πολυ σωστη περιγραφη του εαυτου σου.seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 00:52 Τον χαζό τον καταλαβαίνεις από δύο πράγματα.
Ασχολείται με θέματα που δεν κατέχει και απαντάει για κάτι που δεν τον ρώτησαν.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Κατά κάποιο τρόπο έχεις δίκαιο.
Ασχολούμαι με ανθρώπους που δεν αξίζουν, και πληρώνω χωρίς κέρδους κέρατα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Τρομάρα σου!!!seismic έγραψε: 21 Φεβ 2024, 12:23 Ένα τοίχωμα 2,5 m X πλάτος 0,30 m έχει εμβαδόν διατομής 0,75 m2
Το άοπλο σκυρόδεμα C50/60 αντέχει πίεση 60 MPa= με 612kg/cm2
Το 1m2 έχει 10.000 cm2
10.000cm2 Χ 612kg/cm2 = 6.120.000 kg αντέχει το 1m2
Σε ton = 6.120.000 kg / 1000 kg = 6120 ton
Το 1m2 αντέχει 6120 ton
Τα 0,75 m2 πόσο αντέχουν Χ?
Αντέχει 4590 ton
Και σε ρωτάω ρε φίλε Νταγκλή. Πως στο διάολο θα αστοχήσει Ένα τοίχωμα 2,5 m X πλάτος 0,30 m που έχει εμβαδόν διατομής 0,75 m2 κατασκευασμένο με σκυρόδεμα C50/60 που η διατομή του αντέχει 4590 ton όταν το σημείο αστοχίας που δείχνει η φωτογραφεία βάση υπολογισμών ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 300 τόνους θλίψη? Δηλαδή το σκυρόδεμα της διατομής του τοιχώματος αντέχει 4590 ton και θα αστοχήσει στους 300 ton που είναι η μεγαλύτερη θλίψη που θα δεχθεί στον μεγαλύτερο σεισμό?Νταγκλής είπε.
H πιο συχνή αστοχία των τοιχωμάτων είναι η σύνθλιψη του σκυροδέματος στην περιοχή στον κύκλο.![]()
![]()
![]()
Έτσι γράφεται η επιστήμη φίλε Νταγκλης .... με μαθηματικά και προδιαγραφές υλικών όχι με ασυναρτησίες και με φώτο.
Αυτή τη θλιπτική αντοχή που γράφεις.... την έχει η διατομή στο σύνολο του εμβαδού της.
Αυτό που δείχνω εγώ είναι μια σημειακή φόρτιση στον πόδα του τοιχώματος. Το εμβαδό που συμμετέχει στην παραλαβή της θλίψης είναι ένα ελάχιστο κλάσμα του συνολικού εμβαδού. Άρα και η θλιπτική αντοχή είναι ένα ελάχιστο κλάσμα της συνολικής αντοχής..
Και εξηγώ....
Ας ξετινάξουμε μια για πάντα το παραμύθι ότι στην προένταση "χρησιμοποιείς όλη τη διατομή". Όλη η διατομή χρησιμοποιείται στην κάμψη....όχι στη διάτμηση.
Στην κάμψη με την προένταση απαλοίφεται το κόκκινο τριγωνάκι και συνεισφέρει όλη η διατομή. Αν χρησιμοποιηθεί έκκεντρη χάραξη η διατομή αποκτά μεγάλη δυσκαμψία.
Στη διάτμηση δεν ενεργοποιείται όλη η διατομή. Αναπτύσσονται διαγώνιοι θλιπτήρες (εσωτερικές τέμνουσες) πολύ περιορισμένου εμβαδού όπως φάινονται στο σχήμα.

Στις προεντεταμένες δοκούς η πιο συχνή αστοχία είναι η λοξή θλίψη. Όπως βλέπεις η θλίψη δεν παραλαμβάνεται από όλο το εμβαδό αλλά μόνο από τις θλιβόμενες ζώνες. Και φυσικά είναι πολύ πιθανή η θλιπτική αστοχία...

Φυσικά...στα τοιχώματα τα πράγματα είναι πολύ δυσμενέστερα.
Στα τοιχώματα έχεις μία διαγώνια θλιβόμενη ζώνη η οποία καταλήγει στον πόδα του τοιχώματος. Δημιουργείται μια σημειακή φόρτιση με ελάχιστο ενεργό εμβαδο.
Στο σημείο αυτό έρχεσαι εσύ....και ασκείς άλλη τόση θλιπτική δύναμη!!!! Συν το τεράστιο Ιδιο Βάρος του κτιρίου!
Εξασφαλίζεις την αστοχία σε λοξή θλίψη στον πόδα του τοιχώματος.
Εξασφαλίζεις αυτό:

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 22 Φεβ 2024, 09:22, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Αχ ρε φιλαράκι....τόσα χρόνια γράφεις για σεισμό και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τα πιο βασικά πράγματα.seismic έγραψε: 21 Φεβ 2024, 08:42 Γιατί στα πλαίσια - δοκάρια βάζεται οπλισμό πάνω κάτω και γιατί στις προεντεταμένες γέφυρες κάνουν προένταση από πάνω.
Ανω-κάτω οπλισμός τοποθετείται στις στηρίξεις για να παραλαμβάνεται η εναλλασσόμενη σεισμική φόρτιση. Επειδή ακριβώς στην προένταση δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί ανω-κάτω τένοντας....η προένταση είναι άχρηστη στο σεισμό...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Ωραία δεν χρησιμοποιούμε προένταση - θλίψη, αλλά μόνο τον μηχανισμό της προέντασης.Νταγκλης έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:20Αχ ρε φιλαράκι....τόσα χρόνια γράφεις για σεισμό και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τα πιο βασικά πράγματα.seismic έγραψε: 21 Φεβ 2024, 08:42 Γιατί στα πλαίσια - δοκάρια βάζεται οπλισμό πάνω κάτω και γιατί στις προεντεταμένες γέφυρες κάνουν προένταση από πάνω.
Ανω-κάτω οπλισμός τοποθετείται στις στηρίξεις για να παραλαμβάνεται η εναλλασσόμενη σεισμική φόρτιση. Επειδή ακριβώς στην προένταση δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί ανω-κάτω τένοντας....η προένταση είναι άχρηστη στο σεισμό...
Υπάρχει η προένταση και ο γραμμικός οπλισμός.
Εγώ έχω εφεύρει έναν τρίτο μηχανισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα που δεν είναι ούτε προένταση ( δηλαδή δεν επιβάλει θλίψη στην διατομή ) ούτε είναι γραμμικός οπλισμός ο οποίος μετά από μια ορισμένη ένταση σπάει το σκυρόδεμα επικάλυψης και χαλάει την συνεργασία με τον χάλυβα. Αν θέλεις να το συζητήσουμε και αυτό, γιατί επιμένεις ότι η θλίψη της προέντασης κάνει κακό στις κατασκευές στον σεισμό.
Εγώ δεν συμφωνώ αλλά τέλος πάντων έχω και άλλο τρόπο χωρίς θλίψη ο οποίος όμως καταργεί την διάτμηση στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα και το σκυρόδεμα δέχεται μόνο θλίψη και καμία ένταση εφελκυσμού. Επανάσταση που μόνο εγώ την σκέφτηκα..
Τοποθετώ ελαστικό μανδύα κολλημένο πάνω στον χάλυβα για να έχω ελαστική συνάφεια του τένοντα και λάστιχο μεταξύ του κοχλία στο δώμα και του σκυροδέματος για ελαστική απόσβεση της έντασης θλίψης. Και απλά σφίξιμο του κοχλία μετά την σκυροδέτηση και την ξήρανση.
Αυτόν τον μηχανισμό χρησιμοποίησα και στο πείραμα των 2,41g
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 22 Φεβ 2024, 09:51, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
δεν ηταν αυτη η περιγραφη.seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 08:59Κατά κάποιο τρόπο έχεις δίκαιο.
ασχολεισαι με επιστημη που δεν κατεχεις, και ποσταρεις τις ιδιες μαλακιες σε ολα τα ερωτηματα, ακομη και οταν δεν εχουν σχεση.
Ναι ακριβώς έτσι Εσύ είσαι ο άνθρωπος που δεν αξίζει να σε σώσω.Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:34δεν ηταν αυτη η περιγραφη.
ασχολεισαι με επιστημη που δεν κατεχεις, και ποσταρεις τις ιδιες μαλακιες σε ολα τα ερωτηματα, ακομη και οταν δεν εχουν σχεση.
δεν μπορεις να με σωσεις απο κατι. προσπαθεις να κανεις τα κτιρια επικινδυνα, να με σκοτωσεις θες.seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:47Ναι ακριβώς έτσι Εσύ είσαι ο άνθρωπος που δεν αξίζει να σε σώσω.Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:34δεν ηταν αυτη η περιγραφη.seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 08:59 Κατά κάποιο τρόπο έχεις δίκαιο.
εγω προσπαθω να σε σωσω απο τη μαλακια που σε δερνει., οσο κι αν δεν το πιστευεις, δεν σου μιλω με κακια, για να σε σωσω απο τους απατεωνες που στα τρωνε στα λεω. αμα κοψεις τις σεισμικες ηλιθιοτητς και ασχοληθεςι μονο με το "βυσμα" δεν αποκλειεται να κονομησεις και κανα ψιλο, αμα κανεις οικονομοτεχνικη μελέτη.
Δεν έχεις καταλάβει ότι εγώ δεν προσπαθώ να οικονομήσω αλλά να δημιουργήσω.Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:54δεν μπορεις να με σωσεις απο κατι. προσπαθεις να κανεις τα κτιρια επικινδυνα, να με σκοτωσεις θες.
εγω προσπαθω να σε σωσω απο τη μαλακια που σε δερνει., οσο κι αν δεν το πιστευεις, δεν σου μιλω με κακια, για να σε σωσω απο τους απατεωνες που στα τρωνε στα λεω. αμα κοψεις τις σεισμικες ηλιθιοτητς και ασχοληθεςι μονο με το "βυσμα" δεν αποκλειεται να κονομησεις και κανα ψιλο, αμα κανεις οικονομοτεχνικη μελέτη.
προσπαθησες. απετυχες. αυτο ειναι που δεν μπορεις να καταλαβεις.seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:57Δεν έχεις καταλάβει ότι εγώ δεν προσπαθώ να οικονομήσω αλλά να δημιουργήσω.Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:54δεν μπορεις να με σωσεις απο κατι. προσπαθεις να κανεις τα κτιρια επικινδυνα, να με σκοτωσεις θες.
Η αποτυχία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου. Η έρευνα είναι γεμάτη αποτυχίες μέχρι να φτάσεις στον στόχο.Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2024, 10:00προσπαθησες. απετυχες. αυτο ειναι που δεν μπορεις να καταλαβεις.seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:57Δεν έχεις καταλάβει ότι εγώ δεν προσπαθώ να οικονομήσω αλλά να δημιουργήσω.Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:54
δεν μπορεις να με σωσεις απο κατι. προσπαθεις να κανεις τα κτιρια επικινδυνα, να με σκοτωσεις θες.
Αν απέτυχα ή όχι άσε εμένα να το κρίνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 22 Φεβ 2024, 17:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για να παραλαμβάνεται η εναλλασσόμενη σεισμική φόρτιση τοποθετώ και εγώ διπλό τένοντα και το ξέρω πολύ καλά.Νταγκλης έγραψε: 22 Φεβ 2024, 09:20Αχ ρε φιλαράκι....τόσα χρόνια γράφεις για σεισμό και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τα πιο βασικά πράγματα.seismic έγραψε: 21 Φεβ 2024, 08:42 Γιατί στα πλαίσια - δοκάρια βάζεται οπλισμό πάνω κάτω και γιατί στις προεντεταμένες γέφυρες κάνουν προένταση από πάνω.
Ακόμα ξέρω και κάτι άλλο που εσύ δεν ξέρεις. Η προένταση διαχέεται σε όλη την διατομή του σκυροδέματος και δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.
Για τον λόγο αυτό όλη η διατομή γίνεται ενεργή με την προένταση. Οι τεχνητές δυνάμεις θλίψεις που επιβάλω διαχέονται σε όλη την διατομή. Οι σεισμικές δυνάμεις πάνε στα άκρα και υπάρχει και ο οπλισμός και το ποιοτικό σκυρόδεμα και η κατάλληλη διατομή για να παραλάβει τα πάντα.
Σωστό σχεδιασμό χρειάζεται τίποτα άλλο. Συνεργασία μαζί μου χρειάζεστε που ξέρω καλύτερα την έρευνά μου από κάθε άλλον.
Βλέπεις τι γίνεται τώρα με την Τουρκία που έχει αναπτύξει πολεμική βιομηχανία. Τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να αναπτύξουμε και εμείς βιομηχανία.
Όταν έκλειναν τον Σκαραμαγκά και τις Ελληνικές βιομηχανίες για να παίρνουν μίζες από το εξωτερικό δεν τα σκεφτόντουσαν αυτά?
Και τον κακό άνθρωπο τον καταλαβαίνεις από μία ευχή...seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 00:52 Τον χαζό τον καταλαβαίνεις από δύο πράγματα.
Ασχολείται με θέματα που δεν κατέχει και απαντάει για κάτι που δεν τον ρώτησαν.
Και τον ψεύτη άνθρωπο, τον καταλαβαίνεις από μόνο ένα ψέμα...seismic έγραψε: 30 Μαρ 2022, 23:50 Εύχομαι να μην πεθάνεις αμέσως όταν σε πλακώσει ο σεισμός για να θυμάσαι τους ''ιδικούς'' από το σινάφι σου.
Οι ιδικοί με τις άτρωτες κατασκευές και τα μαθηματικά τα δικά σου.
![]()
...που να βάλω και τα άλλα χοντροψέματα που έχει πει.kalymnos έγραψε: 12 Μάιος 2022, 22:26Μάλιστα, άρα ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ όπως έγραφες εδώ:seismic έγραψε: 12 Μάιος 2022, 22:14Το έργο δεν το ξέρω ούτε εγώ. Ξέρω ότι θα μου βγάλει ότι άδεια θέλω με την πατέντα.
seismic έγραψε: 12 Μάιος 2022, 21:05 Πάντως έχω δώσει την άδεια σε έναν στατικό και τοποθετήθηκε σε μεγάλο δημόσιο έργο.
.
Άνοιξε τα πόδια σου και βάλτα στον κώλο σου.Λοξίας έγραψε: 22 Φεβ 2024, 12:41Και τον κακό άνθρωπο τον καταλαβαίνεις από μία ευχή...seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 00:52 Τον χαζό τον καταλαβαίνεις από δύο πράγματα.
Ασχολείται με θέματα που δεν κατέχει και απαντάει για κάτι που δεν τον ρώτησαν.Και τον ψεύτη άνθρωπο, τον καταλαβαίνεις από μόνο ένα ψέμα...seismic έγραψε: 30 Μαρ 2022, 23:50 Εύχομαι να μην πεθάνεις αμέσως όταν σε πλακώσει ο σεισμός για να θυμάσαι τους ''ιδικούς'' από το σινάφι σου.
...που να βάλω και τα άλλα χοντροψέματα που έχει πει.kalymnos έγραψε: 12 Μάιος 2022, 22:26Μάλιστα, άρα ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ όπως έγραφες εδώ:seismic έγραψε: 12 Μάιος 2022, 22:14Το έργο δεν το ξέρω ούτε εγώ. Ξέρω ότι θα μου βγάλει ότι άδεια θέλω με την πατέντα.
seismic έγραψε: 12 Μάιος 2022, 21:05 Πάντως έχω δώσει την άδεια σε έναν στατικό και τοποθετήθηκε σε μεγάλο δημόσιο έργο.
.
Είπε βρίζοντας ο αποδεδειγμένα αρχιψεύταρος και κακόψυχος αποτυχημένος ανθρωπάκος, που εύχεται να μην πεθάνουμε αμέσως όταν μας πλακώσει ο σεισμός...seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 12:45Άνοιξε τα πόδια σου και βάλτα στον κώλο σου.Λοξίας έγραψε: 22 Φεβ 2024, 12:41Και τον κακό άνθρωπο τον καταλαβαίνεις από μία ευχή...seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 00:52 Τον χαζό τον καταλαβαίνεις από δύο πράγματα.
Ασχολείται με θέματα που δεν κατέχει και απαντάει για κάτι που δεν τον ρώτησαν.Και τον ψεύτη άνθρωπο, τον καταλαβαίνεις από μόνο ένα ψέμα...seismic έγραψε: 30 Μαρ 2022, 23:50 Εύχομαι να μην πεθάνεις αμέσως όταν σε πλακώσει ο σεισμός για να θυμάσαι τους ''ιδικούς'' από το σινάφι σου.
...που να βάλω και τα άλλα χοντροψέματα που έχει πει.
.
Τσούζει όταν αποκαλύπτονται οι ψευτιές σου και η κακοψυχιά σου, ε;
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση