ΟΥΤΙΣ έγραψε: 10 Απρ 2024, 18:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2024, 18:49
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 10 Απρ 2024, 18:39
Κοινωνική εργασία, όμως, για όλους, όχι μόνο για τους φτωχούς παραβατικούς μαθητές, αλλά και για τους πλούσιους. Με αυτό το τελευταίο, καλή τύχη!
Σαφέστατα για όλους. Κατά τα άλλα Oύτις, δεν ξέρω και πολλούς "πλούσιους" που στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο ψιλομπουρδελέ. Εκτός αν μιλάμε για σκηνικά όπως η τιμημένη σχολή Λαζαροπούλου της γειτονιάς μου, που έναν καιρό ήταν κατιτίς σαν άσυλο για όλους τους γόνους εύπορων οικογενειών, που είχαν αποβληθεί από όλα τα σχολεία της επικράτειας.
Αντιθέτως, ξέρω πολλές περιπτώσεις μεσοαστών, που προτιμούν ιδιωτικά, όπου στην τελική δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο καταλήψεις και τα μαθήματα δεν ακολουθούν τους ρυθμούς και τις ορέξεις του κάθε ευάλωτου οργισμένου. Τα δημόσια είναι καθαρά θέμα τύχης.
Άρα το μέτρο στρέφεται κυρίως κατά των φτωχών παραβατικών; Θα συμφωνήσω.
Όμως, στα ιδιωτικά δεν γίνονται πολλά και διάφορα τα οποία όχι μόνο σηκώνουν κοινωνική εργασία αλλά φυλακή και τα οποία θάβονται για να μην δυσφημιστεί το σχολείο και η καθώσπρέπει οικογένεια;
Αν ισχύει αυτό τότε σαφέστατα πρόκειται για ένα ταξικό μέτρο.
Αυτό το έχω αναφέρει πολλές φορές και σε θέματα που αφορούν τη βελούδινη προσέγγιση των μικρών και τριανταφυλλένιων πράξεων και τον "ανεπίτρεπτο" στιγματισμό τρυφερούδικων ανήλικων δίποδων.
Κατά τα άλλα ΟΥΤΙΣ μου, επειδή μονίμως το θέτεις ως ταξικό θέμα, σου κάνω μία απολύτως σαφή ερώτηση.
Είσαι υπέρ της τιμωρίας των δραστών, είτε αφορά σε βιαιοπραγίες για πλάκα είτε σε βανδαλισμούς;
Εγώ είμαι σαφέστατα υπέρ.
Αναφορικά δε με τις ταξικές προσεγγίσεις που επιχειρείς, αυτό που είναι επίσης σαφές ότι στο θέμα της ατιμωρησίας, παίζει αποδεδειγμένα
τέρμα αταξική προσέγγιση.