!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Εν τω μεταξύ, έχω αρχίσει μέχρι κι εγώ, που είμαι εντελώς μυρουδιάς, να ψιλοχαμπαρίζω αυτά που ματαίως προσπαθεί να εξηγήσει ο Νταγκλής στον σισμίκ.
Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι το μέλλον ανήκει στα κινητά θεμέλια.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Νταγκλης » Σήμερα, 09:09
Η τέμνουσα είναι δύναμη. Η ροπή δεν είναι δύναμη.... είναι ροπή!seismic έγραψε: ↑
Σήμερα, 08:07
Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη που αναπτύσσεται στο τοίχωμα ξέρεις?
Η τέμνουσα βάσης ή η ροπή ανατροπής?
Πριν από λίγες σελίδες έδειξες ότι το είχες καταλάβει. Τώρα πάλι μαύρα μεσάνυχτα.
Αν δεν παραληφθεί η τέμνουσα.....δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ. Ούτε ροπή ανατροπής, ούτε εφελκυσμός στους τένοντες.
Το χιαστί μονοπάτι δεν προϋπάρχει. Σχηματίζεται με την παραλαβή της τεμνουσας.
Ροπή δύναμης
Ροπή δυνάμεως ως προς σημείο είναι το διανυσματικό φυσικό μέγεθος που έχει μέτρο ίσο προς το γινόμενο της δύναμης επί την απόσταση της δύναμης από το σημείο.
Η ροπή δημιουργεί δύο μεγάλες αξονικές δυνάμεις πολλαπλάσιες της τέμνουσας βάσης Δες σχήμα 2. Δημιουργεί την δύναμη καθόδου Γ2 και την δύναμη ανόδου Γ1
Αυτές οι δυνάμεις είναι καθοδικές και ανοδικές και έχουν το ίδιο μέγεθος. Για να γίνουν οι καθοδικές δυνάμεις Γ2, δυνάμεις θλίψεις, πρέπει να έρθουν σε αντίθεση με την αντίδραση του εδάφους. Οι ανοδικές δυνάμεις Γ1 για να γίνουν δυνάμεις εφελκυσμού πρέπει να έρθουν σε αντίθεση με τις δυνάμεις του βάρους της κατασκευής, το οποίο αντιδρά μέσο των δοκών και των συνδετήριων δοκών.
Εδώ βλέπουμε ότι η ροπή, το ύψος, το έδαφος και το βάρος του κτιρίου δημιουργούν τεράστιες δυνάμεις πολλαπλάσιες της τέμνουσας βάσης.
Ο μοχλοβραχίονας του ύψους της κατασκευής πολλαπλασιάζει την δύναμη αδράνειας η οποία έχει την ίδια τιμή με την τέμνουσα βάσης.
Οι συνδετήριοι δοκοί κατά 40% ισχυρότεροι της διατομής του τοιχώματος και οι δοκοί αντιδρούν με αντίρροπες ροπές στην ροπή του τοιχώματος.
Ωραία μέχρι εδώ. Για να δούμε όμως πόση μεγάλη είναι η αντίρροπη ροπή της συνδετήριου δοκού και των δοκών.
Η συνδετήριος δοκός και τα δοκάρια είναι και αυτά μοχλοβραχίονες εις πλάτος οι οποίοι έχουν τιμή ίση με την επιτάχυνση Χ την μάζα και το γινόμενο Χ την απόσταση του πλάτους.
Εγώ βλέπουμε ότι στον κόμβο συνδετήριου δοκού και δοκών αναπτύσσονται τεράστιες δυνάμεις από τους μοχλοβραχίονες του ύψους και του πλάτους.
Κανένας συνδετήριος δοκός δεν μπορεί να αναλάβει ροπές οι οποίες είναι τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερες από όλο το βάρος του κτιρίου.
Αυτό το μέγεθος έχουν οι ροπές ( τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερες από όλο το βάρος του κτιρίου. ) που αναπτύσσονται στους κόμβους οι οποίες δημιουργούνται μεταξύ του τοιχώματος και της συνδετήριου δοκού και των δοκών.
Η μέθοδός μου αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί πρόσθετες αντίρροπες ροπές για να βοηθήσει την συνδετήριο δοκό και την δοκό να μην κοπεί από τέμνουσες σε μεγάλες επιταχύνσεις.
Όμως ότι δεν κόβεται ανατρέπεται.
Για να μην ανατραπεί πακτώνω το τοίχωμα στο έδαφος.
Όμως αν δεν σπάσει η συνδετήριος δοκός κατά 40% ενισχυμένη έναντι της διατομής του τοιχώματος, θα σπάσει το τοίχωμα.
Για να μην σπάσει και το τοίχωμα και για να ενισχύσω την δυσκαμψία, του δημιουργώ προένταση και τοποθετώ διατμητικά τοιχώματα.
Νταγκλης
Πριν από λίγες σελίδες έδειξες ότι το είχες καταλάβει. Τώρα πάλι μαύρα μεσάνυχτα.
Αν δεν παραληφθεί η τέμνουσα.....δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ. Ούτε ροπή ανατροπής, ούτε εφελκυσμός στους τένοντες.
Το χιαστί μονοπάτι δεν προϋπάρχει. Σχηματίζεται με την παραλαβή της τεμνουσας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 03 Φεβ 2024, 14:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
-
stergiosbik
Μονο λιγο καιρο ξαποσταινει και ξανα προς την........μαλακια τραβά!
Καλή η μαλακία....βλέπεις και τον κόπο σου.stergiosbik έγραψε: 03 Φεβ 2024, 14:09 Μονο λιγο καιρο ξαποσταινει και ξανα προς την........μαλακια τραβά!
Η ομαδική ακόμα καλύτερη!
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Αν δεν παραληφθεί η τέμνουσα δεν δημιουργείται καμιά δύναμη Γ1, Γ2 ή Γ100.seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 13:44
Ροπή δύναμης
Ροπή δυνάμεως ως προς σημείο είναι το διανυσματικό φυσικό μέγεθος που έχει μέτρο ίσο προς το γινόμενο της δύναμης επί την απόσταση της δύναμης από το σημείο.[/b]
Η ροπή δημιουργεί δύο μεγάλες αξονικές δυνάμεις πολλαπλάσιες της τέμνουσας βάσης Δες σχήμα 2. Δημιουργεί την δύναμη καθόδου Γ2 και την δύναμη ανόδου Γ1 .
Πόσες σελίδες θέλουμε ακόμα για να το καταλάβεις;
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Θα μιλήσω στη γλώσσα των μαστόρων για να καταλάβεις.
Είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια σκαλωσιά χωρίς χιαστί; Θα σχηματιστεί εφελκυσμός/θλίψη στις κολώνες της σκαλωσιάς χωρίς χιαστί;
ΟΧΙ. ΠΟΤΕ.
Ετσι και στο τοίχωμα. Αν δεν σχηματιστεί το χιαστί μονοπάτι στον κορμό δεν υπάρχει ΚΑΝΈΝΑΣ εφελκυσμός/θλίψη στις παρειές. Δεν λειτουργούν οι τένοντες σου.
Χιαστί μονοπάτι φτιάχνει το πλέγμα. Οι τένοντες σου εξαρτώνται από αυτό για να λειτουργήσουν.
Ότι βλακεία και αν λες....ο μέγιστος σεισμός που μπορείς να παραλάβεις εξαρτάται από το πλέγμα.
Είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια σκαλωσιά χωρίς χιαστί; Θα σχηματιστεί εφελκυσμός/θλίψη στις κολώνες της σκαλωσιάς χωρίς χιαστί;
ΟΧΙ. ΠΟΤΕ.
Ετσι και στο τοίχωμα. Αν δεν σχηματιστεί το χιαστί μονοπάτι στον κορμό δεν υπάρχει ΚΑΝΈΝΑΣ εφελκυσμός/θλίψη στις παρειές. Δεν λειτουργούν οι τένοντες σου.
Χιαστί μονοπάτι φτιάχνει το πλέγμα. Οι τένοντες σου εξαρτώνται από αυτό για να λειτουργήσουν.
Ότι βλακεία και αν λες....ο μέγιστος σεισμός που μπορείς να παραλάβεις εξαρτάται από το πλέγμα.
Μπορείς να μου λύσεις μια απορία? Στο Μετσόβιο που μου έκαναν την προσομοίωση και μου έδωσαν αποτελέσματα τα οποία λένε ότιΝταγκλης έγραψε: 03 Φεβ 2024, 14:45Αν δεν παραληφθεί η τέμνουσα δεν δημιουργείται καμιά δύναμη Γ1, Γ2 ή Γ100.seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 13:44
Ροπή δύναμης
Ροπή δυνάμεως ως προς σημείο είναι το διανυσματικό φυσικό μέγεθος που έχει μέτρο ίσο προς το γινόμενο της δύναμης επί την απόσταση της δύναμης από το σημείο.[/b]
Η ροπή δημιουργεί δύο μεγάλες αξονικές δυνάμεις πολλαπλάσιες της τέμνουσας βάσης Δες σχήμα 2. Δημιουργεί την δύναμη καθόδου Γ2 και την δύναμη ανόδου Γ1 .
Πόσες σελίδες θέλουμε ακόμα για να το καταλάβεις;
Η θλίψη στην διατομή του υποστυλώματος, στο 50% της αντοχής του σε θλίψη, αυξάνει την αντοχή ως προς την τέμνουσα βάσης κατά 30,9% και στο 70% της αντοχής του σε θλίψη, αυξάνει την αντοχή ως προς την τέμνουσα βάσης κατά 40% γιατί το λένε είναι βλάκες?
Ή μετά από έρευνα που έκαναν ανακάλυψαν ότι η πεπατημένη επιστήμη λέει βλακείες?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 03 Φεβ 2024, 15:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Επαναλαμβάνω Το άοπλο σκυρόδεμα στο τοίχωμα δεν είναι σκαλωσιά χωρίς χιαστή.Νταγκλης έγραψε: 03 Φεβ 2024, 14:56 Θα μιλήσω στη γλώσσα των μαστόρων για να καταλάβεις.
ΟΧΙ. ΠΟΤΕ.
Έχει μια τεράστια διαγώνιο διατομή η οποία αντιδρά σαν χιαστή και ενισχύεται με το πλέγμα.
Όμως όταν επιβάλεις προένταση στα άκρα του τοιχώματος η προένταση δεν είναι τοπικού χαρακτήρα αλλά διαχέετε σε όλη την διατομή του και προκαλεί σύσφιξη και τριβή των αδρανών η οποία συμβάλει θετικά στην παραλαβή της τέμνουσας.
2. Όπως λες η τέμνουσα δημιουργείτε από θλίψη και εφελκυσμό Το ένα χιαστή της σκαλωσιάς θλίβεται και το άλλο εφελκύεται.
Το σκυρόδεμα ξέρουμε ότι αντέχει στην θλίψη οπότε το ένα χιαστή που θλίβεται, το σκυρόδεμα το παραλαμβάνει αφού αντέχει στην θλίψη
Το πρόβλημα που χρειάζεται το πλέγμα είναι για να παραλάβει τον εφελκυσμό. ( σαν το χιαστή που εφελκύεται )
Ωραία Δες σχήμα
Βλέπουμε ότι στην διατμητική παραμόρφωση, η διακεκομμένη γραμμή είναι μικρότερη από την γεμάτη δεξιά κεκλιμένη γραμμή.
Η διακεκομμένη γραμμή είναι ο τένοντας προέντασης πριν την παραμόρφωση και η γεμάτη κεκλιμένη γραμμή ο τένοντας μετά την παραμόρφωση.
Εδώ βλέπουμε τον τένοντα να επιμηκύνεται πάρα πολύ λόγο διάτμησης.
Και ρωτάω, τι είναι οι δύο τένοντες στα άκρα του τοιχώματος για να μην αντιδράσουν στην επιμήκυνση...? λαστιχάκια από σώβρακο?
Τι λέει η βιβλιογραφία για τον γραμμικό οπλισμό και την προένταση.
https://www.esofia.net/sites/default/fi ... _kef_4.pdf
Το άοπλο τοίχωμα είναι ακριβώς όπως μια σκαλωσία με μόνο θλιβόμενη διαγώνιο. Η εφελκυόμενη αναπαρίσταται από το πλέγμα.seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 15:28 Επαναλαμβάνω Το άοπλο σκυρόδεμα στο τοίχωμα δεν είναι σκαλωσιά χωρίς χιαστή.
Έχει μια τεράστια διαγώνιο διατομή η οποία αντιδρά σαν χιαστή και ενισχύεται με το πλέγμα.
Η τριβή των αδρανών δεν λειτουργεί.Όμως όταν επιβάλεις προένταση στα άκρα του τοιχώματος η προένταση δεν είναι τοπικού χαρακτήρα αλλά διαχέετε σε όλη την διατομή του και προκαλεί τριβή των αδρανών η οποία συμβάλει θετικά στην παραλαβή της τέμνουσας.
Χωρίς την παραλαβή του εφελκυσμού από το πλέγμα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει κάμψη χωρίς παραλαβή της τέμνουσας.
Ο τένοντας επιμηκύνεται ΑΝ και μόνο ΑΝ παραληφθεί ο εφελκυσμός της διαγωνίου (παραλαβή της τέμνουσας). Χωρις την παραλαβή της τέμνουσας δεν υπάρχει η κάμψη ως φαινόμενο (εφελκυσμός/θλιψη παρειών).2. Όπως λες η τέμνουσα δημιουργείτε από θλίψη και εφελκυσμό Το ένα χιαστή της σκαλωσιάς θλίβεται και το άλλο εφελκύεται.
Το σκυρόδεμα ξέρουμε ότι αντέχει στην θλίψη οπότε το ένα χιαστή που θλίβεται, το σκυρόδεμα το παραλαμβάνει αφού αντέχει στην θλίψη
Το πρόβλημα που χρειάζεται το πλέγμα είναι για να παραλάβει τον εφελκυσμό. ( σαν το χιαστή που εφελκύεται )
Ωραία Δες σχήμα
![]()
Βλέπουμε ότι στην διατμητική παραμόρφωση, η διακεκομμένη γραμμή είναι μικρότερη από την γεμάτη δεξιά κεκλιμένη γραμμή.
Η διακεκομμένη γραμμή είναι ο τένοντας προέντασης πριν την παραμόρφωση και η γεμάτη κεκλιμένη γραμμή ο τένοντας μετά την παραμόρφωση.
Εδώ βλέπουμε τον τένοντα να επιμηκύνεται πάρα πολύ λόγο διάτμησης.
Και ρωτάω, τι είναι οι δύο τένοντες στα άκρα του τοιχώματος για να μην αντιδράσουν στην επιμήκυνση...? λαστιχάκια από σώβρακο?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 03 Φεβ 2024, 19:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στην έχω λύσει δεκάδες φορές....seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 14:58 Μπορείς να μου λύσεις μια απορία? Στο Μετσόβιο που μου έκαναν την προσομοίωση και μου έδωσαν αποτελέσματα τα οποία λένε ότι
Η θλίψη στην διατομή του υποστυλώματος, στο 50% της αντοχής του σε θλίψη, αυξάνει την αντοχή ως προς την τέμνουσα βάσης κατά 30,9% και στο 70% της αντοχής του σε θλίψη, αυξάνει την αντοχή ως προς την τέμνουσα βάσης κατά 40% γιατί το λένε είναι βλάκες?
Ή μετά από έρευνα που έκαναν ανακάλυψαν ότι η πεπατημένη επιστήμη λέει βλακείες?
Η προσομοίωση αφορούσε υποστυλώματα με υπάρχον οπλισμό. Σε υπάρχον οπλισμό η επιβολή θλίψης μειωνει το ω στο διαγραμμα αλληλεπίδρασης (δεν έχω χρόνο να εξηγώ τι είναι).
Βλάκες δεν είναι φυσικά αλλά η προσομοίωση, δυστυχώς, είναι παντελώς άσχετη με αυτό που ήθελες εσύ...
Συμφωνώ στο πρώτο ότι χωρίς περισφιγμένο σκυρόδεμα η προένταση όχι μόνο δεν κάνει καλό αλλά είναι και καταστροφική.Νταγκλης έγραψε: 03 Φεβ 2024, 19:51Στην έχω λύσει δεκάδες φορές....seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 14:58 Μπορείς να μου λύσεις μια απορία? Στο Μετσόβιο που μου έκαναν την προσομοίωση και μου έδωσαν αποτελέσματα τα οποία λένε ότι
Η προσομοίωση αφορούσε υποστυλώματα με υπάρχον οπλισμό. Σε υπάρχον οπλισμό η επιβολή θλίψης μειωνει το ω στο διαγραμμα αλληλεπίδρασης (δεν έχω χρόνο να εξηγώ τι είναι).
Βλάκες δεν είναι φυσικά αλλά η προσομοίωση, δυστυχώς, είναι παντελώς άσχετη με αυτό που ήθελες εσύ...
Ο συνδυασμός περίσφιξης και θλίψης για εμένα είναι έστω και λίγο ευεργετικός προς την τέμνουσα δύναμη Με πλέγμα ακόμα καλύτερα. Αλλά και οι ποιοτικοί τένοντες Φ/70mm ο κάθε ένας 1300 Mpa βοηθούν και γιατί επιμηκύνονται με την διάτμηση και διότι δεν κόβονται εύκολα από την τέμνουσα.
Συμφωνώ απολύτως στο δεύτερο.
Έχω και από αυτά.Bazoomba έγραψε: 03 Φεβ 2024, 09:58 Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι το μέλλον ανήκει στα κινητά θεμέλια.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU
b. Δυναμικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με μηχανισμούς σεισμικής απόσβεσης.
Υπάρχουν πέντε παράγοντες που αυξάνουν τα σεισμικά φορτία σε μια κατασκευή.
1.Επιτάχυνση του εδάφους
2.Βάρος μάζας
3.Ύψος μάζας.
4.Συντονισμός εδάφους - κατασκευής
5.Διάρκεια
Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τα φορτία σεισμού σε μια κατασκευή. Η κατασκευή πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις αυτές με ανάλογες αντισταθμιστικές δυνάμεις και τα υλικά πρέπει να έχουν την απαραίτητη αντοχή για να τις παραλάβουν.
Ακόμα διάφορες άλλες τεχνικές αποσβένουν τις μετατοπίσεις μειώνοντας την παραμόρφωση που προκαλεί ανελαστικές αστοχίες και εκτρέπουν τις δυνάμεις αδράνειας στο έδαφος.
Αυτές οι τεχνικές σεισμικού σχεδιασμού θα συζητηθούν στην επόμενη πρότασή μου
Αυτή η μέθοδος σχεδιασμού του βίντεο περιλαμβάνει μια εύκαμπτη κατασκευή με υποστυλώματα και εντός ή εκτός αυτής της εύκαμπτης κατασκευής τοποθετούμε μία ή περισσότερες ανεξάρτητες άκαμπτες τοιχοποιίες από οπλισμένο σκυρόδεμα, με κατάλληλα διαμορφωμένες διατομές κάτοψης και με προεντεταμένα άκρα που συνδέονται με το έδαφος.
Τοποθετούμε οριζόντια σεισμική μόνωση στη βάση για να αποτρέψουμε τις υψηλές επιταχύνσεις.
Τοποθετούμε ισχυρά ελαστικά απόσβεσης για την ομαλή απορρόφηση της κρούσης μεταξύ των διαφραγμάτων των πλακών και των τοιχωμάτων που προκύπτει λόγω της διαφοράς στη φάση μετατόπισης των δύο ανεξάρτητων κατασκευών.
Σε αυτή τη μέθοδο οι μετατοπίσεις των δύο ανεξάρτητων δομών αλληλοεξουδετερώνονται λόγω της πρόσκρουσης και αποτρέπεται η ανελαστική παραμόρφωση της ελαστικής δομής με τις στήλες.
Στα άνω άκρα τους, τα τοιχώματα διαθέτουν υδραυλικούς γρύλους που συνδέονται με τους τένοντες προέντασης. Όταν ο τοίχος τείνει να παραμορφωθεί, λόγο μετατόπισης, τα υγρά στα υδραυλικά γρύλια θερμαίνονται διότι παρεμποδίζουν την παραμόρφωση, μετατρέποντας την κινητική δύναμη μετατόπισης σε θερμότητα, δημιουργώντας μια ομαλή ελαστική σεισμική απόσβεση
Η εκτροπή των σεισμικών δυνάμεων προς το έδαφος και η υψηλή δυσκαμψία των τοίχων και η φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης είναι δεδομένη και οφείλεται στην προένταση και τη σύνδεση των άκρων των τοίχων με το έδαφος.
Εάν συμφωνείς απολύτως και στα 2 τι μας πρήζεις τα παπάρια με το Μετσόβειο; Ξέχνα το τελείως.seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 20:04Συμφωνώ στο πρώτο ότι χωρίς περισφιγμένο σκυρόδεμα η προένταση όχι μόνο δεν κάνει καλό αλλά είναι και καταστροφική.Νταγκλης έγραψε: 03 Φεβ 2024, 19:51Στην έχω λύσει δεκάδες φορές....seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 14:58 Μπορείς να μου λύσεις μια απορία? Στο Μετσόβιο που μου έκαναν την προσομοίωση και μου έδωσαν αποτελέσματα τα οποία λένε ότι
Ο συνδυασμός περίσφιξης και θλίψης για εμένα είναι έστω και λίγο ευεργετικός προς την τέμνουσα δύναμη Με πλέγμα ακόμα καλύτερα. Αλλά και οι ποιοτικοί τένοντες Φ/70mm ο κάθε ένας 1300 Mpa βοηθούν και γιατί επιμηκύνονται με την διάτμηση και διότι δεν κόβονται εύκολα από την τέμνουσα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Το Μετσόβιο μου έδειξε τι κάνει η προένταση και μόνο η προένταση σε υποστυλώματα χωρίς πάκτωση.Bazoomba έγραψε: 03 Φεβ 2024, 21:17Εάν συμφωνείς απολύτως και στα 2 τι μας πρήζεις τα παπάρια με το Μετσόβειο; Ξέχνα το τελείως.seismic έγραψε: 03 Φεβ 2024, 20:04Συμφωνώ στο πρώτο ότι χωρίς περισφιγμένο σκυρόδεμα η προένταση όχι μόνο δεν κάνει καλό αλλά είναι και καταστροφική.Νταγκλης έγραψε: 03 Φεβ 2024, 19:51
Στην έχω λύσει δεκάδες φορές....
Δεν μου έδειξε τι κάνει η πάκτωση στα διατμητικά τοιχώματα, διότι αντί για διατμητικά τοιχώματα, που έχουν διπλό μοχλοβραχίονα μου έβαλαν υποστυλώματα χωρίς πάκτωση Μου έβγαλαν μεν καλά αποτελέσματα αλλά θα ήταν πολλαπλάσια καλύτερα αν υπήρχε διπλός προεντεταμένος τένοντας στα άκρα των διατμητικών τοιχωμάτων και πάκτωση στο έδαφος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση