Ναι, αλλα την περιοδο του Κορωνοιου οπου η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου ειτε εργαζοταν απο το σπιτι ειτε βρισκοταν σε αναστολη εργασιας, οι τιμες των τρενων εδω στην Αγγλια φαγανε αυξησεις 25% μεσα σε ενα οκταμηνο. Για παραδειγμα, προσωπικα πηγαινα στο γραφειο μια-δυο μερες τη βδομαδα κι εκει που τον Μαρτη του '20 εδινα 2.40 στο τοπικο μου δρομολογιο, τον Γεναρη του '21 το εισιτηριο μου ειχε φτασει τις 3.00 λιρες. Η κατα κορυφη μειωση της ζητησης των δρομολογιων, δεν εμποδισε τον train operator να μας καπελωσει ενα 25% ωστε να ρεφαρει την απωλεια εσοδων και κερδων.Leporello έγραψε: 28 Μάιος 2024, 17:16 Ας πούμε δηλαδή όταν λόγω οικονομικής κρίσης πέφτει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, "ανεβαίνει η τιμή συλλογικά για να καλυφθεί η χασούρα". Τι, όχι;
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες φυσικά περιορίζουν την παραγωγή τους με σκοπό να κρατήσουν τις τιμές όσο το δυνατόν ψηλά, όμως αυτό δεν εμπόδισε το πετρέλαιο να φθάσει τα $41,68 το βαρέλι στην κρίση του 2008-2009 ή τα $18,84 την περίοδο του κορωνοϊού.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στα εκατό χιλιάρικα η μεσαία τάξη και μειωση φορων!!!
Re: Στα εκατό χιλιάρικα η μεσαία τάξη και μειωση φορων!!!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Τα μονοπώλια αυτά κάνουν.Portia έγραψε: 28 Μάιος 2024, 17:33Ναι, αλλα την περιοδο του Κορωνοιου οπου η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου ειτε εργαζοταν απο το σπιτι ειτε βρισκοταν σε αναστολη εργασιας, οι τιμες των τρενων εδω στην Αγγλια φαγανε αυξησεις 25% μεσα σε ενα οκταμηνο. Για παραδειγμα, προσωπικα πηγαινα στο γραφειο μια-δυο μερες τη βδομαδα κι εκει που τον Μαρτη του '20 εδινα 2.40 στο τοπικο μου δρομολογιο, τον Γεναρη του '21 το εισιτηριο μου ειχε φτασει τις 3.00 λιρες. Η κατα κορυφη μειωση της ζητησης των δρομολογιων, δεν εμποδισε τον train operator να μας καπελωσει ενα 25% ωστε να ρεφαρει την απωλεια εσοδων και κερδων.Leporello έγραψε: 28 Μάιος 2024, 17:16 Ας πούμε δηλαδή όταν λόγω οικονομικής κρίσης πέφτει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, "ανεβαίνει η τιμή συλλογικά για να καλυφθεί η χασούρα". Τι, όχι;
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες φυσικά περιορίζουν την παραγωγή τους με σκοπό να κρατήσουν τις τιμές όσο το δυνατόν ψηλά, όμως αυτό δεν εμπόδισε το πετρέλαιο να φθάσει τα $41,68 το βαρέλι στην κρίση του 2008-2009 ή τα $18,84 την περίοδο του κορωνοϊού.
- hellegennes
Απέδειξα ότι ο Λεπορέλο λέει μαλακίες.
Επίσης όλοι θυμόμαστε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύθηκαν στα ύψη κατά τα κορωνοέτη, ακριβώς για να ρεφάρουν την χασούρα.
Επίσης όλοι θυμόμαστε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύθηκαν στα ύψη κατά τα κορωνοέτη, ακριβώς για να ρεφάρουν την χασούρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και ας δεχτουμε πως τα ΜΜΜ παιζουν σε (ιδιωτικο παντα) μονοπωλειακο-ολιγοπωλειακο επιπεδο (τα οποια απο μονα τους ακυρωνουν τη Θεολογια του Νομου της Προσφορας-ζητησης. Παμε σε εναν πιο ανταγωνιστικο κλαδο, την εστιαση. Τον Απριλη του 2021 που ξανανοιξανε τα μπαρ και τα εστιατορια και μηνες πριν ξεκινησει το ραλλι του πληθωρισμου, οι τιμες ηταν αυξημενες ως και 30% σε σχεση με τον Μαρτη του '20. Και αυτο οχι γιατι ξαφνικα υπηρξε μια τεραστια ζητηση σε ποτα και μπεργκερ - το αντιθετο, ο πιο πολυς κοσμος απεφευγε τις μαζωξεις - αλλα γιατι ο κλαδος θελησε να καλυψει τις απωλειες των εσοδων του απο την πανδημια καπελωνοντας τους πελατες εκεινους που αγοραζαν το προιον του τη δεδομενη χρονικη στιγμη.
- hellegennes
Μέσα στην πανδημία είχα γράψει ότι οι τιμές θα αυξηθούν σε προϊόντα που έχουν να κάνουν με εστίαση γιατί έχαναν πωλήσεις. Ήμουν φυσικά spot on, έγιναν μαζικές αυξήσεις το 2021 σε αναψυκτικά, ποτά, έλαια και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με εστίαση. Τότε και πάλι οι μεγάλοι αναλυτές του φόρουμ έβρισκαν παράλογο το ενδεχόμενο και μόλις έγιναν οι αυξήσεις έψαναν να βρουν την αιτία σε αυξημένη ζήτηση, αν και η κατανάλωση είχε κάνει γερή βουτιά.Portia έγραψε: 28 Μάιος 2024, 18:24 Και ας δεχτουμε πως τα ΜΜΜ παιζουν σε (ιδιωτικο παντα) μονοπωλειακο-ολιγοπωλειακο επιπεδο (τα οποια απο μονα τους ακυρωνουν τη Θεολογια του Νομου της Προσφορας-ζητησης. Παμε σε εναν πιο ανταγωνιστικο κλαδο, την εστιαση. Τον Απριλη του 2021 που ξανανοιξανε τα μπαρ και τα εστιατορια και μηνες πριν ξεκινησει το ραλλι του πληθωρισμου, οι τιμες ηταν αυξημενες ως και 30% σε σχεση με τον Μαρτη του '20. Και αυτο οχι γιατι ξαφνικα υπηρξε μια τεραστια ζητηση σε ποτα και μπεργκερ - το αντιθετο, ο πιο πολυς κοσμος απεφευγε τις μαζωξεις - αλλα γιατι ο κλαδος θελησε να καλυψει τις απωλειες των εσοδων του απο την πανδημια καπελωνοντας τους πελατες εκεινους που αγοραζαν το προιον του τη δεδομενη χρονικη στιγμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ρε μπαγλαμά, εσύ δεν είπες ότι Η πτώση της τιμής ενός προϊόντος/υπηρεσίας σε περιβάλλον χαμηλής ζήτησης γίνεται καθαρά για λόγους ανταγωνιστικότητας; Τώρα δεν σου κάνουν τα commodities γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός;hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2024, 17:28Καταρχήν απαντάς μόνος σου ότι το πετρέλαιο είναι ελεγχόμενο commodity και η αγορά του λειτουργεί πρακτικά σαν καρτέλ. Δεν έχει νόημα να το συγκρίνεις με προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς όπου υφίσταται ανταγωνισμός.Leporello έγραψε: 28 Μάιος 2024, 17:16Ας πούμε δηλαδή όταν λόγω οικονομικής κρίσης πέφτει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, "ανεβαίνει η τιμή συλλογικά για να καλυφθεί η χασούρα". Τι, όχι;hellegennes έγραψε: 24 Μάιος 2024, 14:30 Κι αυτό το έχω γράψει αλλά αρνούνται να το αντιληφθούν οι πχορουμικοί οικονομολόγοι γιατί πάει κόντρα στα παιδαριώδη γραφήματα προσφοράς-ζήτησης που έχουν στο μυαλό τους. Στην κοσμοθεωρία τους όταν πέφτει η ζήτηση για ένα προϊόν/υπηρεσία το λογικό είναι να πέφτει η τιμή. Αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πέφτει η ζήτηση σε μια συγκεκριμένη εταιρεία λόγω ανταγωνισμού από άλλες, δεν χωράει στο κεφάλι τους ότι όταν πέφτει η ζήτηση σε ολόκληρο τον κλάδο ανεβαίνει η τιμή συλλογικά για να καλυφθεί η χασούρα.
Η πτώση της τιμής ενός προϊόντος/υπηρεσίας σε περιβάλλον χαμηλής ζήτησης γίνεται καθαρά για λόγους ανταγωνιστικότητας. Αν η πτώση της ζήτησης δεν έχει να κάνει με ανταγωνισμό, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα πτώσης της τιμής αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: ανεβαίνει η τιμή για να καλύψει την μείωση των εσόδων από μείωση όγκου πωλήσεων. Η αύξηση αυτή πρέπει να είναι στοχευμένη και στο επίπεδο που θα ικανοποιήσει την διαφορά στις πωλήσεις. Αν είναι πολύ μεγάλη θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.
Φαίνεται δε ότι πρέπει να ... διευκρινίσω ότι τα καρτέλ φτιάχνονται γιά να κρατούν τις τιμές ψηλά, όχι γιά να τις ρίχνουν
Κανένας δεν είπε ότι η τιμή του πετρελαίου καθορίζεται από την ζήτηση και μόνο. Υπάρχει και η προσφορά, η οποία είναι αυτή:hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2024, 17:28Αλλά για να φας το άκυρό σου τελείως και να δεις ότι η τιμή του πετρελαίου δεν έχει απολύτως καμμιά σχέση με την ζήτηση, ορίστε η τιμή του σε αντιπαράθεση με την ζήτηση:
Τι βλέπουμε εδώ; Α, ναι, ότι η τιμή του πετρελαίου καθορίζεται από την ζήτηση.

Εδώ βλέπουμε ότι η προσφορά βρίσκεται γενικά σε ισορροπία με την ζήτηση. Οταν η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, ακόμη και ένας παπάρας σαν κ'εσένα θα μπορούσε να δεί ότι ότι στα δύο σημεία που ανέφερα και που η τιμή κατέρρευσε, υπήρξε τοπικό ελάχιστο τής ζήτησης που έφερε την πτώση τής τιμής, παρότι στο ίδιο σημείο υπήρξε τοπικό ελάχιστο και στην παραγωγή. Σύμφωνα με την θεωρία σου
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- hellegennes
Δεν είναι θεωρία, είναι η πραγματικότητα. Θεωρίες είναι αυτά που λες εσύ, που δεν αντικατοπτρίζονται στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Και επειδή δεν αντικατοπτρίζονται, αρχίζεις και αναζητείς τους λόγους ενώ είναι ξεκάθαρο ότι περιγράφονται 100% απ' αυτό που λέω.
Το πιπέτο με το πετρέλαιο σού έκατσε βαρύ βλέπω. Δεν μπορείς να το χωνέψεις. Κυριολεκτικά τα γραφήματα παραγωγής και ζήτησης πετρελαίου είναι πανομοιότυπα και δεν έχουν καμμιά συσχέτιση με την εξέλιξη της τιμής. Είναι φανερό ότι λες παπαριές.
Π.χ. δεν υπάρχει κανένα spike στην ζήτηση το 2007-2008 ούτε υπάρχει πτώση παραγωγής, αλλά η τιμή εκτοξεύτηκε. Αντιστρόφως, ενώ υπάρχει στην συνέχεια σημαντική αύξηση της ζήτησης στα επόμενα χρόνια χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής (υπάρχει αύξηση αλλά είναι αναλογικά μικρότερη), η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα.
Γενικά δεν ξέρεις τι λες.
Το πιπέτο με το πετρέλαιο σού έκατσε βαρύ βλέπω. Δεν μπορείς να το χωνέψεις. Κυριολεκτικά τα γραφήματα παραγωγής και ζήτησης πετρελαίου είναι πανομοιότυπα και δεν έχουν καμμιά συσχέτιση με την εξέλιξη της τιμής. Είναι φανερό ότι λες παπαριές.
Π.χ. δεν υπάρχει κανένα spike στην ζήτηση το 2007-2008 ούτε υπάρχει πτώση παραγωγής, αλλά η τιμή εκτοξεύτηκε. Αντιστρόφως, ενώ υπάρχει στην συνέχεια σημαντική αύξηση της ζήτησης στα επόμενα χρόνια χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής (υπάρχει αύξηση αλλά είναι αναλογικά μικρότερη), η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα.
Γενικά δεν ξέρεις τι λες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 971 Απαντήσεις