AlienWay έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:26Ο Κλαύδιος Αιλιανός, στη συλλογή του ανέκδοτων ιστοριών Ποικίλη Ιστορία, γράφει για την επίσκεψη του Αλέξανδρου στην Τροία, όπου «όταν ο Αλέξανδρος στεφάνωσε τον τάφο του Αχιλλέα και ο Ηφαιστίωνας αυτόν του Πατρόκλου, ο τελευταίος αποκρίθηκε ότι ήταν ερώμενος του Αλέξανδρου, ακριβώς όπως ο Πάτροκλος ήταν για τον Αχιλλέα».
Μόνο που ο Πάτροκλος δεν ήταν ερώμενος του Αχιλλέα. Ο δε Αιλιανός δεν ήταν ιστορικός αλλά σοφιστής. Η Ποικίλη Ιστορία είναι μια συλλογή ανεκδότων, μύθων και παραδόσεων. Τελείως άχρηστη πηγή.
panos291 έγραψε: 01 Φεβ 2024, 13:47Εγω δεν κατάλαβα ποτε μου ποια είναι τα ιστορικα στοιχεια που βγαζουν τον Μεγα Αλέξανδρο λουγκρα.
Πώς να τα καταλάβεις; Αόρατα είναι.
Γενικά για όλες τις μαλακίες που λέγονται για τον Αλέξανδρο:
Φίλους που έχετε μεγαλώσει μαζί από παιδιά είχες; Αν είχες, βάλε έναν φίλο σου που ξέρεις 20-30 χρόνια και συνδίασε το τώρα ότι με αυτόν έχετε πολεμήσει δίπλα δίπλα και έχετε φτιάξει μια αυτοκρατορία μαζί.
Και πες μας μετά ποια θα είναι η σχέση σας
Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν θα σπατάλαγα το μισό ΕΑΠ για να του κάνω επιβλητική πυρά.
Μόνο κάτι πούστηδες κάνουν τέτοια.
Φίλος έχεις ιδέα πόσο κοστίζει η μέση κηδεία μέλους έκπτωσης Βασιλικής οικογένειας σήμερα;
Δηλαδή οκ είσαι ψεκας αλλά να έχεις ένα μέτρο
Είμαι ψέκας επειδή είπα οτι την καρακιτσαρία που ήταν η πυρά του Ηφαιστίωνα ούτε ο Ελτον Τζον με τον Φρεντυ Μερκιουρη και "την" Ντιβάιν δεν θα είχαν σχεδιάσει;
Άει σύρε ρε μπαστουνόβλαχε να αρμέξεις καμμιά αγελάδα, λέω εγώ...
Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν θα σπατάλαγα το μισό ΕΑΠ για να του κάνω επιβλητική πυρά.
Φίλος έχεις ιδέα πόσο κοστίζει η μέση κηδεία μέλους έκπτωσης Βασιλικής οικογένειας σήμερα;
Είμαι ψέκας επειδή είπα οτι την καρακιτσαρία που ήταν η πυρά του Ηφαιστίωνα ούτε ο Ελτον Τζον με τον Φρεντυ Μερκιουρη και "την" Ντιβάιν δεν θα είχαν σχεδιάσει;
Όχι είναι πολύ λογικό να πιστεύεις οτι ηταν πουστηδες γιατι ένας Μακεδόνας αριστοκρατης κοσμοκρατορας κολλητός και συνομήλικος του αυτοκράτορα λαμβάνει τελετή θανατου ήρωα
Όλα αυτά στην εποχή που ο Αλέξανδρος έβγαζε συντάξεις στις γυναίκες κάθε στρατιώτη που πέθαινε στην έξτρα τις του , σε εποχή που δεν είχε εφευρεθεί η σύνταξη
Juno έγραψε: 01 Φεβ 2024, 15:13
Έτσι διέδιδαν οι πρώτοι χριστιανοί που μαζεύονταν σε ένα μοναστήρι και κάθε μέρα έκανε και άλλος τη γυναίκα για να ξεχαρμανιάζουν οι υπόλοιποι.
Είχαν οι πρώτοι χριστιανοί μοναστήρια και μάλιστα πήγαιναν οι πουστηδες ;
Τι είπες πάλι ρε Ματίνα;
Οι πρώτοι που μαζεύονταν στα μοναστήρια, τζιντάτα, όχι οι πρώτοι γενικώς. Όποτε χτίστηκαν αυτά.
Και εκεί μέσα αντέγραφαν έργα της αρχαία ελληνικής γραμματείας και χάνονταν ανάμεσα στη μετάφραση και στα βίτσια τους. Εσύ εμπιστέψου τις αντιγραφές αυτών που έσπαζαν αγάλματα και έκαιγαν αρχαίους ναούς.
Δημοκράτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 15:50
....
και μάλιστα πήγαιναν οι πουστηδες ;
...
Όχι, πήγαιναν αυτοί που ήθελαν γυναίκα. Λογικό να σου φαίνεται λογικό.
Προς συντονισμό, διαχείριση: Θα το μαζέψετε το αυτιστικό που έχει κολλήσει να μου κάνει επιθέσεις ακόμα και όταν το αγνοώ ή θα αρχίσω να βρίζω τους αυτιστικούς γενικότερα;
Είπαμε να δείχνουμε κατανόηση, να πληρώνουμε τις θεραπείες τους και τα επιδόματα τους, αλλά όχι και να μας επιτίθενται!!!
Νταξιετο ότι σε έχει βαρέσει κατακούτελα είναι γνωστό
Συμβαίνει σε πολλές γατομανες.
Τώρα πως στην άδεια κεφάλα σου έχεις συνδέσει τις καταστροφές από τους γοτθους , τα πρώτα μοναστήρια του 4ου μχ αιώνα, τους πρώτους χριστιανούς και τις αντιγραφές των ελληνικών βιβλίων που αρχίζει από τον 6ο αιωνα
Οκ μόνο εσύ ξέρεις. Αλλά είναι γνωστό ότι τα έχεις χαμεν
Υγ ματινα αν ηταν πουστηδες δεν θα γίνονταν μοναχοί, θα παρέμεναν λαϊκοί και παγανιστες. Ήταν οκ στην ρωμαϊκή αυτοκρατορια να τον πασπαλίζεθς τον λουκουμα
Δημοκράτης έγραψε: 02 Φεβ 2024, 01:29
Όχι είναι πολύ λογικό να πιστεύεις οτι ηταν πουστηδες γιατι ένας Μακεδόνας αριστοκρατης κοσμοκρατορας κολλητός και συνομήλικος του αυτοκράτορα λαμβάνει τελετή θανατου ήρωα
Δεν ήταν τελετή "θανατου ήρωα", ήταν τελετή θανάτου θεϊκού εραστή, σε όσο πιο μελό εκτέλεση γίνεται. Δεν έχει επαναληφθεί ποτέ, πουθενά.
Ισως να μην το πρόσεξες εκει που έβοσκες τα γελάδια. Ξανακοίτα.
Δημοκράτης έγραψε: 02 Φεβ 2024, 01:29
Δεν ήταν τελετή "θανατου ήρωα", ήταν τελετή θανάτου θεϊκού εραστή, σε όσο πιο μελό εκτέλεση γίνεται. Δεν έχει επαναληφθεί ποτέ, πουθενά.
Ισως να μην το πρόσεξες εκει που έβοσκες τα γελάδια. Ξανακοίτα.
αν ήταν ιπποφιλος . Βασικά όταν ήμουν στο λύκειο θυμάμαι ότι είπα σε μια φάση κάτι για ζωόφιλος και η φιλόλογος έβαλε τα γέλια. Και λέω τι είπα λάθος και λέει όταν έχεις λέξεις με το φίλος και το φίλος είναι πρώτο συνθετικό τότε σημαίνει φίλος, όταν είναι δεύτερο όμως ...
παιδόφιλος, ομοφιλόφιλος, ζωόφιλος, ιππόφιλος...
Η φιλόλογός σου θα ήταν πανηλίθια, τότε, γιατί δεν λειτουργεί έτσι. Η λέξη Βιβλιόφιλος δεν σημαίνει κάποιον που γαμιέται με βιβλία, ούτε ο παλιόφιλος γαμιέται με παλιούς, ούτε ο Αγγλόφιλος γαμιέται με Άγγλους, ούτε ο ειρηνόφιλος γαμιέται με την ειρήνη, ούτε ο εικονόφιλος γαμιέται με εικόνες, ούτε ο δασόφιλος γαμιέται με δάση, ούτε ο μουσικόφιλος γαμιέται με μουσική υπόκρουση.
Να τολμήσω να ρωτήσω για τον Θεόφιλο, τύπε ή θα με πάρει ο Διάολος;
Καλό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Η φιλόλογός σου θα ήταν πανηλίθια, τότε, γιατί δεν λειτουργεί έτσι. Η λέξη Βιβλιόφιλος δεν σημαίνει κάποιον που γαμιέται με βιβλία, ούτε ο παλιόφιλος γαμιέται με παλιούς, ούτε ο Αγγλόφιλος γαμιέται με Άγγλους, ούτε ο ειρηνόφιλος γαμιέται με την ειρήνη, ούτε ο εικονόφιλος γαμιέται με εικόνες, ούτε ο δασόφιλος γαμιέται με δάση, ούτε ο μουσικόφιλος γαμιέται με μουσική υπόκρουση.
Να τολμήσω να ρωτήσω για τον Θεόφιλο, τύπε ή θα με πάρει ο Διάολος;
Καλό.
Ευτυχώς μας ξεκαθάρισε ποια «καθηγήτρια» του έκαμε το μυαλό πουρέ ...
Δείχστε του λίγο συμπόνια του κακομοίρη ... Δεν φταίει αυτός για τις παπαριές που αμολάει ολούθε ... Έτσι τον μάθανε, οι «καθηγητές» του, να λέει ... και σαν παπαγάλος τα λέει και τα γράφει...
Τουρκική προπαγάνδα, χρηματοδοτούν το νετφλιξ για να αποδομήσουν την Ελληνική ιστορία αλλά οι Έλληνες η Μενδώνη και η Κούλαινα άχρηστοι, ύπνος βαθύς, η μήπως συνένοχοι.
Μια ζωή ψεύτης και καραγκιόζης. Το κείμενο που βάζεις (πετσοκομμένο ως συνήθως και χωρίς παραπομπή) είναι από τον Αθήναιο ο οποίος δεν είναι καν έγκυρη πηγή.
Αλλά τέλος πάντων τι λέει; Πολύ απλά ότι ο Αλέξανδρος ήταν εγκρατής και οι γονείς του επειδή ανησυχούσαν (για φαντάσου - δεν τον παίρνανε οι αρχαίοι;) τον παρακινούσαν να κοιμηθεί με μια εταίρα. Αυτό είναι όλο.