έγινε πολιτικός επειδή δεν τού άρεσε ένα απόσπασμα μυθιστορήματος στο βιβλίο γλώσσας Ε' δημοτικού;student έγραψε: 12 Ιουν 2023, 10:21Όντως κι εγώ δεν το ήξερα και σ ευχαριστώ.Spoiler
katinasalamaki έγραψε: 12 Ιουν 2023, 01:02
Τον έβλεπα παλιά στην τιβι και μου άρεσε όπως μιλούσε. Δεν είδα ομιλίες του προεκλογικά γιατί ήξερα ότι είναι εντάξει και επειδή θα δώσω αλλού την ψήφο μου. Εξαιτίας όμως αυτού που έγραψες καθησα και το είδα το βίντεο.
Το ξαναβάζω από κάτω χρονισμένο να πάει κατευθείαν στο 34:14
Εξηγεί γιατί χρειάστηκε να κατέβει στις εκλογές. Ήδη ο Καρβουνόπουλος έμαθε κάτι που δεν ήξερε. Ίσως και εσύ.
.
.
Νατζιός : γι' αυτό με βλέπετε εδώ και συζητώ υπό αυτή την ιδιότητα, αλλιώς θα ήμουν μέσα στην τάξη.
....η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο και μεις κρυφτηκαμε στο υπόγειο...
Λένε στα παιδιά μας ψέματα.
Καρβουνόπουλος : τώρα το είδα αυτό..... είναι στο βιβλιο που υπάρχει τώρα στα σχολεία;
Νατζιός : 5ης δημοτικού σελ. 45
.....
Νατζιός : τρεξε λέει η μαμά στον μπαμπά να σηκώσεις τα λεφτά από την τράπεζα γιατί έρχεται πόλεμος.
Δεν γίνεται ξεκάθαρο όμως και πάλι ότι είναι ο πιο επικίνδυνος φασίστας? Ακούς εκεί να διαμαρτύρεται για το "κρυφτήκαμε στο υπόγειο"....
Πως τολμάς κύριε νατσιέ να διδάσκεις στα παιδιά μας ότι οι έλληνες πολέμησαν τους ιταλούς το 1940? How dare you?
εν τω μεταξύ το πρώτο κείμενο που έχει για την 28η (σελ. 42) είναι απόσπασμα από το 'Αξιον εστί, εγκρίνει; πώς δεν το'βγαλε κι αυτό σκάρτο, δεν με φαίνεται δεόντος ηρωϊκό.

μετά έχει απόσπασμα από μυθιστόρημα (σελ. 44) με ήρωα τον Άκη που περιγράφει πώς έλαβε τα νέα τού πολέμου η οικογένειά του. υποτίθεται γινόταν βομβαρδισμός κι έτρεξαν στο υπόγειο τού γείτονα. τι ήθελε να κάνουν να ζωστούν φυσίγγια και να τρέξουν στο μέτωπο;