!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Casp
Phorum.gr user: Casper

Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp »

Για πείτε λοιπόν, επειδή κοντεύω να σκάσω εδώ μέσα.

Πόσο λογικό είναι, να μην είσαι καν προγραμματιστής, να έχεις κάνει λίγο προγραμματισμό στο πτυχίο σου, να δούλευες στο τμήμα του AI με 2 projects στην python και ξαφνικά να σου αλλάζουν πόστο, να μην σου κάνουν καθόλου training, να σου λένε να αναλάβεις και το github επειδή το άτομο που δούλευε σε αυτό πήγε σε άλλη ομάδα, και να σου αναθέτουν ένα πολύπλοκο τασκ για το οποίο δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις και να μην σε βοηθάει κανένας.

Πώς είναι η δουλειά ενός προγραμματιστή (που δεν έχει καν πτυχίο ή γνώσεις προγραμματιστή) που δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει και δεν έχει βοήθεια από κανέναν; Έτσι πρέπει να είναι ή είμαι εγώ η ιδιότροπη και η παράξενη;

Ο manager μου δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό. Μου είπε να με βοήθησει αυτός που αντικατέστησα. Τον ρώτησα και μου είπε "α είναι πολύπλοκο αυτό, πρέπει να το ψάξεις και να το κάνεις μόνη σου, εμένα κάτι παρόμοιο μου πήρε τουλάχιστον 2 βδομάδες", το άτομο που για να μπει στο κλίμα παραδέχτηκε ότι του πήρε τουλάχιστον εξάμηνο, και εγώ που μπήκα τώρα στην ομάδα μου λένε κολύμπα.

Πείτε μου μόνο αν είμαι υπερβολική.
Αν δεν κάνω γι' αυτή την δουλειά, να φύγω όσο είναι νωρίς, πριν αρρωστήσω.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Welcome to the real world
Εμένα πρώτη μου δουλειά στο εξωτερικό, με σκουριασμένα αγγλικά και μηδέν γνώσεις απο ντόπιους νόμους, με βάλανε (ως έμπειρο και καλά) ολοήμερη βάρδια να δίνω επαγγελματικές συμβουλές απ'το τηλέφωνο, το οποίο ήταν μια υπηρεσία που τη χρεώναμε $300/ώρα. Πρώτο τηλέφωνο ήταν ένας ΝεοΖηλανδός, μου πήρε κανα δεκάλεπτο μόνο να καταλάβω τι έλεγε, μετά του είπα θα τον πάρω εγώ πίσω σε δέκα λεπτά ενώ προσπαθούσα να βρω την απάντηση σε ένα τεράστιο βιβλίο που δεν είχα ξαναδιαβάσει ποτέ, και μόλις έκλεισα το τηλ αμέσως χτύπησε πάλι γιατί περίμενε άλλος με άλλη ερώτηση. Και άλλος, και άλλος, και άλλος. Κάθε Τετάρτη ήταν σειρά μου να σηκώνω τηλέφωνα, ακόμα παθαίνω καούρες στο στομάχι όταν το θυμάμαι.

Η επιλογές σε αυτή τη φάση είναι να το σκεφτείς σοβαρά πόσο ανάγκη έχεις αυτή τη δουλειά. Αλλά να ξέρεις ότι αν πας σε άλλη δουλειά είναι επίσης πιθανό να τραβήξεις άλλα αντίστοιχα, γιατί δεν είναι τόσο ασυνήθιστο αυτό που περιγράφεις. Πάλεψέ το λίγο πρώτα, δες πώς σε πάει, νομίζω ο μάνατζέρ σου έχει ήδη καταλάβει ότι δεν είναι εύκολο αυτό που σου έδωσε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Casp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 09:58 Για πείτε λοιπόν, επειδή κοντεύω να σκάσω εδώ μέσα.

Πόσο λογικό είναι, να μην είσαι καν προγραμματιστής, να έχεις κάνει λίγο προγραμματισμό στο πτυχίο σου, να δούλευες στο τμήμα του AI με 2 projects στην python και ξαφνικά να σου αλλάζουν πόστο, να μην σου κάνουν καθόλου training, να σου λένε να αναλάβεις και το github επειδή το άτομο που δούλευε σε αυτό πήγε σε άλλη ομάδα, και να σου αναθέτουν ένα πολύπλοκο τασκ για το οποίο δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις και να μην σε βοηθάει κανένας.

Πώς είναι η δουλειά ενός προγραμματιστή (που δεν έχει καν πτυχίο ή γνώσεις προγραμματιστή) που δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει και δεν έχει βοήθεια από κανέναν; Έτσι πρέπει να είναι ή είμαι εγώ η ιδιότροπη και η παράξενη;

Ο manager μου δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό. Μου είπε να με βοήθησει αυτός που αντικατέστησα. Τον ρώτησα και μου είπε "α είναι πολύπλοκο αυτό, πρέπει να το ψάξεις και να το κάνεις μόνη σου, εμένα κάτι παρόμοιο μου πήρε τουλάχιστον 2 βδομάδες", το άτομο που για να μπει στο κλίμα παραδέχτηκε ότι του πήρε τουλάχιστον εξάμηνο, και εγώ που μπήκα τώρα στην ομάδα μου λένε κολύμπα.

Πείτε μου μόνο αν είμαι υπερβολική.
Αν δεν κάνω γι' αυτή την δουλειά, να φύγω όσο είναι νωρίς, πριν αρρωστήσω.
Τι πάει να πει, να "αναλάβεις το github";
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Δεν είναι πολύ συχνό να πετάς ένα junior μόνο του, εξ' ορισμού χρειάζεται επίβλεψη.
Παρ' όλα αυτά στα τέτοια σου, γιατί να αρρωστήσεις; Γκούγκλ και ChatGPT ό,τι θες σιγά-σιγά, και courses ακόμα για ό,τι σου είναι τελείως νέο, και για την ταχύτητα δεν μπορούν να σου πουν κουβέντα. Στην χειρότερη πάλι μη φύγεις, ψάξε γι αλλού και αν δεν προλάβεις να πάρεις offer, άσε να σε απολύσουν να πάρεις και την αποζημίωση.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Casp

@@ αποζημίωση θα πάρω.

Το συμβόλαιο μου δεν με καλύπτει (για 2 χρόνια υπέγραψα).
Μπορώ να φύγω ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση, και επίσης μπορούν να με απολύσουν ανά πάσα στιγμή, επίσης χωρίς προειδοποίηση.

Όχι μόνο δεν έχω επίβλεψη, αλλά όταν ρώτησα αν γίνεται training, μου είπαν ΝΑΙ.
Το training είναι να σου λένε πως κάτι είναι πολύπλοκο, ότι σε τουλάχιστον 6 μήνες θα μπω στο κλίμα και αμέσως μετά να σου λένε "κάνε το μόνη σου";

Για το github δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν αλλά προς το παρόν θέλουν να δίνω access σε users σε συγκεκριμένα repositories και teams (θα μου βάλουνε admin access), και αυτό που μου ζήτησαν έχει να κάνει με yaml file αυτοματοποιημένο process για κάτι συγκεκριμένο που θέλουν.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Casp

Ήδη χρησιμοποιώ google & chat αλλά από το άγχος δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Πρέπει να συνέλθω και να πω στα @@ μου επειδή ξέρω πως δεν φταίω γι' αυτή την κατάσταση.

Ξέρω όμως πως δεν φταίω;

Ρωτάω εσάς για να ξέρω.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

αυτό εδώ κάθε πρωί

Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης »

Αν η επιχείρηση που εργάζεσαι ακολουθεί την πρακτική του να αναθέτει πολύπλοκα πράγματα χωρίς επίβλεψη σε άτομα που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα, να ξέρεις πως είναι καταδικασμένη να κλείσει (πίστεψέ με, το έχω δει και ευτυχώς πρόλαβα να εγκαταλείψω το πλοίο). Μην φεύγεις και μην περιμένεις να σε απολύσουν. Ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά και δώσε συνεντεύξεις όσο έχεις το αβαντάζ να εργάζεσαι, γιατί στις συνεντεύξεις οι recruiters έχουν το πάνω χέρι στο bargain αν είσαι άνεργη (γιατί άλλο το "ψάχνω δουλειά" και άλλο το "ψάχνω καλύτερη δουλειά").
Άβαταρ μέλους
klg

Casp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 10:41 @@ αποζημίωση θα πάρω.

Μπορώ να φύγω ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση, και επίσης μπορούν να με απολύσουν ανά πάσα στιγμή, επίσης χωρίς προειδοποίηση.

Το training είναι να σου λένε πως κάτι είναι πολύπλοκο, ότι σε τουλάχιστον 6 μήνες θα μπω στο κλίμα και αμέσως μετά να σου λένε "κάνε το μόνη σου";

Για το github δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν αλλά προς το παρόν θέλουν να δίνω access σε users σε συγκεκριμένα repositories και teams (θα μου βάλουνε admin access), και αυτό που μου ζήτησαν έχει να κάνει με yaml file αυτοματοποιημένο process για κάτι συγκεκριμένο που θέλουν.
Ε άμα έχεις επιλογή να φύγεις, φύγε. Γενικά σε αυτά που έγραψες, ειδικά για το ελλαδιστάν, δε βλέπω κάτι φοβερό, στάνταρ μαλακίες είναι όλα αυτά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Casp

klg έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:57

Ε άμα έχεις επιλογή να φύγεις, φύγε. Γενικά σε αυτά που έγραψες, ειδικά για το ελλαδιστάν, δε βλέπω κάτι φοβερό, στάνταρ μαλακίες είναι όλα αυτά.
Δεν έχω επιλογή. Συνέχεια ψάχνω για δουλειά. Δεν είναι εύκολο να βρω δουλειά και ειδικά με καλό ωράριο.
Τώρα είμαι 8-4 και μετά με το ωράριο που έχω μπορώ να κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα (κάνω 2 φορές την βδομάδα, 3 ώρες σύνολο, στην χειρότερη). Και δεν έχω ούτε εμπειρία για να με πάρουν αλλού, γι' αυτό ήθελα να κάνω υπομονή έστω 2 χρόνια για να μπορώ να βρω πιο εύκολα δουλειά. Ξέρω επίσης πως όλες οι δουλειές είναι σκατά. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο από όλα, είναι ότι το άτομο που αντικατέστησα ζήτησε να πάει back end, του έκαναν την χάρη, εξαιτίας του άλλαξα θέση και αυτός ρωτάει τους πάντες και έχει βοήθεια. Στον manager έλεγε συνεχώς ότι θα με βοηθήσει, ο ίδιος ο manager (που είναι manager μου και δεν ξέρει programming) μου είπε να του ζητήσω να με βοηθήσει και με έγραψε εντελώς. Του έστειλα για να του πω τι ακριβώς μου είπε, επειδή κάνουμε meeting καθημερινά, και μου είπε ότι θα το ψάξουμε μαζί. Ε στο meeting με ρώτησε απλά "είσαι εντάξει εσύ; τι θα κάνεις; ρώτα τον τάδε, έκανε κάτι παρόμοιο νομίζω και μέχρι να σου απαντήσει κάνε αυτό", ε ρώτησα τον τάδε όπως μου είπε και μου έστειλε κάτι εντελώς άκυρο από το δικό μου τασκ και έτσι του έστειλα πίσω και του είπα πως θα κοιτάξω και αν δεν βγάλω άκρη θα συνεχίσω με άλλα πράγματα και απλά απάντησε εντελώς τσιλλ "ναι ναι"..

Εγώ αυτό που δεν αντέχω όμως, είναι να μου αναθέτουν κάτι και να μην μπορώ να το κάνω. Και κατά πόσο θα ΕΠΡΕΠΕ να ΜΠΟΡΩ να το κάνω εντελώς μόνη μου.
Άβαταρ μέλους
klg

Casp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:19 Δεν έχω επιλογή. Συνέχεια ψάχνω για δουλειά. Δεν είναι εύκολο να βρω δουλειά και ειδικά με καλό ωράριο.
Τώρα είμαι 8-4 και μετά με το ωράριο που έχω μπορώ να κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα (κάνω 2 φορές την βδομάδα, 3 ώρες σύνολο, στην χειρότερη). Και δεν έχω ούτε εμπειρία για να με πάρουν αλλού, γι' αυτό ήθελα να κάνω υπομονή έστω 2 χρόνια για να μπορώ να βρω πιο εύκολα δουλειά. Ξέρω επίσης πως όλες οι δουλειές είναι σκατά. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο από όλα, είναι ότι το άτομο που αντικατέστησα ζήτησε να πάει back end, του έκαναν την χάρη, εξαιτίας του άλλαξα θέση και αυτός ρωτάει τους πάντες και έχει βοήθεια. Στον manager έλεγε συνεχώς ότι θα με βοηθήσει, ο ίδιος ο manager (που είναι manager μου και δεν ξέρει programming) μου είπε να του ζητήσω να με βοηθήσει και με έγραψε εντελώς. Του έστειλα για να του πω τι ακριβώς μου είπε, επειδή κάνουμε meeting καθημερινά, και μου είπε ότι θα το ψάξουμε μαζί. Ε στο meeting με ρώτησε απλά "είσαι εντάξει εσύ; τι θα κάνεις; ρώτα τον τάδε, έκανε κάτι παρόμοιο νομίζω και μέχρι να σου απαντήσει κάνε αυτό", ε ρώτησα τον τάδε όπως μου είπε και μου έστειλε κάτι εντελώς άκυρο από το δικό μου τασκ και έτσι του έστειλα πίσω και του είπα πως θα κοιτάξω και αν δεν βγάλω άκρη θα συνεχίσω με άλλα πράγματα και απλά απάντησε εντελώς τσιλλ "ναι ναι"..

Εγώ αυτό που δεν αντέχω όμως, είναι να μου αναθέτουν κάτι και να μην μπορώ να το κάνω. Και κατά πόσο θα ΕΠΡΕΠΕ να ΜΠΟΡΩ να το κάνω εντελώς μόνη μου.
Ε όπως λες λοιπόν, κάνε το μαλάκα δυο χρόνια.
Casp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:19 Και κατά πόσο θα ΕΠΡΕΠΕ να ΜΠΟΡΩ να το κάνω εντελώς μόνη μου.
Ok, ποιό είναι το job role σου και τι σου αναθέσανε να κάνεις εντελώς μόνη σου.

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

Και γω είμαι αγχώδης τύπος και ποτέ δεν βγαίνει σε καλό. Πάντα στο τέλος βγάζω αυτό που μου έχουν πει, οπότε βλέπω ότι το άγχος ήταν απλά αχρείαστο και δεν μου έκανε καλό. Προσπαθώ να θυμάμαι αυτό που έχει πει ο Eckhart (new age μλκίες αλλά ωραίο quote):

'Worry pretends to be necessary but serves no useful purpose'

και

"Worry is fear; it is a monumental waste of time, because it's not something we can do anything about—all it does is serve to make us miserable."

ένιγουει, αυτό για τα ψυχολογικά. Κάνε εσύ με καθαρό μυαλό το διάβασμα σου και θα βγει, ότι κι αν σου δώσανε.

---

Στα πρακτικά, σου λέω ότι αυτό που σου είπαν να κάνεις δεν είναι απάλευτο. Καταρχήν, το admin, να δίνεις πρόσβαση και τέτοια είναι πανεύκολο. Το άλλο για το yaml είναι πιο "προγραμματιστικό", αλλά πάλι όχι δύσκολο. Κάτι συνταγούλες είναι στην ουσία που πρέπει να μάθεις.

Θα σου δώσω το εναρκτήριο λάκτισμα, ξεκίνα ψάχνοντας στο google: site:medium.com yaml github. Θα δεις να αναφέρει github actions που είναι αυτό που θέλεις. Άνοιξε 2-3 άρθρα, και διάβασε τα απ'το πιο εύκολο στο πιο δύσκολο.

Αυτά. HTH
Casp

Δεν λεω για το admin, γι αυτα χεστηκα. Για το github actions αυτα εψαχνα ουτως ή αλλως.
Αυτο που θελουν ειναι με καποιο τροπο να το βαλω να εχει access σε ενα συγκεκριμενο project οπου εχει υπαρχει το label "status" και θελω οταν αυτο γινεται "staging" να πηγαινω αυτοματα να βαζω comment στο ticket για να στελνει email σε οσους ειναι assigned στο συγκεκριμενο ticket/issue.

Μου ειπαν κατι για API και αυτα ψαχνω κ για server και για tokens κτλ. Απλα πρεπει να δω τι σημαινει το καθε τι.

Ελπιζω να μου φυγει το αγχος για να ειμαι ηρεμη.

Job description ε; Δεν μου το εχουν αλλαξει καν. Data officer οσο ασχολουμουν με AI και python. Τωρα απλα administration που ασχολειται και με programming (php κυριως). Τρεχα γυρευε.
Άβαταρ μέλους
klg

Casp έγραψε: 02 Ιουν 2024, 14:05 Δεν λεω για το admin, γι αυτα χεστηκα. Για το github actions αυτα εψαχνα ουτως ή αλλως.
Αυτο που θελουν ειναι με καποιο τροπο να το βαλω να εχει access σε ενα συγκεκριμενο project οπου εχει υπαρχει το label "status" και θελω οταν αυτο γινεται "staging" να πηγαινω αυτοματα να βαζω comment στο ticket για να στελνει email σε οσους ειναι assigned στο συγκεκριμενο ticket/issue.

Μου ειπαν κατι για API και αυτα ψαχνω κ για server και για tokens κτλ. Απλα πρεπει να δω τι σημαινει το καθε τι.

Ελπιζω να μου φυγει το αγχος για να ειμαι ηρεμη.

Job description ε; Δεν μου το εχουν αλλαξει καν. Data officer οσο ασχολουμουν με AI και python. Τωρα απλα administration που ασχολειται και με programming (php κυριως). Τρεχα γυρευε.
Οκ, λοιπόν. Αρχικά δε βλέπω το λόγο να αγχώνεσαι, σιγά τη μαλακία που σου βάλανε να κάνεις. Κατα τα άλλα, ναι δεν ξέρω πώς πας από ML με python, στο να κάνεις babysit το github, φαίνεται σαν red flag για εκει που δουλεύεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ χειρότερα red flags ήδη anyway.

Σε σχέση με αυτό που πρέπει να κάνεις, απλά θα κάνεις ένα Github App και κλαιν. Από αυτά που έγραψες, χρειάζεσαι κάτι τέτοιο.

Θα σου πρότεινα απλά να χαλαρώσεις, εμείς σαν προγραμματιστές καναμε επί δεκαετίες τη δουλειά σου (data whatever). Είμαι της άποψης, πώς ό,τι θα μάθεις καλό θα είναι, ακόμα και αν δεν φαίνεται να έχει 100% σχέση με τη ρόλο σου.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”