Κυριολεκτικά όλες οι εταιρείες το κάνουν αυτό και δεν είναι ακραίο παράδειγμα, είναι καθημερινότητα. Έτσι λειτουργεί η αγορά. Ειδικά σε περιβάλλον εξωτερικών πιέσεων. Μερίδιο της αγοράς δεν χάνουν, απλώς αυξάνονται οι τιμές παραπάνω από πριν.Πρετεντέρης έγραψε: 04 Ιουν 2024, 22:121. ΔΕΝ αυξάνεται η φορολογία, αλλά τα φορολογικά έσοδα λόγω κατανάλωσης. Ένα μέρος αυτών επανήλθε στους καταναλωτές με επιδότηση ρεύματος, κουπόνια κλπ. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία.hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2024, 21:33Αν εσένα δεν σε ενοχλεί που αυξάνεται η φορολογία, με γεια σου με χαρά σου. Εμένα με ενοχλεί, ειδικά την στιγμή που το κράτος οπισθοδρομεί αντί να γίνεται καλύτερο.Πρετεντέρης έγραψε: 04 Ιουν 2024, 20:42
Το ΑΕΠ αυξάνεται. Αν εννοείς ότι οι φόροι αυξήθηκαν δυσανάλογα σε σχέση με το ΑΕΠ, φέρε στοιχεία να το δούμε. Σε τελική αναλυση, ας πούμε ότι είναι έτσι.
Και;
Οι τιμές δεν γίνεται να διατηρούνται διαρκώς στο ίδιο επίπεδο, παίζουν σε λεπτά. Αδυναμία να κάνει η εταιρεία προσφορά -20% σε κάτι που αύξησε 0,2% είναι φανερά κατά του καταναλωτή και αυξάνει τις τιμές.Πρετεντέρης έγραψε: 04 Ιουν 2024, 20:44 Ναι, γιατί ο κόσμος αγοράζει προσφορές, και αφού οι εν λουεταιρειες δεν μπορούν να κάνουν προσφορές, χάνουν μερίδιο στην αγορά.
Οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται και η κυβέρνηση ψεύδεται ότι μειώνονται.
2. Έχεις πιάσει ένα ακραίο παράδειγμα που αμφιβάλλω αν υπάρχει καν στον πραγματικό κόσμο. Ποια εταιρεία που ξέρει ότι δε θα μπορεί να κάνει προσφορές αύξησε κατά 0,2% το προιόν της, ώστε να χάσει μερίδιο αγοράς; Προφανώς τα υπολόγισαν και είδαν ότι τους συμφέρει να μείνουν εκτός προσφορών, για να καρπωθούν την αύξηση, ή ότι δεν τους συνέφερε και άρα δεν προχώρησαν σε αύξηση. Αν σκέφτηκαν αλλιώς, κακό του κεφαλιού τους.
Από το χέρι μου περνάνε εκατοντάδες κωδικοί ημερησίως, έχω πολύ καλή εικόνα της αγοράς και της εξέλιξης των τιμών τους. Αυτή είναι η δουλειά μου.