!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:18
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:13
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:06
Πάντως, με τον Νταγκλή βλέπω γλύκανε, κουβεντιάζουν, βοηθάει που ο Νταγκλής είναι ψύχραιμος.
μπα, καθε δευτερο ποστ τον βριζει. :102:

απλα οπως λες ειναι ψυχραιμος, και βρισκει πιο διασκεδαστικο να τον ξεφτιλιζει συνεχως με πραοτητα και επιχειρηματα, παρα να τον πιασει στα γαμωσταυριδια να ξεσπασει.

μου αρεσει αυτη η τακτικη, και την εφαρμοζω κι εγω οπου μπορω. οποιος καταφευγει πρωτος στα μπινελικια ειναι συνηθως αυτος που εχει χασει το argument, και η λυσσα του ειναι διασκεδαστικη για τους ψυχραιμους.
Ρε συ, νιώσε λίγο, ο σισμίκ έχει επενδύσει όλη του τη ζωή, οικονομικά και ψυχολογικά, σε μια θεωρία και μια πατέντα που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σωστές και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι τελεί σε ιεραποστολή και, αντί αναγνώρισης, αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία πρόγκα και φατάλιτι. Αν το δεις από την πλευρά του, είναι λογικό να βγάζει θυμό, δεν είναι κακός, παθιασμένος είναι. Προσωπικά μού είναι συμπαθής κι ας ξεφεύγει.
και μενα συμπαθης μου ειναιμ δε θελω το κακο του, ουτε ειναι κανας εγκληματιας, το ψωνιο του κανει.

ομως εχεις λαθος. δεν εχει επενδυσει σε μια θεωρια. εχει καμποσες. :102:

αυτο που πιστευει ακραδαντα, ειναι οτι ειναι πιο εξυπνος απο ολους, και ικανος να βρει καποια πατεντα που δεν εχει σκεφτει αλλος, και ετσι να γινει διασημος.

δεν ειναι ομως, ειναι το ιδιο εξυπνος με τον μεσο ανθρωπο, απλως την εχει ψωνισει, και οτι μαλακια εφευρεση του περναει απο το μυαλο, νομιζει οτι θα ειναι σωστη, γιατι ετσι. δεν δεχεται οτι μπορει να κανει λαθος, οτι μπορει καποιος αλλος να ξερει καλυτερα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:27
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:18
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:13

μπα, καθε δευτερο ποστ τον βριζει. :102:

απλα οπως λες ειναι ψυχραιμος, και βρισκει πιο διασκεδαστικο να τον ξεφτιλιζει συνεχως με πραοτητα και επιχειρηματα, παρα να τον πιασει στα γαμωσταυριδια να ξεσπασει.

μου αρεσει αυτη η τακτικη, και την εφαρμοζω κι εγω οπου μπορω. οποιος καταφευγει πρωτος στα μπινελικια ειναι συνηθως αυτος που εχει χασει το argument, και η λυσσα του ειναι διασκεδαστικη για τους ψυχραιμους.
Ρε συ, νιώσε λίγο, ο σισμίκ έχει επενδύσει όλη του τη ζωή, οικονομικά και ψυχολογικά, σε μια θεωρία και μια πατέντα που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σωστές και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι τελεί σε ιεραποστολή και, αντί αναγνώρισης, αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία πρόγκα και φατάλιτι. Αν το δεις από την πλευρά του, είναι λογικό να βγάζει θυμό, δεν είναι κακός, παθιασμένος είναι. Προσωπικά μού είναι συμπαθής κι ας ξεφεύγει.
Σε όλα τα φόρουμ πολιτικών μηχανικών που έγραφα με θεωρούσαν τρελό για τις απόψεις μου.
Και με διέγραφαν για τα πιστεύω μου τα οποία βγήκαν αληθινά γιατί επέμενα.
οχι, δεν βγηκαν αληθινα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Στοιχεία για να εκδώσει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ο Νταγκλης, ειδάλως προωθώ το νήμα στις αρμόδιες αρχές.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 15:20
Ρε φίλε λίγο μυαλό Ούτε το δικό μου έχει βάση όπως εσύ την θέλεις σαν μηχανικός αν και υπάρχει στις κατασκευές και η βάση της κοιτόστρωσης που κάνεις ότι δεν την βλέπεις ότι υπάρχει στο πείραμά μου.
Αλλά έστω ότι δεν υπάρχει βάση. Βάση δεν υπάρχει σε κανένα πες από τα δύο πειράματα.
Γιατί το ένα έγινε κομμάτια και το άλλο δεν έπαθε τίποτα? Μπορείς να μου εξηγήσεις σαν μηχανικός αυτό το φαινόμενο?
Φυσικά και μπορείς αλλά δεν θέλεις γιατί θα πρέπει να πεις την αλήθεια η οποία θα αποκαλύψει την ανωτερότητα του σχεδιασμού μου.
Αυτή την κακομοιριά δεν μπορώ και μου σπάει τα νεύρα με τους μηχανικούς.
Ενώ ξέρετε την αλήθεια δεν την λέτε.
Ρε φιλαράκι μου καλό....το ένα έχει θεμελίωση* ενώ το άλλο δεν έχει τίποτα!!! Πώς γίνεται να συγκριθούν; :lol:

*Τα αγκύριά σου είναι ένα είδος βαθιάς θεμελίωσης.

Που και χωρίς θεμελίωση...αν ήξερες να οπλίσεις τα δοκάρια (που δεν υπάρχουν)....δεν θα πάθαινε τίποτα.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 16:22
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 15:20
Ρε φίλε λίγο μυαλό Ούτε το δικό μου έχει βάση όπως εσύ την θέλεις σαν μηχανικός αν και υπάρχει στις κατασκευές και η βάση της κοιτόστρωσης που κάνεις ότι δεν την βλέπεις ότι υπάρχει στο πείραμά μου.
Αλλά έστω ότι δεν υπάρχει βάση. Βάση δεν υπάρχει σε κανένα πες από τα δύο πειράματα.
Γιατί το ένα έγινε κομμάτια και το άλλο δεν έπαθε τίποτα? Μπορείς να μου εξηγήσεις σαν μηχανικός αυτό το φαινόμενο?
Φυσικά και μπορείς αλλά δεν θέλεις γιατί θα πρέπει να πεις την αλήθεια η οποία θα αποκαλύψει την ανωτερότητα του σχεδιασμού μου.
Αυτή την κακομοιριά δεν μπορώ και μου σπάει τα νεύρα με τους μηχανικούς.
Ενώ ξέρετε την αλήθεια δεν την λέτε.
Ρε φιλαράκι μου καλό....το ένα έχει θεμελίωση* ενώ το άλλο δεν έχει τίποτα!!! Πώς γίνεται να συγκριθούν; :lol:

*Τα αγκύριά σου είναι ένα είδος βαθιάς θεμελίωσης.

Που και χωρίς θεμελίωση...αν ήξερες να οπλίσεις τα δοκάρια (που δεν υπάρχουν)....δεν θα πάθαινε τίποτα.
Ρε είσαι καλά το ίδιο δοκίμιο είναι. :lol:
Ο επάνω μεγάλος ανεστραμένος δοκός - πλαίσιο τι είναι? :D
Δεν είναι δοκός?
Δες και τα συμπαγή κτίρια πως αντιδρούν
Με την μέθοδό μου
https://www.youtube.com/watch?v=Q6og4VWFcGA
Χωρίς την μέθοδό μου.
https://www.youtube.com/watch?v=Ux8TzWYvuQ0 :lol:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 16:26 Ρε είσαι καλά το ίδιο δοκίμιο είναι. :lol:
Ρε τι πάθαμε. :D

Όταν βιδώνεις την ντίζα σου υλοποιείς βαθιά θεμελίωση. Όταν την ξεβιδώνεις δεν υπάρχει καμία θεμελίωση. Δεν υπάρχουν συνδετικά με 40% υπεραντοχή να παραλάβουν τη ροπή ανατροπής. Δεν φτιάχνονται έτσι τα κτίρια...

Δεν είναι δοκός?
Όχι βέβαια. Ότι μοιάζει με δοκό δεν σημαίνει ότι έιναι και δοκός. Τη δοκό τη φτιάχνει ο οπλισμός της. Δεν έχεις ούτε για δείγμα διατμητικό οπλισμό και είχες.....τι έκπληξη....διατμητική αστοχία!

Με την μέθοδό μου
Χωρίς την μέθοδό μου.
Αυτό είναι η απόδειξη ότι το πλέγμα παραλαμβάνει όλο το σεισμό και τον οδηγεί στο έδαφος!

Και τα δυο κτίρια δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά. Το πλέγμα λειτούργησε άψογα. Έφτασε στο σημείο να ανατραπεί όλο το κτίριο και πάλι να μη πάθει τίποτα.
Φυσικά τόσο δύσκαμπτα κτίρια χρήζουν βαθιάς θεμελίωσης. Όπως επίσης και τα πολύ ψηλά ή τα πολύ στενόμακρα κτίρια.

Αυτό σου λέω τόσους μήνες. Προώθησε το σύστημά σου ως είδος βαθιάς θεμελίωσης και άσε τις αντισεισμικές παλαβομάρες..
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 16:49

Όταν βιδώνεις την ντίζα σου υλοποιείς βαθιά θεμελίωση. Όταν την ξεβιδώνεις δεν υπάρχει καμία θεμελίωση. Δεν υπάρχουν συνδετικά με 40% υπεραντοχή να παραλάβουν τη ροπή ανατροπής. Δεν φτιάχνονται έτσι τα κτίρια...

Δεν είναι δοκός?
Όχι βέβαια. Ότι μοιάζει με δοκό δεν σημαίνει ότι έιναι και δοκός. Τη δοκό τη φτιάχνει ο οπλισμός της. Δεν έχεις ούτε για δείγμα διατμητικό οπλισμό και είχες.....τι έκπληξη....διατμητική αστοχία!

Με την μέθοδό μου
Χωρίς την μέθοδό μου.
Αυτό είναι η απόδειξη ότι το πλέγμα παραλαμβάνει όλο το σεισμό και τον οδηγεί στο έδαφος!

Και τα δυο κτίρια δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά. Το πλέγμα λειτούργησε άψογα. Έφτασε στο σημείο να ανατραπεί όλο το κτίριο και πάλι να μη πάθει τίποτα.
Φυσικά τόσο δύσκαμπτα κτίρια χρήζουν βαθιάς θεμελίωσης. Όπως επίσης και τα πολύ ψηλά ή τα πολύ στενόμακρα κτίρια.

Αυτό σου λέω τόσους μήνες. Προώθησε το σύστημά σου ως είδος βαθιάς θεμελίωσης και άσε τις αντισεισμικές παλαβομάρες..
Υπάρχουν οι κατάλληλες αγκυρώσεις - πακτώσεις να παραλάβουν ροπές 3000kN η κάθε μία ( χωρίς κεφαλόδεσμο ) :D
Δική μου πατέντα αγκύρωσης.
Τέσσερα πλέγματα υπάρχουν μέσα στο πλαίσιο δοκός στο προηγούμενο πείραμα με την δοκό που ήταν υπέρ αρκετά να σηκώσουν το δοκίμιο.
Με τον οπλισμό τον δικό σας ούτε που αφήνει το έδαφος γιατί σπάει. :g030:
Το προωθώ σαν αντισεισμικό για τον εξής λόγο
Η πάκτωση ή βαθειά θεμελίωση είναι το ένα μέρος και η προένταση το άλλο μέρος Δύο ξεχωριστά πράγματα που συνεργάζονται.
Αλλά το κάθε ένα λύνει διαφορετικά προβλήματα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 14:53
Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 14:49
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 14:24 Διάβασε εδώ. Ότι ισχύει για το ποτάμι ισχύει και για τα ανεμιστηράκια. https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php ... &start=390
Φέρνεις έναν απατεώνα να σε υποστηρίξει;
Είσαι ντιπ για ντιπ ρε φουκαρά...
Γι' αυτό θα μείνεις έτσι...για πάντα στην απ' έξω.
Κακόμοιρε...άλλα 12 χρόνια θα είσαι εδώ και θα κλαίγεσαι.
Τώρα ποιος βρίζει?
Φουκαράς και κακόμοιρος, τα θεωρείς βρισιά; Σε έχω αποκαλέσει με μεγαλύτερα κοσμητικά επίθετα και δεν έβγαλες άχνα!
Τώρα γιατί;
Να σου πω γιατί...διότι δεν έχεις αντεπιχείρημα και δοκιμάζεις την αγαπημένη σου μέθοδο "στρίβειν δια του αποπροσανατολισμού"...
...αμ έλα που σε ξέρω σαν κάλπικη δεκάρα.

Άμα συντάσσεσαι με τον Ζωγράφο και τον επικαλείσαι για υποστήριξη...τι να σου πω...κακόμοιρος και φουκαράς είσαι.
Και έτσι θα παραμείνεις για τα επόμενα 12 χρόνια...θα γυρνάς σε αυτό το φόρουμ και θα κλαίγεσαι για τους άτιμους τους επιστήμονες που σε καταδιώκουν και δεν σε αφήνουν να σώσεις τον κόσμο...
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Και άλλη αναπάντητη απορία...

Αφού όσα ισχυρίζεσαι τα θεωρείς σωστά, αφού τα έχεις δημοσιεύσει και τα έχουν δεχθεί σαν σωστά, αφού τα έχουν διαβάσει χιλιάδες επιστήμονες του κλάδου, αφού σε παραδέχονται και συμφωνούν μαζί σου "παγκόσμιοι καθηγητές", αφού η ευρεσιτεχνία σου φέρνει επανάσταση στις κατασκευές...
...τότε πως διάολο γίνεται να μην έχει ενδιαφερθεί κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ λέμε, για την ευρεσιτεχνία σου εδώ και 12 χρόνια;
Πως γίνεται και δεν έχει ενδιαφερθεί μία ξένη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία; Ένα ξένο πανεπιστήμιο; ένα ξένο ερευνητικό κέντρο;

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Ναι ξέρουμε...σε κυνηγάει η CIA το FBI η NKVD και η MOSAD...
seismic

Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:02 Και άλλη αναπάντητη απορία...

Αφού όσα ισχυρίζεσαι τα θεωρείς σωστά, αφού τα έχεις δημοσιεύσει και τα έχουν δεχθεί σαν σωστά, αφού τα έχουν διαβάσει χιλιάδες επιστήμονες του κλάδου, αφού σε παραδέχονται και συμφωνούν μαζί σου "παγκόσμιοι καθηγητές", αφού η ευρεσιτεχνία σου φέρνει επανάσταση στις κατασκευές...
...τότε πως διάολο γίνεται να μην έχει ενδιαφερθεί κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ λέμε, για την ευρεσιτεχνία σου εδώ και 12 χρόνια;
Πως γίνεται και δεν έχει ενδιαφερθεί μία ξένη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία; Ένα ξένο πανεπιστήμιο; ένα ξένο ερευνητικό κέντρο;

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Είναι απλά βλάκες. Εγώ φταίω για την βλακεία των άλλων?
Τους λέω αντί να ρίχνεται 2000 κυβικά οπλισμένο σκυρόδεμα αξίας 800000 ευρώ
για να στηρίξετε μια μεγάλη ανεμογεννήτρια γιατί δεν τοποθετείται 8 δικές μου αγκυρώσεις αξίας 100000 ευρώ
και να βιδώσετε επάνω την ανεμογεννήτρια καταργώντας 100% την βάση σκυροδέματος?
Όφελος 700000 ευρώ. Και δεν θέλουν :102:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:05

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Όχι βέβαια...αλίμονο αν εσύ ευθύνεσαι για την βλακεία των άλλων!
Εδώ δεν ευθύνεσαι για την δική σου, θα ευθύνεσαι για των άλλων;

Αν μπορούσες, έστω και κατ' ελάχιστον, να καταλάβεις τι κουτές δικαιολογίες προβάλλεις...
seismic

Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:11
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:05

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Αν μπορούσες, έστω και κατ' ελάχιστον, να καταλάβεις τι κουτές δικαιολογίες προβάλλεις...
Δεν είναι όπως τα λες αλλά όπως θες να είναι.
για να στηρίξετε μια μεγάλη ανεμογεννήτρια γιατί δεν τοποθετείται 8 δικές μου αγκυρώσεις αξίας 100000 ευρώ
και να βιδώσετε επάνω την ανεμογεννήτρια καταργώντας 100% την βάση σκυροδέματος?
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 16:49

Δεν είναι δοκός?

Με την μέθοδό μου
Χωρίς την μέθοδό μου.

Εδώ είναι το ζουμί. Θα μπορούσε να προωθήσει την ιδέα του και ως μια εναλλακτική στους κλασσικούς έγχυτους ή εμπηγνυόμενους πασσάλους.
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

Ο,τι και να γίνει πάντως, καλή τύχη
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:14
Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:11
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 18:05 Είναι απλά βλάκες. Εγώ φταίω για την βλακεία των άλλων?

Δεν είναι όπως τα λες αλλά όπως θες να είναι.
Απάντησα ενώ έκανες, όπως συνήθως, εδιτ.
Το πρώτο σου ποστ ήταν αυτό στην παράθεση, μετά έκανες έδιτ και πρόσθεσες τα υπόλοιπα.
Αλλά η ουσία δεν άλλαζει, όσο και να προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις.
Επαναλαμβάνω την ουσία...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η δικαιολογία που προέβαλες, είναι μούφα, διότι δεν όχι μόνον δεν έχουν αποδειχθεί ούτε στο ελάχιστο οι ισχυρισμοί σου, αλλά σου μιλάω για ξένα ιδρύματα και εταιρείες, ΟΧΙ ελληνικά.
Οπότε, το συμπέρασμα είναι πως δεν είναι όλοι οι άλλοι βλάκες...άλλος είναι ο βλάκας που οδηγεί ανάποδα στην Πανεπιστημίου.

Όρνιο...

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”