Otto Weininger έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:54
Σενέκας έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:42
Αυτό τώρα είναι φιλοκυβερνητικό άρθρο?
Ναι.
5 χρόνια ΝΔ, συγγνώμη που δεν έλυσε κάθε παθογένεια της μεταπολίτευσης.
Και ποιος σου είπε ότι κυβερνάει χωρίς αντιπολίτευση; Μιλάμε για την χειρότερη, προδοτική και πιο χυδαία αντιπολίτευση που γέννησε ο τόπος.
Όταν λέω αντιπολίτευση εν προκειμένω εννοώ το κοινοβούλιο. Ο Βαξεβάνης και η Πεν Νταλαούρα, όσο τιποτένιοι και να είναι, δε σε εμποδίζουν να περάσεις νόμους. Η μεταρρυθμιστική εντολή που πήρε ο Μητσοτάκης, σε ισχύ έχει μόνο 2 προηγούμενα στην Ελλάδα: την Κυβέρνηση Βενιζέλου του 1910 και του Παπαντρέου το 1981. Βγήκε με προεκλογική υπόσχεση "Ελλάδα 2.0" και ο κόσμος τον έβγαλε με τα τσαρούχια και ουσιαστικά του έδωσε λευκή εντολή να κάνει ο,τι γουστάρει.
Το Κλίμα ήταν όσο ευνοϊκό κλίμα θα μπορούσε ποτέ να έχει μια κυβέρνηση. Η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει(και μη μου πεις για κοβιντ γιατί οικονομικά εν τελει του βγήκε σε καλό γιατί τσέπωσε τα πακέτα στήριξης τον κρατάνε μέχρι σήμερα), ο συριζα έφαγε σφαλιάρα και ήταν στον κόσμο του, είχε πλήρη διεθνή υποστήριξη, είχε 100% στήριξη απο τα παραδοσιακά μμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναυπάρξει κυβέρνηση με τόσο ευνοϊκό κλίμα για να περάσει ο,τι μεταρρυθμιστικό έργο γουστάρει. Τελείωσε η πρώτη θητεία και παρά το ο,τι συνέβη μέσα στην τετραετία, τον διχασμό που προκάλεσε ο κοβιντ κοκ, ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε ξανά, του έδωσε 41% και του έδωσε ξανά λευκή εντολή.
Μ'αυτή την ασύγκριτη λευκή εντολή, στην καλύτερη δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, και στη χειρότερη, απλά συνέχισε το καταστροφικό έργο του συριζα, σε ορισμένες περιπτώσεις με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. σε 5 χρόνια, το αξιόλογο μεταρρυθμιστικό του έργο είναι ακριβώς 0%. Δεν έχει κάνει καμιά απολύτως δομική αλλαγή, ούτε στο κράτος, ούτε στην κοινωνία, όχι μόνο άμεση αλλαγή, αλλά έστω κάτι που να φαίνεται, να δίνει τουλάχιστον την ελπίδα ότι θα φέρει μια δομική αλλαγή στο μέλλον.
Εαν με αυτές τις απίστευτα ευνοϊκές συνθήκες σε 5 χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, δεν ξέρω πόσο ακόμα μπορούμε να περιμένουμε πριν πούμε ότι όλες οι υποσχέσεις ήταν απάτη και δεν πρόκειται απλά για ένα μπλε συριζα, υπο την έννοια ότι η μόνη έγνοια τους είναι το κράτος-λάφυρο.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσα χρόνια θες για να αλλάξεις τις "παθογένειες της μεταπολίτευσης ή πόσες δεκαετίες λευκής εντολή θεωρείς ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει κανείς ένα νομοθετικό έργο, τουλάχιστον κάτι που να μπορείς να πεις ότι θα βγάλει καρπούς στο μέλλον. Νομίζω κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αν πιστεύεις ακόμα ότι έχουν σκοπό να φτιάξουν την οποιαδήποτε παθογένεια της μεταπολίτευσης και δεν κοιτάνε απλά να εκμεταλλευτούν τις παθογένειες για να λαφυραγωγήσουν κι αυτοί πάνω στο κράτος.