!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
Re: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
Προφανώς εν κινήσει στις 5 το απόγευμα θα το βλέπει ο ήλιος
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Περσινό Ιούνιο θα λέτε και θα κλαίτε 
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
31 βαθμοι με συννεφιά αυτη τη στιγμή, στην Αθηνα.
Το κινητο μου βγάζει αλερτ αυριο για "εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία" (και γραφει οτι θα ειναι 35). Τι "εξαιρετικα υψηλη" το 35, τι φλωριές ειναι αυτες.
Το κινητο μου βγάζει αλερτ αυριο για "εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία" (και γραφει οτι θα ειναι 35). Τι "εξαιρετικα υψηλη" το 35, τι φλωριές ειναι αυτες.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Θα ψηθούμε καλά τον Ιούνιο, δεν βλέπω καμια βροχή τις επόμενες ημέρες.
Αυτή είναι χθεσινή φώτο λίγο μετά την Ανθηλη , έξω απο Λαμία. Το αυτοκίνητο εν κινήσει. Πιο μετά ανέβηκε και άλλο.

"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Αντανακλά και η άσφαλτος θερμοκρασία δεν είναι πραγματική , εκτός αν έχει σκοπό κάποιος να περπατήσει στην άσφαλτο μες στον ήλιο , τότε ναι ισχύει
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εδω 31 βαθμοι φαντάζουν σαν 27 προς το παρον, λόγω της συννεφιάς. Οταν δεν υπαρχει ηλιος τελικα, ακομα και ο καυσωνας ειναι διαφορετικος. Αυριο βλεπουμε πως θα ειναι.
29 βαθμοί στη κάτω Γλυφάδα
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
- hellegennes
Δεν είναι αξιόπιστη η μέτρηση του αυτοκινήτου σου. Όχι ότι είναι αξιόπιστα αυτά που βάζει ο άλλος, αλλά λέμε τώρα.Ερμής έγραψε: 02 Ιουν 2024, 21:07 Τι να σου πω, τόσο μου έδειξε στο αμάξι. Και από Λαμία μέχρι κάστρο σταθερά από 35πλας. Εν κινήσει
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Διάβαζα πρόσφατο άρθρο του Νίκου Καντερε ο οποίος αμφισβητεί ότι το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσει τα καλοκαίρια του 2000, 2007, 2012, 2023 και 1987 σε υψηλές θερμοκρασίες.
- hellegennes
Ναι, πρώτη φορά στα χρονικά. Θεσσαλονίκη πρώτες τρεις μέρες: 30°C, 32°C, 32°C.Αλιόσα έγραψε: 02 Ιουν 2024, 21:09 Tρελά πράματα, καλά καλά δεν μπήκε γερά ο Ιούνιος και ήδη έχουμε 35άρια.
1982:

1984:

1985:

1986:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Η θερμοκρασία μετριέται υπό σκιά αλλιώς επηρεάζεται από την θερμική ακτινοβολία του Ήλιου. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις οποιαδήποτε μέρα του χρόνου αλλά ειδικά από φθινόπωρο ως άνοιξη που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και υπό σκιά μπορεί να κρυώνεις κανονικότατα αλλά αν κάνεις ένα βήμα και σε χτυπήσει ο ήλιος αρχίζεις και καίγεσαι.
Όταν μιλάμε για θερμοκρασία εννοούμε θερμοκρασία αέρα. Η θερμοκρασία αέρα δεν επηρεάζεται από την ακτινοβολία του ήλιου, ο ήλιος θερμαίνει το έδαφος, όχι τον αέρα. Το έδαφος μετά ακτινοβολεί στο υπέρυθρο φάσμα που είναι αυτό που θερμαίνει την ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος που όσο ανεβαίνει το υψόμετρο μειώνεται η θερμοκρασία ενώ καταφανώς η ακτινοβολία του ήλιου είναι ίδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και κάτι ακόμα. Στο αυτοκίνητο δημιουργείται κλωβός με λαμαρίνες από πάνω, που είναι εξίσου (αν όχι χειρότερο κάποιες φορές) απ' το να είναι σε απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο το θερμόμετρο. Και ναι μεν μπαίνει αέρας κατά την κίνηση, και ναι μεν υποτίθεται ότι συνυπολογίζονται διάφορες συνθήκες και παράμετροι (πχ θερμοκρασία κινητήρα), αλλά φυσικά ακριβής μέτρηση δεν μπορεί να γίνει με τίποτα. Συχνά δε, απέχει αρκετούς βαθμούς απ' την πραγματική.hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2024, 13:05Η θερμοκρασία μετριέται υπό σκιά αλλιώς επηρεάζεται από την θερμική ακτινοβολία του Ήλιου. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις οποιαδήποτε μέρα του χρόνου αλλά ειδικά από φθινόπωρο ως άνοιξη που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και υπό σκιά μπορεί να κρυώνεις κανονικότατα αλλά αν κάνεις ένα βήμα και σε χτυπήσει ο ήλιος αρχίζεις και καίγεσαι.
Όταν μιλάμε για θερμοκρασία εννοούμε θερμοκρασία αέρα. Η θερμοκρασία αέρα δεν επηρεάζεται από την ακτινοβολία του ήλιου, ο ήλιος θερμαίνει το έδαφος, όχι τον αέρα. Το έδαφος μετά ακτινοβολεί στο υπέρυθρο φάσμα που είναι αυτό που θερμαίνει την ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος που όσο ανεβαίνει το υψόμετρο μειώνεται η θερμοκρασία ενώ καταφανώς η ακτινοβολία του ήλιου είναι ίδια.
edit: είπα δυο συνεχόμενες φορές "και ναι μεν"... κατάλαβα, μ' έβαλες κι εμένα στα κατάστιχα, ε;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Αμφισβητεί εκ των προτέρων;
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση