!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 04 Φεβ 2024, 10:08
seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 21:51
Η προσομοίωση αφορούσε υποστυλώματα με υπάρχον οπλισμό. Σε υπάρχον οπλισμό η επιβολή θλίψης μειωνει το ω στο διαγραμμα αλληλεπίδρασης (δεν έχω χρόνο να εξηγώ τι είναι).
Δηλαδή τα αποτελέσματα είναι μεν σωστά για υποστυλώματα χωρίς πάκτωση.
Δεν είπα αυτό φιλαράκι. Στην προσομοίωση του μπετόν η πακτωση θεωρείται δεδομένη αφού η θεμελίωση έχει υπεραντοχή. Δεν είναι δυνατόν ο Παπαδρακάκης να σου έκανε προσομοίωση χωρίς πάκτωση...δηλαδή με άρθρωση! :D

Αυτό που είπα το παρατηρεί κάθε φοιτητής του Μπετόν Ι. Οταν ασκείς μια θλιψη σε ένα υποστύλωμα.....μέχρι ένα σημείο είναι ευεργετική για τον υπάρχον οπλισμό γιατί μειώνεται το ω στο διάγραμμα αλληλεπίδρασης....και από ένα σημείο και μετά είναι επιβαρυντική (αυξάνεται το ω).

Δυστυχώς δεν συννεοήθηκες καλά με τον Παπαδρακάκη και η προσομοίωση ήταν εντελώς άστοχη...

Για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια ας δούμε που συμφωνούμε και ας προχωρήσει η κουβέντα....

Συμφωνούμε ότι τα διατμητικά τοιχώματα έχουν εξαιρετική σεισμική συμπεριφορά. Τόσον καιρό η κουβέντα περιορίστηκε στο να προσπαθώ να σου εξηγώ ότι πρόσθετη θλίψη δεν προσφέρει το παραμικρό πλεονέκτημα.

Ας δούμε τώρα για ποιους λόγους δεν είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση διατμητικών τοιχωμάτων. Είμαστε τελικά χαζοί οι μηχανικοί και δεν τα χρησιμοποιούμε; :D

Οι λόγοι είναι απλοί και πρακτικοί.

Ο 1ος λόγος είναι αρχιτέκτονες.
Εχω μελετήσει στην κυριολεξία 100δες κτίρια. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρώ στην περίμετρο του κτιρίου "τυφλά" σημεία (χωρίς κουφώματα) με πλάτος πάνω από δύο μέτρα. Εννοείται "τυφλά" σημεία πρέπει να υπάρχουν και στις τέσσερις πλευρές της περιμέτρου αλλιώς δεν λειτουργούν τα τοιχώματα.

Ο 2ος λόγος είναι το κόστος.
Μίλησες για προκατασκευασμένα διατμητικά τοιχώματα. Πριν τρεις μήνες πήρα προσφορά για προκατασκευασμένα στοιχεία μπετόν και έδωσαν τιμή 600 Ευρώ το κυβικό!!! Μου πέσαν τα μαλλιά...
Ας κάνουμε υπολογισμούς....
Ενα τοίχωμα έχει, βάσει κανονισμών, ελάχιστο πάχος 25εκ. Άρα η ελάχιστη τιμή τοιχώματος ανά κυβικό είναι 600 Χ 0.25 = 150 Ε/μ2.
Αντίστοιχα μια τοιχοποιία από τουβλο έχει κόστος 30 Ε/μ2.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι οι εξ' ολοκλήρου από μπετόν τοιχοποοίες έχουν πενταπλάσιο κόστος από τοιχοποιίες από τούβλο;

Θα μπορούσαμε εύκολα να κάνουμε κτίρια ανθετικά σε πτώση μετεωρίτη....το κόστος και οι αρχιτέκτονες δεν μας αφήνουν! :lol:

Bάζουμε τα ελάχιστα τοιχώματα (ή μεταλλικους χιασμούς στα μεταλλικά κτίρια) ώστε τα υπό μελέτη κτίρια να αντέχουν επιταχύνσεις 0.16, 0.24 και 0.36g αναλόγως την περιοχή.
Παράλληλα εφαρμόζουμε ικανοτικό σχεδιασμό (υπαραντοχή τέμνουσας) ώστε σε τυχούσα υπέρβαση να μην πέσει το κτίριο!
Η Αρχιτεκτονική λύση του σχεδιασμού που προτείνω στο spoiler
Spoiler
Το πιο φθηνό και αντισεισμικό κτίριο θα μπορούσε να είναι ένα μπαλόνι στρογγυλό το οποίο θα το φουσκώναμε, θα το οπλίζαμε με πλέγμα, και με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα θα κατασκευάζαμε μια μπάλα οπλισμένου σκυροδέματος. Θα την τοποθετούσαμε λίγο μέσα στο έδαφος για να μην μας φεύγει στον σεισμό, και χωρίς πολύ οπλισμό και σκυρόδεμα θα είχαμε την ποιο φθηνή και γερή αντισεισμική κατασκευή στον κόσμο. Με ένα μπαλόνι θα καλουπώναμε δεκάδες σπίτια χωρίς τεχνίτες. Στο σχήμα της μπάλας δεν παρουσιάζεται κανένας εφελκυσμός παρά μόνο θλίψη, οπότε ένα πλέγμα είναι αρκετό, αφού το σκυρόδεμα αναλαμβάνει άνετα την θλίψη. Στον σεισμό δεν θα είχαμε πρόβλημα αδράνειας αφού το τόπι τσουλάει. Ο σεισμός σαν πλάγια δύναμη δημιουργεί ροπή δηλαδή κυκλική κίνηση στο τόπι η οποία έχει κατεύθυνση γύρο από την περιφέρειά του. Δεν θα είχαμε ροπές στους κόμβους αφού κόμβοι δεν υπάρχουν. Δεν θα χρειαζόμαστε καν θεμελίωση. Γιατί δεν το κάνουμε ... Αρχιτεκτονικοί λόγοι.
Οι αρχιτέκτονες θέλουν ανόμοιες κατασκευές, με καλές λειτουργικές ανάγκες, αισθητική και ορατότητα, άνετους χώρους και για να τα πετύχουν αυτά αναγκάζονται οι πολιτικοί μηχανικοί στα στατικά να ακολουθούν το σχέδιο του αρχιτέκτονα το οποίο απαιτεί μεγάλα ανοίγματα, ασύμμετρες κατασκευές και ασύμμετρες κατόψεις, ελεύθερες κατασκευές ισογείων και ορθογώνιες πλευρές. Τα αστικά περιβάλλοντα απαιτούν και υψίκορμες κατασκευές.
Όλα αυτά συμβάλουν στο να γκρεμίσουν οι κατασκευές εύκολα σε έναν σεισμό.
Οι πολιτικοί μηχανικοί προσπαθούν βασικά να κρατήσουν όρθιο ένα τέτοιο κτίριο του οποίου η στατικότητα είναι ανεπαρκής ακόμα και όταν το κτίριο είναι σε πλήρη ηρεμία. Πόσο μάλλον όταν γίνεται σεισμός όπου τα φορτία είναι πολλαπλάσια και διαφόρων κατευθύνσεων.
Βέβαια ένας αρχιτέκτονας ξέροντας τα πάρα πάνω περιορίζει τις απαιτήσεις του.
Τα υψίκορμα κτίρια, οι ασύμμετρες κατασκευές και οι ασύμμετρες κατόψεις δημιουργούν στον σεισμό στρεπτοκαμπτικές παραμορφώσεις που δεν είναι καλό ενώ οι πλαισιωτές κατασκευές έχουν μόνο πλευρικές παραμορφώσεις. Οι ελεύθερες από τοιχοποιία κατόψεις ισογείων δημιουργούν μαλακό όροφο που σπάει εύκολα. Τα μεγάλα ανοίγματα ελαττώνουν την αντοχή των κόμβων αυξάνουν την μάζα και την αδράνεια και το κόστος.
Οι ορθογώνιες κατασκευές δημιουργούν ροπές στους κόμβους.
Οπότε τι κάνουμε?
Οι πολιτικοί μηχανικοί τοποθετούν τετράγωνα υποστυλώματα τα οποία με τον κατάλληλο οπλισμό είναι ελαστικά και δεν σπάνε σε μικρές μετατοπίσεις. Όταν όμως η ταλάντωση είναι μεγάλη η ελαστικότητα εξαντλείται και σπάνε αφού περάσουν πρώτα σε ανελαστική φάση με ρωγμές. Για τον λόγο αυτό οι πολιτικοί μηχανικοί τα χρησιμοποιούν μόνο για να παραλάβουν στατικά φορτία. Για να παραλάβουν τα πλάγια σεισμικά φορτία χρησιμοποιούν τα διατμητικά τοιχώματα δηλαδή επιμήκη τοιχώματα που έχουν μικρή σχέση ύψους και πλάτους. Επειδή ο σεισμός δεν ξέρεις από ποια κατεύθυνση θα σου έρθει τα διατμητικά τοιχώματα τοποθετούνται κατάλληλα και στις τέσσερις πλευρές του κτιρίου για να αναλάβουν τον σεισμό από όπου και να έρθει.
Η τοποθέτηση όμως δύσκαμπτων τοιχωμάτων και ελαστικών υποστυλωμάτων μαζί, υποχρεώνει τα δύσκαμπτα τοιχώματα να παραλάβουν όλα τα πλάγια φορτία σεισμού γιατί τα ελαστικά υποστυλώματα υποχωρούν εύκολα στην πλάγια δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό, όπως καλές δεν είναι οι οι αρχιτεκτονικές ανάγκες.
Ποια καλύτερη λύση υπάρχει να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα και συγχρόνως οι κατασκευές να αντέχουν όχι μόνο 0,36g αλλά 3g που ήταν η μεγαλύτερη επιτάχυνση εδάφους που έχει καταγραφεί?
Θα σας δείξω τρις λύσεις
Η πρώτη λύση είναι αυτή στο πρώτο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNs ... 2A&index=2

Η δεύτερη λύση στο δεύτερο βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=16s
Ποια τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης.
1.Αυτή η μέθοδος σχεδιασμού του βίντεο περιλαμβάνει μια εύκαμπτη κατασκευή με υποστυλώματα και εντός ή εκτός αυτής της εύκαμπτης κατασκευής τοποθετούμε μία ή περισσότερες ανεξάρτητες δύσκαμπτες διατμητικές τοιχοποιίες από οπλισμένο σκυρόδεμα, με κατάλληλα διαμορφωμένες διατομές κάτοψης και με προεντεταμένα άκρα που συνδέονται με το έδαφος. Δεν χρειάζονται μεγάλες βάσεις ούτε συνδετήριους δοκούς αφού οι ροπές παραλαμβάνονται από το έδαφος.
2. Ανεξάρτητα υποστυλώματα και ανεξάρτητα δύσκαμπτα τοιχώματα σημαίνει ότι όλα αναλαμβάνουν τα σεισμικά φορτία που τους αναλογούν.
3. Τοποθετούμε οριζόντια σεισμική μόνωση στη βάση για να αποτρέψουμε τις υψηλές επιταχύνσεις.
4. Τοποθετούμε ισχυρά ελαστικά απόσβεσης για την ομαλή απορρόφηση της κρούσης μεταξύ των διαφραγμάτων των πλακών και των τοιχωμάτων.
Η διαφορά φάσης μετατόπισης και κρούσης προκύπτει από πολλούς παράγοντες δυσκαμψίας ελαστικότητας και ύψους.
Σε αυτή τη μέθοδο οι μετατοπίσεις των δύο ανεξάρτητων δομών αλληλοεξουδετερώνονται λόγω της μεταξύ των πρόσκρουσης και αποτρέπεται η ανελαστική παραμόρφωση της ελαστικής δομής με τα υποστυλώματα από το δύσκαμπτο φρεάτιο.
5. Στα άνω άκρα τους, τα τοιχώματα διαθέτουν υδραυλικούς γρύλους που συνδέονται με τους τένοντες προέντασης. Όταν ο το δύσκαμπτο φραάτιο ανελκυστήρα τείνει να ανατραπεί λόγο μετατόπισης, τα υγρά στους υδραυλικούς γρύλους θερμαίνονται διότι παρεμποδίζουν την παραμόρφωση, μετατρέποντας την κινητική δύναμη μετατόπισης σε θερμότητα, δημιουργώντας μια ομαλή ελαστική σεισμική απόσβεση.
6. Η εκτροπή των σεισμικών δυνάμεων προς το έδαφος και η υψηλή δυσκαμψία των τοίχων και η φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης είναι δεδομένη και οφείλεται στην προένταση και τη σύνδεση των άκρων των τοίχων με το έδαφος.
7. Απεριόριστη θέα.
8. Άλλες διατάξεις σχεδιασμού των ελαστικών και δύσκαμπτων ανεξάρτητων φορέων στα σχήματα.
ΕικόναΕικόνα
Και φυσικά υπάρχουν και άλλες διατάξεις σχεδιασμού.

Και η τρίτη λύση είναι αυτή.
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 11:59
Λοξίας έγραψε: 04 Φεβ 2024, 11:54
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 11:32 Ναι έτσι είναι Αλλά για να μην βρεθεί το φαρμακείο στο περίπτερο του βάζουμε στην περίμετρο τέσσερις λοξούς στύλους σαν αμορτισέρ και σταματάει να κυλάει χωρίς ζημιές. Αλλά και λίγο αν το χώναμε μέσα στο έδαφος δεν θα πήγαινε πουθενά και δεν θα πάθαινε τίποτα στον σεισμό.
Μπορείς να μου δώσεις, έστω και κατά προσέγγιση, πόσος χώρος (σε τετραγωνικά χιλιόμετρα), χρειάζεται για να στεγασθούν σε σπίτια-μπάλες περίπου 4 εκατομμύρια κάτοικοι της μείζωνος πρωτευούσης;

.
Πάρα πολλά στρέματα χρειάζονται,
Spoiler
αν και μια τεράστια μπάλα εσωτερικά μπορεί να είχε πατώματα σαν πολυκατοικία.
Όμως δεν έχω τελειώσει το άρθρο μου που δίνει λύσεις και σου κάνω ένα κόπι
Οι αρχιτέκτονες θέλουν κτίρια με καλές λειτουργικές ανάγκες, αισθητική και ορατότητα, άνετους χώρους και για να τα πετύχουν αυτά αναγκάζονται οι πολιτικοί μηχανικοί να ακολουθούν το σχέδιο του αρχιτέκτονα το οποίο απαιτεί μεγάλα ανοίγματα, ασύμμετρες κατασκευές και ασύμμετρες κατόψεις, ελεύθερες κατασκευές ισογείων και ορθογώνιες πλευρές. Τα αστικά περιβάλλοντα απαιτούν και υψίκορμες κατασκευές.
Όλα αυτά συμβάλουν στο να γκρεμίσουν οι κατασκευές εύκολα σε έναν σεισμό.
Οι πολιτικοί μηχανικοί προσπαθούν βασικά να κρατήσουν όρθιο ένα τέτοιο κτίριο του οποίου η στατικότητα είναι ανεπαρκής ακόμα και όταν το κτίριο είναι σε πλήρη ηρεμία. Πόσο μάλλον όταν γίνεται σεισμός όπου τα φορτία είναι πολλαπλάσια και διαφόρων κατευθύνσεων.
Βέβαια ένας αρχιτέκτονας ξέροντας τα πάρα πάνω περιορίζει τις απαιτήσεις του.
Σωστά...αυτή είναι η απάντηση και όλα τα άλλα που γράφεις είναι "νά 'χαμε να λέγαμε"...
Στην ουσία, για να υλοποιηθεί η "λύση" σου (υποθέτωντας ότι είναι και σωστή), χρειάζεται να οικοδομηθεί μία έκταση από την Ομόνοια μέχρι το Σούνιο και από το Σύνταγμα μέχρι τον Μαραθώνα. Δηλαδή, κάτι ανέφικτο. Κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε στα όνειρά μας...
...και όπως λέει και ένας στίχος από ένα τραγούδι των αδελφών Κατσιμίχα:

"Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές..."

Και εγώ μπορώ να προτείνω την λύση:
"Να χτίζουμε σπίτια στον αέρα και πάνω σε ένα σύννεφο. Τότε δεν θα φοβόμαστε τον σεισμό"...
...και να καμαρώνω ότι: "τα προβλήματα αυτά τα λύνω εύκολα εγώ", όπως κάνεις και εσύ, προτείνοντας ανέφικτες λύσεις...

Με λίγα λόγια: Κόψε τις μαλακίες και κατέβα από τα σύννεφα...
Οι λύσεις που προτείνεις, όπως η ευρεσιτεχνία σου ή η άλλη μαλακία με τα ανεμιστηράκια στην 3 χλμ σωλήνα προς τον ουρανό, είναι φαντασιώσεις που λειτουργούν μόνον στα όνειρα σου. Στον πραγματικό κόσμο, παίζουν άλλοι παίκτες που σε σβήνουν σαν παράταιρη μουτζούρα στον καμβά του κόσμου...
Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα...

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 08:30 Τι είναι καλύτερο, η πρόγνωση των σεισμών ή η κατασκευή ισχυρών σεισμικών κατασκευών;
Για εμένα το δεύτερο.
Γιατί συνεχίζω να γράφω.
Πιστεύω ότι έχω κάνει τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό και έχω νικήσει τον σεισμό και θα σώσω ζωές και περιουσίες.
Θίγω όμως και πολλά συμφέροντα και αυτό είναι κατανοητό.
Η πολιτεία ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα για την πρόγνωση των σεισμών και για να βρει τον καλύτερο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Απορίας άξιον για εμένα είναι που δεν έχει δώσει την ανάλογη προσοχή σε μία πρόταση σαν την δική μου.
Αυτό μπορεί να το κάνει για πολλούς λόγους.
1. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται γιατί η πρότασή μου δεν αξίζει.
2. Μπορεί να προσπαθεί να θάψει την πρόταση γιατί θίγω τα συμφέροντά της.
3. Μπορεί να προσπαθεί να κλέψει την έρευνά μου χωρίς να με πληρώσει για τον κόπο μου.
4. Μπορεί μπορεί μπορεί,,,
Ένα είναι σίγουρο.
Εγώ πρέπει να προσπαθώ να αναδείξω την έρευνά μου καθημερινά χωρίς κέρδους κέρατα γιατί αυτό που έχει σημασία για εμένα δεν είναι το αν εγώ κερδίσω ή όχι, αλλά η ανθρώπινη προστασία και η προστασία της περιουσίας των ανθρώπων.
Δίνω αυτή την απάντηση για να καταλάβετε από που αντλώ την δύναμή μου και γιατί είμαι εδώ μέσα και αλλού και γράφω για 16 χρόνια.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ο σκοπός μου δεν είναι το κέρδος, αλλά να ακούσουν τις απόψεις μου.
Και εγώ έμαθα από τον Νταγκλης και ο Νταγκλης από εμένα. Δεν έμαθα τίποτα από αυτούς που κατηγορούν χωρίς να ξέρουν την έρευνα.
Δεν έχει σημασία αν εγώ ή ο Νταγκλης έχει δίκαιο, αλλά σημασία έχει να νικήσουμε τον σεισμό βελτιώνοντας τον αντισεισμικό σχεδιασμό.
Δεν με ενδιαφέρει να κατασκευάσω κτίρια με την ιδέα μου και για αυτό δεν το κάνω. Άλλωστε μια ζωή κατασκευάζω
Με ενδιαφέρει να προχωρήσω την έρευνά μου και να την διαδώσω στον κόσμο.
Το 1.
Αυτή είναι η μόνη εξήγηση.
Η οποία, εξηγεί θαυμάσια, γιατί εδώ και 12 χρόνια, παρ' όλες τις πολλαπλές δημοσιεύσεις, παρ' όλες τις χιλιάδες αναγνώσεις, δεν έχε βρεθεί ούτε μία ξένη κατασκευαστική εταιρεία, ούτε ένα ξένο ίδρυμα, είτε πανεπιστήμιο είτε εργαστήριο αντισεισμικής έρευνας, να ασχοληθεί με την πατέντα σου.

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 04 Φεβ 2024, 16:06
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 08:30 Τι είναι καλύτερο, η πρόγνωση των σεισμών ή η κατασκευή ισχυρών σεισμικών κατασκευών;
Για εμένα το δεύτερο.
Γιατί συνεχίζω να γράφω.
Πιστεύω ότι έχω κάνει τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό και έχω νικήσει τον σεισμό και θα σώσω ζωές και περιουσίες.
Θίγω όμως και πολλά συμφέροντα και αυτό είναι κατανοητό.
Η πολιτεία ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα για την πρόγνωση των σεισμών και για να βρει τον καλύτερο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Απορίας άξιον για εμένα είναι που δεν έχει δώσει την ανάλογη προσοχή σε μία πρόταση σαν την δική μου.
Αυτό μπορεί να το κάνει για πολλούς λόγους.
1. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται γιατί η πρότασή μου δεν αξίζει.
2. Μπορεί να προσπαθεί να θάψει την πρόταση γιατί θίγω τα συμφέροντά της.
3. Μπορεί να προσπαθεί να κλέψει την έρευνά μου χωρίς να με πληρώσει για τον κόπο μου.
4. Μπορεί μπορεί μπορεί,,,
Ένα είναι σίγουρο.
Εγώ πρέπει να προσπαθώ να αναδείξω την έρευνά μου καθημερινά χωρίς κέρδους κέρατα γιατί αυτό που έχει σημασία για εμένα δεν είναι το αν εγώ κερδίσω ή όχι, αλλά η ανθρώπινη προστασία και η προστασία της περιουσίας των ανθρώπων.
Δίνω αυτή την απάντηση για να καταλάβετε από που αντλώ την δύναμή μου και γιατί είμαι εδώ μέσα και αλλού και γράφω για 16 χρόνια.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ο σκοπός μου δεν είναι το κέρδος, αλλά να ακούσουν τις απόψεις μου.
Και εγώ έμαθα από τον Νταγκλης και ο Νταγκλης από εμένα. Δεν έμαθα τίποτα από αυτούς που κατηγορούν χωρίς να ξέρουν την έρευνα.
Δεν έχει σημασία αν εγώ ή ο Νταγκλης έχει δίκαιο, αλλά σημασία έχει να νικήσουμε τον σεισμό βελτιώνοντας τον αντισεισμικό σχεδιασμό.
Δεν με ενδιαφέρει να κατασκευάσω κτίρια με την ιδέα μου και για αυτό δεν το κάνω. Άλλωστε μια ζωή κατασκευάζω
Με ενδιαφέρει να προχωρήσω την έρευνά μου και να την διαδώσω στον κόσμο.
Το 1.
Αυτή είναι η μόνη εξήγηση.
Η οποία, εξηγεί θαυμάσια, γιατί εδώ και 12 χρόνια, παρ' όλες τις πολλαπλές δημοσιεύσεις, παρ' όλες τις χιλιάδες αναγνώσεις, δεν έχε βρεθεί ούτε μία ξένη κατασκευαστική εταιρεία, ούτε ένα ξένο ίδρυμα, είτε πανεπιστήμιο είτε εργαστήριο αντισεισμικής έρευνας, να ασχοληθεί με την πατέντα σου.

.
Θα σας κρίνει η ιστορία όπως και εμένα.
Υπάρχει μια διαφορά. Εσείς τρώτε είσαστε χιλιάδες και εγώ μόνος μου πληρώνω και κάνω την δουλειά.
Είναι καταγεγραμμένη και η δική μου άποψη και η δική σας.
Και οι κρίνοντες κρίνονται
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Μήπως ξέρει κάποιος από εσάς που μου λέτε ότι είναι στα αζήτητα η ιδέα μου, αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος οργανισμός στην Ελλάδα που να μπορώ να καταθέσω επίσημα ( με αριθμό πρωτοκόλλου ) προς εξέταση από αρμόδια εξεταστική επιτροπή την πρότασή μου για αντισεισμικές κατασκευές? :003:
Όχι δεν υπάρχει. :011:
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 21:45 Μήπως ξέρει κάποιος από εσάς που μου λέτε ότι είναι στα αζήτητα η ιδέα μου, αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος οργανισμός στην Ελλάδα που να μπορώ να καταθέσω επίσημα προς εξέταση από αρμόδια εξεταστική επιτροπή την πρότασή μου για αντισεισμικές κατασκευές? :003:
Πήγαινε στο πολυτεχνείο στους πολ. μηχ. και ζητα να κανεις 2-3 παρουσιάσεις.
seismic

nick έγραψε: 04 Φεβ 2024, 21:52
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 21:45 Μήπως ξέρει κάποιος από εσάς που μου λέτε ότι είναι στα αζήτητα η ιδέα μου, αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος οργανισμός στην Ελλάδα που να μπορώ να καταθέσω επίσημα προς εξέταση από αρμόδια εξεταστική επιτροπή την πρότασή μου για αντισεισμικές κατασκευές? :003:
Και τι θα γίνει τίποτα.
Ο ΟΑΣΠ έπρεπε να διαθέτει μια επιτροπή Διατηρεί χιλιάδες αρμόδιους και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι να εξετάσουν την πρότασή μου.
Αλλά είναι αρμόδιοι λένε να υπερασπιστούν τους κανονισμούς τους δικούς τους. :smt017
Μπετόν αρμέ η πολιτεία. Γαμώ τα μαγαζιά γωνία!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 04 Φεβ 2024, 22:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nick

seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 21:56
Και τι θα γίνει τίποτα.
Ο ΟΑΣΠ έπρεπε να διαθέτει μια επιτροπή Διατηρεί χιλιάδες αρμόδιους και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι να εξετάσουν την πρότασή μου.
Αλλά είναι αρμόδιοι λένε να υπερασπιστούν τους κανονισμούς τους δικούς τους. :smt017
Μπετόν αρμέ η πολιτεία.
Πήγαινε στα πρώτα εξάμηνα που είναι ψαρωμενα. Ονόμασε το μάθημα σου ‘εναλλακτική μηχανική’ και θα γεμίσεις τα αμφιθέατρα.
seismic

nick έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:04
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 21:56

Και τι θα γίνει τίποτα.
Μπετόν αρμέ η πολιτεία.
Πήγαινε στα πρώτα εξάμηνα που είναι ψαρωμενα. Ονόμασε το μάθημα σου ‘εναλλακτική μηχανική’ και θα γεμίσεις τα αμφιθέατρα.
Θα με αφήσουν?
Άβαταρ μέλους
nick

seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:06
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 21:56 Και τι θα γίνει τίποτα.
Μπετόν αρμέ η πολιτεία.
Θα με αφήσουν?
Ζητα βοήθεια από καμια παράταξη δαπ, κνε, αναρχικούς να σε βάλουν σαν επίτιμο.
Θυμάμαι ειχαν φέρει κάποτε τον Γεωργίου.
seismic

nick έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:10
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:06
Θα με αφήσουν?
Ποιον Γεωργίου για να τον ρωτήσω?
Άβαταρ μέλους
nick

seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:13
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:06 Θα με αφήσουν?
Είναι μακαρίτης, το καφενείο φιλάθλων. Απλά σου λέω ότι οι παρατάξεις μπορούν να καλέσουν οποιοδήποτε.
seismic

nick έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:15
seismic έγραψε: 04 Φεβ 2024, 22:13
Είναι μακαρίτης, το καφενείο φιλάθλων. Απλά σου λέω ότι οι παρατάξεις μπορούν να καλέσουν οποιοδήποτε.
Ευχαριστώ :smt023
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

Αν έχεις όντως τις διασυνδέσεις που λες με καταξιωμένους ΠΜ, παρουσίασε την εφεύρεσή σου ως ένα είδος βαθιάς θεμελίωσης... Παραμέρισε την αντισεισμική θωράκιση. Δεν κάνει αυτό που λες η εφεύρεσή σου...
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ρε μαλάκες τι πολυτεχνεία, αμφιθέατρα, πρωτοετείς, παρατάξεις και εναλλακτικά μαθήματα τού λέτε, θέτε να τον αποτρελάνετε; Ρε συ σισμίκ, κάτσε ήσυχος, στο πολυτεχνείο ή που θα πέσει η πρόγκα σύννεφο απ' τους πιτσιρικάδες ή που θα σε πετύχει κάνας καθηγητής και θα σε κάνει άλογο. Μια χαρά τα λέμε εδώ, ασφαλές περιβάλλον, κράτα κι αυτά που σού λέει ο νταγκλής και θα πάνε όλα πρίμα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”