!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μητροπολίτης Σερβίων""Γυναίκες επιστρέψτε στο πλύσιμο των πιάτων και στην ανατροφή των παιδιών "
Re: Μητροπολίτης Σερβίων""Γυναίκες επιστρέψτε στο πλύσιμο των πιάτων και στην ανατροφή των παιδιών "
Αν κάποιος είχε επαφή με την κουλτούρα του «ευδαιμονισμού», θα ήξερε ότι αυτή δε σταματάει στα σαράντα.
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Re: Μητροπολίτης Σερβίων""Γυναίκες επιστρέψτε στο πλύσιμο των πιάτων και στην ανατροφή των παιδιών "
Μπορείτε να το δείτε και διαφορετικά.metaxoskolikas έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:14αυτό έχει τις ρίζες του στο φεμινισμό που έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα και προέρχεται ουσιαστικά από την εγκαθίδρυση της γυναικείας ψήφου και της εισόδου της γυναίκας στην πολιτική.nemo έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:04 αν σημερα η γυναικα ειναι το δοχειο μιας νυχτας φταινε και οι ανδρες αλλα περισσοτερο η γυναικα
Οι γυναίκες πλέον αρχίζουν και αντιμετωπίζουν τους άντρες με αρσενική ματιά.
Και με τα ίδια ακριβώς ζητούμενα. Οπότε πια το παιχνίδι παίζεται στα ίσα.
Αυτό γιατί το θεωρείτε κακό;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γνωρίζω εγώ.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:06(...) δεν γνωριζεις παιδια που να μπλεξαν με συμμοριες, δεν υπαρχει και το προβλημα;
Οικογένεια αλφαδιά, αντρόγυνο αγαπημένο και δεμένο σχεδόν 20 χρόνια παντρεμένοι, άνθρωποι σοβαροί, μορφωμένοι και συγκροτημένοι, όλη τους η προσοχή πάνω στο παιδί, αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον, τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία, ψυχολόγοι (και το παιδί και οι γονείς).
Θα λυνόταν/δεν θα είχε δημιουργηθεί λες το πρόβλημα αν η μάνα δεν εργαζόταν και καθόταν νοικοκυρά-κλώσσα μέσα στο σπίτι;
Όχι, εγώ λέω ότι δεν το πρόβλημα οι χωρισμένες οικογένειες για την εγκληματικότητα. Παραθέτοντας σου στοιχεία από το σήμερα και όχι με γελοίες συγκρίσεις των οικογενειών και της εγκληματικότητας του 50 και 60.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:06Οκευ, μας λες δηλαδη οτι επειδη εσυ δεν εχεις καμια φιλη μονη και δεν γνωριζεις παιδια που να μπλεξαν με συμμοριες, δεν υπαρχει και το προβλημα;ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:01Τώρα μάλιστα. Ούτε μία.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:43
Θα εχεις ομως φιλες η εστω γνωστες που υποφερουν λογω μοναξιας.
.![]()
Να υποφέρουν γιατί; Τη δουλειά ή τη σύνταξη τους την έχουν, παρέες έχουν, συντρόφους που περνάνε καλά μαζί τους μπορούν να έχουν, ακόμη και εγγόνια μπορεί να έχουν και ανάγκη κανέναν δεν έχουν.
Από μοναξιά υποφέρει όποιος δεν μπορεί να περνάει καλά τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους.
Η αναγκαστική συμβίωση με κάποιον που βαριέσαι... για να μη νοιώθεις μοναξιάείναι πολύ χειρότερη.
.
Γιατί ήταν άλλες και οι επιπτώσεις τόσο για την εγκληματικότητα όσο και την παραβατικότητα, τότε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 22 Απρ 2024, 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μάλιστα, τώρα το πας καλύτερα, σχεδόν συμφωνούμε (αν εξαιρέσεις τον ηλικιακό περιορισμό που βάζεις).Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:09Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:01
Ήταν ελάχιστα τα διαζύγια επειδή, αφενός, οι περισσότερες γυναίκες ήσαν -περνούσαν δεν περνούσαν καλά- ουσιαστικά όμηροι και αφετέρου γιατί το διαζύγιο ήταν στην πράξη κοινωνικός στιγματισμός. Άσε που ήταν γολγοθάς οι διαδικασίες.
Αλλά η λύση δεν μπορεί να είναι αυτή, δηλαδή να παραμένει μια γυναίκα στον γάμο οπωσδήποτε (και πώς θα φύγει απ' αυτόν όταν δεν διαθέτει τους πόρους για να είναι ανεξάρτητη, γιατί αυτό περίπου γράφεις), αλλά να είναι υγιείς οι σχέσεις, τόσο του ζευγαριού μεταξύ τους, όσο και των γονέων με τα παιδιά τους.
Δεν μπορουν να υπαρχουν υγιεις σχεσεις σε κοινωνια με λανθασμενα προτυπα και χτισμενη σε αδικη βαση. Το λανθασμενα προτυπα περιλαμβανει σημερα και το προτυπο της απαξιωσης της οικογενειας χαριν ενος εφημερου ευδαιμονισμου που αντικειμενικα αντεχει μεχρι την ηλικια των 40.
Οικονομική βάση, σχέσεις παραγωγής και κοινωνικοπολιτικό εποικοδόμημα λοιπόν. Συμφωνούμε.
Εγώ ζαμέ, εκείνη πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρος (αν το σκέφτηκε ποτέ)Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:15Θέλει η κουφάλα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει...Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:01Ήταν ελάχιστα τα διαζύγια επειδή, αφενός, οι περισσότερες γυναίκες ήσαν -περνούσαν δεν περνούσαν καλά- ουσιαστικά όμηροι και αφετέρου γιατί το διαζύγιο ήταν στην πράξη κοινωνικός στιγματισμός. Άσε που ήταν γολγοθάς οι διαδικασίες.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:56
Ειναι ομως οι στατιστικες κριτιριο, ελαχιστα τα διαζυγια τοτε, ελαχιστη και η εγκληματικοτητα των εφηβων, ποιοτικα και ποσοτικα, σε σχεση με το σημερα.
.
Αλλά η λύση δεν μπορεί να είναι αυτή, δηλαδή να παραμένει μια γυναίκα στον γάμο οπωσδήποτε (και πώς θα φύγει απ' αυτόν όταν δεν διαθέτει τους πόρους για να είναι ανεξάρτητη, γιατί αυτό περίπου γράφεις), αλλά να είναι υγιείς οι σχέσεις, τόσο του ζευγαριού μεταξύ τους, όσο και των γονέων με τα παιδιά τους.![]()
(:oops: )
στην συζητηση με νεους και στο ερωτημα γιατι δεν παντρευονται -αυτο μου λενε οτι ειναι για μια ξεπετα ...και εγω τους λεω εκει που τις βρισκετε αυτο το ειδος εχειΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:09Καλώς τα.nemo έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:04 αν σημερα η γυναικα ειναι το δοχειο μιας νυχτας φταινε και οι ανδρες αλλα περισσοτερο η γυναικα
Για νυμφευμένους ή ανύμφευτους, nemo μου;
Γιατί υπάρχει και μία κατηγορία "οικογενειαρχών" που θεωρεί ότι τα δοχεία νυκτός είναι κάτι σαν παραδοσιακό αντρικό κεκτημένο για τη διατήρηση της οικογενειακής γαλήνης.![]()
-προηγουμενως ειπα οτι φταινε και οι ανδρες -
Απάντησε μου και στο ερώτημα για τους παντρεμένους "οικογενειάρχες".nemo έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:27στην συζητηση με νεους και στο ερωτημα γιατι δεν παντρευονται -αυτο μου λενε οτι ειναι για μια ξεπετα ...και εγω τους λεω εκει που τις βρισκετε αυτο το ειδος εχειΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:09Καλώς τα.nemo έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:04 αν σημερα η γυναικα ειναι το δοχειο μιας νυχτας φταινε και οι ανδρες αλλα περισσοτερο η γυναικα
Για νυμφευμένους ή ανύμφευτους, nemo μου;
Γιατί υπάρχει και μία κατηγορία "οικογενειαρχών" που θεωρεί ότι τα δοχεία νυκτός είναι κάτι σαν παραδοσιακό αντρικό κεκτημένο για τη διατήρηση της οικογενειακής γαλήνης.![]()
-προηγουμενως ειπα οτι φταινε και οι ανδρες -
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Α όχι ρε, άλλο εννοούσα. ΟΚ, ασ' το για κατ' ιδίαν αυτό...Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:27Εγώ ζαμέ, εκείνη πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρος (αν το σκέφτηκε ποτέ)Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:15Θέλει η κουφάλα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει...Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:01
Ήταν ελάχιστα τα διαζύγια επειδή, αφενός, οι περισσότερες γυναίκες ήσαν -περνούσαν δεν περνούσαν καλά- ουσιαστικά όμηροι και αφετέρου γιατί το διαζύγιο ήταν στην πράξη κοινωνικός στιγματισμός. Άσε που ήταν γολγοθάς οι διαδικασίες.
Αλλά η λύση δεν μπορεί να είναι αυτή, δηλαδή να παραμένει μια γυναίκα στον γάμο οπωσδήποτε (και πώς θα φύγει απ' αυτόν όταν δεν διαθέτει τους πόρους για να είναι ανεξάρτητη, γιατί αυτό περίπου γράφεις), αλλά να είναι υγιείς οι σχέσεις, τόσο του ζευγαριού μεταξύ τους, όσο και των γονέων με τα παιδιά τους.![]()
(:oops: )![]()
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Αυτή η ροκ κουλτούρα έκανε μεγάλη ζημιά σε όσους δεν ωρίμασαν όταν 30άρησαν ...Κι αν είμαι ροκ μη με φοβάσαι ,έγινα κι όλας 30 χρονών ,λέει το γνωστό άσμα.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:17Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:10Νομίζω πως αναγκαστικά πήγε εκεί η συζήτηση, λόγω σχολίων. Όχι, δεν είναι η κλασική περίπτωση "εσύ δεν έχεις οικογένεια, δεν δικαιούσαι να μιλάς" εδώ, αλλά έχει να κάνει με τις θέσεις που έχει προβάλει ο Αρίστος σε όλο το νήμα, σε διάφορα ποστς του. Διάβασε πώς κλιμακώθηκε η φάση, και πιστεύω ότι θα δεις κι εσύ ότι υπάρχει μια μικρούλα, να τόση δα, υποκρισία πίσω απ' τις θέσεις του με όλα τα "εγώ δεν γουστάρω οικογένεια και παιδιά, αλλά εγώ είμαι άλλο επειδή είμαι άντρας, οι γυναίκες να προσέχουν που είναι ευάλωτες και που όταν πεθάνουν δεν θα έχουν εγγόνια να τις κλείσουν τα μάτια" ή "εγώ έχω κάνει δυο γάμους και δυο διαζύγια γιατί έτσι γούσταρα και γιατί είμαι σερνικό, αλλά η κενωνία πάει κατά διαόλου επειδή έχουν φουντώσει τα διαζύγια και ανεβαίνει η εγκληματικότητα και φταίνε οι γυναίκες που θέλουν καριέρα και...".ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:00 Κακώς πήγατε την συζήτηση επί του προσωπικού. Δηλαδή, ο Αρίστος αν είχε κάνει οικογένεια και τη διατηρούσε μέχρι σήμερα θα είχε δίκιο σε όσα λέει;
Προφανώς και δεν θα είχε. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν το κάνει ο Αρίστος αλλά αν η θεωρία του είναι σωστή. Ε, δεν είναι. Η αύξηση της εγκληματικότητας των νέων οφείλεται στη χρεοκοπία και στη θεοποίηση του χρήματος.
Εγω δεν βγαζω τον εαυτο μου εξω απο την κριτικη, το οτι δεν θελησα οικογενεια και παιδια οφειλεται νομιζω στο οτι μεγαλωσα σαν οργισμενος νεος με ροκ κουλτουρα και θεωρουσα πολλα σαν καταπιεση, οχι μονο την οικογενεια. Πιχι και τις σπουδες μου τις εγκατελειψα γιατι με καταπιεζε η πειθαρχια στο πανεπιστημιο και στη δουλεια μου δεν δεχτηκα ποτε υπαλληλιλικι παρα θελησα να κανω δικη μου δουλεια γιατι δεν γουσταρα αφεντικα.
Αν ομως ξαναγεννιομουν και ειχα τις σημερινες μου αποψεις θα ηθελα παρα πολυ να φτιαξω μια πολυμελη οικογενεια.
.
δηλαδη εσυ που εκανες 2 αποτυχημενους γαμους, και ο τραγος που δεν εκανε κανεναν, θελετε να μας πειτε πως ειναι η σωστη οικογενεια.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:26Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:24
Δεν απάντησες σ' αυτό που σε ρώτησα όμως. Βοήθησαν οι προσωπικές σου αντιλήψεις και η νοοτροπία σου στο να φτιάξεις μια σωστή οικογένεια και να την κρατήσεις;
Εγω ΟΥΔΕΠΟΤΕ ηθελα να φτιαξω οικογενεια και τους δυο γαμους που εκανα απο συγκαταβαση τους εκανα.
.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
οχι. τη σημερον, κανενα προβλημα, για αντρες η γυναικες.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:28 Και στην τελικη μιας και το εστιαζετε το προβλημα σε μενα, ο γαμος δεν εγινε για να προστατευσει τον αντρα αλλα για να προστατευσει τη γυναικα.
Εγω μια χαρα μπορω και χωρις γαμο.
Για τις γυναικες ειναι το προβλημα.
.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
ρε συ αν κατι χαλασει ..τοτε κατι φταιει! δεν γινεται να μην φταιει κατιΝαύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:20Γνωρίζω εγώ.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:06(...) δεν γνωριζεις παιδια που να μπλεξαν με συμμοριες, δεν υπαρχει και το προβλημα;
Οικογένεια αλφαδιά, αντρόγυνο αγαπημένο και δεμένο σχεδόν 20 χρόνια παντρεμένοι, άνθρωποι σοβαροί, μορφωμένοι και συγκροτημένοι, όλη τους η προσοχή πάνω στο παιδί, αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον, τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία, ψυχολόγοι (και το παιδί και οι γονείς).
Θα λυνόταν/δεν θα είχε δημιουργηθεί λες το πρόβλημα αν η μάνα δεν εργαζόταν και καθόταν νοικοκυρά-κλώσσα μέσα στο σπίτι;
οσο για τις μανες κλωσσες -αυτο το μητρικο ενστικτο σιγουρα θα μεταλαμπαδευσει και στα παιδια
Μερικές φορές οι "μάνες κλώσες" κάνουν και κακομαθημένα παιδιά.nemo έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:34ρε συ αν κατι χαλασει ..τοτε κατι φταιει! δεν γινεται να μην φταιει κατιΝαύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:20Γνωρίζω εγώ.Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:06(...) δεν γνωριζεις παιδια που να μπλεξαν με συμμοριες, δεν υπαρχει και το προβλημα;
οσο για τις μανες κλωσσες -αυτο το μητρικο ενστικτο σιγουρα θα μεταλαμπαδευσει και στα παιδια
...Ή όχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
δεν το καταλαβαινω καλα το ερωτημα σε τι να απαντησω ;ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 12:29
Απάντησε μου και στο ερώτημα για τους παντρεμένους "οικογενειάρχες".
υσ δεν παρακολουθω την συζητηση μια και οι περισσοτεροι δεν ξερουν τι γραφουν και εγραψα οτι επιασαν οι κεραιες απο τον δικο μου περίγυρο ...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 30 Απαντήσεις
- 624 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 2 Απαντήσεις