Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Πήγαν να τον λιντσάρουν, λέει, έξω από τον εισαγγελέα. Μαλακίες.
Οι ίδιοι οι συγγενείς και φίλοι τού θύματος που θρηνούν σήμερα για την 11χρονή, δεν τον λιντσάρουν από τότε. Τον είχαν και κυκλοφορούσε ανάμεσά τους και συναναστρεφόταν μαζί τους από το 2017 που είχε βιάσει την 14χρονή και δεν τον λιντσάρισαν. Μέχρι και η μητέρα της μικρής την άφησε να του πλένει το αυτοκίνητο που σημαίνει ότι ακόμα και μετά τον βιασμό της 14χρονης ήταν αποδεκτός. Και πάλι αν αφηνόταν ελεύθερος όλοι αυτοί που δήθεν θέλουν να τον λιντσάρουν θα τον αποδέχονταν όπως και με τον βιασμό τού 2017, λέει η λογική.
μαλακίες
ΥΓ
Το λέω για το "ένας πυροβολισμός θα έσβηνε το πάθος και θα έλυνε το πρόβλημα" που διάβασα πιο πάνω και για το γεγονός ότι (κακώς) δεν έγινε ούτε την πρώτη φορά.
Αυτό απορώ και εγώ.
Δηλαδή μυαλό δεν ειχαν;
Βέβαια αν δεις φάτσες βγαζεις συμπέρασμα.
ε...ναι
Επίσης απορώ αν είχε πατέρα η 14χρονη
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
nyxtovios έγραψε: 11 Ιουν 2024, 20:03
Ερώτηση
Γιατί η νδ δεν έχει αλλάξει τον νόμο του σύριζα τόσα χρονια;
Άλλη ερώτηση, ποιος σκέφτεται και αποφασίζει το κάθε νομοσχέδιο πριν κατέβει στη βουλη;
Η απάντηση είναι κοινη και καταλήγει πάλι στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας.
Π.χ. πρόσφατα, πκ φλωριδη. Ποιος τον σκεφτηκε; Ο φλωριδης από το φλωροκεφαλο του; Υπάρχει μελέτη που να τον δικαιολογει;
Bill Hicks έγραψε: 11 Ιουν 2024, 17:12
ο νόμος και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του.
Όπως περίμενα βέβαια δεν αιτιολογουν τίποτα με αριθμούς, δεν έχει στην κυριολεξία ούτε ένα αριθμητικό δεδομένο ούτε παραπομπή κάπου. Οπότε όντως ο νόμος βγήκε από το φλωροκεφαλο του κάθε φλωριδη.
δεν κατάλαβα τι αριθμούς περίμενες να δεις, έκθεση ιδεών είναι.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
nyxtovios έγραψε: 11 Ιουν 2024, 20:03
Ερώτηση
Γιατί η νδ δεν έχει αλλάξει τον νόμο του σύριζα τόσα χρονια;
Άλλη ερώτηση, ποιος σκέφτεται και αποφασίζει το κάθε νομοσχέδιο πριν κατέβει στη βουλη;
Η απάντηση είναι κοινη και καταλήγει πάλι στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας.
Π.χ. πρόσφατα, πκ φλωριδη. Ποιος τον σκεφτηκε; Ο φλωριδης από το φλωροκεφαλο του; Υπάρχει μελέτη που να τον δικαιολογει;
Bill Hicks έγραψε: 11 Ιουν 2024, 17:12
ο νόμος και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του.
το νομοσχέδιο του Φλωρίδη βέβαια έχει δεχτεί κριτική γιατί όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, έχει ως βάση "την αίσθηση που επικρατεί στην κοινωνία"...αυτό ήταν το σκεπτικό της νομοθεσίας του
Η παραβατικότητα είναι ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο και απαιτεί πολύ πιο σύνθετη σωφρονιστική πολιτική από τις λαϊκιστικές τάχα μου μεταρρυθμίσεις αυτής της κυβέρνησης, σύνθημα της οποίας είναι η «αυστηροποίηση των ποινών». Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο νομοσχέδιο του Γιώργου Φλωρίδη δίνει ιδιαίτερη σημασία σε εμπρησμούς, τροχαία και ενδοοικογενειακή βία, τομείς ιδιαίτερα αγαπημένοι των πρωινάδικων της τηλεόρασης. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση νομοθετεί στο πόδι και με βάση την αίσθηση που έχει για την «αίσθηση που επικρατεί στην κοινωνία» (Γ. Φλωρίδης, ΕΡΤ 28.11.2023). Εχει λοιπόν απόλυτο δίκιο o κ. Αναγνωστόπουλος, που χαρακτηρίζει αυτά τα μέτρα «φθηνή πολιτική πώληση μέτρων, ότι μ’ αυτά η κυβέρνηση κάτι κάνει, ενώ αυτά που πρέπει να γίνουν δεν τα κάνει» (ΣΚΑΪ, 29.11.2023).
ναι, αυτό λέω στην ουσία. θα μπορούσαν να κοιτάξουν πώς εφαρμόζονται οι νόμοι και πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη αντί για συνεχείς τροποποιήσεις νόμων για τα μάτια τού κόσμου.
π.χ. στον ανασταλτικό χαρακτήρα τής έφεσης που είναι το θέμα μας, πρόσθεσαν την δυνατότητα προσφυγής στο δευτεροβάθμιο δικαστηρίο σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση δεν δίνει ανασταλτική δύναμη στην έφεση με την αιτιολογία:
Αιτιολογικές σκέψεις: Η πρώτη προσθήκη για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης με συνημμένο αντίγραφο της πρωτοβάθμιας απόφασης ή απόσπασμά της κατατείνει στην εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του κατηγορουμένου στη Δικαιοσύνη σε εύλογο χρόνο, πρόσβαση που δοκιμάζεται ενόψει του παρατηρούμενου φαινομένου υπερβολικής καθυστέρησης της καθαρογραφής των πρωτόδικων αποφάσεων. Συνάμα, κατατείνει στην αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από την καθυστέρηση εκδίκασης των εφέσεων, όπως της ανάγκης υποβολής της σχετικής αίτησης αναστολής σε περιπτώσεις έκτακτων περιπτώσεων που δεν εξυπηρετούνται αν απαιτηθεί η προηγούμενη καθαρογραφή της απόφασης.
αντί να κοιτάξουν πώς να μην καθυστερεί η «καθαρογραφή» και η εκδίκαση τής έφεσης.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Όπως περίμενα βέβαια δεν αιτιολογουν τίποτα με αριθμούς, δεν έχει στην κυριολεξία ούτε ένα αριθμητικό δεδομένο ούτε παραπομπή κάπου. Οπότε όντως ο νόμος βγήκε από το φλωροκεφαλο του κάθε φλωριδη.
τυχαία από το κείμενο
....λαμβάνοντας υπόψη αφενός την πρόβλεψη της ανάλογης δυνατότητας στο τριμελές πλημμελειοδικείο και αφετέρου την υποστελέχωση των
δικαστηρίων αλλά και την επικείμενη αναβάθμιση των πταισματοδικών - ειρηνοδικών, η
δυνατότητα αυτή εμφανίζεται ως δικονομικά πρόσφορη λύση που καθίσταται αναγκαία για
λόγους εύρυθμης λειτουργίας των συμβουλίων πλημμελειοδικών.
Λέει για π.χ. για βέλτιστες λύσεις και για υποστελεχώσεις κτλ χωρίς να μας το αποδεικνύει με αριθμούς. Και εγώ μπορώ να πω το ανάποδο για παράδειγμα. Έτσι μπορώ να δηλαδή και εγώ να κάνω όλα τα αδικήματα μια τάξη πιο πάνω σε αυστηρότητα τιμωρίας και να μη με νοιάζει αν γεμίσουν οι φυλακές ή να κάνω το αντίστροφο για να αδειάσουν. Αυτό λέω, δε θέλει και τα γράμματα να προτείνεις τέτοιες λύσεις. Σκοπός είναι να γίνεται σοβαρή στατιστική της υπάρχουσας κατάστασης και να προτείνονται λύσεις για τα καλύτερα αποτελέσματα βάσει αριθμών.
Πήγαν να τον λιντσάρουν, λέει, έξω από τον εισαγγελέα. Μαλακίες.
Οι ίδιοι οι συγγενείς και φίλοι τού θύματος που θρηνούν σήμερα για την 11χρονή, δεν τον λιντσάρουν από τότε. Τον είχαν και κυκλοφορούσε ανάμεσά τους και συναναστρεφόταν μαζί τους από το 2017 που είχε βιάσει την 14χρονή και δεν τον λιντσάρισαν. Μέχρι και η μητέρα της μικρής την άφησε να του πλένει το αυτοκίνητο που σημαίνει ότι ακόμα και μετά τον βιασμό της 14χρονης ήταν αποδεκτός. Και πάλι αν αφηνόταν ελεύθερος όλοι αυτοί που δήθεν θέλουν να τον λιντσάρουν θα τον αποδέχονταν όπως και με τον βιασμό τού 2017, λέει η λογική.
μαλακίες
ΥΓ
Το λέω για το "ένας πυροβολισμός θα έσβηνε το πάθος και θα έλυνε το πρόβλημα" που διάβασα πιο πάνω και για το γεγονός ότι (κακώς) δεν έγινε ούτε την πρώτη φορά.
Αυτό απορώ και εγώ.
Δηλαδή μυαλό δεν ειχαν;
Βέβαια αν δεις φάτσες βγαζεις συμπέρασμα.
nyxtovios έγραψε: 11 Ιουν 2024, 23:15Spoiler
Ευχαριστώ για την πληροφορία
τυχαία από το κείμενο
....λαμβάνοντας υπόψη αφενός την πρόβλεψη της ανάλογης δυνατότητας στο τριμελές πλημμελειοδικείο και αφετέρου την υποστελέχωση των
δικαστηρίων αλλά και την επικείμενη αναβάθμιση των πταισματοδικών - ειρηνοδικών, η
δυνατότητα αυτή εμφανίζεται ως δικονομικά πρόσφορη λύση που καθίσταται αναγκαία για
Λέει για π.χ. για βέλτιστες λύσεις και για υποστελεχώσεις κτλ χωρίς να μας το αποδεικνύει με αριθμούς. Και εγώ μπορώ να πω το ανάποδο για παράδειγμα. Έτσι μπορώ να δηλαδή και εγώ να κάνω όλα τα αδικήματα μια τάξη πιο πάνω σε αυστηρότητα τιμωρίας και να μη με νοιάζει αν γεμίσουν οι φυλακές ή να κάνω το αντίστροφο για να αδειάσουν. Αυτό λέω, δε θέλει και τα γράμματα να προτείνεις τέτοιες λύσεις. Σκοπός είναι να γίνεται σοβαρή στατιστική της υπάρχουσας κατάστασης και να προτείνονται λύσεις για τα καλύτερα αποτελέσματα βάσει αριθμών.
Θα μπορούσα να δώσω εγώ ο ταπεινός αριθμούς. Δεν ξέρω βέβαια αν οι αξιότιμοι δικαστικοί μας εμπιστεύονται τα στοιχεία της Eurostat ή επειδή είναι της θεωρητικής δεν αντιλαμβάνονται ότι το 28 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους είναι δέκα μονάδες πάνω από το 18 του μέσου όρου της Ευρώπης... https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... did=540991
Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Ιουν 2024, 00:10
Θα μπορούσα να δώσω εγώ ο ταπεινός αριθμούς. Δεν ξέρω βέβαια αν οι αξιότιμοι δικαστικοί μας εμπιστεύονται τα στοιχεία της Eurostat ή επειδή είναι της θεωρητικής δεν αντιλαμβάνονται ότι το 28 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους είναι δέκα μονάδες πάνω από το 18 του μέσου όρου της Ευρώπης... https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... did=540991
Βγάλε άκρη λοιπόν. Ουσιαστικά έχουμε ημιαγράμματους λειτουργούς που είναι περισσότερο σαν επιτροπή σοφών που ξέρουν να μιλάν με ωραία λόγια και δεν επιτρέπεται να τους αμφισβητείς, παρά απόφοιτοι πανεπιστημίων.
Και όπως σε κάθε τριτοκοσμική χώρα ήρθαν για να μείνουν.
nyxtovios έγραψε: 11 Ιουν 2024, 23:15Spoiler
Ευχαριστώ για την πληροφορία
τυχαία από το κείμενο
δικονομικά πρόσφορη λύση λέει, δηλαδή βολική/χρήσιμη. ξες πολλούς δικηγόρους που να μην έχουν αλλεργία στα μαθηματικά;
αυτό έγραψα παραπάνω. αντί να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις, υποστελεχώσεις κτλ, ασχολούνται με δικονομικές πίπες.
τυχαία από το κείμενο
τυχαία από το κείμενο
δικονομικά πρόσφορη λύση λέει, δηλαδή βολική/χρήσιμη. ξες πολλούς δικηγόρους που να μην έχουν αλλεργία στα μαθηματικά;
αυτό έγραψα παραπάνω. αντί να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις, υποστελεχώσεις κτλ, ασχολούνται με δικονομικές πίπες.
Πολλούς όχι αλλά ξέρω κάποιους που ασχολούνται με στατιστικά δεδομένα για να προτείνουν λύσεις.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν ασχολούνται με αυτό το άθλημα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
O I έγραψε: 11 Ιουν 2024, 23:31Πήγαν να τον λιντσάρουν, λέει, έξω από τον εισαγγελέα. Μαλακίες.
Εντωμεταξύ σήμερα διάβασα ότι η 14χρονη που είχε βιάσει ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin