Μπράβο. Τώρα διάβασε την επόμενη δευτερεύουσα πρόταση από αυτό που παρέθεσες. Βλέπω ότι σου διέφυγε να την παραθέσεις.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:54Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορεί να υποβάλει αίτηση παραίτησης.Εμπεδοκλής έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:49Απάντησε μας Θωμά Μάτζιο του Εδεσσαϊκού. Μπορεί κανείς να παραιτηθεί στα 3 έτη;
Πες μου τώρα ποια λεξούλα δεν καταλαβαίνεις από την επόμενη παράγραφο (την οποία έβαλα πρώτος εγώ από τον σχετικό νόμο και παρέθεσες στην συνέχεια εσύ από μια προκήρυξη):
Γενικός κανόνας, πεπόνι, υποχρέωση 7ετούς παραμονής.α. Οι ΕΠΟΠ αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία
Δυνατότητα αίτησης πρόωρης παραίτησης, υπό όρους και προϋποθέσεις, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ρε τραχανοπλαγιά.
Κατάλαβες;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
18 παραιτησεις στην φρεγατα ΥΔΡΑ σε λιγες ωρες που φευγει για ΧΟΥΤΙΣ - Η ΔΕΞΙΑ αποδυναμωνει την εθνικη αμυνα
-
Εμπεδοκλής
Re: 18 παραιτησεις στην φρεγατα ΥΔΡΑ σε λιγες ωρες που φευγει για ΧΟΥΤΙΣ - Η ΔΕΞΙΑ αποδυναμωνει την εθνικη αμυνα
- Ληστοσυμμορίτης
Re: 18 παραιτησεις στην φρεγατα ΥΔΡΑ σε λιγες ωρες που φευγει για ΧΟΥΤΙΣ - Η ΔΕΞΙΑ αποδυναμωνει την εθνικη αμυνα
Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες θα υποστεί τις συνέπειες. Θα κατηγορούσες π.χ. αν υπήρχαν κατεταγμενοι σε ναζιστικά τάγματα και απειθούσαν; ή στη χούντα των συνταγματαρχών; Ε όπως και να έχει το τέμπο το δίνει ο σκοπός της τάξης που κυριαρχεί. Δεν είναι ουδέτερος ο στρατός.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:31Μια λέξη μάστορα: στρατός. Πας όπου διαταχθείς.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 12:51Ούτε τα παιδιά μας που σκοτώθηκαν στην ειρηνευτική αποστολή στην λιβύη πήγαν με τη βία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιος ο θάνατος τους με κάποια δήθεν μη βίαιη προσχώριση τους στις ένοπλες δυνάμεις. Με το ίδιο σκεπτικό δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο το τραβηγμά τους στις ξενιτιές για υπεράσπιση των επιδιώξεων της αστικής τάξης και της αναβαθμισής της.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 11:50
Πσσσ, τι λες ρε κομαντάτε, ανατρίχιασα.
Δε μού λες, με το ζόρι τούς βάλανε να κάνουν αιτήσεις για να πάνε ΕΠΟΠ; Θέλω να πω εκεί που ήσαν αμέριμνοι στο λημέρι στο βουνό και σχεδίαζαν την έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα, πέρασε ένας οπλονόμος, τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και τους είπε: μπρος, στη σειρά να κάνετε αιτήσεις για ΕΠΟΠ στο ΠΝ, γιατί διαφορετικά σάς την άναψα!
Όποιος/α δεν θέλει να κινδυνεύει λόγω επαγγέλματος δεν κατατάσσεται στους ΕΠΟΠ, πάει και γίνεται ανθοκόμος ξερωγώ.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Ασφαλώς κρίνονται.Και δεν υπάρχει καμμιά αδικία εν προκειμένω σε ένα πόλεμο κατά πειρατών που θέλουν να διακόψουν το θαλάσσιο εμπόριο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:46 Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες.
Δεν έχω καμμιά υποχρέωση να πληρώσω διπλή τιμή στα καλαμάρια που έρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό επειδή πρέπει να κάνουν το γύρο της Αφρικής επειδή βαράνε τα πλοία οι Χούθι και είμαι υπέρ του βομβαρδισμού τους μέχρι να σταματήσουν.Απορρίπτω εκ των προτέρων αυτά που θα πεις εσύ και το κόμμα σου για ιμπεριαλισμό,ακρίβεια του καπιταλισμού ή ακρίβεια Μητσοτάκη.Η άνοδος της τιμής των προιόντων που έρχονται από την Ασία οφείλεται αποκλειστικά στους Χούθι και καλά θα κάνουν να τους βομβαρδίσουν μέχρι τέλους.
Αμ δεν φταις εσύ, τόσος είσαι, φταίω εγώ που σε ξεσυνερίζομαι.Εμπεδοκλής έγραψε: 22 Ιαν 2024, 14:17Μπράβο. Τώρα διάβασε την επόμενη δευτερεύουσα πρόταση από αυτό που παρέθεσες. Βλέπω ότι σου διέφυγε να την παραθέσεις.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:54Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορεί να υποβάλει αίτηση παραίτησης.Εμπεδοκλής έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:49
Απάντησε μας Θωμά Μάτζιο του Εδεσσαϊκού. Μπορεί κανείς να παραιτηθεί στα 3 έτη;
Πες μου τώρα ποια λεξούλα δεν καταλαβαίνεις από την επόμενη παράγραφο (την οποία έβαλα πρώτος εγώ από τον σχετικό νόμο και παρέθεσες στην συνέχεια εσύ από μια προκήρυξη):
Γενικός κανόνας, πεπόνι, υποχρέωση 7ετούς παραμονής.α. Οι ΕΠΟΠ αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία
Δυνατότητα αίτησης πρόωρης παραίτησης, υπό όρους και προϋποθέσεις, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ρε τραχανοπλαγιά.
Κατάλαβες;![]()
Πάμε πάλι.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:46Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες θα υποστεί τις συνέπειες. Θα κατηγορούσες π.χ. αν υπήρχαν κατεταγμενοι σε ναζιστικά τάγματα και απειθούσαν; ή στη χούντα των συνταγματαρχών; Ε όπως και να έχει το τέμπο το δίνει ο σκοπός της τάξης που κυριαρχεί. Δεν είναι ουδέτερος ο στρατός.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:31Μια λέξη μάστορα: στρατός. Πας όπου διαταχθείς.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 12:51
Ούτε τα παιδιά μας που σκοτώθηκαν στην ειρηνευτική αποστολή στην λιβύη πήγαν με τη βία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιος ο θάνατος τους με κάποια δήθεν μη βίαιη προσχώριση τους στις ένοπλες δυνάμεις. Με το ίδιο σκεπτικό δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο το τραβηγμά τους στις ξενιτιές για υπεράσπιση των επιδιώξεων της αστικής τάξης και της αναβαθμισής της.
Όποιος/α δεν θέλει να κινδυνεύει λόγω επαγγέλματος δεν κατατάσσεται στους ΕΠΟΠ, πάει και γίνεται ανθοκόμος ξερωγώ.
Μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στρατιώτες, που θα πει επέλεξαν τον στρατό ως επάγγελμα, ούτε κληρώθηκαν για να πάνε, ούτε στρατεύτηκαν υποχρεωτικά. Θα πάνε λοιπόν όπου τους διατάξει ο στρατός, όποτε τους διατάξει.
-
Εμπεδοκλής
Αυτός που ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη δεν είμαι εγώ.Ναύτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 08:19Αμ δεν φταις εσύ, τόσος είσαι, φταίω εγώ που σε ξεσυνερίζομαι.Εμπεδοκλής έγραψε: 22 Ιαν 2024, 14:17Μπράβο. Τώρα διάβασε την επόμενη δευτερεύουσα πρόταση από αυτό που παρέθεσες. Βλέπω ότι σου διέφυγε να την παραθέσεις.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:54
Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορεί να υποβάλει αίτηση παραίτησης.
Γενικός κανόνας, πεπόνι, υποχρέωση 7ετούς παραμονής.
Κατάλαβες;![]()
-
Εμπεδοκλής
Ή το αόρατο χέρι της αγοράς θα ρυθμίσει τις τιμές και η γαρίδα Ατλαντικού ή το μύδι Σαλαμίνας θα έχουν πιο ανταγωνιστική τιμή και ζήτηση.πατησιωτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 00:12Ασφαλώς κρίνονται.Και δεν υπάρχει καμμιά αδικία εν προκειμένω σε ένα πόλεμο κατά πειρατών που θέλουν να διακόψουν το θαλάσσιο εμπόριο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:46 Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες.
Δεν έχω καμμιά υποχρέωση να πληρώσω διπλή τιμή στα καλαμάρια που έρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό επειδή πρέπει να κάνουν το γύρο της Αφρικής επειδή βαράνε τα πλοία οι Χούθι και είμαι υπέρ του βομβαρδισμού τους μέχρι να σταματήσουν.Απορρίπτω εκ των προτέρων αυτά που θα πεις εσύ και το κόμμα σου για ιμπεριαλισμό,ακρίβεια του καπιταλισμού ή ακρίβεια Μητσοτάκη.Η άνοδος της τιμής των προιόντων που έρχονται από την Ασία οφείλεται αποκλειστικά στους Χούθι και καλά θα κάνουν να τους βομβαρδίσουν μέχρι τέλους.
- Cecily Anne
Ισχύει αυτό που λες, απλά θα έπρεπε να παίρνουν σοβαρά λεφτά παραπάνω (εννοώ για τη διάρκεια του ταξιδιού). Όλες οι δουλειές, όταν σε στέλνουν επαγγελματικά ταξίδια σου πληρώνουν έξτρα παροχές και δεν εννοώ τα μεταφορικά μόνο.Ναύτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 08:30Πάμε πάλι.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:46Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες θα υποστεί τις συνέπειες. Θα κατηγορούσες π.χ. αν υπήρχαν κατεταγμενοι σε ναζιστικά τάγματα και απειθούσαν; ή στη χούντα των συνταγματαρχών; Ε όπως και να έχει το τέμπο το δίνει ο σκοπός της τάξης που κυριαρχεί. Δεν είναι ουδέτερος ο στρατός.Ναύτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 13:31
Μια λέξη μάστορα: στρατός. Πας όπου διαταχθείς.
Μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στρατιώτες, που θα πει επέλεξαν τον στρατό ως επάγγελμα, ούτε κληρώθηκαν για να πάνε, ούτε στρατεύτηκαν υποχρεωτικά. Θα πάνε λοιπόν όπου τους διατάξει ο στρατός, όποτε τους διατάξει.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Οι Χούθι δήλωσαν πως στόχος τους είναι πλοία ισραηλίτικων συμφερόντων ή πλοία που πηγαίνουν προς το Ισραήλ. Στη συνέχεια δήλωσαν πως στόχος τους είναι και τα πλοία όσων τους βομβαρδίζουν.πατησιωτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 00:12Ασφαλώς κρίνονται.Και δεν υπάρχει καμμιά αδικία εν προκειμένω σε ένα πόλεμο κατά πειρατών που θέλουν να διακόψουν το θαλάσσιο εμπόριο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:46 Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες.
Το ότι στοχεύουν τα πλοία που φέρνουν στην Ελλάδα καλαμάρια από τον ινδικό ωκεανό είναι βγαλμένο από τη φαντασία σου. Αν βεβαίως η Ελλάδα στείλει πολεμικό εναντίον τους, τότε προφανώς η Ελλάδα βάζει τον εαυτό της στη θέση του εμπολέμου μαζί τους.
Έτερον-εκάτερον.Cecily Anne έγραψε: 23 Ιαν 2024, 09:03Ισχύει αυτό που λες, απλά θα έπρεπε να παίρνουν σοβαρά λεφτά παραπάνω (εννοώ για τη διάρκεια του ταξιδιού). Όλες οι δουλειές, όταν σε στέλνουν επαγγελματικά ταξίδια σου πληρώνουν έξτρα παροχές και δεν εννοώ τα μεταφορικά μόνο.Ναύτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 08:30Πάμε πάλι.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Ιαν 2024, 19:46
Σόρρυ εδω δεν υπάρχουν υπηρεσίες που δεν κρίνονται, και ο στρατός κρίνεται και όταν ο στρατός κάνει αδικίες θα υποστεί τις συνέπειες. Θα κατηγορούσες π.χ. αν υπήρχαν κατεταγμενοι σε ναζιστικά τάγματα και απειθούσαν; ή στη χούντα των συνταγματαρχών; Ε όπως και να έχει το τέμπο το δίνει ο σκοπός της τάξης που κυριαρχεί. Δεν είναι ουδέτερος ο στρατός.
Ο στρατός, ως επαγγελματική επιλογή, έχει ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Το αν είναι λίγα ή πολλά τα επιπλέον 2,5 χιλιάρικα τον μήνα -τόσα θα παίρνανε ως έξτρα αμοιβή, πέραν του μηνιαίου μισθού τους- για έναν ΕΠΟΠ είναι συζητήσιμο, το να παραιτούνται ομαδικά προκειμένου να λουφάρουν, όχι· κατά τη γνώμη μου πρέπει να τους κόψουν τον κώλο.
Η εμπορική ναυτιλία απορροφά τα στελεχη του πολεμικού ναυτικού, αεροπορικές εταιρείες τους πιλότους, οι αστυνομικοί μας δεν ξερω που πανε αλλα μετα το θανατο -δολοφονια 3 αστυνομικων κοντα στα χριστουγεννα εγιναν πολλες αιτησεις για αδειες ανευ αποδοχων(απ'οτι μαθαινω απο πηγη μου στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ).Στο τελος το αορατο χερι της αγορας θα τα ρυθμισει ολα,ενω ταυτοχρονα καποιοι ονειρευονται μεγαλο ναυτικο και Tico δανεικα τα οποια θα επανδρωσουν ποιοι ?
1) Η παραίτηση δεν είναι λούφα. Το να λουφάρεις σημαίνει ότι υπηρετείς αλλά δεν κάνεις αυτό που προβλέπεται να κάνεις.Ναύτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 09:10 Έτερον-εκάτερον.
Ο στρατός, ως επαγγελματική επιλογή, έχει ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Το αν είναι λίγα ή πολλά τα επιπλέον 2,5 χιλιάρικα τον μήνα -τόσα θα παίρνανε ως έξτρα αμοιβή, πέραν του μηνιαίου μισθού τους- για έναν ΕΠΟΠ είναι συζητήσιμο, το να παραιτούνται ομαδικά προκειμένου να λουφάρουν, όχι· κατά τη γνώμη μου πρέπει να τους κόψουν τον κώλο.
2) Η συμμετοχή στον στρατό δεν σημαίνει πως εκτελείς οτιδήποτε χωρίς αντίρρηση. Αν για παράδειγμα διαταχθείς να κάνεις έγκλημα πολέμου, εσύ θα πρέπει να το κάνεις;
3) Η αποστολή στρατιωτικού πλοίου εκεί δεν μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του Ο.Η.Ε. (εδώ που τα λέμε δεν είναι καν υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ). Και η Ελλάδα δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με την Υεμένη ή τους Χούθι ειδικότερα. Δεν υπάρχει επομένως καμία τεκμηρίωση ότι έχουν κάποιο καθήκον να πάνε.
- Cecily Anne
2.5 χιλιάρικα είναι στάνταρντ ποσό? Ή είναι αναλογικά με τη βαθμίδα? Αν είναι στάνταρντ είναι καλά λεφτά για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν πιστεύω ότι δίνουν τόσα σε όλους για να είμαι ειλικρινής.Ναύτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 09:10Έτερον-εκάτερον.Cecily Anne έγραψε: 23 Ιαν 2024, 09:03Ισχύει αυτό που λες, απλά θα έπρεπε να παίρνουν σοβαρά λεφτά παραπάνω (εννοώ για τη διάρκεια του ταξιδιού). Όλες οι δουλειές, όταν σε στέλνουν επαγγελματικά ταξίδια σου πληρώνουν έξτρα παροχές και δεν εννοώ τα μεταφορικά μόνο.Ναύτης έγραψε: 23 Ιαν 2024, 08:30
Πάμε πάλι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Τα θεωρείς καλά για να ρισκάρεις να σε φέρουν ξαπλωτό στην οικογένειά σου με την ελληνική σημαία πάνω σου επειδή πήγες να υπερασπιστείς το καράβι κάποιου που του έχει βάλει σημαία Λιβερίας και θέλει να στείλει εμπορεύματα σε κράτος που ενεργεί κόντρα στον Ο.Η.Ε.;Cecily Anne έγραψε: 23 Ιαν 2024, 09:27 2.5 χιλιάρικα είναι στάνταρντ ποσό? Ή είναι αναλογικά με τη βαθμίδα? Αν είναι στάνταρντ είναι καλά λεφτά για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν πιστεύω ότι δίνουν τόσα σε όλους για να είμαι ειλικρινής.
Γιατί πάντα υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα γυρισμού. Μπορεί να γυρίσει με κάποια χρήματα στην τσέπη, μπορεί όμως να τύχεις ξαπλωτός ή όχι ακέραιος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση