!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Οργισμένος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 11:41
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 10:50
Στύξ έγραψε: 01 Ιουν 2024, 10:43

Α έτσι ε; 20 δις φοροδιαφεύγετε κάθε χρόνο στον ιδιωτικό τομέα.
Πουίστηδες ,φέρτε τα πίσω..
Στα λόγια μου έρχεσαι, τι σκουζεις λοιπόν από χτες ;
Για να κατηγορησουν Μητσοτακη οπως και οι περισσοτεροι δω μεσα
Αχ τον καημένο, άδικα τον κατηγοράνε
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ερμής έγραψε: 01 Ιουν 2024, 11:58
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 11:33
Στύξ έγραψε: 01 Ιουν 2024, 11:30

Τις "απειλές" και τα ψυχολογικά τεχνάσματα νουδούλη βάλτα εκεί που δε θα τα βλέπει ήλιος.
Σιγά μην έρθουν κι οι κομμουνισταί ..
Ποια τεχνάσματα ρε φίλε;
Εγώ φταίω που νομίζεις μέχρι σήμερα ότι τα λεφτά βγαίνουν από μαγικό καπέλο;
Για τους ΔΥ πάντα υπάρχουν. Αφού δε βρέθηκε ένας να τους κόψει για τα καλά τον κωλο ακόμη και στα σκληρά χρόνια, νομίζουν πως είναι όπως οι κατσαρίδες σε αντοχή.
Καλα τώρα που το σκέφτομαι δε παίζουν και μεγάλες διαφορές
Καλά μην το λες, οι περισσότεροι φάγανε καλές μειώσεις και τα δώρα Χριστουγέννων δεν έχουν επιστρέψει ακόμη. Απλά κάποιοι είναι τόσο βλάκες που δεν μπορούν να συνδέσουν αυτό το γεγονός με την φοροδιαφυγή. Σου λέει μας τα πήρε εμάς ο Κούλης τώρα θέλει να τα πάρει και από τους ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Το λυπηρό είναι ότι είμαστε σε ένα νήμα με τίτλο εντελώς άκυρο για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Και δεν το λέω με πολιτική χροιά. Έχω τοποθετηθεί εδώ και κάνα χρόνο πολλές φορές.

Οι ίδιοι άνθρωποι που μου έλεγαν σε άλλο νήμα "κλείσε την επιχείρηση άμα δε γουστάρεις να πληρώνεις τόσο φόρο και γίνε μισθωτός" εδώ λένε "κουράγιο φίλε, μας γαμάνε οι αλήτες" για μια επιχείρηση που για να βγάλει κάτι ψιλά έπρεπε να έχει 10 αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

gassim έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:08
Imperium έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:05
gassim έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:03

Κάτι μου λέει ότι δεν το δοκίμασαν και πολλοί.
Καλα θα ήταν να ακούσουμε απ' όσους το δοκίμασαν, όμως...
Δεν διαφωνώ, βρες κανέναν να τον ρωτήσουμε.
Να ας πούμε ο Ιακχος και ο arisvilla γιατί δεν το έκαναν;
Δεν το κάνω γιατί με ενισχύουν οικονομικά κάποιοι άνθρωποι και στον έλεγχο θα βρεθεί αυτό και θα φορολογηθεί
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:21 Το λυπηρό είναι ότι είμαστε σε ένα νήμα με τίτλο εντελώς άκυρο για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Και δεν το λέω με πολιτική χροιά.
μην το συζητάς, ούτε που μας πέρασε από το μυαλό.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:39
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:21 Το λυπηρό είναι ότι είμαστε σε ένα νήμα με τίτλο εντελώς άκυρο για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Και δεν το λέω με πολιτική χροιά.
μην το συζητάς, ούτε που μας πέρασε από το μυαλό.
Από το ποιο να σας περάσει;

Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές έχω και τουλάχιστον ένα χρόνο που βλέπουμε αυτό το (ειλικρινά λυπηρό "σήριαλ" με το προδιαγεγραμμένο τέλος).

Δε σου φταίω γω αν αν δεν έχεις εικόνα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
gassim

Ίακχος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:34
Imperium έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:05
Καλα θα ήταν να ακούσουμε απ' όσους το δοκίμασαν, όμως...
Δεν το κάνω γιατί με ενισχύουν οικονομικά κάποιοι άνθρωποι και στον έλεγχο θα βρεθεί αυτό και θα φορολογηθεί
Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου σε ανθρώπινο επίπεδο εφόσον συνδυάζεται και με προβλήματα υγείας και σου εύχομαι να πάνε όλα καλά, αλλά την επιχείρηση δεν την κλείνεις λόγω τεκμαρτού, την κλείνεις επειδή είναι βιώσιμη μόνο σε καθεστώς φοροδιαφυγής.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

gassim έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:43

Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου σε ανθρώπινο επίπεδο εφόσον συνδυάζεται και με προβλήματα υγείας και σου εύχομαι να πάνε όλα καλά, αλλά την επιχείρηση δεν την κλείνεις λόγω τεκμαρτού, την κλείνεις επειδή είναι βιώσιμη μόνο σε καθεστώς φοροδιαφυγής.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Αλλά φοροδιαφυγή εννοείς τα λεφτά που μου συμπληρώνει η μάνα μου και ο αδελφός μου? Γιατί στη δουλειά μου δε φοροδιαφευγω
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

GoBzi έγραψε: 01 Ιουν 2024, 11:39
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 10:59
Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 10:31

Σε κρατικά έσοδα; Και πώς αυτό αναιρεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία ΕΕ δουλεύει μαύρα δίχως έλεος;

Σας έχει γαμήσει στην φορολογία η ΝΔ; :smt005:
Πληρώνω λιγότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερη εφορία από τότε που βγήκε η ΝΔ.
Δεν ξέρεις τι λες.
https://www.reddit.com/r/tax/comments/p ... f_various/
Ευχαριστούμε που μας δείχνεις πως η πολιτική της ΝΔ είναι για τον πέο. Απο την μία έχουμε στατιστικά απο το ΔΝΤ που δίχνουν οτι είμαστε 5η χώρα παγκοσμίως σε κρατικά έσοδα / ΑΕΠ και απο την άλλη εσυ μας δείχνεις πως είμαστε η τέταρτη χώρα σε φοροδιαφυγή. Δηλαδή μας λες ανοιχτά πως με τα μέτρα της κυβέρνησης κατα κύριο λόγο γαμάς άκυρο κόσμο.
exm, οχι

δες και αυτο λιγο

https://www.oecd.org/tax/revenue-statistics-greece.pdf

τα λεφτα βγαινουν κυριως απο ΦΠΑ και φορο σε goods and services ( δηλαδη goods)
Εκει η ελλαδα ειναι 7η
στο φορο εισοδηματος και κερδων η Ελλαδα ειναι 36η

Αυτο δειχνει οτι ο μονος τροπος να βγει φορολογητεο εισοδημα στην ελλαδα ειναι φορολογοντας οριζοντια και αντικειμενικα. Τα λεφτα που βγαινουν απο το φορο εισοδηματος ειναι συγκριτικα πολυ λιγα

Κοινως: Πολυ λιγα λεφτα απο φορο εισοδηματος, πρεπει να βρεθουν λεφτα απο αλλου αφου φοροδιαφευγουν, ΟΚ τί θα τα κανετε τα μαυρα; θα αγορασετε προιοντα και υπηρεσιες, θα πεσει φορος εκει.

Και αντικειμενικα κριτηρια μηπως και μειωθει καπως η φοροδιαφυγη γιατι ελεος καπου
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

Κάπου δεν τα λες καλά.

Η κάθε κυβέρνηση έχει φροντίσει να είστε ως μηχανικοί απαραίτητοι σε κάθε κομμάτι της ζωής.
Αγοραπωλησία- Μεταβίβαση- Δωρεά- Κατοχή ακινήτου -Επισκευή κτηρίου- Τακτοποίηση αυθαιρέτου, Ταυτότητα κτηρίου, ΚΕΝΑΚ, Αντιπυρική μελέτη κτηρίου, Άδεια μικρής κλίμακας, Άδεια κανονική, Ενεργειακό πιστοποιητικό.
Τόσες μαλακίες και πρέπει να περάσουμε πρώτα από μηχανικό να τα ακουμπήσουμε.

ΥΓ: περαστικά στην υγειά σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ την 01 Ιουν 2024, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:59
Ευχαριστούμε που μας δείχνεις πως η πολιτική της ΝΔ είναι για τον πέο. Απο την μία έχουμε στατιστικά απο το ΔΝΤ που δίχνουν οτι είμαστε 5η χώρα παγκοσμίως σε κρατικά έσοδα / ΑΕΠ και απο την άλλη εσυ μας δείχνεις πως είμαστε η τέταρτη χώρα σε φοροδιαφυγή. Δηλαδή μας λες ανοιχτά πως με τα μέτρα της κυβέρνησης κατα κύριο λόγο γαμάς άκυρο κόσμο.
exm, οχι

δες και αυτο λιγο

Εκει η ελλαδα ειναι 7η

Αυτο δειχνει οτι ο μονος τροπος να βγει φορολογητεο εισοδημα στην ελλαδα ειναι φορολογοντας οριζοντια και αντικειμενικα. Τα λεφτα που βγαινουν απο το φορο εισοδηματος ειναι συγκριτικα πολυ λιγα

Κοινως: Πολυ λιγα λεφτα απο φορο εισοδηματος, πρεπει να βρεθουν λεφτα απο αλλου αφου φοροδιαφευγουν, ΟΚ τί θα τα κανετε τα μαυρα; θα αγορασετε προιοντα και υπηρεσιες, θα πεσει φορος εκει.

Και αντικειμενικα κριτηρια μηπως και μειωθει καπως η φοροδιαφυγη γιατι ελεος καπου
Κάτσε, οι ΕΕ δεν συμβάλλουν στο Taxes on goods and services; :p2:
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

micmic έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:42 Από Σεπτέμβριο που θα το έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί, θα δείτε τα ποσοστά της ΝΔ 10 μονάδες κάτω.

Μικρομαγαζάτορες που έβγαζαν 700-800 το μήνα καθαρά αλλά είχαν κάποιο έλεγχο στη ζωή τους και δεν ήθελαν να πάνε υπάλληλοι για να τους πηδάνε με τον βασικό
Δικηγόροι ή μηχανικοί που απλά συμπλήρωναν το εισόδημά τους χωρίς να ενδιαφέρονται να βγάλουν περισσότερα επειδή πχ μεγάλωναν παιδιά και κάλυπτε τις ανάγκες τους ο σύζυγος
Ευκαιριακοί εργαζόμενοι που εύρισκαν δουλειά μια στο τόσο αλλά τους συντηρούσαν άλλα μέλη της οικογένειας.

Όλοι αυτοί πάνε κουβά. Και πολλοί από αυτούς είναι τόσο ηλίθιοι που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Από Σεπτέμβριο θα το έχουν καταλάβει όλοι.
Μιλάμε για στυλοβάτες της κοινωνίας που θα κατέρρεε χωρίς αυτούς. Σίγουρα φασιστεροί κλασικοί τεμπέληδες που περιμένουν από το κράτος να τους ταΐσει.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
talaipwros

GoBzi έγραψε: 01 Ιουν 2024, 13:07
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:59

exm, οχι

δες και αυτο λιγο

Εκει η ελλαδα ειναι 7η

Κάτσε, οι ΕΕ δεν συμβάλλουν στο Taxes on goods and services; :p2:
Eιναι φορος που πληρωνει ο πελατης τους - και ο αγοραστης του good - , οχι ο ΕΕ, ο φορος που πληρωνει ο ΕΕ απο το εισοδημα του ανηκει στο incomes, profit and capital gains tax.

Οποτε μονο αν κοβουν αποδειξη και επιστρεφουν φπα βοηθανε στην Συλλογη του φορου, οχι οτι τον πληρωνουν οι ιδιοι
talaipwros

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 01 Ιουν 2024, 11:57
Otto Weininger έγραψε: 31 Μάιος 2024, 23:38 Εικόνα
Θα βγει η ΝΔ κυβέρνηση και θα τα διορθώσει αυτα
Θα κριθει στο τελος της 8ης τετραετιας
Άβαταρ μέλους
gassim

Ίακχος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:51
gassim έγραψε: 01 Ιουν 2024, 12:43

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Αλλά φοροδιαφυγή εννοείς τα λεφτά που μου συμπληρώνει η μάνα μου και ο αδελφός μου? Γιατί στη δουλειά μου δε φοροδιαφευγω
Ε ναι αν έχεις εισοδήματα που δεν δηλώνεις για να μην φορολογηθείς δεν έχει σημασία αν στα δίνει η μητέρα σου ή κάποιος πελάτης.

Σε κάθε περίπτωση μίλα και με τον λογιστή σου γιατί υπάρχει και η φορολογία δωρεών και γονικών παροχών που μπορεί να σε συμφέρει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 01 Ιουν 2024, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”