Γι' αυτό το έβαλα σε πλάγια γράμματα. Αριστερή προπαγάνδα μπορεί να υπήρχε στα σχολεία. Αλλά την προπαγάνδα της εθνομηδενιστικής αριστεράς και της απόλυτης αριστερής θέσεως δεν την πρόλαβες. Εγώ την πρόλαβα ίσα ίσα στο προοίμιό της, στα λυκειακά μου χρόνια, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000. Τότε είχε αρχίσει. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ήρθε αυτό το πακέτο. Αυτά είχαν ξεκινήσει τότε, οπότε μπορώ να φανταστώ τί ακολούθησε τα επόμενα χρόνια.
Έλα ρε τζόβενο 99 ή 2000 τέλειωσα το λύκειο. ΠΑΟΚ, εκδρομές, ναρκωντικά ήταν η φάση, με πολιτικά δεν ασχολούνταν κανένας. Αλλοδαπούς δεν είχαμε, με εξαίρεση ένα Πολωνό που είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και δεν καταλάβαμε ποτέ πως είναι ξένος, ένα Γεωργιανό μεγαλύτερο μερικά χρόνια,αλλά γαμώ τα παλικάρια και έναν αποτυχημένο μαύρο που δεν μίλαγε και έπαιζε όλη την ημέρα μπάσκετ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Διαφορετικές εποχές με hardcore καγκουρια από τους ντόπιους.
Τέλειωσες ακριβώς όταν εγώ ξεκίνησα (2000).
Τέτοια που λες τα πρόλαβα στα γυμνασιακά χρόνια. Απο β' Λυκείου και μετά (κυρίως απο γ') είχανε ξεκινήσει εκθέσεις για "ρατσισμούς", "ξενοφοβίες" κλπ.
Τέτοια που λες τα πρόλαβα στα γυμνασιακά χρόνια. Απο β' Λυκείου και μετά (κυρίως απο γ') είχανε ξεκινήσει εκθέσεις για "ρατσισμούς", "ξενοφοβίες" κλπ.
Ίσως να γράψαμε και εμείς τέτοιες. Γενικά μέχρι εκείνη την εποχή,θυμάμαι πως ήταν όλοι αντιρατσιστές, όλοι περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες και από ακροδεξιά δεν πετύχαινες ούτε καν χουντόγερο. Μετά πλάκωσε παγκοσμιοποίηση με την κακή έννοια και λαθρομεταναστες με φάτσες και συμπεριφορές περίεργες. Στην αυτονόητη υποβάθμιση της ζωής μας από αυτά τα φαινόμενα, αλλοι πήγαν σε ομάδες Ε, άλλοι σε Παίσιους, άλλοι σε αρχαιοελληνικά σύμβολα και αδιανόητες καλτ καταστάσεις.
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 17 Νοέμ 2018, 00:11
Έλα ρε τζόβενο 99 ή 2000 τέλειωσα το λύκειο. ΠΑΟΚ, εκδρομές, ναρκωντικά ήταν η φάση, με πολιτικά δεν ασχολούνταν κανένας. Αλλοδαπούς δεν είχαμε, με εξαίρεση ένα Πολωνό που είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και δεν καταλάβαμε ποτέ πως είναι ξένος, ένα Γεωργιανό μεγαλύτερο μερικά χρόνια,αλλά γαμώ τα παλικάρια και έναν αποτυχημένο μαύρο που δεν μίλαγε και έπαιζε όλη την ημέρα μπάσκετ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Διαφορετικές εποχές με hardcore καγκουρια από τους ντόπιους.
Αθάνατα καγκουριστικα λύκεια Τούμπας. Το 90 ήμουν στις καταλήψεις, πολύ ενεργός, κάθε μέρα όλη την ημέρα, με είχε χάσει το σπίτι μου. Πολιτικά δεν παίζανε καθόλου, δύο κνιτισσες θυμάμαι όλο κι ολο στο σχολείο η μία τώρα είναι και γνωστή ηθοποιός. Προσπαθούσαν να μας πείσουν να δώσουμε πολιτική χροιά στην κατάληψη αλλά ποιος ασχολιοταν με τα φυτά. Μια μέρα μας ήρθαν και αναρχοκομμουνιστες και προσπάθησαν και αυτοί αλλά τζίφος, χάσανε και τα λεφτά τους στην εικοσιμια και δεν ξαναπατησαν. Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν ένα αμάλγαμα αναρχικού και εθνικιστή, ελληνική σημαία και Χάος αλλά πάνω από όλα Τουμπιωτης. Μια μέρα μας ήρθε και ένας μπάρμπας εισαγγελέας στην κατάληψη, πήγε να φανεί φιλικός και σχετικός με πολιτικές που νόμιζε θα παίζανε αλλά εμείς ήμασταν περήφανο καγκουροσχολειο της Τούμπας και όχι κάνα φλωρολυκειο του κέντρου να είχαμε τέτοια πράγματα . Λέει τον Μήτσο τον νιουγεηβα σε κάποια φάση πως και αυτός τον γνωρίζει τον Μπακουνιν (μόνο εγώ και οι δύο κνιτισσες παίζει να τον ξέραμε τον Μπακουνιν τότε) και του απαντάει ενοχλημένος και με αφέλεια ο Μήτσος: "Δεν του ξέρω αυτούς τους Μπακουνιν, δεν ακούω ποπ, μόνο Bauhaus και Virgin Prunes"
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
paul25 έγραψε: 16 Νοέμ 2018, 17:07
Οι μαθητές του Λυκείου έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείο με το μήνυμα «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική»
Λένε ότι δεν πούλησε τη Μακεδονία ένα κόμμα αλλά το πολίτευμα και αυτό που κάνουν παρουσιάζεται σαν αντίδραση. Η οποία αντίδραση εκ των πραγμάτων είναι κατά του πολιτεύματος. Αναρωτιέμαι ποιο πολίτευμα υποστηρίζουν και πόσο έχει διεισδύσει η αντιπαλότητα στο πολίτευμα στους μαθητές. Αν δηλαδή είναι ακροδεξιός ή Νεοναζί αυτός που σήκωσε το πανό ή είναι γενικευμένο ρεύμα.
Golden Age έγραψε: 17 Νοέμ 2018, 00:14
Τέλειωσες ακριβώς όταν εγώ ξεκίνησα (2000).
Αρκετά νέος αλλά ξέρεις όλη τη Ναζιστική προπαγάνδα.
μίστερ μαξ έγραψε: 17 Νοέμ 2018, 10:47
Οταν η εθνικιστική Χουντα πούλησε την Κύπρο, χάσαμε το 30% του εδάφους
Οταν η φιλελεύθερη Δημοκρατια πουλησε την Μακεδονία, δεν χάσαμε σπιθαμή.
Βρέστε τις διαφορές.
Από που εώς που ωρε "σύντροφε" πούλησε τη Μακεδονία ή Φιλελεύθερη Δημοκρατία??
Πας καλά ή να βάλω τις φωνές ? ?
Έχεις διαβάσει καθόλου τις απόψεις ΚΑΙ δεξιών Φιλελεύθερων όπως ο Μέρτζος?
Εκτός των αυγών και των συμπαθούντων ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ κανείς δεν τολμά να μιλήσει για ξεπούλημα ή για προδοσία!
Ένα 15 με 20 % δίνω βαρια-βαρια στην Ελληνική κοινωνία που αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπων!
Τα υπόλοιπα, κάτι "δήθεν" σφυγμομετρήσεις και κάτι λαϊκίστικα "τόσες υπογραφές για δημοψήφισμα" υπάγονται στην κατηγορία ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ μπας και γίνουμε ΒΟΛΕΥΤΕΣ!
Χα χα χα χα...!
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
μίστερ μαξ έγραψε: 17 Νοέμ 2018, 10:47
Οταν η εθνικιστική Χουντα πούλησε την Κύπρο, χάσαμε το 30% του εδάφους
Οταν η φιλελεύθερη Δημοκρατια πουλησε την Μακεδονία, δεν χάσαμε σπιθαμή.
Βρέστε τις διαφορές.
Από που εώς που ωρε "σύντροφε" πούλησε τη Μακεδονία ή Φιλελεύθερη Δημοκρατία??
Πας καλά ή να βάλω τις φωνές ? ?
Έχεις διαβάσει καθόλου τις απόψεις ΚΑΙ δεξιών Φιλελεύθερων όπως ο Μέρτζος?
Εκτός των αυγών και των συμπαθούντων ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ κανείς δεν τολμά να μιλήσει για ξεπούλημα ή για προδοσία!
Ένα 15 με 20 % δίνω βαρια-βαρια στην Ελληνική κοινωνία που αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπων!
Τα υπόλοιπα, κάτι "δήθεν" σφυγμομετρήσεις και κάτι λαϊκίστικα "τόσες υπογραφές για δημοψήφισμα" υπάγονται στην κατηγορία ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ μπας και γίνουμε ΒΟΛΕΥΤΕΣ!
Χα χα χα χα...!
Εσύ τί θα 'δινες ρε Ωρίωνα;
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αντιτίθεται στο ξεπούλημα.
Στο πολιτικό σύστημα (στο οποίο ανήκει και ο Μέρτζος) είναι αλλιώς τα πράγματα.
Οι μαθητές του Λυκείου έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείο με το μήνυμα «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική»
Λένε ότι δεν πούλησε τη Μακεδονία ένα κόμμα αλλά το πολίτευμα
Μα πως μπορει ενα πολιτευμα να πουλησει; Ειναι σαν να λες πως το οργανογραμμα μιας εταιρειας ηταν υπευθυνο για τη χρεωκοπια της.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Λένε ότι δεν πούλησε τη Μακεδονία ένα κόμμα αλλά το πολίτευμα
Μα πως μπορει ενα πολιτευμα να πουλησει; Ειναι σαν να λες πως το οργανογραμμα μιας εταιρειας ηταν υπευθυνο για τη χρεωκοπια της.
Δεν λέω εγώ αλλά το πανό όπως μεταφέρθηκε. Εγώ δεν το είδα. ''Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία''.
Highlander έγραψε: 16 Νοέμ 2018, 01:04
Νομίζω ότι το κράτος θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για τις εθνικιστικές καταλήψεις και πορείες από μαθητές στην Β. Ελλάδα με αντιδημοκρατικά, μεσαιωνικά και φιλοχουντικα συνθήματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Στηρίζουμε και επαινούμε τους μαθητές αγωνιστές του 1ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στον αγώνα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. ΝΥΝ ΥΠΈΡ ΠΆΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ», τονίζει η Επιτροπή του Μακεδονικού Αγώνα, σε ανάρτησή της στο Facebook.
Οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείο με το μήνυμα «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική».
Υπενθυμίζεται ότι την προηγουμενη εβδομάδα, δέκα σχολεία -από τα συνολικά 40- στον νομό Πιερίας, προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».