!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Νταγκλης έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:15
Γράφων έγραψε: 07 Φεβ 2024, 15:04
Ετσι κι αλλιώς πρέπει να θεμελιώσεις το τοίχωμα. Απλά εσύ το κάνεις με την πατέντα σου. Στο τέλος του βίντεο το ένα πρακτικά δεν έχει θεμελίωση, ενώ το άλλο έχει... Κατα την γνώμη μου, πρέπει να επαναλάβεις την δοκιμή με μια κατασκευή, την οποία θα έχεις πακτώσει χωρίς την πατέντα σου και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα με την κατασκευή, την οποία θα έχεις πακτώσει με την πατέντα σου.
Εν τω μεταξύ, στο πρώτο μέρος του βίντεο έχεις ένα τοίχωμα ανεξάρτητο από τον σκελετό του κτιρίου; :xena:
Του έχουν εξηγηθεί όλα αυτά δεκάδες φορές. Τα έχει καταλάβει αλλά κάνει τον χαζό...
Όχι, δεν κάνει τον χαζό. Δεν τα έχει καταλάβει ή, όπως σωστά έχει αντιληφθεί ο [user]Ναύτης[/user], δεν μπορεί να δεχθεί ότι έχει κάνει λάθος.
Έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε μία "έρευνα" την οποία διεξάγει εδώ και 15 χρόνια. Είναι "έργο ζωής" γι' αυτόν.
Οι λέξεις "αποτυχία", "λάθη", "κακοί-λανθασμένοι υπολογισμοί" κ.λπ. έχουν διαγραφεί από το λεξιλόγιο που αναφέρεται στην δουλειά του.
Έτσι, δεν μπορεί να "δει", όσα και ό,τι και αν του πουν.

Έφτασε στο σημείο να φωνάζει (γράφοντας με κεφαλαία) και να ορκίζεται σε ότι έχει ιερό, πως λέει την αλήθεια.
Και, προσωπικά, στενοχωρέθηκα που τον έφερα σε τέτοιο σημείο...

.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

seismic έγραψε: ↑
Σήμερα, 11:37

Ας τα πάρουμε από την αρχή συγκρίνοντας τον δικό σας γραμμικό οπλισμό και την δική μου προένταση στην οποία με αναγκάζεις να σου πω τα μυστικά μου γιατί η δική μου προένταση δεν είναι σαν τις άλλες.
Ποια η διαφορά προέντασης και γραμμικού οπλισμού.
Στον γραμμικό οπλισμό το σκυρόδεμα με την πρόσφυση και τον εγκλωβισμό του ανάμεσα στο ανάγλυφο του χάλυβα προσπαθεί να κρατήσει τον χάλυβα όταν εφελκύεται Στην διεπιφάνεια χάλυβα σκυροδέματος δημιουργούνται δύο παράλληλες και αντίθετες δυνάμεις που σπάνε το σκυρόδεμα επικάλυψης δια μήκος του χάλυβα και αχρηστεύεται βασικά η συνεργασία τους μόλις ο χάλυβας εξασκεί έλξη στο 1% τις αντοχής του.
Το 99% της αντοχής του χάλυβα πάει χαμένο αφού η πρόωρη αστοχία του σκυροδέματος χαλάει την συνεργασία.
Νταγκλης εγραψε
Ηθελα να ξερα ρε φιλαράκι ποιος σου φουσκώνει τα μυαλα με αυτές τις παλαβομάρες! :lol:

Το πρώτο μάθημα στο μπετόν Ι είναι η αγκύρωση του οπλισμού. Γνωρίζουμε πλήρως την τάση συνάφειας και επιλέγουμε το κατάλληλο μήκος αγκύρωσης ώστε να εκμεταλευόμαστε στο 100% την εφελκυστική δύναμη του χάλυβα.
Εικόνα
Δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που λές. Προφανώς θα άκουσες τίποτα μαστόρια από τη 10ετία του 50 που έβαζαν λείους χάλυβες χωρίς αγκυρωση και θα νόμιζες ότι έτσι οπλίσζουμε και σήμερα! :D

Μην το ξαναναφέρεις λοιπόν. Είναι τεράστια ΒΛΑΚΕΙΑ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 07 Φεβ 2024, 18:30, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

seismic έγραψε: 07 Φεβ 2024, 18:23 Ένα λεπτό
:50aris:
seismic

seismic έγραψε: 07 Φεβ 2024, 18:23

Ας τα πάρουμε από την αρχή συγκρίνοντας τον δικό σας γραμμικό οπλισμό και την δική μου προένταση στην οποία με αναγκάζεις να σου πω τα μυστικά μου γιατί η δική μου προένταση δεν είναι σαν τις άλλες.
Στον γραμμικό οπλισμό το σκυρόδεμα με την πρόσφυση και τον εγκλωβισμό του ανάμεσα στο ανάγλυφο του χάλυβα προσπαθεί να κρατήσει τον χάλυβα όταν εφελκύεται Στην διεπιφάνεια χάλυβα σκυροδέματος δημιουργούνται δύο παράλληλες και αντίθετες δυνάμεις που σπάνε το σκυρόδεμα επικάλυψης δια μήκος του χάλυβα και αχρηστεύεται βασικά η συνεργασία τους μόλις ο χάλυβας εξασκεί έλξη στο 1% τις αντοχής του.
Το 99% της αντοχής του χάλυβα πάει χαμένο αφού η πρόωρη αστοχία του σκυροδέματος χαλάει την συνεργασία.
Νταγκλης εγραψε
Ηθελα να ξερα ρε φιλαράκι ποιος σου φουσκώνει τα μυαλα με αυτές τις παλαβομάρες! :lol:

Το πρώτο μάθημα στο μπετόν Ι είναι η αγκύρωση του οπλισμού. Γνωρίζουμε πλήρως την τάση συνάφειας και επιλέγουμε το κατάλληλο μήκος αγκύρωσης ώστε να εκμεταλευόμαστε στο 100% την εφελκυστική δύναμη του χάλυβα.
Εικόνα
Δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που λές. Προφανώς θα άκουσες τίποτα μαστόρια από τη 10ετία του 50 που έβαζαν λείους χάλυβες χωρίς αγκυρωση και θα νόμιζες ότι έτσι οπλίσζουμε και σήμερα! :D

Α ρε φιλαράκι τι μαλακίες σας διδάσκουν :a040: Πως να με καταλάβετε όταν σας έχουν γεμίσει τα μυαλά με πίτουρα. :lol:
Για να δούμε ρε φίλε αυτά που γράφουν για την συνάφεια είναι σωστά?
Αυτά που θα σου πω μου τα είπε πράγματι ένας μάστορας ( εγώ ) ο οποίος τυγχάνει να είναι και ερευνητής και κάνει απλές σκέψεις έξω από την πεπατημένη βιβλιογραφία.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ένας τένοντας προέντασης μήκους 2m Φ/70mm αντέχει έλξη 170 ton. και ζυγίζει 20kg
Ένα διώροφο με εμβαδόν ορόφου 100τ.μ έχει 70 κυβικά οπλισμένου σκυροδέματος πλην των βάσεων.
Τα 70 κυβικά σκυροδέματος ζυγίζουν 70Χ2450kg το m3 = 171,5 ton
Μέσα σε κάθε κυβικό σκυροδέματος τοποθετούμε 140kg χάλυβα
Οπότε τα 70 m3 σκυροδέματος έχουν 70Χ140= 9800 kg χάλυβα.
Και κάνω την εξής ερώτηση.
Ένας τένοντας προέντασης μήκους 2m Φ/70mm που αντέχει έλξη 170 ton. και ζυγίζει 20kg, σηκώνει στον αέρα ένα διώροφο 171,5 ton
Σε ένα διώροφο τοποθετούμε 9800kg και σε ένα σεισμό έχουμε πρόβλημα.
Αν η σινάφια και η συνεργασία σκυροδέματος χάλυβα ήταν αυτή του πίνακα που μας έδειξες τότε έπρεπε με 20 kg χάλυβα να κάνουμε την δουλειά μας.
Βάζουμε 9780 kg περισσότερο χάλυβα και τα σπίτια γκρεμίζουν στον σεισμού.
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Σκατά σινάφια. Για αυτό πέφτουν τα σπίτια Άλλα υπολογίζεται άλλες είναι οι αντοχές.
Η προένταση μετατρέπει τον εφελκυσμό σε θλίψη που αντέχει το σκυρόδεμα. Εσείς μέσο συνάφειας πάτε να παραλάβετε τεράστια φορτία.
Αν συνδυάσεις την άχρηστη συνάφεια με την διαφορά δυναμικού στην κρίσιμη περιοχή που αλλάζουν κατεύθυνση οι δυνάμεις και την δυναμική του μοχλοβραχίονα του τοιχώματος τότε αν δεις τι λάθος υπολογισμούς κάνετε θα τραβάς τα μαλλιά σου.
Έτσι σκέπτεται ο μάστορας ερευνητής Δεν πιστεύει ότι του πασάρει η βιβλιογραφία. Για αυτό και λέγεται ερευνητής
Ο ερευνητής κάθετε με το ένα πόδι πάνω στην βιβλιογραφία και με το άλλο ρίχνει μια κλωτσιά και τα αλλάζει όλα.
Τι σχέση έχει η κότα στο μαντρί με την αλανιάρα κότα? Καμία σχέση.
ΕικόναΕικόνα
Νταγκλης

Το ότι δεν λειτουργεί δεν σημαίνει ότι απλά παραλαμβάνει μικρότερο ποσοστό. Σημαίνει οτι η μειωμένη αντοχή εκμηδενίζεται σε ανακυκλιζόμενη φόρτιση (λείανση αδρανών) και οδηγεί σε ψαθυρή αστοχία.

Σημαίνει ότι το 100% της τέμνουσας πρέπει να παραληφθεί από το πλέγμα.

Συνεπώς...ποιος είναι ο μέγιστος σεισμός που μπορείς να παραλάβεις; Οσό αντέχει το πλέγμα.
Η τέμνουσα στην πραγματικότητα προκύπτει από εφελκυσμό ή από θλίψη με εφαρμογή πάνω σε δύο παράλληλους άξονες.
Τον εφελκυσμό τον εξαλείφει 100% η αντισταθμιστική αντίθετη δύναμη της θλίψης.
Οπότε εξαλείφω την τέμνουσα που προκύπτει από εφελκυσμό εφαρμόζοντας θλίψη. Τέρμα.
Η τριβή που λες στα αδρανή του σκυροδέματος υπάρχει στην τέμνουσα βάσης, η οποία προκύπτει από τέμνουσα θλίψης. Ναι εκεί χρειάζεται το πλέγμα + η προένταση + ο τένοντας προέντασης για να την παραλάβουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 07 Φεβ 2024, 22:05, έχει επεξεργασθεί 13 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

Ετσι κι αλλιώς πρέπει να θεμελιώσεις το τοίχωμα. Απλά εσύ το κάνεις με την πατέντα σου. Στο τέλος του βίντεο το ένα πρακτικά δεν έχει θεμελίωση, ενώ το άλλο έχει... Κατα την γνώμη μου, πρέπει να επαναλάβεις την δοκιμή με μια κατασκευή, την οποία θα έχεις πακτώσει χωρίς την πατέντα σου και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα με την κατασκευή, την οποία θα έχεις πακτώσει με την πατέντα σου.
Εν τω μεταξύ, στο πρώτο μέρος του βίντεο έχεις ένα τοίχωμα ανεξάρτητο από τον σκελετό του κτιρίου; :xena:
Του έχουν εξηγηθεί όλα αυτά δεκάδες φορές. Τα έχει καταλάβει αλλά κάνει τον χαζό...
Ναι, το έχω καταλάβει ότι είναι ξεροκέφαλος
Λοξίας έγραψε: 07 Φεβ 2024, 18:01
Όχι, δεν κάνει τον χαζό. Δεν τα έχει καταλάβει ή, όπως σωστά έχει αντιληφθεί ο [user]Ναύτης[/user], δεν μπορεί να δεχθεί ότι έχει κάνει λάθος.
Έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε μία "έρευνα" την οποία διεξάγει εδώ και 15 χρόνια. Είναι "έργο ζωής" γι' αυτόν.
Οι λέξεις "αποτυχία", "λάθη", "κακοί-λανθασμένοι υπολογισμοί" κ.λπ. έχουν διαγραφεί από το λεξιλόγιο που αναφέρεται στην δουλειά του.
Έτσι, δεν μπορεί να "δει", όσα και ό,τι και αν του πουν.

Έφτασε στο σημείο να φωνάζει (γράφοντας με κεφαλαία) και να ορκίζεται σε ότι έχει ιερό, πως λέει την αλήθεια.
Και, προσωπικά, στενοχωρέθηκα που τον έφερα σε τέτοιο σημείο...

.
Και εσύ, όμως, φίλτατε, κατά καιρούς του έχεις πει βαριές κουβέντες...
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Γράφων έγραψε: 07 Φεβ 2024, 18:42 Και εσύ, όμως, φίλτατε, κατά καιρούς του έχεις πει βαριές κουβέντες...
Το ξέρω.
Μέχρι πριν λίγο καιρό, ανταλλάσσαμε "φιλοφρονήσεις" σε στυλ "αστείου".
Μετά ξεφύγαμε λιγάκι...
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

seismic έγραψε: 07 Φεβ 2024, 18:33
seismic έγραψε: 07 Φεβ 2024, 18:23

Νταγκλης εγραψε

Εικόνα

Α ρε φιλαράκι τι μαλακίες σας διδάσκουν :a040: Πως να με καταλάβετε όταν σας έχουν γεμίσει τα μυαλά με πίτουρα. :lol:
Για να δούμε ρε φίλε αυτά που γράφουν για την συνάφεια είναι σωστά?
Αυτά που θα σου πω μου τα είπε πράγματι ένας μάστορας ( εγώ ) ο οποίος τυγχάνει να είναι και ερευνητής και κάνει απλές σκέψεις έξω από την πεπατημένη βιβλιογραφία.
:smt005: :smt005: :smt005:
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Τρεις το λαδι, τρεις το ξυδι.
Το λαδοξυδο ποσο κανει ρε λοβοτομημενα, μουραοχαυλα, αποχαυνωμενα χαιβανια?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
seismic

Daje έγραψε: 07 Φεβ 2024, 19:54 Τρεις το λαδι, τρεις το ξυδι.
Το λαδοξυδο ποσο κανει ρε λοβοτομημενα, μουραοχαυλα, αποχαυνωμενα χαιβανια?
Εικόνα
seismic

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 22:29
Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 22:19
Μιλάς για τα επιφανειακή θεμελίωση. Ναι, θα έχουμε πάλι παραμορφώσεις! Ο μηχανισμός του seismic είναι και αυτός ένα είδος θεμελίωσης.
Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι έχω κάνει.
Δεν μιλάω για υποστύλωμα και πάκτωση. Αυτό δεν προσφέρει τίποτα απολύτως Το υποστύλωμα το πακτώσεις ή όχι θα σπάσει σε μεγάλο σεισμό.
Μιλάω για μεγάλα τοιχώματα πακτωμένα με δύο πακτώσεις στα δύο του απομακρυσμένα άκρα της διατομής.
Δες πείραμα
στο 1,60 λεπτό το ένα δίπλα στο άλλο πακτωμένο και μη πακτωμένο. Βλέπεται κάποια διαφορά?
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4&t=21s
Θέλετε να μιλήσουμε για πλαστιμότητα και ελαστική και ανελαστική παραμόρφωση?
Μάθετε ότι στην ανελαστική παραμόρφωση δεν υπάρχει επιστροφή στην αρχική θέση.
Το αντίθετο συμβαίνει με την προένταση η οποία είναι ελαστική και επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση.
Με το ίδιο δοκίμιο έκανα όλα τα πειράματα οπότε όλα έχουν βάση κοιτόστρωσης. Τώρα γιατί το ένα τοίχωμα είναι λίγο σπασμένη η βάση του αυτό προκύπτει από την σειρά των πειραμάτων που έκανα. Διάβασε για την σειρά των πειραμάτων στην δημοσίευση που έκανα και θα καταλάβεις.
Εδώ είναι όλη η εφαρμοσμένη έρευνα και όλες οι απαντήσεις.
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
Άβαταρ μέλους
Γράφων

seismic έγραψε: 07 Φεβ 2024, 21:30
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 22:29 Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι έχω κάνει.
Δεν μιλάω για υποστύλωμα και πάκτωση. Αυτό δεν προσφέρει τίποτα απολύτως Το υποστύλωμα το πακτώσεις ή όχι θα σπάσει σε μεγάλο σεισμό.
Μιλάω για μεγάλα τοιχώματα πακτωμένα με δύο πακτώσεις στα δύο του απομακρυσμένα άκρα της διατομής.
Δες πείραμα
στο 1,60 λεπτό το ένα δίπλα στο άλλο πακτωμένο και μη πακτωμένο. Βλέπεται κάποια διαφορά?
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4&t=21s
Θέλετε να μιλήσουμε για πλαστιμότητα και ελαστική και ανελαστική παραμόρφωση?
Μάθετε ότι στην ανελαστική παραμόρφωση δεν υπάρχει επιστροφή στην αρχική θέση.
Το αντίθετο συμβαίνει με την προένταση η οποία είναι ελαστική και επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση.
Με το ίδιο δοκίμιο έκανα όλα τα πειράματα οπότε όλα έχουν βάση κοιτόστρωσης. Τώρα γιατί το ένα τοίχωμα είναι λίγο σπασμένη η βάση του αυτό προκύπτει από την σειρά των πειραμάτων που έκανα. Διάβασε για την σειρά των πειραμάτων στην δημοσίευση που έκανα και θα καταλάβεις.
Εδώ είναι όλη η εφαρμοσμένη έρευνα και όλες οι απαντήσεις.
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
Οχι, μην επιμένεις, δεν το έχεις θεμελιώσει το κτίριο... Αυτή η βάση που έχεις κάνει δεν έχει καμία χρησιμότητα εδώ. Θεμελίωση σημαίνει πάκτωση. Αλίμονο αν η θεμελίωση επέτρεπε κινήσεις, όπως αυτές που βλέπουμε εδώ. Κάνε αυτό που σου λέω...
Άβαταρ μέλους
Γράφων

seismic

Γράφων έγραψε: 08 Φεβ 2024, 00:07 Παράδειγμα:
https://www.youtube.com/watch?v=a4pxoWgdQxg
Όλα τα πειράματα που κάνουν σήμερα είναι λάθος. Βιδώνουν την βάση σκυροδέματος με την σεισμική βάση.
Αυτό δεν γίνεται σήμερα με τις κατασκευές. Στο βίντεο που μου έδειξες δες τις βίδες που βιδώνουν σεισμική βάση με την βάση σκυροδέματος.
( ΛΑΘΟΣ Χ )

Βλέπεις εδώ να συνδέουν βάση με έδαφος με βίδες?
Όχι
Στις σεισμικές βάσεις γιατί βιδώνουν δοκίμιο με σεισμική βάση?
Αυτό αλλοιώνει τα πραγματικά αποτελέσματα.
Αυτό το κάνει μόνο η πατέντα μου.
Εικόνα

Αυτό είναι σωστό πείραμα.
https://www.youtube.com/watch?v=AnPr5wDi6So&t=51s
ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=Ux8TzWYvuQ0
Άβαταρ μέλους
Γράφων

seismic έγραψε: 08 Φεβ 2024, 00:13
Όλα τα πειράματα που κάνουν σήμερα είναι λάθος. Βιδώνουν την βάση σκυροδέματος με την σεισμική βάση.
Αυτό δεν γίνεται σήμερα με τις κατασκευές. Στο βίντεο που μου έδειξες δες τις βίδες που βιδώνουν σεισμική βάση με βάση.

Όχι
Εικόνα

Δεν βίδωσαν τίποτα... έφτιαξαν μια βάση που πραγματικά λειτουργεί ως ένα καλά σχεδιασμένο θεμέλιο. Αντιθέτως στο βίντεο που μου δείχνεις δεν υπάρχει θεμελίωση. Δες και τα σχόλια κάτω. Η δοκιμή είναι εσφαλμένη
seismic

Γράφων έγραψε: 08 Φεβ 2024, 00:39
seismic έγραψε: 08 Φεβ 2024, 00:13
Αυτό δεν γίνεται σήμερα με τις κατασκευές. Στο βίντεο που μου έδειξες δες τις βίδες που βιδώνουν σεισμική βάση με βάση.

Όχι
Εικόνα

Δεν βίδωσαν τίποτα... έφτιαξαν μια βάση που πραγματικά λειτουργεί ως ένα καλά σχεδιασμένο θεμέλιο. Αντιθέτως στο βίντεο που μου δείχνεις δεν υπάρχει θεμελίωση. Δες και τα σχόλια κάτω. Η δοκιμή είναι εσφαλμένη
Επιμένω. Οι βίδες φαίνονται καθαρά πάνω στην μπροστινή συνδετήριο δοκό.
Μεγάλωσε το πείραμα στην οθόνη να τις δεις. Έχουν βιδώσει κατασκευή και σεισμική βάση - έδαφος
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”