Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ναύτης έγραψε: 04 Απρ 2024, 09:38Για μένα το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαρύνει την αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ. Δεν έπρεπε να αφήσει την κοπέλα να φύγει ασυνόδευτη από το ΑΤ κι αν δεν υπήρχε περιπολικό στο ΑΤ (δεν μιλάμε για περιπολικό της άμεσης δράσης), που υπήρχε, έπρεπε να βάλει έναν αστυφύλακα να συνοδεύσει το κορίτσι μέχρι το σπίτι του.
Ναι, αλλά όπως είχε η κατάσταση άντε να κέρδιζε μια-δυο μέρες η κοπέλα. Όσο για το ποιός έχει την ευθύνη, ας το ξανασυζητήσουμε όταν θα βγει έξω ο ψυχοπαθής. Αφού είχε νοσηλευτεί και στο παρελθόν, το πολύ σε 5 χρόνια τον βλέπω έξω. Μπορεί να λέω και πολλά. Ποιός να έχει την ευθύνη άραγε; Μήπως τα τσογλάνια οι πολιτικοί;
Lord Brum έγραψε: 03 Απρ 2024, 21:59
πάντως για να πούμε και του στραβού το δικιο, αν φοβάσαι ότι ο πρώην σου έχει σαλτάρει και τον έχεις δεν να σε παρακολουθεί δεν βγαίνεις από το αστυνομικό τμήμα μέχρι να έρθει περιπολικό και δεν του γυρνάς την πλάτη όταν τον βλέπεις να σε πλησιάζει απειλητικά. Προφανώς ούτε αυτή περίμενε να τη σφάξει καμιά μπούφλα φοβόταν, το είπε κιόλας στην άμεση δράση ότι φοβάται μην τη χτυπήσει όχι μην τη σκοτώσει.Τώρα πως περιμένουμε εμείς κατόπιν εορτής και γνωρίζοντας τι έγινε ο τηλεφνητής του 100 να μαντέψει ότι η κοπέλα που τηλεφώνησε και μιλάει ήρεμα πρόκειται να σφαγιαστεί το επόμενο λεπτό (και ενώ του έχει πει οτι ο πρώην την περιμένει στο σπίτι της όχι ότι την ακολουθεί) δεν το ξέρω.
Παιδια για να πουμε μια αληθεια :
- αν οι μπατσοι στο τμημα αντιδρουσαν ως μπατσοι θα φυλακιζονταν για καταχρηση βιας - οπλου -δολοφονιας του αθωου θυτη
- αν οι μπατσοι στο τμημα αντιδρουσαν ως δημοσιοι υπαλληλοι που σημειωνουν στη φορμα τα λογια της κοπελας την ωρα που ο αλλος την σφαζει (γιατι αυτο εγινε) θα ξηλωνονταν και θα φυλακιζονταν γιατι δεν εκαναν τη δουλεια τους.
- αν η κοπελα ειχε οπλο και προσπαθουσε να αμυνθει στη θεση του εγκληματια θα ετρεχαν την σφαγμενη.
Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ΣΑΦΗΣ νομος για τους κανονες εμπλοκης του μπατσου γιατι ο νομος ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΥΣΤΡΑΣ τυπου τοξοβολου και του καθε κομματοσκυλου
1) οι σφαγες θα συνεχιζονται επ απειρον και
2) οι μπατσοι ή τα θυματα θα ειναι ποινικα διωκομενοι οπως κι αν δρασουν.
σωστο κι αυτο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Τι πονηρέ μωρή γίδι. Σαφώς και ΣΩΣΤΑ θα έκανε να ανοίξει πυρ με σκοπό να τον ακινητοποιήσει. Αν πέθαινε collateral damage. Το θέμα είναι η κοπέλα έπρεπε να προστατευτεί από τον ένοπλο σκοπό τη στιγμή που τον αντιλήφθηκε να τρέχει εναντίον της. ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΠΥΡ χωρίς πολλά πολλά. Στα αρχίδια μου τι θα έλεγαν τα διάφορα τρολ. Η δική μου κριτική σκέψη λέει οτι έπρεπε να τον πυροβολήσει.
κι αν πετυχαινε την κοπελα, η τον φιλο που ηταν ακριβως διπλα;
collateral damage?
Πάμε πάλι. Ο πυροβολισμός εξουδετέρωσης από αστυνομικό απαγορεύεται
εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγεί τρίτος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος: σοβαρός κίνδυνος υφίσταται όταν αντικειμενικά και εξατομικευμένα είναι εξίσου πιθανό από την βολή του αστυνομικού να πληγεί ή ο εγκληματίας ή τρίτο πρόσωπο. Ακόμη και αν ο αστυνομικός, παρόντος του παραπάνω κινδύνου ρίξει στον κακοποιό και δεν τραυματισθεί ο τρίτος, τότε υπάρχει παράνομος πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2024, 01:44Πήγαν 7 ή 8 φορές αυτόφωρο. Την παρακαλούσαν να κάνει μήνυση. Δεν έκανε ποτέ. Η αστυνομία δεν έχει λόγο να σε αποτρέψει να κάνεις μήνυση, δεν είναι δική τους δουλειά, είναι δουλειά της δικαιοσύνης.
Προφανώς δεν χρειάστηκε ποτέ να πας στην αστυνομία για παρόμοιο λόγο, και μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ. Στενό συγγενικό μου πρόσωπο είχε αντίστοιχη εμπειρία με γέρο ψυχάκια που ερχόταν συστηματικά στον χώρο εργασίας του (δημόσια υπηρεσία) και την έβριζε και την απειλούσε για κάτι πράγματα που είχε πλάσει στο κεφάλι του. Μια, δυο, τρεις, αποφάσισε τελικά να πάει η ίδια στην αστυνομία, αφού κάθε φορά που την καλούσε μετά από ένα συγκεκριμένο περιστατικό, έρχονταν καθυστερημένα και ο τύπος είχε ήδη φύγει (σημείωση: το ΑΤ είναι δύο τετράγωνα δίπλα). Οι μπάτσοι εκεί της είπαν μπορείτε να κάνετε μήνυση, αλλά να ξέρετε ότι οι διαδικασίες αργούν πολύ και στο μεταξύ αυτός είναι σίγουρο ότι θα αγριέψει ακόμα περισσότερο (κοινώς, έλα μωρέ τώρα που θα τρέχουμε με χαρτούρα για ένα κωλόγερο που βρίζει και απειλεί). Τελικά, αφού είδε και απόειδε και μετά από αρκετή πίεση από εμένα και από άλλους στην οικογένεια, κατάθεσε μήνυση, η οποία μετά από καμιά σαρανταριά αναβολές εκδικάστηκε αρκετά χρόνια αργότερα και κατέληξε στην καταδίκη του ψυχάκια σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ασφαλιστικά μέτρα (η παραβίαση των οποίων αποποινικοποιήθηκε από τα σκουπίδια του ΣΥΡΙΖΑ). Καθόλο εκείνο το χρονικό διάστημα, ο ψυχάκιας θα μπορούσε να είχε βγάλει ένα μαχαίρι και να της το είχε καρφώσει μέσα στη δημόσια υπηρεσία ή έξω από αυτή ή έξω από το σπίτι της,και το σύστημα δεν της παρείχε απολύτως καμία κάλυψη.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2024, 01:44Πήγαν 7 ή 8 φορές αυτόφωρο. Την παρακαλούσαν να κάνει μήνυση. Δεν έκανε ποτέ. Η αστυνομία δεν έχει λόγο να σε αποτρέψει να κάνεις μήνυση, δεν είναι δική τους δουλειά, είναι δουλειά της δικαιοσύνης.
Προφανώς δεν χρειάστηκε ποτέ να πας στην αστυνομία για παρόμοιο λόγο, και μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ. Στενό συγγενικό μου πρόσωπο είχε αντίστοιχη εμπειρία με γέρο ψυχάκια που ερχόταν συστηματικά στον χώρο εργασίας του (δημόσια υπηρεσία) και την έβριζε και την απειλούσε για κάτι πράγματα που είχε πλάσει στο κεφάλι του. Μια, δυο, τρεις, αποφάσισε τελικά να πάει η ίδια στην αστυνομία, αφού κάθε φορά που την καλούσε μετά από ένα συγκεκριμένο περιστατικό, έρχονταν καθυστερημένα και ο τύπος είχε ήδη φύγει (σημείωση: το ΑΤ είναι δύο τετράγωνα δίπλα). Οι μπάτσοι εκεί της είπαν μπορείτε να κάνετε μήνυση, αλλά να ξέρετε ότι οι διαδικασίες αργούν πολύ και στο μεταξύ αυτός είναι σίγουρο ότι θα αγριέψει ακόμα περισσότερο (κοινώς, έλα μωρέ τώρα που θα τρέχουμε με χαρτούρα για ένα κωλόγερο που βρίζει και απειλεί). Τελικά, αφού είδε και απόειδε και μετά από αρκετή πίεση από εμένα και από άλλους στην οικογένεια, κατάθεσε μήνυση,η οποία μετά από καμιά σαρανταριά αναβολές εκδικάστηκε αρκετά χρόνια αργότερα και κατέληξε στην καταδίκη του ψυχάκια σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ασφαλιστικά μέτρα (η παραβίαση των οποίων αποποινικοποιήθηκε από τα σκουπίδια του ΣΥΡΙΖΑ). Καθόλο εκείνο το χρονικό διάστημα, ο ψυχάκιας θα μπορούσε να είχε βγάλει ένα μαχαίρι και να της το είχε καρφώσει μέσα στη δημόσια υπηρεσία ή έξω από αυτή ή έξω από το σπίτι της,και το σύστημα δεν της παρείχε απολύτως καμία κάλυψη.
Μπορείς να προσθέσεις κάποιες λεπτομέρειες στο μπολνταρισμένο, αναφορικά με την αποποινικοποίηση της αναστολής και των ασφαλιστικών μέτρων; Ισχύει και σήμερα;
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Στα τραβελια στη Θεσσαλονίκη τρέξανε 10 περιπολικά . Εχτές "τα περιπολικά δεν είναι ταξί"
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Όλη η Αττική από άκρη σε άκρη το βράδυ έχει 25 περιπολικά. Επίσης το κάθε τμήμα , αν ανήκει στα τυχερά, μπορεί να βγάλει το πολύ ένα περιπολικό. Από αυτά ορισμένα θα χρησιμοποιηθούν για εγκλεισμούς, ανακατανομή κρατουμένων, μπλόκα. https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomi ... i-ta-lathi
Όχι η Αθήνα. Όλη η Αττική.
Όχι, καμία ευθύνη δεν έχει η κυβέρνηση γι' αυτή την κατάσταση. Η κακιά στιγμή φταίει...
καλά, πού στο διάολο τα έχουν όλα τα περιπολικά; Ή εννοεί ότι βγαίνουν μόνο 25 υπηρεσίες;
Προφανώς δεν χρειάστηκε ποτέ να πας στην αστυνομία για παρόμοιο λόγο, και μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ. Στενό συγγενικό μου πρόσωπο είχε αντίστοιχη εμπειρία με γέρο ψυχάκια που ερχόταν συστηματικά στον χώρο εργασίας του (δημόσια υπηρεσία) και την έβριζε και την απειλούσε για κάτι πράγματα που είχε πλάσει στο κεφάλι του. Μια, δυο, τρεις, αποφάσισε τελικά να πάει η ίδια στην αστυνομία, αφού κάθε φορά που την καλούσε μετά από ένα συγκεκριμένο περιστατικό, έρχονταν καθυστερημένα και ο τύπος είχε ήδη φύγει (σημείωση: το ΑΤ είναι δύο τετράγωνα δίπλα). Οι μπάτσοι εκεί της είπαν μπορείτε να κάνετε μήνυση, αλλά να ξέρετε ότι οι διαδικασίες αργούν πολύ και στο μεταξύ αυτός είναι σίγουρο ότι θα αγριέψει ακόμα περισσότερο (κοινώς, έλα μωρέ τώρα που θα τρέχουμε με χαρτούρα για ένα κωλόγερο που βρίζει και απειλεί). Τελικά, αφού είδε και απόειδε και μετά από αρκετή πίεση από εμένα και από άλλους στην οικογένεια, κατάθεσε μήνυση, η οποία μετά από καμιά σαρανταριά αναβολές εκδικάστηκε αρκετά χρόνια αργότερα και κατέληξε στην καταδίκη του ψυχάκια σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ασφαλιστικά μέτρα (η παραβίαση των οποίων αποποινικοποιήθηκε από τα σκουπίδια του ΣΥΡΙΖΑ). Καθόλο εκείνο το χρονικό διάστημα, ο ψυχάκιας θα μπορούσε να είχε βγάλει ένα μαχαίρι και να της το είχε καρφώσει μέσα στη δημόσια υπηρεσία ή έξω από αυτή ή έξω από το σπίτι της,και το σύστημα δεν της παρείχε απολύτως καμία κάλυψη.
Επιβεβαιώνω για την αρχική αντιμετώπιση. Γενικά κάνουν τα πάντα να σε αποθαρρύνουν από τη μήνυση, την οποία και προβάλλουν σαν το μοναδικό πράγμα που τους επιτρέπει να ασχοληθούν.
Παρεμπιπτόντως στη συγκεκριμένη περίπτωση (της κοπέλας) δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο (άσχετο με το ποινικό κομμάτι) και για το ποινικό κομμάτι είναι όλα αυτεπάγγελτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 04 Απρ 2024, 10:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
BILLO έγραψε: 03 Απρ 2024, 23:21
Το λοιπον. Εισαι ο φιλος. Εχεις ηδη δει τον τυπο να ερχεται πανω σας απο τα εφτα μετρα. Ξερεις οτι ειναι ενας τυπος που βγαινει εκτως οριων αλλα δεν εχει δολοφονησει και καποιον μεχρι τωρα. Το μαχαιρι δεν ξερουμε αν το εχεις δει. Στα επομενα τεσσερα δευτερολεπτα τι κανεις; Θελω ακριβως την κινηση που θα κανεις για να δω ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να καταληξεις στο επομενο λεπτο νεκρος η να ζησεις.
*Να τρεξεις πιο γρηγορα με την κοπελα και να φυγεις ειναι σχεδον αδυνατο γιατι ο τυπος μονος του ειναι κατα πασα πιθανοτητα πιο γρηγορος.
εδώ θέτεις σενάριο με δεδομένες συνθήκες και αποστάσεις και μάλιστα με εμένα πρωταγωνιστή. Ορίστε λοιπόν η απάντηση:
Καταρχάς εγώ θα είχα δει το μαχαίρι.
Δεν το ξερεις
την βάζω πίσω και λίγο πλάι μου και κάνουμε βήματα προς τον σκοπό ή την είσοδο του τμήματος κοιτώντας συνεχώς προς το μέρος του επιτιθέμενου. Εγώ περπατάω ελάχιστα πιο αργά από εκείνη.Αρχίζει και τρέχει από τα 7 μέτρα κατά πάνω μας. Ξεκινάει ήδη η μάχη ουσιαστικά ακόμα και αν δεν μας έχει φτάσει.
Γιατί απομακρυνομαστε περπατώντας ; Για να μην εκβιάσουμε ακόμα γρηγορότερη αντίδραση από τον επιτιθέμενο.
Γιατί την βάζω πίσω μου; Για ευνόητους λογους.
Γιατί την βάζω και λίγο πλάι μου; Στρατηγική. Ο στόχος του είναι εκείνη, όχι εγώ. Εγώ θα γίνω στόχος του αν είμαι ακριβώς ανάμεσά τους. Δεν το θέλουμε αυτό, γιατί αν βγάλει εμένα εκτός γρήγορα, τότε είναι νεκρή και εκείνη. Έχοντας την λίγο πλάι μου του δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν είμαι εμπόδιο και θα πάει κατευθείαν πάνω της χωρίς να ασχοληθεί με μένα. Ο συνδυασμός όμως του πίσω, πιο αργό περπάτημα και λίγο πλάι θα τον φέρει να περάσει από δίπλα μου.
Δεν το ξερεις
Χωρίς ξαναλέω να με θεωρήσει εμπόδιο. Είναι το σημείο που του επιτίθεμαι εγώ. Ακόμα και με σπρώξιμο ή χτύπημα ή άρπαγμα που θα τον βγάλει εκτός πορείας/ισορροπίας Από κει και μετά είμαι εγώ και αυτός και η κοπέλα έχει ήδη απομακρυνθεί αρκετά, ουρλιάζει και όλα έχουν μια άλλη τροπη. Το τι θα συμβεί σε μένα είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά μην πιστέψεις ούτε για ένα λεπτό ότι σε αυτή την φάση είμαι έυκολο θύμα για τον τύπο. Η κοπέλα πάντως θα σωθεί.
Αυτό το σενάριο όμως που μου έβαλες μπάζει. Διότι αν την συνόδευα εγώ δε θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Θα είχα κάνει ότι χρειαζόταν από την ώρα που θα έιμασταν εντός τμήματος και θα μας έλεγαν να καλέσουμε την άμεση δράση.
Σε γενικες γραμμες αυτο ειναι μια καλη στρατηγικη. Δινει οσες πιθανοτητες παραπανω μπορεις να εχεις εικεινη τη στιγμη. Εαν φυσικα στον πολυ λιγο χρονο που εχεις αποφασισεις οτι ο τυπος δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να πλησιασει την κοπελα. Ωστοσο μπορει να μη βγει καθολου ετσι. Μπορει να εισαι ατυχος και αυτος ιδιαιτερα απροβλεπτος, να στραφει σε εσενα, να χτυπησει και να προλαβει και την κοπελα η οποια ειναι αμφιβολο εαν θα επιλεξει να απομακρυνθει τη στιγμη που θα σας δει να χτυπιεστε. Εσυ σαν αντιμετρο εχεις μονο την κλωτσια εαν στραφει πανω σου. Εαν το μαχαιρι μπει στο ζωτικο σου χωρο τοτε τα πραγματα γι αυτον ειναι πολυ ευκολα. Ακομα και για καποιον που δεν ξερει να χρησιμοποιησει καλα ενα τετοιο οπλο. Οι πιθανοτητες και παλι ειναι ελαχιστες να τελειωσει η υποθεση αναιμακτα οταν ο αλλος ειναι αυτος που κανει την επιθεση στον τοπο που θελει, στον χρονο που θελει και με τον τροπο που θελει. Ο αιφνιδιασμος ειναι τεραστιος για εσενα σε καθε περιπτωση.
ρε παλλικαρια να πω κι εγω μια απλη τεχνικη που μολις μου ηρθε στο μυαλο; εφοσον αναγωριζεις απειλη, μπαινεις στην πορτα που ηταν διπλα, και την κλεινεις. αντε στελνεις και την κοπελλα πισω απο αλλη πορτα, στην τουαλετα ας πουμε, και της λες να καλεσει αμεση δραση.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Η συζήτηση είναι ηλίθια γιατί ο αστυνομικός δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Μπορούσε να είχε βγει και να απειλήσει με το πιστόλι. Το 99.99% ακόμα και των πιο μουρλαμένων ηρεμεί σε νανοδευτερόλεπτα μόλις δει πιστόλι να τους σημαδεύει.
Μπορούσε να είχε βγει και να πει "τι κάνεις εκεί ρε". ΑΝ ο άλλος του την έπεφτε ήταν σε προφανέστατη άμυνα (παρεπιπτόντως ο νόμος επιτρέπει ΚΑΙ την ετεροάμυνα, αλλά λέμε).
Αυτό που όντως έκανε ήταν να ξύνει τα αρχίδια του, σκεφτόμενος ίσως το επόμενό του έγκλημα. Με δεδομένο ότι είχε ένα ποινικό μητρώο χειρότερο από του δράστη.
Τώρα το ότι πάτε να βάλετε από το παράθυρο δικαίωμα να πυροβολάς όποτε σου καπνίσει με βάση περιπτώσεις που κανείς δεν απειλούνταν, ο δράστης την έφαγε πισώπλατα, ο αστυνομικός δεν έπρεπε καν να είχε πάνω του όπλο κλπ είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ανομία γουστάρετε κι εσείς απλά του είδους που καβλώνει ακροδεξιούς.
Μάγκες. Μάθετε να κρίνετε καταστάσεις με λογική και στην πραγματική τους διάσταση/επικινδυνοτητα.
<<Η κοπέλα μίλησε με γυναίκες αστυνομικούς. «Δεν άκουγα όλη την συζήτηση, αλλά κατάλαβα από τα λίγα που μπορούσα να ακούσω, ότι οι αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση, αλλά η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Μόλις βγήκε από το γραφείο, η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι αστυνομικοί να κάνει μήνυση. Όμως αυτή δεν ήθελε και θα έπαιρνε τηλέφωνο το “100” για να τη συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της. Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το “100” τηλέφωνο. Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι ο πρώην φίλος της ήταν έξω από το σπίτι, εξηγώντας πού βρίσκεται και η ίδια>>
Για ποιο λόγο ενώ δεν τον φοβόταν όπως έλεγε, ήθελε περιπολικό να την πάει σπίτι της;
Πόσο μάλλον μιας και είχε και το φίλο της μαζί.
Μόνο αυτή ήξερε καλύτερα από τον καθένα τα ψυχολογικά του δράστη που σημαίνει ότι αφού γνώριζε τι κουμασι ήταν έπρεπε να το τραβήξει μέχρι τέλους.
Δεν είναι φυσιολογικό τόσα χρόνια να μην μπορείς να χωρίσεις. Εγώ προσωπικά πάντα λοιδορουσα τα άτομα που δεν μπορούν να ξεπεράσουν μια σχέση και τα θεωρούσα (και θεωρώ προφανώς) ψυχακια.
Απ'οτι φαίνεται αυτό δεν ισχύει και για πολλές γυναίκες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον στη ζωή. Αυτό ακριβώς εννοώ με το "μάθετε να κρίνετε καταστάσεις".
Άνθρωπος που δεν μπορεί να ξεπεράσει μια σχέση είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Είτε θα σκοτώσει εσένα, είτε τον/την καινουργιο/α γκόμενο/α σου, είτε θα σου ρίξει οξύ, θα σου χαράξει/κάψει το αυτοκίνητο είτε είτε είτε.
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του φίλου της Κυριακής για τη στιγμή της δολοφονίας. «Όταν φθάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή, ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι», κατέθεσε.
«Αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω δεν άφηνε το μαχαίρι», θυμάται. Ένας αστυνομικός κλώτσησε το μαχαίρι παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης.
Όταν κατάφερε να συνέλθει, ο φίλος της Κυριακής την είδε χωρίς της αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Ο δράστης ήταν κι αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. «Τα έχασα δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως έγινε», είπε στην κατάθεσή του.
Μπορεί σε πολλούς από σας να ακουστεί μαλακία αλλά στο ριπαπα μου.
Ο φίλος της έπρεπε να βουτήξει πάνω του. Ειδικά εκεί που λέει ότι "έπεσαν κάτω" έπρεπε να βουτήξει πάνω του. Ίσως κατάφερνε να τον κάνει να ρίξει μια μαχαιριά λιγότερη που μπορεί να ήταν και σωτήρια.
Ο πεσμένος βρίσκεται σε πολύ μειονεκτική θέση.
Εγώ στη θέση του δεν θα άντεχα να χανόταν η κοπέλα.
Θα ήμουν ζόμπι για το υπόλοιπο της ζωής μου.
Κρίμα κρίμα.
Να έχετε εσείς οι γυναίκες με παρόμοια προβλήματα τειζερ και σπρει πιπεριού.
Better sorry than dead.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Η συζήτηση είναι ηλίθια γιατί ο αστυνομικός δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Μπορούσε να είχε βγει και να απειλήσει με το πιστόλι. Το 99.99% ακόμα και των πιο μουρλαμένων ηρεμεί σε νανοδευτερόλεπτα μόλις δει πιστόλι να τους σημαδεύει.
Μπορούσε να είχε βγει και να πει "τι κάνεις εκεί ρε". ΑΝ ο άλλος του την έπεφτε ήταν σε προφανέστατη άμυνα (παρεπιπτόντως ο νόμος επιτρέπει ΚΑΙ την ετεροάμυνα, αλλά λέμε).
Αυτό που όντως έκανε ήταν να ξύνει τα αρχίδια του, σκεφτόμενος ίσως το επόμενό του έγκλημα. Με δεδομένο ότι είχε ένα ποινικό μητρώο χειρότερο από του δράστη.
Τώρα το ότι πάτε να βάλετε από το παράθυρο δικαίωμα να πυροβολάς όποτε σου καπνίσει με βάση περιπτώσεις που κανείς δεν απειλούνταν, ο δράστης την έφαγε πισώπλατα, ο αστυνομικός δεν έπρεπε καν να είχε πάνω του όπλο κλπ είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ανομία γουστάρετε κι εσείς απλά του είδους που καβλώνει ακροδεξιούς.
Βρε φόσι, όταν σε πιάνει το εμμονικό σου σύνδρομο, μαδουρίζεις. Να το προσέξεις.