!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Cavaliere έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:07 Ίφιδα, δεν ξέρεις αν το παιδί θα σε κατηγορήσει επειδή το έφερες στο χωριό, γιατί ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, και παίρνει τα ερεθίσματά του. Με υποθέσεις μπορώ να σου πω πως θα μπορούσε να σε κατηγορήσει που δεν πήγατε στο χωριό, αν έβλεπε πως η πόλη τον έπνιγε. Με την λογική αυτή, τα παιδιά που κατηγορούν τους γονείς για επιλογές τέτοιου είδους, είναι συνήθως κακομαθημένα που ψάχνουν παντού άλλους φταίχτες επειδή τα ίδια δεν μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες προόδου. Αντίθετα, πολλά παιδιά τζομπαναραίων σε ερημοχώρια, φτάνουν να σπουδάσουν και να γίνουν μεγάλοι και τρανοί. Αυτό που θέλει το παιδί σου είναι η ειλικρίνειά σου κι η αγάπη σου, και το παράδειγμά σου στη ζωή. Αν σε δει να βρίζεις και να κατηγορείς τους άλλους στο χωριό, αυτό θα μάθει. Αν σε δει από το πρωί ως το βράδυ να σκέφτεσαι δημιουργικά και να αξιοποιείς και την πέτρα, αυτό πάλι θα μάθει. Αν, λοιπόν, ζείτε πιο αξιοπρεπώς στο χωριό, πάτε στο χωριό, αρκεί να δοθεί στο παιδί η απαραίτητη Εκπαίδευση, κι αυτό είναι σήμερα εφικτό.

ωραια τα πες
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Κόκκορας έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:10 ο Θεος να σας φωτισει να βρειτε τι ειναι το καλυτερο γεια σας και την οικογενεια σας

αν θες την αποψη μου,θα τα εβαζα κατω,θετικα και αρνητικα που εχω εδω που μενω,εκει που θα μαι,αν μπορουσα θα δοκιμαζα για ενα διαστημα να δω τι και πως,θα προσπαθουσα να δω αν υπαρχει και καποια δυνατοτητα για δουλεια εκει.
και αυτο που μας λενε οι αγιοι,εξομολογηση,κοινωνια,νηστεια,προσευχη και μετα ο Θεος ευχομαι να ρθει να σας φωτισει τον δρομο και τις ζωες σας.
τοσο απλα :)

αλλα αυτα εγω,αλλοι ισως αλλα :)
οτι δεν υπαρχει θεος ταχουμε πει, μην τα ξαναλεμε σε καθε τοπικ.

αν ειναι να το ριξουμε στο μουρλο, να πανε να ρωτησουν και την καφετζου τους, η να τους ρωτησουμε τι ζωδιο ειναι το παιδι για να κρινουμε αν του ταιριαζει το χωριο η οχι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

η ελληνική επαρχία με λίγα λόγια:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Θεος υπαρχει και παραυπαρχει,αν δεν πιστευεις εσυ ομως ασεβαστε αλλο αυτο,δικαιωμα σου.
Εγω πιστευω και εχω και ενδειξεις και κατι παραπανω μην σου πω(το πολυ παραπανω),η εποχης της απιστιας μου παρηλθε ραγδαιως και ανεπιστρεπτι.-

αλλα μια και το ανεφερες,η πιστη ειναι η προπαιδεια,πανω σε αυτην ειναι το θεμα τι γινεται πως φτανεις στα ανωτερα μαθηματικα.οι συζητησεις περι πιστεως κ.λπ ειναι τελειως αδιεξοδες και ελαχιστα ουσιαστικες.Εχω προ πολλων ετων παψει να συμμετεχω σε αυτες
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Κόκκορας έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:18 Θεος υπαρχει και παραυπαρχει,αν δεν πιστευεις εσυ ομως ασεβαστε αλλο αυτο,δικαιωμα σου.
δεν υπαρχει επειδη δεν υπαρχει. ασχετα με το τι πιστευω εγω η οποιος αλλος. και δεν πρεπει να βαζουμε κατι ανυπαρκτο μεσα σε καθε συζητηση.
πως θα σου φαινοταν αν ειχαμε εδω καποιον που για καθε θεμα συζητησης ρωταγε τι ζωδιο ειναι οι συμμετεχοντες και αν εξηγουσε τα παντα με βαση την αστρολογια, π.χ. τον ηπιατε στο γραμμο γιατι ο ερμης ηταν αναδρομος;

ελεοc πια, μη χωνετε τον φανταστικο σας φιλο σε καθε συζητηση.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Ειπώθηκε κάτι για συνθήκες προόδου που μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος μόνος του. Φυσικά και μπορεί από οπουδήποτε. Όταν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του που με αγάπη θα τον οδηγήσουν στην ενηλικίωση και θα τον αγαπάνε και αργότερα, δεν χρειάζονται χρήματα ή τουλάχιστον πολλά.
Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Πολλές φορές ένα παιδί υφίσταται εκμετάλλευση ή κακομεταχείριση. Θα μου πεις στα 18 μπορείς να φύγεις. Δεν είναι όμως πάντα ευδιάκριτο το τι γίνεται. Προσωπικά εύχομαι να είχα γεννηθεί ορφανή, για πράγματα που έμαθα πολύ αργά στη ζωή μου. Οι γονείς μου απλώς με φιλοξένησαν δύο χρόνια μετά τα 18. Όπου και εκεί έφτασε να με χτυπήσει ο πατέρας μου γιατί γύρισα σπίτι στις 8 αντί στις 6, στα 20 μου, στη Γερμανία και είχα πάει στο πανεπιστήμιο και όχι στη δουλειά. :fp: Δεν μου έδωσαν τίποτα άλλο. Επίσης η δουλειά στην Ελλάδα, με μεσολάβηση συγγενούς, με τον νόμο των πολυτέκνων, δεν έγινε χωρίς πληρωμή. Δεν ήταν χρήμα, ήταν διασυρμός π.χ.
Φυσικά δεν είχα καμία ανάγκη να μου βρίσκουν δουλειές συγγενείς, αλλά ορίστε που την πάτησα.
Το παιδί ποτέ δεν θα σας κατηγορήσει για τις επιλογές σας αν το αγαπάτε. Ιδιαίτερα τώρα που είναι μικρό. Στην εφηβεία ίσως αντιδρούσε, ίσως όχι.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Ασέβαστος έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 18:52 5 χλμ; αληθεια τωρα, θεωρεις "αποσταση" τα 5 χλμ;
Εγώ που μεγάλωσα σε πόλη, πήγαινα μόνος μου, με τα πόδια στο σχολείο, με τα πόδια στο φροντιστήριο και οπουδήποτε άλλου.
Εδώ, χρειάζεται κάποιος από τους γονείς να το πηγαίνει και να το φέρνει στο σχολείο στα αγγλικά, τουλάχιστον.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

vagabondo έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:39
Ασέβαστος έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 18:52 5 χλμ; αληθεια τωρα, θεωρεις "αποσταση" τα 5 χλμ;
Εγώ που μεγάλωσα σε πόλη, πήγαινα μόνος μου, με τα πόδια στο σχολείο, με τα πόδια στο φροντιστήριο και οπουδήποτε άλλου.
Εδώ, χρειάζεται κάποιος από τους γονείς να το πηγαίνει και να το φέρνει στο σχολείο στα αγγλικά, τουλάχιστον.
απο 3 χρονων; :102:

σημερα, σε πολη, μονο του παιδι δεν παει πουθενα αν δεν γινει 8-9 χρονων τουλαχιστον. ετσι κι αλλιως θα το πηγαινοφερνουν οι γονεις.

μετα τα 13-14, παει παντου μονο του με λεοφωρεια κλπ.

οποτε μενει με το ζορι μια 5ετια που θα χρειαζεται να το μεταφερουν οι γονεις αν ζουν στο χωριο, ενω θα μπορουσε να πηγαινει μονο του αν ζουσαν στην πολη. και παλι, μονο σε λιγες απο τις δραστηριοτητες, που θα τυχει να ειναι κοντα. βασικα στο σχολειο, αντε και κανα φροντιστηριο. σε ολα τα υπολοιπα, κολυμβητηρια, γηπεδα, κλπ, θα το πηγαινοφερνουν ετσι κι αλλιως. και μαλιστα στην πολη θα φτυσουν αιμα, και μονο απο το παρκαρισμα και την κινηση.

αλλο να φυγεις απο το αργος ορεστικο να πας καστορια για κολυμβητηριο, και αλλο να κανεις κατι τετοιο στη θεσσαλονικη, στη δευτερη περιπτωση θες κανα μισαωρο παραπανω, τουλαχιστον.

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

Πραγματικά δεν ξέρω. Η Θεσσαλονίκη αν την δεις από μακριά έχει γίνει για τον πούτσο, άσχετο αν δεν το καταλαβαίνουμε όσοι φάγαμε την ζωή μας εδώ. Για εμένα που είμαι μποεμ μεσήλικάς χωρίς υποχρεώσεις και όταν αισθάνομαι μελαγχολία παίρνω σβάρνα τα χιλιάδες μπαρ είναι καλά, για οικογενειαρχη δεν ξέρω.
Βλέπω πάντως πως όσοι έφυγαν από την πόλη, ακόμα και στα κοντινά μέρη της επαρχίας Λαγκαδά, ζωοποιούνται, γίνονται καράβλαχοι και πήζει η μούρη τους. Κάνεις να τους δεις 6 μήνες και είναι σαν να πέρασαν 20 χρόνια από πάνω τους. Δεν υπάρχει κάτι αθλιότερο από την Ελληνική επαρχία, ίσως γιατί οι χωριάτες είναι άπαντες παλιάνθρωποι, ίσως γιατί είναι παραμελημένη από το κράτος. Θα έφευγα μόνο για οικονομικούς λόγους,αλλά για καμιά Κέρκυρα, όχι κατσικοχώρι ή για να πάω σε μεγαλούπολη φάση Νεα Υόρκη.
Πάντως σε χωριών ηλικιωμένων, το παιδί σου δεν θα έχει να αντιμετωπίσει κινδύνους που εδώ αφθονούν και είναι και αυτό ένα σημαντικό συν.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Ασέβαστος έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:49 αλλο να φυγεις απο το αργος ορεστικο να πας καστορια για κολυμβητηριο, και αλλο να κανεις κατι τετοιο στη θεσαλλονικη, στη δευτερη περιπτωση θες κανα μισαωρο παραπανω, τουλαχιστον.
και άλλο να μένεις στην Καστοριά, εγώ αυτό λέω.
Από 1 δημοτικού πήγαινα μόνος μου στο σχολείο. Έβγαινα από το σπίτι και έπαιζα με τους συμμαθητές μου. Σε χωριό 250 κατοίκων, τι θα κάνει;
Occasio facit furem
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

vagabondo έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:57
Ασέβαστος έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:49 αλλο να φυγεις απο το αργος ορεστικο να πας καστορια για κολυμβητηριο, και αλλο να κανεις κατι τετοιο στη θεσαλλονικη, στη δευτερη περιπτωση θες κανα μισαωρο παραπανω, τουλαχιστον.
και άλλο να μένεις στην Καστοριά, εγώ αυτό λέω.
Από 1 δημοτικού πήγαινα μόνος μου στο σχολείο. Έβγαινα από το σπίτι και έπαιζα με τους συμμαθητές μου. Σε χωριό 250 κατοίκων, τι θα κάνει;
εχω παιδι στην πρωτη δημοτικου, και no way in hell που θα παει μονο του στο σχολειο, που ειναι 100 μετρα μακρια. μηπως κατι δεν θυμασαι καλα;

ισως σε κανα χωριο να το αφηνα, αν και εφοσον. εδω που ζω, που δεν ειναι και καμμια μεγαλουπολη, φυσικα και δεν μπορει να βγει και να παιξει, χωρις ενηλικη επιβλεψη. για να παιξει θα παμε μαζι του, συνηθως σε καποιο μερος που πρεπει να οδηγησουμε πρωτα, δεν θα παιξει μπαλα στα πεζοδρομια του κεντρου. για να δει τους φιλους του θα πρεπει παλι να παμε σε καποιο σπιτι η αλλο μερος, συνηθως οδηγωντας. στο χωριο θα ειναι πολυ πιο ευκολο να δει τους φιλους του, απλως θα εχει λιγοτερους.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Ασέβαστος έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 20:24
εχω παιδι στην πρωτη δημοτικου, και no way in hell που θα παει μονο του στο σχολειο, που ειναι 100 μετρα μακρια. μηπως κατι δεν θυμασαι καλα;

ισως σε κανα χωριο να το αφηνα, αν και εφοσον. εδω που ζω, που δεν ειναι και καμμια μεγαλουπολη, φυσικα και δεν μπορει να βγει και να παιξει, χωρις ενηλικη επιβλεψη. για να παιξει θα παμε μαζι του, συνηθως σε καποιο μερος που πρεπει να οδηγησουμε πρωτα, δεν θα παιξει μπαλα στα πεζοδρομια του κεντρου. για να δει τους φιλους του θα πρεπει παλι να παμε σε καποιο σπιτι η αλλο μερος, συνηθως οδηγωντας. στο χωριο θα ειναι πολυ πιο ευκολο να δει τους φιλους του, απλως θα εχει λιγοτερους.
500 μέτρα μακριά και πήγαινα μόνος μου. Μιλάμε για κωμόπολη 10.000 βέβαια. Αλλά και Θεσσαλονίκη, 4η Δημοτικού μόνος μου πήγαινα πάλι.
Occasio facit furem
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Naida έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 13:11
Ίφιδα έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 12:34Πού είναι καλύτερο όμως να μεγαλώσει ένα παιδί; Πόλη ή επαρχία, το καθενα έχει τα υπέρ και τα κατά
Επαρχιακή πόλη :hebit: ή σε περιοχή περιφερειακά στην Αθήνα. Πχ Πέραμα.
Ούτε με σφαίρες στο Πέραμα! Μέχρι το Κερατσίνι και πολύ είναι.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

'
Κάτι που δεν είδα αν συζητήθηκε, είναι η επίβλεψη του παιδιού τις ώρες που το ζευγάρι λείπει (δουλειά, κλπ).
Πρέπει να υπάρχει μάνα, πεθερά ή οπωσδήποτε παιδικός σταθμός, προνήπιο, κάτι άλλο.
Επίσης γιατροί, νοσοκομείο σε λογική απόσταση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ρυθμίζεται το σήμερα με το τι θα χρειάζεται το πιτσιρίκι σε 10 χρόνια από τώρα.

Από τη στιγμή που δεν έχει αρχίσει καν σχολείο ο μικρός, τώρα είναι η ιδανική περίοδος για την οποιαδήποτε απόπειρα.
Το παιδί, δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα σ' αυτήν την ηλικία. Αντιθέτως. Ακόμη και λίγα χρόνια, αν δεν κάτσει η φάση, θα του κάνουν καλό.
Το να ζει δίπλα στη φύση θα του προσφέρει πολύ περισσότερες πληροφορίες και μεγαλύτερη ωριμότητα σε σχέση με τα ξενέρωτα παιδιά και ενίοτε ξενέρωτους ενήλικες της πόλης, που εκστασιάζονται με τα δεντρόσπιτα και τα ηλιοβασιλέματα και τα βιολογικά/υγιεινιστικά/φενγκουισουίστικα τραλαλά αλλά παθαίνουν πανικό αν κοπεί το ρεύμα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”