Μμμ και πάλι με προσεκτική ανάγνωση, δεν βγαίνει αυτό το νόημα, σόρυSaturn έγραψε: 04 Απρ 2024, 02:18 Δεδομένου του γεγονότος που αναφέραμε προηγουμένως, πως πολλά θύματα διστάζουν για χ, ψ λόγους ή φοβούνται να προβούν σε μήνυση θα έπρεπε να έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα αυτά...
Εδώ από την μια λέμε ακολούθησαν το πρωτόκολλο αλλά της πρότειναν να απευθυνθεί και στην άμεσο δράση
Και να σημειώσω πως στο λινκ που παρέθεσες, σημειώνεται το παρακάτω, σχετικά με το ΠΟΙΟΣ έπρεπε να κάνει την κλήση στο 100
Μπορώ να καλέσω στο Αστυνομικό Τμήμα/Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, για περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη;
Για την άμεση αστυνομική επέμβαση σε εν εξελίξει περιστατικό, αρμόδιες είναι οι Υπηρεσίες Άμεσης Δράσης, οι οποίες συλλέγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και συντονίζουν τα πληρώματα των περιπολιών.
Ωστόσο, ακόμη και αν το θύμα καλέσει στο Αστυνομικό Τμήμα ή το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ή ο αστυνομικός, που θα απαντήσει την κλήση, θα μεριμνήσουν για την ενημέρωση των Υπηρεσιών Άμεσης Δράσης, ώστε να αποσταλεί άμεσα πλήρωμα περιπολίας, για να παράσχει βοήθεια.
Μιλάει για περιστατικό εν εξελίξει. "ακόμα και αν το θύμα καλέσει στο ΑΤ, οι εκεί τύποι θα μεριμνήσουν να καλέσουν το 100 για να σταλεί πλήρωμα για βοήθεια".
Δηλαδή αυτό είναι φάση το θύμα είναι στο σπίτι, την απειλεί ο άλλος απ'έξω και αυτή καλεί το ΑΤ αντί του 100.
Εδώ πέρα πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε. Προσπαθήσαν οι κοπελιές μέσα να παρακάμψουν το πρωτόκολλο μου φαίνεται τελικά, και να ακολουθήσουν έναν 3ο δρόμο.
Αφού αυτή δεν κατέθετε μήνυση, είπαν οκ ας το πάμε σαν εν εξελίξει περιστατικό (παρόλο που ο άλλος ήταν σπίτι της και άρα ήταν πολύ ευρύς ορισμός του "εν εξελίξει")
Δυστυχώς, αυτή δεν κατάλαβε όταν πήρε το 100 τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Έπρεπε να πει "είναι στο σπίτι μου ο άλλος και με απειλεί. Ελάτε να τον μαζέψετε".
Αντ'αυτού είπε, να με πάτε στο σπίτι. Ο αμεσο-δρασίτης εκεί σκέφτηκε "τι σόι εν εξελίξει περιστατικό είναι αυτό". Αυτή είναι στο τμήμα, ΔΕΝ θέλει να του κάνει μήνυση, ούτε να πάμε να τον μαζέψουμε, άρα τι;