Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 17 Ιαν 2024, 15:31
Ας κάνουν πολύ ευκολες τις υιοθεσιες και ας μπουν και τα ομόφυλα ζευγάρια στην ουρά, με πρώτα τα ετερόφυλα, αρκεί να έχουν ανάλογρς προϋποθέσεις.
Αυτό που προέχει είναι το καλό του παιδιού. Και δεν βλέπω κανέναν να κάνει αναφορά σε αυτό, στο κατά πόσο δηλαδή είναι σωστό/θεμιτό να μεγαλώσει ένα παιδάκι με δύο πατρικά ή μητρικά πρότυπα και όχι με ένα πατρικό και ένα μητρικό. Επίσης το bullying θα πάει σύννεφο στο σχολείο.
Τι είδους αλλαγές περιμένετε στην Ελληνική κοινωνία σε 3-5 χρόνια; Τι αλλαγές είχαμε σε σχέση με 5 χρόνια πριν;
Θα πηγαίνει το παιδάκι στο σχολείο και θα ακούει από τους συμμαθητές "κυρία, κυρία, ο Μπαμπάς του Γιωργάκη λέγεται Δημήτρης και η μαμά του Βαγγέλης και έχει μουστάκι". Και θα τρέχει η δασκάλα να μαζέψει την κατάσταση, να εξηγήσει ότι πλέον υπάρχουν και κάπως διαφορετικές μορφές οικογένειας και τότε θα αρχίζουν τα ερωτήματα που δεν θα έχει απάντηση "κυρία αν μπορώ να έχω 2 μπαμπάδες, μπορώ να έχω και 5;"
Και το παιδάκι από το ίδρυμα θα καταριέται την ώρα και την στιγμή που ενώ δώσανε το φίλο του σε ζευγάρι άνδρα/γυναίκα, το έδωσαν αυτό να το υιοθετήσουν 2 άνδρες.
Κι εμείς ερχόμαστε και λέμε σοβαρά τώρα ότι το να ζήσει το παιδάκι αυτό μία φυσιολογική ζωή είναι μικρότερης τάξης δικαίωμα το οποίο υποχωρεί μπροστά στο δικαίωμα ενός ζεύγους ομοφύλων που θέλουν παιδί; Αλήθεια τώρα;
Δεν ξέρω τι μελέτες υπάρχουν αν υπάρχουν σε χώρες που η οικογένεια μοιάζει κάπως σε αυτό που καταλαβαίνουμε στην Ελλάδα και που έχουν προχωρήσει σε τέτοια νομοθεσία νωρίτερα από εμάς; Έχουμε κάτι από Ισπανία ή Ιταλία; Αν ναι να το δούμε. Αλλά προσωπικά πιστεύω πως η κοινωνία δεν είναι έτοιμη σε αυτή τη φάση.
Νομίζω πως το έχω ξαναγράψει. Πριν 20 χρόνια βρέθηκα στην Αγγλία σε μια παρέα με μια φοιτήτρια από Σκανδιναβική χώρα. Είχε γεννηθεί από γονείς που δεν την μεγάλωσαν, ζούσε με θετούς, είχε ήδη κάνει ένα παιδί που το άφησε σε αυτούς βρέφος για να έρθει για μεταπτυχιακό. Η ιδέα που έχει αυτή η κοπέλα για το τι είναι οικογένεια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα. Δεν μπορεί επειδή κάτι είναι καλό για τους Σουηδούς να το φορέσουμε κι εμείς καπέλο. Το παιδί που θα μεγαλώσει εδώ δεν θα έχει Σουηδούς συμμαθητές στο σχολείο.