Εσύ το κρίνεις ως ελληνίδα που έχει βομβαρδιστεί με κακή ελληνική μουσική και γνωρίζει τα κακώς κείμενα του ελληνικού τραγουδιού.ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μαρ 2024, 12:30Το χρησιμοποιεί όμως για να τραπάρει. Οπότε, ουσιαστικώς είναι ακριβώς το ίδιο.AlienWay έγραψε: 08 Μαρ 2024, 11:50 Αυτό που μου αρέσει στο τραγούδι της Σαττι είναι ότι αποτελεί πραγματικό έθνικ και όχι να χρησιμοποιεί την ταμπέλα του έθνικ ως δικαιολογία για να τσιφτετελίσει.
Από εκεί και πέρα, και η Σαττι έχει βγάλει κακά τραγούδια, το συγκεκριμένο όμως είναι αρκετά άνω του μετρίου.
Κάθε τσιφτετελοειδές ή τραποειδές έθνικ, καταλήγει στο πλαίσιο της μαζικότητας των έθνικ, δηλαδή στον ίδιο πολυπολιτισμικό αχταρμά, που ουσιαστικώς καταλύει τον προσδιορισμό "έθνικ".
Ο ευρωπαίος δεν το βλέπει έτσι. Αυτή τη στιγμή τα αφτιά του μέσου ευρωπαίου θεατή της eurovision, αποζητούν ένα πράγμα: Να ΜΗΝ είναι τα υποψήφια τραγούδια ποπ με μπίτια τύπου "shake it" ή σαν αυτό που έλεγε η ντέμι ένα καιρό και πάτωσε.
Αυτό το στοιχείο θεωρείται πλέον ξεπερασμένο και από αυτή την άποψη, την Κύπρο δεν τη βλέπω καλά.
Οτιδήποτε γίνεται προς την κατεύθυνση της απαγκίστρωσης από το "γιουροβιζιονικό κλισέ" , το λες βελτίωση.
Επομένως η ελληνική συμμετοχή έχει τουλάχιστον διαχωριστεί από τα παλιά γιουροβιζιονικά κλισέ του "μπιτατου ποπ".
Αυτό εμένα μου αρκεί, για να μη ντρέπομαι τουλάχιστον για τη συμμετοχή. Δηλαδή όταν πήγε η ντέμι και τραγούδησε εκείνη την ξεπερασμένη πατάτα, προσωπικώς ντράπηκα.