!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:27
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:18
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:13

μπα, καθε δευτερο ποστ τον βριζει. :102:

απλα οπως λες ειναι ψυχραιμος, και βρισκει πιο διασκεδαστικο να τον ξεφτιλιζει συνεχως με πραοτητα και επιχειρηματα, παρα να τον πιασει στα γαμωσταυριδια να ξεσπασει.

μου αρεσει αυτη η τακτικη, και την εφαρμοζω κι εγω οπου μπορω. οποιος καταφευγει πρωτος στα μπινελικια ειναι συνηθως αυτος που εχει χασει το argument, και η λυσσα του ειναι διασκεδαστικη για τους ψυχραιμους.
Ρε συ, νιώσε λίγο, ο σισμίκ έχει επενδύσει όλη του τη ζωή, οικονομικά και ψυχολογικά, σε μια θεωρία και μια πατέντα που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σωστές και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι τελεί σε ιεραποστολή και, αντί αναγνώρισης, αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία πρόγκα και φατάλιτι. Αν το δεις από την πλευρά του, είναι λογικό να βγάζει θυμό, δεν είναι κακός, παθιασμένος είναι. Προσωπικά μού είναι συμπαθής κι ας ξεφεύγει.
Σε όλα τα φόρουμ πολιτικών μηχανικών που έγραφα με θεωρούσαν τρελό για τις απόψεις μου.
Και με διέγραφαν για τα πιστεύω μου τα οποία βγήκαν αληθινά γιατί επέμενα.
Μήπως έβριζες και λιγάκι;
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:08
παλι ομως, δεν βλεπω τροπο να λειτουργησει η πατεντα του σεισμικ, εστω και χιαστι. προενταση με συρματοσχοινα εχει πολλα μειονεκτηματα σε σχεση με μασιφ μεταλλο με περισσοτερα σημεια εδρασης/πακτωσης.
Ακριβώς. Το σκεφτόμουν πριν αρκετά χρόνια και πάντα προβληματιζόμουν για τη διέλευση των σωλήνων της προέντασης μέσα στους κόμβους.
Οι κόμβοι στα κτίρια σκ/τος είναι πολύ προβληματικά σημεία. Αν είναι περάσω και σωλήνες ανάμεσα γ....κε το πράγμα.

Αυτό είναι ένα σημείο που μπορούν να είναι χρήσιμοι οι μάστορες όπως ο seismic. Να πειραματιστούν με τέτοια λεπτά κατασκευαστικά θέματα.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Κοίτα τι του έχει γράψει (τουλάχιστον 5 φορές) ο Νταγκλής...
Νταγκλης έγραψε: 30 Ιαν 2024, 11:31 Εφόσον, λόγω εναλλασσόμενης φόρτισης, δεν μπορείς να εφαρμόσεις αντιτέμνουσα ο μόνος τρόπος να παραλάβεις τη σεισμική τέμνουσα είναι το πλέγμα. Το τοίχωμά σου αντέχει όσο σεισμό μπορεί να παραλάβει το πλέγμα.

Η προένταση είναι απλά μια άχρηστη θλίψη χωρίς αντιτέμνουσα. Ο σεισμός σκότωσε την προένταση!!! :8)

*Btw....χωρίς αντιτέμνουσα δεν αλλάζει η γωνία των διατμητικών ρωγμών ούτε αποτρέπονται με την τριβή (λόγω θλίψης) η οποία ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
Κοίτα τι του ξαναγράφει...
Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:52
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:02
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 10:54 [Όπως την σιδηροσκαλωσιά με τα χιαστί.
Αυτό το είχα σκεφτεί για τις σιδηροκακασκευές.
Τα επιμήκη τοιχώματα από Ο.Σ έχουν αυτή την χιαστή μέσα στην δομή τους.
Ρε πανάθεμά σε....άκουσε με και μην κάνεις ότι τα ξέρεις όλα...

Η "χιαστί δομή" δεν προυπάρχει στο τοιχωμα. Δημιουργείται ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ παραληφθεί η τέμνουσα. Είναι το "μονοπάτι" της τέμνουσας προς το έδαφος.

Η αντισεισμική θωράκιση ενός κτιρίου αποσκοπει στο να "φτιάξει" αυτό το μονοπάτι. Στα τοιχώματα το μονοπάτι αυτό το φτιάχνει το πλέγμα. Η τριβή των αδρανών λειτουργούσε εώς πριν 50 χρόνια (για μπετόν C12) αλλά δεν λειτουργεί για τα σύγχρονα σκυροδέματα (το ελάχιστο C25/30).

Αυτό ακριβώς είναι το επάγγελμά μου. Ενισχύω υπάρχοντα κτίρια μπετόν με χιαστί μεταλλικά διαφράγματα. Η δουλειά μου είναι να "φτιάχνω" τα μονοπάτια της τέμνουσας.
η μία χιαστή κατεβάζει την θλίψη και η άλλη χιαστή αναλαμβάνει τον εφελκυσμό αυτό δεν θέλεις να μου πεις?
Και πριν γίνει αυτό πρέπει να παραληφθεί η τέμνουσα οκ?
Και η προένταση που κάνω εγώ δεν παραλαμβάνει τέμνουσα οκ?
Τα έχω καταλάβει εγώ ο άσχετος και ο seismic εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τι του λέει αλλά συνεχίζει το παραμύθι του...

Δεν υπάρχει γιατρειά λέμε...

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:29
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:27
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:18
Ρε συ, νιώσε λίγο, ο σισμίκ έχει επενδύσει όλη του τη ζωή, οικονομικά και ψυχολογικά, σε μια θεωρία και μια πατέντα που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σωστές και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι τελεί σε ιεραποστολή και, αντί αναγνώρισης, αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία πρόγκα και φατάλιτι. Αν το δεις από την πλευρά του, είναι λογικό να βγάζει θυμό, δεν είναι κακός, παθιασμένος είναι. Προσωπικά μού είναι συμπαθής κι ας ξεφεύγει.
Σε όλα τα φόρουμ πολιτικών μηχανικών που έγραφα με θεωρούσαν τρελό για τις απόψεις μου.
Ε, το να λες σε πτυχιούχους πολιτικούς μηχανικούς οτι εσύ είσαι βαθμολογημένος ερευνητής και ο τίτλος σου είναι ανώτερος του καθηγητή, πως οι πολιτικοί μηχανικοί είναι δέκα σκάλες πιο κάτω και δεν μπορούν να μιλήσουν μαζί σου...
...δεν νομίζω να θεωρείται βρισιά.
:lol:
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:25
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:02 η μία χιαστή κατεβάζει την θλίψη και η άλλη χιαστή αναλαμβάνει τον εφελκυσμό αυτό δεν θέλεις να μου πεις?
Και πριν γίνει αυτό πρέπει να παραληφθεί η τέμνουσα οκ?
Ακριβώς. Μπράβο!
Και η προένταση που κάνω εγώ δεν παραλαμβάνει τέμνουσα οκ?
Την παραλάμβανε με τα παλιά ανίσχυρα σκυροδέματα αλλά με τα ποιο ισχυρά δεν την παραλαμβάνει οκ?
Και για να την παραλάβει πρέπει να βάλουμε πλέγμα καρέ. οκ?
Ακριβώς. Μετά από πολλούς μήνες με κατάλαβες!
Εγώ θα σου πω και άλλα που πρέπει να κάνουμε.
1) να μειώσουμε την διάμετρο του οπλισμού
2) να αυξήσουμε το σκυρόδεμα επικάλυψης
3) να αυξήσουμε την διατομή.
4) να τοποθετήσουμε πυκνό συνδετήριο οπλισμό.
Ποτέ μου δεν είπα ότι η προένταση δουλεύει μόνη της χωρίς βοηθητικό γραμμικό οπλισμό.
Είπα ότι η προένταση και στα ισχυρά σκυροδέματα προσθέτει κάτι τι πάρα πάνω στην απόκριση προς την τέμνουσα.
Και αυτό πιστεύω.
Η ένστασή μου είναι ότι ο αδύναμος κρίκος είναι το πλέγμα. Ο μέγιστος σεισμός που μπορεί να παραληφθεί εξαρτάται από την εφελκυστική ικανότητα του πλέγματος όπως σε όλα τα τοιχώματα της γης.
Σαφώς το πλέγμα πρέπει να έχει την απαιτούμενη ικανότητα εφελκυσμού. Αλλά πιστεύω ότι την έχει και η αστοχία προκαλείτε από την διάτμηση του σκυροδέματος στην διεπιφάνεια σκυροδέματος χάλυβα η οποία εξαλείφεται με συνδετήριο οπλισμό, ποιοτικό σκυρόδεμα, και μείωση της διατομής του οπλισμού ( όχι τις ποσότητας )
Όταν λέω ότι αυτή η μέθοδος δουλεύει καλύτερα στα προκατασκευασμένα από Ο.Σ γιατί το λέω?
Εκτός του ότι έχει διπλό μοχλοβραχίονα.
Όταν αυξάνεται η διατομή αυξάνονται οι εντάσεις και η δυσκαμψία Όμως δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι λόγο της αύξησης της διατομής μειώνονται τα φορτία της. Αυτό ισχύει και για την τέμνουσα. Παίζει ρόλο μεγάλο και το ύψος της κατασκευής. Για να παραλάβουμε την τέμνουσα είναι θέμα ποιότητας σκυροδέματος, συσχέτισης ύψους κατασκευής και διατομής, μεγέθους διατομής, σχήματος διατομής, ποσότητας γραμμικού οπλισμού, επιτάχυνσης και βάρος μάζας και ύψος μάζας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 01 Φεβ 2024, 13:02, έχει επεξεργασθεί 8 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:33
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:29
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:27 Σε όλα τα φόρουμ πολιτικών μηχανικών που έγραφα με θεωρούσαν τρελό για τις απόψεις μου.
Ε, το να λες σε πτυχιούχους πολιτικούς μηχανικούς οτι εσύ είσαι βαθμολογημένος ερευνητής και ο τίτλος σου είναι ανώτερος του καθηγητή, πως οι πολιτικοί μηχανικοί είναι δέκα σκάλες πιο κάτω και δεν μπορούν να μιλήσουν μαζί σου...
...δεν νομίζω να θεωρείται βρισιά.
:lol:
Ναι ρε παιδί μου, αλλά δεν το έχει κρύψει ότι είναι απλά ένας μάστορας, απλώς νομίζει ότι τον εχθρεύεται το κατεστημένο των διπλωματούχων μηχανικών επειδή δεν έχει πτυχίο, είναι και παθιασμένος, και γι' αυτό βγάζει αυτή την πίκα. Πιο πάνω είπε κάτι πολύ ωραίο ο Νταγκλής: "Αυτό είναι ένα σημείο που μπορούν να είναι χρήσιμοι οι μάστορες όπως ο seismic. Να πειραματιστούν με τέτοια λεπτά κατασκευαστικά θέματα."
Κι εγώ αυτό νομίζω, ότι δηλαδή αν ο σισμίκ άκουγε αυτά που τού λένε όσοι διαθέτουν επιστημονική επάρκεια, αντί να τα παίρνει στην κράνα, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά με τις ιδέες του, την εμπειρία του και τις πρακτικές του γνώσεις.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:39 Ναι ρε παιδί μου, αλλά δεν το έχει κρύψει ότι είναι απλά ένας μάστορας, απλώς νομίζει ότι τον εχθρεύεται το κατεστημένο των διπλωματούχων μηχανικών επειδή δεν έχει πτυχίο, είναι και παθιασμένος, και γι' αυτό βγάζει αυτή την πίκα. Πιο πάνω είπε κάτι πολύ ωραίο ο Νταγκλής: "Αυτό είναι ένα σημείο που μπορούν να είναι χρήσιμοι οι μάστορες όπως ο seismic. Να πειραματιστούν με τέτοια λεπτά κατασκευαστικά θέματα."
Κι εγώ αυτό νομίζω, ότι δηλαδή αν ο σισμίκ άκουγε αυτά που τού λένε όσοι διαθέτουν επιστημονική επάρκεια, αντί να τα παίρνει στην κράνα, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά με τις ιδέες του, την εμπειρία του και τις πρακτικές του γνώσεις.
Το υπογραμμισμένο είναι το ιδανικό.
Και να ξέρεις, χωρίς υπερβολές, πως το έχω και εγώ και πάρα πολλοί άλλοι προσπαθήσει.
Εννοώ να πείσουμε τον seismic να μην είναι προπέτης, να σέβεται τον άλλον και να ακούει/συζητάει τις γνώμες των ειδικών χωρίς να τους προγκάρει πως αυτός είναι ανώτερος.
Αλλά τον αράπη κι αν τον πλένεις...
seismic

Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:51
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:39 Ναι ρε παιδί μου, αλλά δεν το έχει κρύψει ότι είναι απλά ένας μάστορας, απλώς νομίζει ότι τον εχθρεύεται το κατεστημένο των διπλωματούχων μηχανικών επειδή δεν έχει πτυχίο, είναι και παθιασμένος, και γι' αυτό βγάζει αυτή την πίκα. Πιο πάνω είπε κάτι πολύ ωραίο ο Νταγκλής: "Αυτό είναι ένα σημείο που μπορούν να είναι χρήσιμοι οι μάστορες όπως ο seismic. Να πειραματιστούν με τέτοια λεπτά κατασκευαστικά θέματα."
Και να ξέρεις, χωρίς υπερβολές, πως το έχω και εγώ και πάρα πολλοί άλλοι προσπαθήσει.
Εννοώ να πείσουμε τον seismic να μην είναι προπέτης, να σέβεται τον άλλον και να ακούει/συζητάει τις γνώμες των ειδικών χωρίς να τους προγκάρει πως αυτός είναι ανώτερος.
Τους ακούω και για αυτό και χωρίς να είμαι μηχανικός έμαθα αυτά τα 16 χρόνια που ασχολούμαι πάρα πολλά.
Η μάθησή μου προέρχεται από 4 πηγές. 1. την αντιπαράθεση 2. το διάβασμα διατριβών για να βρω απαντήσεις 3. την μακρόχρονη ενασχόλησή μου 4. Την έρευνα να λύσω τα προβλήματα που έβλεπα ότι υπάρχουν. Τελικά αποδείχθηκε ότι η διαίσθηση που είχα αρχικά και έκανα την πατέντα δεν ήταν ψεύτικη.
Απλά τώρα που ξέρω περισσότερα μπορώ να αναλύσω τα πιστεύω μου με ποιο επιστημονικό τρόπο.
Δεν είναι καθόλου εύκολη η αντιπαράθεση διότι δημιουργεί τριβές και βρισίδια.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 13:16
Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:51
Τους ακούω και για αυτό και χωρίς να είμαι μηχανικός έμαθα αυτά τα 16 χρόνια που ασχολούμαι πάρα πολλά.
Η μάθησή μου προέρχεται από 4 πηγές. 1. την αντιπαράθεση 2. το διάβασμα διατριβών 3. την μακρόχρονη ενασχόλησή μου 4. Την έρευνα να λύσω τα προβλήματα που έβλεπα ότι υπάρχουν. Τελικά αποδείχθηκε ότι η διαίσθηση που είχα αρχικά και έκανα την πατέντα δεν ήταν ψεύτικη.
Απλά τώρα που ξέρω περισσότερα μπορώ να αναλύσω τα πιστεύω μου με ποιο επιστημονικό τρόπο.
Δεν είναι καθόλου εύκολη η αντιπαράθεση διότι δημιουργεί τριβές και βρισίδια.
Πως τους ακούς; Έτσι;
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 09:55 Οφείλω μια απάντηση αν το σύστημά μου δουλεύει ή δεν δουλεύει τόσο στις βλακείες του Νταγκλής...
seismic έγραψε: 31 Ιαν 2024, 12:04 Ο Νταγκλής παραποιεί την επιστήμη.
seismic έγραψε: 31 Ιαν 2024, 11:53 Αν ο Νταγκλης είναι μηχανικός εγώ είμαι αστροναύτης.
Έτσι τους ακούς;

Άσε μας ρε καυχησιολόγε...
Όταν σε στρίμωχναν στα φόρα των πολ. μηχ. άρχιζες τα γλυψίματα...

"παρακαλώ να με βοηθήσετε με τους υπολογισμούς..."
"παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει με τους τύπους"...

...και μόλις σου μάθαιναν δύο πράγματα, ξανάβγαζες τον κοκορόφτερο sesmic που τους άρχιζε στα:
"εγώ είμαι βαθμολογημένος ερευνητής και σας προσπερνάω σαν σταματημένους"...

Πριν λίγες σελίδες ξαναέβαλα (για δέκατη φορά) το τελευταίο ποστ από το φόρουμ των ηλεκτρονικών μηχανικών που τος είχες ζαλίσει τα ούμπαλα με τις απύθμενες βλακείες σου...παρ' το άλλη μία...

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λοξίας την 01 Φεβ 2024, 13:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Το μεγαλόπρεπο πέρασμα του "ανώτερου των καθηγητών" seismic, από ένα φόρουμ Ηλεκτρονικών...

Εικόνα

...άφησε ανεξίτηλα σημάδια στο πνεύμα των συμμετεχόντων.

:003:

Να ξαναφέρω τα πόστς από τα φόρα των μηχανικών;

.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Εντάξει όλα τ' άλλα, λέμε τώρα, αλλά η κοινή καταγωγή από τον Πόντο πώς κόλλησε;
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:37
Σαφώς το πλέγμα πρέπει να έχει την απαιτούμενη ικανότητα εφελκυσμού. Αλλά πιστεύω ότι την έχει....
Τι θα πει "πιστεύεις ότι την έχει" :D ;
Δεν βασίζονται στην τύχη αυτά τα πράγματα. Βάσει της επιτάχυσνσης σχεδιασμού προκύπτει από την ανάλυση η σεισμική τέμνουσα των ορόφων. Στον ικανοτικό σχδιασμό την προσαυξάνουμε 50% και βγάζουμε το εμβαδό χάλυβα που απαιτειται στο τοίχωμα. Από το εμβαδό βγάζουμε το πλέγμα.
Αυτό το εμβαδό χάλυβα καθρίζει τι ικανότητα έχει και τι δεν έχει το τοίχωμα...

και η αστοχία προκαλείτε από την διάτμηση του σκυροδέματος στην διεπιφάνεια σκυροδέματος χάλυβα η οποία εξαλείφεται με συνδετήριο οπλισμό, ποιοτικό σκυρόδεμα, και μείωση της διατομής του οπλισμού ( όχι τις ποσότητας )
Έχεις φάει σκάλωμα με αυτήν τη διεπιφάνεια σκυροδέματος! Αυτό είναι ένα απλο υπολογιστικό πρόβλημα αγκύρωσης οπλισμού.
Όταν λέω ότι αυτή η μέθοδος δουλεύει καλύτερα στα προκατασκευασμένα από Ο.Σ γιατί το λέω?
Όταν αυξάνεται η διατομή αυξάνονται οι εντάσεις και η δυσκαμψία Όμως δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι λόγο της αύξησης της διατομής μειώνονται τα φορτία της. Αυτό ισχύει και για την τέμνουσα. Παίζει ρόλο μεγάλο και το ύψος της κατασκευής. Για να παραλάβουμε την τέμνουσα είναι θέμα ποιότητας σκυροδέματος, συσχέτισης ύψους κατασκευής και διατομής, μεγέθους διατομής, σχήματος διατομής, ποσότητας γραμμικού οπλισμού, επιτάχυνσης και βάρος μάζας και ύψος μάζας.
Αν καταλαβα καλά....όταν λες "αύξηση της διατομής" εννοείς το μήκος του τοιχώματος; Προφανώς...μεγαλύτερο τοίχωμα έχει μεγαλύτερη δυσκαμψία και δυστμησία.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

[user]Λοξίας[/user] Επίσης, τι φάση ο γλόμπος;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 13:39 Εντάξει όλα τ' άλλα, λέμε τώρα, αλλά η κοινή καταγωγή από τον Πόντο πώς κόλλησε;
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 13:49 [user]Λοξίας[/user] Επίσης, τι φάση ο γλόμπος;
Πρεπει να ανατρέξεις σε όοοοολα τα ποστς για να έχεις πλήρη αντίληψη.
Και εγώ, τώρα, δεν θυμάμαι την σύνδεση...

Αυτό που διαγράφεται πεντακάθαρα, είναι η στάση του σισμίκ που και το 2019 είχε τον τουπέ του ημιμαθούς και ευχόταν να τσακιστούν σε σεισμό όσοι είχαν αντίρρηση στα λεγόμενά του...
seismic

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 13:40
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:37
Σαφώς το πλέγμα πρέπει να έχει την απαιτούμενη ικανότητα εφελκυσμού. Αλλά πιστεύω ότι την έχει....
Τι θα πει "πιστεύεις ότι την έχει" :D ;
Δεν βασίζονται στην τύχη αυτά τα πράγματα. Βάσει της επιτάχυσνσης σχεδιασμού προκύπτει από την ανάλυση η σεισμική τέμνουσα των ορόφων. Στον ικανοτικό σχδιασμό την προσαυξάνουμε 50% και βγάζουμε το εμβαδό χάλυβα που απαιτειται στο τοίχωμα. Από το εμβαδό βγάζουμε το πλέγμα.
Αυτό το εμβαδό χάλυβα καθρίζει τι ικανότητα έχει και τι δεν έχει το τοίχωμα...

και η αστοχία προκαλείτε από την διάτμηση του σκυροδέματος στην διεπιφάνεια σκυροδέματος χάλυβα η οποία εξαλείφεται με συνδετήριο οπλισμό, ποιοτικό σκυρόδεμα, και μείωση της διατομής του οπλισμού ( όχι τις ποσότητας )
Έχεις φάει σκάλωμα με αυτήν τη διεπιφάνεια σκυροδέματος! Αυτό είναι ένα απλο υπολογιστικό πρόβλημα αγκύρωσης οπλισμού.
Αν καταλαβα καλά....όταν λες "αύξηση της διατομής" εννοείς το μήκος του τοιχώματος; Προφανώς...μεγαλύτερο τοίχωμα έχει μεγαλύτερη δυσκαμψία και δυστμησία.
:smt023 :smt038 Επιτέλους συμφωνήσαμε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”