!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΠΑΣΟΚ Carmina Burana
Re: ΠΑΣΟΚ Carmina Burana
Παλαιότερα όταν το άκουγα ένοιωθα κάτι σαν φόβο μέσα μου. Νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιο τελετουργικό παγανιστικής δοξολογίας σε κάποιον καταχθόνιο θεό, η τελετουργικό τεκτονικής στοάς από Ναϊτες Ιππότες η ροδόσταυρους σε τελετή προς τον ΜΑΤΣ.
To Carmina Burana Fortuna μου θύμιζε κάτι σαν και αυτό.
Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι η μουσική , ίσως είναι η Λατινική γλώσσα αλλά μου βγάζει κάτι το σκοτεινό.
Σαν να επρόκειτο για κάποιο τελετουργικό μύησης σε τεκτονική στοά από θωρακοφόρους ιππότες να χρίζουν τους νεοεισερχόμενους με τα ξίφη τους.
Ε, αφού προσφέρεσαι.sys3x έγραψε: 16 Φεβ 2024, 15:44 Βεβαίως! Μπορώ να σας μεταφράσω στα ελληνικά τους στίχους από τα Carmina Burana του Carl Orff.
Παρακαλώ δώστε μου τίτλο ή στίχους από το κομμάτι που σας ενδιαφέρει.
Τούτο εδώ μοιάζει καίριο.
Μέσα είσαι δικέ μου.pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2024, 02:21 Παλαιότερα όταν το άκουγα ένοιωθα κάτι σαν φόβο μέσα μου. Νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιο τελετουργικό παγανιστικής δοξολογίας σε κάποιον καταχθόνιο θεό, η τελετουργικό τεκτονικής στοάς από Ναϊτες Ιππότες η ροδόσταυρους σε τελετή προς τον ΜΑΤΣ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Το Άσμα του Θνήσκοντος Κύκνου
Στίχος 1:
Πάνω στο κύμα, λευκός, ψηλά,
Κύκνος τραγουδά, λυπητερά.
Την λευκή του πτέρυγα σηκώνει,
Τον θρήνο του θανάτου ψάλλει.
Στίχος 2:
Στα μάτια του θλίψη βαριά,
Στο στήθος του πόνος πικρός.
Κάτω απ' το κύμα δροσερό,
Κρύβεται ο ήλιος χρυσός.
Στίχος 3:
Κύκνος τραγουδά, λυπητερά,
Τελευταία φορά ψηλά.
Την λευκή του πτέρυγα σηκώνει,
Τον θρήνο του θανάτου ψάλλει.
Στίχος 4:
Κλείνει τα μάτια σιγά σιγά,
Σταματά η φωνή του πια.
Κύμα τον παίρνει μακριά,
Προς την αιωνιότητα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Dwarven Blacksmith
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2024, 02:21 Παλαιότερα όταν το άκουγα ένοιωθα κάτι σαν φόβο μέσα μου. Νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιο τελετουργικό παγανιστικής δοξολογίας σε κάποιον καταχθόνιο θεό, η τελετουργικό τεκτονικής στοάς από Ναϊτες Ιππότες η ροδόσταυρους σε τελετή προς τον ΜΑΤΣ.
απεχθές άκουσμα
πάει πακέτο με αυτό
ή καλύτερα προαπεικονίζει την Θεά του Χάους..pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2024, 02:17 Πραγματικά ο ύμνος αυτός εκφράζει το ΠΑΣΟΚ . Για να μην πω ότι εκφράζει και τονΣΥΡΙΖΑ.
Σαν να λέει στον κόσμο είμαστε τυχάρπαστοι. Παίζουμε ζάρια με την τύχη της χώρας.
Απλά ήταν τυχεροί και έφεραν κάποιες φορές εξάρες. Δεν γίνεται όμως πάντα να φέρνεις εξάρες. Κάποια στιγμή θα έρθει και ασόδυο,
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται σε ..αυτή:

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
ίσως άμα είσαι στην τρελοεφηβεία και σε φάση που όλα τα κριντζαρίσματα τα νοιώθεις "ουαου"
Ίσως δεν είναι τυχαίο που μου θύμισε και ..Μυθωδία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση