Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:17
Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:10
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Απρ 2024, 11:00
Κακώς πήγατε την συζήτηση επί του προσωπικού. Δηλαδή, ο Αρίστος αν είχε κάνει οικογένεια και τη διατηρούσε μέχρι σήμερα θα είχε δίκιο σε όσα λέει;
Προφανώς και δεν θα είχε. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν το κάνει ο Αρίστος αλλά αν η θεωρία του είναι σωστή. Ε, δεν είναι. Η αύξηση της εγκληματικότητας των νέων οφείλεται στη χρεοκοπία και στη θεοποίηση του χρήματος.
Νομίζω πως αναγκαστικά πήγε εκεί η συζήτηση, λόγω σχολίων. Όχι, δεν είναι η κλασική περίπτωση "εσύ δεν έχεις οικογένεια, δεν δικαιούσαι να μιλάς" εδώ, αλλά έχει να κάνει με τις θέσεις που έχει προβάλει ο Αρίστος σε όλο το νήμα, σε διάφορα ποστς του. Διάβασε πώς κλιμακώθηκε η φάση, και πιστεύω ότι θα δεις κι εσύ ότι υπάρχει μια μικρούλα, να τόση δα, υποκρισία πίσω απ' τις θέσεις του με όλα τα "εγώ δεν γουστάρω οικογένεια και παιδιά, αλλά εγώ είμαι άλλο επειδή είμαι άντρας, οι γυναίκες να προσέχουν που είναι ευάλωτες και που όταν πεθάνουν δεν θα έχουν εγγόνια να τις κλείσουν τα μάτια" ή "εγώ έχω κάνει δυο γάμους και δυο διαζύγια γιατί έτσι γούσταρα και γιατί είμαι σερνικό, αλλά η κενωνία πάει κατά διαόλου επειδή έχουν φουντώσει τα διαζύγια και ανεβαίνει η εγκληματικότητα και φταίνε οι γυναίκες που θέλουν καριέρα και...".
Εγω δεν βγαζω τον εαυτο μου εξω απο την κριτικη, το οτι δεν θελησα οικογενεια και παιδια οφειλεται νομιζω στο οτι μεγαλωσα σαν οργισμενος νεος με ροκ κουλτουρα και θεωρουσα πολλα σαν καταπιεση, οχι μονο την οικογενεια. Πιχι και τις σπουδες μου τις εγκατελειψα γιατι με καταπιεζε η πειθαρχια στο πανεπιστημιο και στη δουλεια μου δεν δεχτηκα ποτε υπαλληλιλικι παρα θελησα να κανω δικη μου δουλεια γιατι δεν γουσταρα αφεντικα.
Αν ομως ξαναγεννιομουν και ειχα τις σημερινες μου αποψεις θα ηθελα παρα πολυ να φτιαξω μια πολυμελη οικογενεια.
.
Ρε συ Αρίστο, δικαίωμά σου είναι να έχεις την δική σου θεώρηση για το θέμα της οικογένειας και να πράτεις αναλόγως, προσωπικά δεν σε κατηγόρησα για αυτό. Το πρόβλημα το εντοπίζω στο ότι από τη μία λες (απολογούμενος, όντως) ότι εσύ δεν έκανες ποτέ οικογένεια και δεν γούσταρες οικογένεια και παιδιά, όπως επίσης ότι έκανες δυο γάμους και δυο διαζύγια για τους δικούς σου λόγους, αλλά από την άλλη κουνάς το δάχτυλο στις γυναίκες που μπορεί να κάνουν τα ίδια, επειδή... είναι γυναίκες και έχεις μια διαφορετική άποψη για το τι θα έπρεπε να έχουν κάνει.
Επίσης, νομίζω πως όταν ξεκάθαρα συντάσσεσαι με τα λόγια του ρασοφόρου που παρέθεσες, καλό θα ήταν
πρώτα να κάνεις την δήλωση μεταμέλειας που κάνεις εδώ (στην δεύτερη παράγραφό σου) και μετά να συνεχίζεις εξαπολύοντας μύδρους δεξιά κι αριστερά για το τι κάνουν οι άλλοι. Που είναι πάνω-κάτω το ίδιο που έκανες κι εσύ, απλά έτυχε να γεννηθούν χωρίς τσουτσούνι.