!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τρανς άτομα και εργασια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Σε ποιες δουλειές θα δεχόσασταν να προσλάβετε ένα τρανς ατομο

1. Πωλήτρια
6
9%
2. Δασκαλα/ Καθηγήτρια
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
3. Βρεφονηπιοκομος/ Νηπιαγωγούς
3
5%
4. Γιατρός
1
2%
5. Δικηγόρος
2
3%
6. Αστυνομικός
1
2%
7. Εποπ
4
6%
8. Διευθυντικό στέλεχος
2
3%
9. Όλες
16
24%
10. Καμία
28
42%
11. Δξ/Δα
3
5%

Σύνολο ψήφων: 66

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τρανς άτομα και εργασια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Lord Brum έγραψε: 14 Ιουν 2024, 15:51 Επίσης σαφώς και δεν θα εμποστευομουν δικηγόρο άτομο που δεν γνωριζει τους νόμους της φύσης. Θα ξέρει τους νόμους του κράτους?
Νομίζω ότι με αυτήν την λογική δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν δικηγόρο γιατί έγιναν νομικοί επειδή δεν καταλαβαίνουν από φυσική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

nowhere έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:06
zteo έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:04 Δεν το θεωρώ εργασια
το ξερα πως υπάρχει μια καλή εξήγηση
:smt005:
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

zteo έγραψε: 14 Ιουν 2024, 18:34 Το δίλημμα με τον σεξισμο το έβαλα λίγο προβοκατορικα για να εκμαιευσω το γιατί της απόρριψης των τρανς.
Τα επαγγέλματα που διάλεξα έχουν να κάνουν με την επαφή με πολλή κόσμο και όπου η εικόνα παίζει ρόλο.
Αυτό που διαπίστωσα είναι το πρόβλημα όσων απορρίπτουν της τρανς σε χωρους εργασιας είναι η εικόνα τους και όχι το περιεχόμενο τους.
Κυριολεκτικά κανείς σ' αυτό το νήμα δεν μίλησε για εμφάνιση αλλά διαπίστωσες ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Άρα δεν διαπίστωσες τίποτα, είχες από την αρχή μια θέση και την διατηρείς, βασίζεται σε δεδομένα ή όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:03 Ψήφισα όλες, γιατί δεν παίζει ρόλο αυτό αλλά το πόσο κάνουν για την δουλειά.
Άρα θα προσλάμβανες ας πούμε και καταδικασμένο ισοβίτη που ήταν μέσα για δολοφονία αν έκανε για την δουλειά;

Υπόψη ότι δεν αρνούμαι πως έχει το δικαίωμα στην εργασία ακόμη και πρώην βαρυποινίτης, ρωτάω αν εσύ θα τον προσλάμβανες. Εσύ, προσωπικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:32
sharp έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:03 Ψήφισα όλες, γιατί δεν παίζει ρόλο αυτό αλλά το πόσο κάνουν για την δουλειά.
Άρα θα προσλάμβανες ας πούμε και καταδικασμένο ισοβίτη που ήταν μέσα για δολοφονία αν έκανε για την δουλειά;

Υπόψη ότι δεν αρνούμαι πως έχει το δικαίωμα στην εργασία ακόμη και πρώην βαρυποινίτης, ρωτάω αν εσύ θα τον προσλάμβανες. Εσύ, προσωπικά.
Τρανς σημαίνει καταδικασμένος ισοβίτης; Σόρρυ, αλλά φαίνεται τα Ελληνικά μου έχουν μείνει πίσω.
Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος »

Αν έκανε για τη δουλειά φυσικά και ναι.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Καλό είναι να βρίσκουν δουλειές και να μην καταφεύγουν στη πορνεια. Υπάλληλοι γραφείου μπορούν να δουλέψουν.
Δεν κάνουν για μπάτσοι, εποπ, δάσκαλοι και δικαστές
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

2 content writers τρανς έχω προσλάβει και γαμάνε. Τώρα τι και πώς δε ρωτάω, δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:28
zteo έγραψε: 14 Ιουν 2024, 18:34 Το δίλημμα με τον σεξισμο το έβαλα λίγο προβοκατορικα για να εκμαιευσω το γιατί της απόρριψης των τρανς.
Τα επαγγέλματα που διάλεξα έχουν να κάνουν με την επαφή με πολλή κόσμο και όπου η εικόνα παίζει ρόλο.
Αυτό που διαπίστωσα είναι το πρόβλημα όσων απορρίπτουν της τρανς σε χωρους εργασιας είναι η εικόνα τους και όχι το περιεχόμενο τους.
Κυριολεκτικά κανείς σ' αυτό το νήμα δεν μίλησε για εμφάνιση αλλά διαπίστωσες ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Άρα δεν διαπίστωσες τίποτα, είχες από την αρχή μια θέση και την διατηρείς, βασίζεται σε δεδομένα ή όχι.
Μα στην ουσία αυτός είναι ο λόγος απόρριψης η εικόνα που παίζει τεράστιο ρολο στην αγορά εργασιας
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:23
GoBzi έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:54
Καραμελίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:44

Όταν λέω να μην επιβάλλει την ψευδαίσθησή του/της, εννοώ και ότι θα πηγαίνει στις τουαλέτες που αφορούν τη βιολογία του/της. (Αν και είμαι υπέρ των γιούνισεξ τουαλετών, έρχονται φθηνότερες.)
Δεν ξέρω, παίζεις με την φωτιά σε τέτοιες περιπτώσεις. Με τους νέους φιλελέ νόμους, ειδικά εάν οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους είσαι καταδικασμένος.

Η γυναίκα μου δουλεύει σε μαγαζί με ρούχα, είχαν αντρικά/γυναικεία δοκιμαστήρια. Έρχεται ο τράβελος, άντρας κανονικά και πάει στα γυναικεία. Τον βγάζουν έξω, τρώει μήνυση το μαγαζί και κερδίζει ο τυπάς. Κάνουν τα αποδυτήρια unisex, πάνε κάτι κοριτσάκια που έχουν σχολάσει από το σχολείο για ρούχα, πάει ένας άλλος τράβελος από πίσω και παίρνει μάτι. Μήνυση πάλι, χάνει ξανά το μαγαζί. Τώρα πληρώνουν δύο υπαλλήλους (ένας σε κάθε βάρδια) για να προσέχει ποιός μπαίνει που.
Κάμερες και επίδειξη στο δικαστήριο ότι έπαιρνε μάτι.
Ναι αυτός εννοείται την έφαγε (υπήρχαν κάμερες) απλά την έφαγε και το μαγαζί γιατί δεν είχαν προστατευτικά μέτρα. :102:

Τώρα έχουν τον υπάλληλο να κάθεται στην είσοδο και σου λέει σε πιο δοκιμαστήριο πρέπει να πας ενώ παράλληλα ελέγχει ποιος μπαίνει/βγαίνει.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:36
hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:32

Τρανς σημαίνει καταδικασμένος ισοβίτης; Σόρρυ, αλλά φαίνεται τα Ελληνικά μου έχουν μείνει πίσω.
Δεν κατάλαβες την ερώτηση ή κάνεις επίτηδες τον βλάκα;

Είπες ότι το κριτήριό σου για την πρόσληψη είναι αν κάνεις κάποιος για την δουλειά και σε ρωτάω αν το κριτήριό σου αυτό είναι απόλυτο ή υπάρχουν και δευτερεύοντα κριτήρια. Μην κάνεις τον χαζό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

GoBzi έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:57
hellegennes έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:23
GoBzi έγραψε: 14 Ιουν 2024, 11:54

Δεν ξέρω, παίζεις με την φωτιά σε τέτοιες περιπτώσεις. Με τους νέους φιλελέ νόμους, ειδικά εάν οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους είσαι καταδικασμένος.

Η γυναίκα μου δουλεύει σε μαγαζί με ρούχα, είχαν αντρικά/γυναικεία δοκιμαστήρια. Έρχεται ο τράβελος, άντρας κανονικά και πάει στα γυναικεία. Τον βγάζουν έξω, τρώει μήνυση το μαγαζί και κερδίζει ο τυπάς. Κάνουν τα αποδυτήρια unisex, πάνε κάτι κοριτσάκια που έχουν σχολάσει από το σχολείο για ρούχα, πάει ένας άλλος τράβελος από πίσω και παίρνει μάτι. Μήνυση πάλι, χάνει ξανά το μαγαζί. Τώρα πληρώνουν δύο υπαλλήλους (ένας σε κάθε βάρδια) για να προσέχει ποιός μπαίνει που.
Κάμερες και επίδειξη στο δικαστήριο ότι έπαιρνε μάτι.
Ναι αυτός εννοείται την έφαγε (υπήρχαν κάμερες) απλά την έφαγε και το μαγαζί γιατί δεν είχαν προστατευτικά μέτρα. :102:

Τώρα έχουν τον υπάλληλο να κάθεται στην είσοδο και σου λέει σε πιο δοκιμαστήριο πρέπει να πας ενώ παράλληλα ελέγχει ποιος μπαίνει/βγαίνει.
Α, οκ. Γιατί έτσι όπως το έγραψες κατάλαβα ότι τους έκανε μήνυση για διάκριση και αναγκάστηκαν να τον πληρώσουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2024, 15:12
Sid Vicious έγραψε: 14 Ιουν 2024, 14:58 Έχω δουλέψει σε λαικές, φουρνο, οικοδομες, ανασκαφες, αποθηκες, καθαρισμα σταυλου, λουστρα επιπλων, ποτε δεν πέτυχα τρανσφορμερς
Οι συγκεκριμένες εργασίες δεν υποστηρίζουν το επιθυμητό στάιλινγκ.

Μόνον σε "αεράτες" υπηρεσίες είναι όχι μόνον ανεκτό αλλά και επιθυμητό το είδος. Μόδα, κομμώσεις, μακιγιάζ, διαφημιστικές, τμήματα πιαρ/εταιρικής εικόνας, κουτσομπολίστικα πάνελς, τέχνες, δυναμική αρθρογραφία, λοιπά. Και φυσικά ινφλουένσερς, που είναι ελεύθερο επάγγελμα.
Ξέρεις κάποιο τρανς άτομο που να εργάζεται σε αυτούς τους κλάδους; Και αν ναι σε τι ποσοστό ;
λαθρολάγνο κουρκουμπίνι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 14 Ιουν 2024, 23:26
nowhere έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:06
zteo έγραψε: 14 Ιουν 2024, 19:04 Δεν το θεωρώ εργασια
το ξερα πως υπάρχει μια καλή εξήγηση
sure...
(γελώ)
Portia
Phorum.gr user: Portia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia »

Μια φορα κι εναν - οχι πολυ παλιο καιρο - σε ενα γραφειο πολυεθνικης σε πολη της Δυτικης Ευρωπης με εντονο το μουσουλμανικο στοιχειο, ειχε προσληφθει μια τρανς γυναικα. Απο τις πρωτες μερες εδειξε εξαιρετικα δειγματα της δουλειας της και του ευγενικου της χαρακτηρα.

Παρολα αυτα, επειτα απο κανα διμηνο η ιδια δηλωσε παραιτηση. Ο λογος ηταν πως οι Μουσουλμανες συναδελφισσες ειχαν διαμαρτυρηθει στο "it's-all-about-diversity-and-inclusivity" HR για το γεγονος πως η τρανς εργαζομενη χρησιμοποιουσε τις γυναικειες τουαλετες. Τα συμπερασματα δικα σας.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”