Lord Brum έγραψε: 05 Απρ 2024, 16:05
seismic1 έγραψε: 05 Απρ 2024, 14:38
Απλά πράγματα ρε χάχες
Πάρτε μια σωλήνα πατοκολόνας και κάντε της προένταση και πάκτωση με μία αγκύρωση όπως έκανε ο Παπαδρακάκης με τις κολόνες.
Και μετά πάρτε μια σιδερένια σκαλωσιά με χιαστές και εφαρμόστε προένταση και πάκτωση στις τέσσερις οπές της.
Βάλτε μια μεγάλη πλάγια δύναμη.
Πια νομίζεται θα αντέξει μεγαλύτερη πλάγια δύναμη η σωλήνα ή η σκαλωσιά?
Δύσκολα αυτά για καθηγητές πανεπιστημίων αλλά προσπαθήστε
Μετά προσπαθήστε πάλη με την σωλήνα και την σκαλωσιά χωρίς βίδωμα και πάκτωση να δείτε που ζείτε.
https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNsMuV0
Αν έχεις πακτωση τι να την κανεις την προένταση ρε ζαρζαβατικο? Επίσης ειναι πολυ κακή έως ηλιθια ιδέα να βάλεις θλίψη σε μεταλλική κολωνα που κατά κανονανα αστοχεί σε λυγισμό. Τώρα τι είναι ο λυγισμός..... Αυτά είναι βαθιά νερά για σένα παγκόσμιε καθηγητή. Σε κάθε περίπτωση δεν φοβόμαστε τη στροφή στερεού σώματος στον σεισμο, προσπαθείς να λύσεις με εσφαλμένο τρόπο ένα προβλημα που δεν υπαρχει
ΥΓ: την ξεπερασες την χθεσινή φάπα?
Εγώ σε έχω ταράξει στις φάπες και εσύ νομίζεις ότι σε χειροκροτάω.

Αυτά που προσπαθώ να σας εξηγήσω δεν πρόκειται να το καταλάβετε ποτέ γιατί δεν έχετε την εμπειρία.
Ο σχεδιασμός είναι μια αλυσίδα με πολλούς κρίκους.
Μέσα στο κεφάλι σας αυτοί οι κρίκοι είναι ασύνδετοι και μου είναι αδύνατον να τους ενώσω για να καταλάβετε τι γίνεται.
Ο σεισμός από το πρώτο γραμμάριο αδράνειας επιβάλει στην κατασκευή ολόκληρη αλλά και σε κάθε τοίχωμα ξεχωριστά μια στροφή.
Εσύ δεν βλέπεις αυτή την στροφή και νομίζεις ότι σε χειροκροτούν που λες ότι στροφή δεν υπάρχει και δεν την φοβόσαστε.
Σε πληροφορώ ότι αυτή η στροφή τα δημιουργεί όλα τα άλλα και εσείς δεν την φοβάστε, την προσπερνάτε σαν να μην υπάρχει.
Αν σταματήσουμε αυτήν την στροφή τα έχουμε σταματήσει όλα.
Η δύναμη δεν φαίνεται οπτικά αλλά εκ του αποτελέσματος. Όμως υπάρχει. Αυτό που ονομάζεις ροπή είναι στροφή.