nik_killthemall έγραψε: 18 Μαρ 2024, 10:37
taxalata xalasa έγραψε: 18 Μαρ 2024, 01:52
Βάζεις την Δαρδανία για πηγή Αρβανιτών και δεν καταλαβαίνεις πως εκεί ήσαντε Ιλλυριοί...
τι άλλο να σου γράψω ρε ανέτοιμε;
μαν εχεις φαει 40 πηχες πεος, σου εχουν παρατεθει καμια 50 αρια επιχειρηματα και δεν εχεις ψελισει τπτ περαν απο αντχομενιες κομπλεξισμου.
Δεν βαζω εγω την Δαρδανια για πηγή των Αρβανιτών, αλλά οι γλωσσολόγοι την βάζουν μαζί με την Μυσία και την Δακία για πηγή των ομιλητών της Αλβανικής. Εσύ επειδή είσαι πνιγμένος στο κομπλεξ
σβήνεις την Μυσία και την Δακία και αφήνεις μόνο την Δαρδανία. (οι 40 πηχες που λέγαμε).
Τέλος η Δαρδανία δεν ήταν σίγουρο πως ήταν Ιλλυριοί ! Ηταν φυλή που τραβηξε ξεχωριστο δρομο με ξεχωριστή γλωσσα και ξεχωριστα εθιμα, παροτι ο Στραβωνας π.χ. τους αναφέρει ως Ιλλυριούς (
και εδώ είναι και η απάντηση στον Νετο περι μη κοινής γλώσσας των Ιλλυριων, κατα τη μη κοινη γλώσσα των Αφρικανων, των Ασιατών κλπ)
Ο joachim matzinger όταν προσπαθεί να ερευνήσει - συνθεσει κοινά γλωσσικά στοιχεία της υποθεσης περι κοινης Ιλλυρικής γλώσσας το κάνει μέσα από τοπωνύμια (δεν υπάρχει κάτι άλλο) και τους
Δαρδανούς τους βγάζει ΑΠΕΞΩ ΕΚΤΟΣ Ιλλυρικης γλώσσας !
Γιατί ? Γιατί παρότι τσουβαλιασμένοι ως Ιλλυριοί
μιλάγαν ΑΛΛΗ γλώσσα !
[
Κατά την γνώμη μου οποίος προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα για την γλώσσα κάποιων λαών στηριζόμενος σε τοπωνύμια,από την αρχή ξεκινάει με φάουλ
Φαντάσου να μην υπήρχε γραφή στην Ελλάδα και να προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη με βάση τα τοπωνύμια,όχι κάποιων χωριών αλλά των μεγάλων πόλεων
Σπάρτη, Μυκήνες, Κόρινθος, Αθήνα, Θήβα,Πέλλα κτλ
Στην ιστορία επίσης συμβαίνουν και άλλα περίεργα φαινόμενα
Εμείς σήμερα ξέρουμε ότι οι Φράγκοι ήταν γερμανικό φύλο,αλλά εδώ και αιώνες ένας λαός με το όνομα Φράγκοι μιλάνε μία λατινική γλώσσα
Το ίδιο συμβαίνει με τους Ρώσους,τους Βούλγαρους κτλ
Αυτό το φαινόμενο με τόσες μετακινήσεις λαών στα Βαλκάνια θα έχει σίγουρα συμβεί δεκάδες φορές
Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι για παράδειγμα το ότι ο Όμηρος ξεχωρίζει ξεκάθαρα μυσους και Θράκες αλλά 900 χρόνια μετά ο Στράβωνας γράφει ότι οι μυσοι ήταν και αυτοί Θράκες
Εγώ το μόνο στοιχείο που θεωρώ ισχυρό για το ότι οι Αλβανοί δεν είναι γλωσσικοί απόγονοι των ιλλυριων είναι η έλλειψη στην γλώσσα τους δικών τους λέξεων σχετικά με τη θάλασσα,κάτι που με τίποτα δεν μπορεί να ισχυε για τους Ιλλυριούς