάξει το φύλλο των παιδιών μας.
Portia
Phorum.gr user: Portia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia »

masterridley έγραψε: 15 Ιουν 2024, 01:18
Portia έγραψε: 15 Ιουν 2024, 01:10 Μια φορα κι εναν - οχι πολυ παλιο καιρο - σε ενα γραφειο πολυεθνικης σε πολη της Δυτικης Ευρωπης με εντονο το μουσουλμανικο στοιχειο, ειχε προσληφθει μια τρανς γυναικα. Απο τις πρωτες μερες εδειξε εξαιρετικα δειγματα της δουλειας της και του ευγενικου της χαρακτηρα.

Παρολα αυτα, επειτα απο κανα διμηνο η ιδια δηλωσε παραιτηση. Ο λογος ηταν πως οι Μουσουλμανες συναδελφισσες ειχαν διαμαρτυρηθει στο "it's-all-about-diversity-and-inclusivity" HR για το γεγονος πως η τρανς εργαζομενη χρησιμοποιουσε τις γυναικειες τουαλετες. Τα συμπερασματα δικα σας.
Το συμπέρασμα είναι ότι στην ολυμπιάδα των καταπιεσμένων κέρδισε το χαρτί "Ισλάμ + γυναίκα" έναντι του "τρανς", το οποίο μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Θα περίμενα το ανάποδο. Εννοείται αν ήταν άντρες οι καταγγέλλοντες, θα είχανε χάσει (που οι άντρες δεν τολμάνε κιόλας, μας έχουν κόψει τα αρχίδια)

Αυτό δείχνει και το σαθρό της ιδεολογίας αυτής καθώς έχει μέσα ένα mob mentality & struggle of groups. Αν οι μουσουλμάνες ήταν 2-3, θεωρώ ότι θα είχαν πάρει επίπληξη αλλά υποθέτω ότι ήταν παραπάνω;;
Θα παραθεσω μονο τα facts οπως εκανα και στο αρχικο μου σχολιο και για ακομη μια φορα τα συμπερασματα πρεπει να ειναι του αναγνωστη. Η "προσφυγη" στο HR ηταν σχεδον μαζικη απο τις γυναικες εργαζομενες της συγκεκριμενης θρησκευτικης ομαδας.
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

Το πρόβλημα σ'αυτό το thread είναι ότι οι μισοί (ΚΑΙ αυτοί βρίζουν τους "πούστηδες" ΚΑΙ αυτοί που το παίζουν προοδευτικοί), δεν έχουν καμία εμπειρία από τρανς, άρα η άποψη τους είναι κυριολεκτικά αδιάφορη. Δεν μιλάμε εδώ πέρα για θρησκειολογία αλλά για πρακτικά ζητήματα.

Μόνο gobzi & foscilis καταθέσαν προσωπικές εμπειρίες, οι οποίες συμπίπτουν με τις δικές μου, καθότι προγραμματιστής.

Η δικιά μου εμπειρία από 2 πολυεθνικές είναι η εξής.

1) Οι τρανς μια χαρά μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Ας πούμε ένας πατέρας με κόρη που την είδε τρανς στα 50 του και άρχισε την μετάβαση, δούλευε το ίδιο καλά με πριν και τον πήγαινα πολύ καθώς ήταν και γαμώ τους χαρακτήρες. Ωραίο χιούμορ και όχι ακτιβισμός.

2) Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι τρανς ΔΕΝ μπορούν να περιοριστούν στα της δουλειάς, αλλά πρέπει πάσει θυσία να κάνουν ακτιβισμό. Αυτό, ειδικά αν τους βάλεις σε θέσεις HR, οδηγεί ΠΟΛΥ γρήγορα σε τοξικό κλίμα.

Του στυλ, να βγάζουν κανόνες όπου απαγορεύεται να λες "hi guys" γιατί αυτό κάνει assume ότι όλοι είναι άντρες wtf (αντιθέτως έπρεπε να λέμε "hi folks" λες και είμαστε στην Αλαμπάμα ρε πούστη μου). Λςς και το "guys" δεν είναι ungendered εδώ και καμιά 30αρα χρόνια και το λένε και οι γυναίκες μεταξύ τους..

Άλλο, να ποστάρονται "μελέτες" στο γενικό κανάλι για το πως "οι τρανς γυναίκες δεν έχουν υπεροχή έναντι των γυναικών στα σπορ" και από κάτω να συμφωνούν και να δίνουν λάικ οι τρανς και οι zteo της εταιρίας και να επικρατεί νεκρική σιγή από τους υπόλοιπους, κάτι που δεν ίσχυε στα άλλα ποσταρίσματα. Μια κατάσταση αρρωστημένη.

Η όλη φάση καταλήγει να καταπιέζεται το 90% της εταιρίας για να νιώθουν καλά το 1% και αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
Άβαταρ μέλους
gassim

masterridley έγραψε: 15 Ιουν 2024, 01:35 Το πρόβλημα σ'αυτό το thread είναι ότι οι μισοί (ΚΑΙ αυτοί βρίζουν τους "πούστηδες" ΚΑΙ αυτοί που το παίζουν προοδευτικοί), δεν έχουν καμία εμπειρία από τρανς, άρα η άποψη τους είναι κυριολεκτικά αδιάφορη. Δεν μιλάμε εδώ πέρα για θρησκειολογία αλλά για πρακτικά ζητήματα.

Μόνο gobzi & foscilis καταθέσαν προσωπικές εμπειρίες, οι οποίες συμπίπτουν με τις δικές μου, καθότι προγραμματιστής.

1) Οι τρανς μια χαρά μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Ας πούμε ένας πατέρας με κόρη που την είδε τρανς στα 50 του και άρχισε την μετάβαση, δούλευε το ίδιο καλά με πριν και τον πήγαινα πολύ καθώς ήταν και γαμώ τους χαρακτήρες. Ωραίο χιούμορ και όχι ακτιβισμός.

2) Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι τρανς ΔΕΝ μπορούν να περιοριστούν στα της δουλειάς, αλλά πρέπει πάσει θυσία να κάνουν ακτιβισμό. Αυτό, ειδικά αν τους βάλεις σε θέσεις HR, οδηγεί ΠΟΛΥ γρήγορα σε τοξικό κλίμα.

Του στυλ, να βγάζουν κανόνες όπου απαγορεύεται να λες "hi guys" γιατί αυτό κάνει assume ότι όλοι είναι άντρες wtf (αντιθέτως έπρεπε να λέμε "hi folks" λες και είμαστε στην Αλαμπάμα ρε πούστη μου). Λςς και το "guys" δεν είναι ungendered εδώ και καμιά 30αρα χρόνια και το λένε και οι γυναίκες μεταξύ τους..

Άλλο, να ποστάρονται "μελέτες" στο γενικό κανάλι για το πως "οι τρανς γυναίκες δεν έχουν υπεροχή έναντι των γυναικών στα σπορ" και από κάτω να συμφωνούν και να δίνουν λάικ οι τρανς και οι zteo της εταιρίας και να επικρατεί νεκρική σιγή από τους υπόλοιπους, κάτι που δεν ίσχυε στα άλλα ποσταρίσματα. Μια κατάσταση αρρωστημένη.

Η όλη φάση καταλήγει να καταπιέζεται το 90% της εταιρίας για να νιώθουν καλά το 1% και αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
Τα περιστατικά που περιγράφεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με την transgender κατάσταση όσο με το κλίμα της κοινωνίας ή ακόμα και με τον κάλο του καθενός.Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν στο περιθώριο δεν θα είχε αναπτυχθεί και αυτού του τύπου ο ακτιβισμός.
Σε άλλου τύπου κοινωνίες τα άτομα με διαταραχή φύλλου χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και ως εκ τούτου δεν νιώθουν και την ανάγκη για υπερβολές.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

masterridley έγραψε: 15 Ιουν 2024, 01:35 Του στυλ, να βγάζουν κανόνες όπου απαγορεύεται να λες "hi guys" γιατί αυτό κάνει assume ότι όλοι είναι άντρες wtf (αντιθέτως έπρεπε να λέμε "hi folks" λες και είμαστε στην Αλαμπάμα ρε πούστη μου). Λςς και το "guys" δεν είναι ungendered εδώ και καμιά 30αρα χρόνια και το λένε και οι γυναίκες μεταξύ τους..
Τουλάχιστον 60. Ξεκίνησε κάπου στην δεκαετία του '50 και ως την δεκαετία του '70 είχε γίνει κοινός τόπος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

sharp έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:03 Ψήφισα όλες, γιατί δεν παίζει ρόλο αυτό αλλά το πόσο κάνουν για την δουλειά.
Πόσο κάνει για την δουλειά κάποιος που φαντάζεται ότι είναι ο Κολοκοτρώνης;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2024, 00:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2024, 15:12
Sid Vicious έγραψε: 14 Ιουν 2024, 14:58 Έχω δουλέψει σε λαικές, φουρνο, οικοδομες, ανασκαφες, αποθηκες, καθαρισμα σταυλου, λουστρα επιπλων, ποτε δεν πέτυχα τρανσφορμερς
Οι συγκεκριμένες εργασίες δεν υποστηρίζουν το επιθυμητό στάιλινγκ.

Μόνον σε "αεράτες" υπηρεσίες είναι όχι μόνον ανεκτό αλλά και επιθυμητό το είδος. Μόδα, κομμώσεις, μακιγιάζ, διαφημιστικές, τμήματα πιαρ/εταιρικής εικόνας, κουτσομπολίστικα πάνελς, τέχνες, δυναμική αρθρογραφία, λοιπά. Και φυσικά ινφλουένσερς, που είναι ελεύθερο επάγγελμα.
Ξέρεις κάποιο τρανς άτομο που να εργάζεται σε αυτούς τους κλάδους; Και αν ναι σε τι ποσοστό ;
Φυσικά και ξέρω, διαφορετικά δεν θα το ανέφερα. Σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργεί ως μαστ, σε κάποιες άλλες σε ποσοστώσεις για την υπεράσπιση της εταιρικής εικόνας. Απλώς στην Ελλάδα, δεν είναι τόσο δυναμικό το κλίμα λογοκρισίας που επικρατεί στο εξωτερικό και ακριβώς γι' αυτό δεν υπάρχουν και οι αντίστοιχες ακτιβιστικές εκφράσεις/ενδυματολογικές υπερβολές στους εργασιακούς χώρους.

Αλλά τρανς που να δουλεύουν σε... αντιτουριστικά επαγγέλματα όπως αυτά που ανέφερε ο Sid, δεν ξέρω ούτε έναν. Γιατί άραγε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
λαθρολάγνο κουρκουμπίνι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:18 Φυσικά και ξέρω, διαφορετικά δεν θα το ανέφερα.
:smt122
sure...
(γελώ)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

λαθρολάγνο κουρκουμπίνι έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:18 Φυσικά και ξέρω, διαφορετικά δεν θα το ανέφερα.
:smt122
Μα ναι, δεν υπάρχουν εργαζόμενα όλα στην Ελλάδα. Είναι αστικός μύθος. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2024, 03:16
masterridley έγραψε: 15 Ιουν 2024, 01:35 Το πρόβλημα σ'αυτό το thread είναι ότι οι μισοί (ΚΑΙ αυτοί βρίζουν τους "πούστηδες" ΚΑΙ αυτοί που το παίζουν προοδευτικοί), δεν έχουν καμία εμπειρία από τρανς, άρα η άποψη τους είναι κυριολεκτικά αδιάφορη. Δεν μιλάμε εδώ πέρα για θρησκειολογία αλλά για πρακτικά ζητήματα.

Τα περιστατικά που περιγράφεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με την transgender κατάσταση όσο με το κλίμα της κοινωνίας ή ακόμα και με τον κάλο του καθενός.Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν στο περιθώριο δεν θα είχε αναπτυχθεί και αυτού του τύπου ο ακτιβισμός.
Σε άλλου τύπου κοινωνίες τα άτομα με διαταραχή φύλλου χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και ως εκ τούτου δεν νιώθουν και την ανάγκη για υπερβολές.
Πάλι αυτή η κασέτα θα ξαναρχίσει να παίζει; Και οι μαύροι καταπιέστηκαν και οι γυναίκες καταπιέστηκαν και οι γκέι καταπιέστηκαν και όλα τα ελτζιμπιτάδικα αρκτικόλεξα του παρελθόντος καταπιέστηκαν.

Δηλαδή τί πρέπε να γίνει; Να αρχίζουν όλοι να χορεύουν στο ρυθμό που εκφράζει τον κάθε αρκουδιάρη, για να μην νοιώσει καταπιεσμένος ο αρκουδιάρης;

Ή μήπως οι υπερβολές που αναφέρεις εκφράζουν μία εκδικητική και σχεδόν αρρωστημένη επιθυμία για απόλυτη εξουσία; :wink

Μια χαρά τα λέει ο masterridley.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
gassim

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:18
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2024, 15:12

Οι συγκεκριμένες εργασίες δεν υποστηρίζουν το επιθυμητό στάιλινγκ.

Μόνον σε "αεράτες" υπηρεσίες είναι όχι μόνον ανεκτό αλλά και επιθυμητό το είδος. Μόδα, κομμώσεις, μακιγιάζ, διαφημιστικές, τμήματα πιαρ/εταιρικής εικόνας, κουτσομπολίστικα πάνελς, τέχνες, δυναμική αρθρογραφία, λοιπά. Και φυσικά ινφλουένσερς, που είναι ελεύθερο επάγγελμα.
Ξέρεις κάποιο τρανς άτομο που να εργάζεται σε αυτούς τους κλάδους; Και αν ναι σε τι ποσοστό ;
Φυσικά και ξέρω, διαφορετικά δεν θα το ανέφερα. Σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργεί ως μαστ, σε κάποιες άλλες σε ποσοστώσεις για την υπεράσπιση της εταιρικής εικόνας. Απλώς στην Ελλάδα, δεν είναι τόσο δυναμικό το κλίμα λογοκρισίας που επικρατεί στο εξωτερικό και ακριβώς γι' αυτό δεν υπάρχουν και οι αντίστοιχες ακτιβιστικές εκφράσεις/ενδυματολογικές υπερβολές στους εργασιακούς χώρους.

Αλλά τρανς που να δουλεύουν σε... αντιτουριστικά επαγγέλματα όπως αυτά που ανέφερε ο Sid, δεν ξέρω ούτε έναν. Γιατί άραγε;
Ναι αλλά δεν είπες μια εταιρεία ή μια συγκεκριμένη θέση που να είδες τράνς άτομο να εργάζεται.
Άβαταρ μέλους
gassim

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:47
gassim έγραψε: 15 Ιουν 2024, 03:16

Πάλι αυτή η κασέτα θα ξαναρχίσει να παίζει; Και οι μαύροι καταπιέστηκαν και οι γυναίκες καταπιέστηκαν και οι γκέι καταπιέστηκαν και όλα τα ελτζιμπιτάδικα αρκτικόλεξα του παρελθόντος καταπιέστηκαν.

Δηλαδή τί πρέπε να γίνει; Να αρχίζουν όλοι να χορεύουν στο ρυθμό που εκφράζει τον κάθε αρκουδιάρη, για να μην νοιώσει καταπιεσμένος ο αρκουδιάρης;

Ή μήπως οι υπερβολές που αναφέρεις εκφράζουν μία εκδικητική και σχεδόν αρρωστημένη επιθυμία για απόλυτη εξουσία; :wink

Μια χαρά τα λέει ο masterridley.
Πολύ ωραία παραδείγματα, ούτε οι γυναίκες αγωνίστηκαν ποτέ για να μπορέσουν να βγουν στην εργασία, ούτε οι μαύροι, ούτε οι ομοφυλόφιλοι.

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είσαι από τον πλανήτη μας.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Υπάρχουν trans άτομα που να δουλεύουν στην ελληνική τηλεόραση μπροστά από το φακό (πρωινάδικα, μόδα κτλ); Δεν παρακολουθώ και δεν ξέρω.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιουν 2024, 08:18

Ναι αλλά δεν είπες μια εταιρεία ή μια συγκεκριμένη θέση που να είδες τράνς άτομο να εργάζεται.
Σοβαρά τώρα; Θέλεις να δημοσιεύσω ονόματα; :lol:
Τους κλάδους στους οποίους εργάζονται, τους έχω ήδη αναφέρει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”