Προσέξτε πως με ακρίβεια δείχνει που βρισκόταν όλα τα στάδια οι κερκίδες και οι αρχαίοι ναοί κτλ

Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Πω πω τι είπες
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Αυτά που έχει ο Ρήγας στην χάρτα του και σχεδόν η μπορεί και ακριβώς εκεί που τα είχε βάλει
Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:03 Θόδωρος Κολοκοτρώνης απομνημονεύματα
Τὸ Δερβενάκι εἶναι πλευρὰ ἀπὸ τοῦ Ἀγαμέμνονος τὸ μνῆμα
http://users.uoa.gr/~nektar/history/3co ... s_1821.htm
Δεν λέει ότι είναι προς τις Μυκήνες,ούτε προς την πόλη του Αγαμέμνονα
Λέει προς το μνήμα του
Ως γνωστόν οι τάφοι στις Μυκήνες ανασκάφηκαν πολύ αργότερα
Ευχαριστώ πολύ ρε φίλε,καλά που μας το είπεςAitwlos έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:18Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:03 Θόδωρος Κολοκοτρώνης απομνημονεύματα
Τὸ Δερβενάκι εἶναι πλευρὰ ἀπὸ τοῦ Ἀγαμέμνονος τὸ μνῆμα
http://users.uoa.gr/~nektar/history/3co ... s_1821.htm
Δεν λέει ότι είναι προς τις Μυκήνες,ούτε προς την πόλη του Αγαμέμνονα
Λέει προς το μνήμα του
Ως γνωστόν οι τάφοι στις Μυκήνες ανασκάφηκαν πολύ αργότερα
Ρε αγάπη μου ο Ρήγας Φεραίος δεν ήταν αγωνιστής του 21
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εντάξει τέτοια έχω ακούσει πολλά,αλλά ο χάρτης του Ρήγα έχει τρομερές λεπτομέρειες, είναι κάτι το μοναδικόLeporello έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:37 To Λύκειο του Πλάτωνα ανακαλύφθηκε το 1996. Ομως εκεί που ανακαλύφθηκε λεγόταν οδός Λυκείου πολύ νωρίτερα.
Λάθος, του Αριστοτέλη ήταν το Λύκειο και όχι του Πλάτωνα.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:39Εντάξει τέτοια έχω ακούσει πολλά,αλλά ο χάρτης του Ρήγα έχει τρομερές λεπτομέρειες, είναι κάτι το μοναδικόLeporello έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:37 To Λύκειο του Πλάτωνα ανακαλύφθηκε το 1996. Ομως εκεί που ανακαλύφθηκε λεγόταν οδός Λυκείου πολύ νωρίτερα.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Το δεύτερο σίγουρα θα ισχύειLeporello έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:42Λάθος, του Αριστοτέλη ήταν το Λύκειο και όχι του Πλάτωνα.Νετο Γκουερινο έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:39Εντάξει τέτοια έχω ακούσει πολλά,αλλά ο χάρτης του Ρήγα έχει τρομερές λεπτομέρειες, είναι κάτι το μοναδικόLeporello έγραψε: 05 Απρ 2024, 23:37 To Λύκειο του Πλάτωνα ανακαλύφθηκε το 1996. Ομως εκεί που ανακαλύφθηκε λεγόταν οδός Λυκείου πολύ νωρίτερα.
Δεν νομίζω να είναι απλή σύμπτωση. Είτε ήταν γνωστή η τοποθεσία και παρ'όλα αυτά χτίσθηκε η περιοχή, είτε ονομάσθηκε έτσι η οδός λόγω τής γενικότερης περιγραφής από αρχαίους. Ηταν δηλαδή σύμπτωση, αλλά μέσα σε λίγες πιθανότητες.