Καθόλου απίθανο αυτό, όπως είπα δεν έχω ακόμα κάποια στα χέρια μου απλά ψάχνομαι για το αν θα αναγκαστώ να βάλω ή όχι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Ιουν 2024, 12:09ίσως έχει να κάνει με το μοντέλο της ταμειακήςIsildur έγραψε: 03 Ιουν 2024, 12:07Δεν ξέρω και πολλά από ταμειακές (ακόμα, αλλά σε λίγες μέρες μάλλον θα μάθω αναγκαστικά επειδή γαμιούνται και κουνιούνται εκεί στο υπουργείο), αλλά απ' όσο ρώτησα σε δύο διαφορετικούς ταμειακάδες (ο ένας κολλητός), η διαδικασία δεν είναι αυτή ακριβώς που λέτε.Ερμής έγραψε: 21 Μάιος 2024, 10:59
Καθόλου μαλακίες δε λέει, εσυ δε τα ξέρεις. Πρέπει να κόψεις αποδειξη, να την ακυρώσεις και μετά να κόψεις τιμολόγιο.
Ετσι ειναι η διαδικασία.
Και δε ξερεις και επιμένεις.
Για πληρωμές με κάρτα που δεν αφορούν απόδειξη, όπως πχ την πληρωμή ενός τιμολογίου ή την μερική πληρωμή κάποιου επί πιστώσει υπολοίπου κλπ, δεν κόβεις λιανική και μετά την ακυρώνεις όπως λέτε, έχουν άλλες επιλογές οι ταμειακές. Στην μία που ρώτησα, γράφεις το ποσό (μού είπαν) και στη συνέχεια πατάς το μπουτόν για το γενικό κλείσιμο (ή κάπως έτσι, είπα ότι δεν τις είδα ακόμα) του παραστατικού, δηλαδή χωρίς να κάνεις κλικ σε κάποιο τμήμα. Κι αυτό (λέει) ενεργοποιεί το pos, χωρίς να φεύγει ΑΛΠ προς e-send. Στην άλλη μάρκα, υπάρχει μπουτόν "Προείσπραξης" που πατάς αυτό αντί για τμήμα και κάνει ακριβώς το ίδιο.
ΟΚ, μαλακίες να είχαμε να ασχολούμαστε φυσικά, αλλά θέλω να πω ότι δεν απαιτείται ΑΛΠ->Ακύρωση κλπ.
Παίζει επίσης να έχει να κάνει και με κάποιο update του λογισμικού τους, εννοώ αν από το πολύ κράξιμο που έπεσε για τις μαλακίες με ακυρώσεις κλπ αναγκάστηκαν να αλλάξουν κάποια πράματα και να προβούν σε αναβαθμίσεις. Κάτι τέτοιο κατάλαβα απ' αυτά που μού είπε ο φίλος ο "ταμειακάς" που ανέφερα πιο πάνω, μιλώντας για κάποιους κοινούς γνωστούς μας που έχει δώσει μηχανές. Εννοώ, θυμάμαι ότι παλιά έβριζε κι αυτός (κι αυτοί) γιατί είχαν το συγκεκριμένο πρόβλημα με τιμολόγια κλπ, ενώ τώρα δουλεύουν με τον τρόπο που λέω και απ' όσο ξέρω δεν έχουν αλλάξει ταμειακή.