Pollaplasiastis έγραψε: 17 Ιαν 2024, 10:55
Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιαν 2024, 10:05
it doesnt matter if they care to know, what matters, is that they know.
γιατι μιλαμε αγγλικα;
τεσπα, οποιος εχει σπουδασει ιατρικη, ξερει απο ποια γλωσσα προερχονται οι λεξεις, κιας μην τον νοιαζει.
Πολυ βιαζεσαι. Οχι φιλε δεν γνωριζουν, στο τονιζω, κ επιμενεις.....
Ολοι αυτοι που σπουδαζουν οτιδηποτε αλλο εκτος φιλολογια δεν σκαμπαζουν καθολου τι εχει ελληνικη ριζα κ τι οχι.
Δεν μιλανε ελληνικα.
Δεν γινεται να το ξερουν.
Ακομα κ αν ακουσουν οτι το "arthritis" ειναι ελληνικο, δεν γνωριζουν την αμεσως επομενη ελληνικη λεξη που θα βρουν, π.χ. hematoglobin.
Κ μια κ εχω κανει στα σχολεια τους, ειλικρινα τους δικαιολογω, γιατι στα σοβαρα σχολεια θελει πολυ διαβασμα να προχωρησεις κ το τελευταιο που χρειαζεσαι ειναι καποιον ηλιθιο να σου ζηταει να πεις ποιες λεξεις εχουν ελληνικη ριζα.
Για τους ξενους που μιλανε αλλη γλωσσα η δικια μας ειναι αλαμπουρνεζικα κ δεν εχουν την παραμικρη ιδεα ποσες απ τις λεξεις που προφερουν προερχονται απ την δικια μας
and they couldn't care less!!!
Φιλε εχω βαλει τα χρονια μου στα σχολεια τους κ εχω κανει μπολικα μαθηματα βιολογιας, φυσιολογιας κ νευρολογιας. Δεν καταλαβαινουν ποιες λεξεις ειναι ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ, ποιες ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ κ ποιες ειναι απο αλλη γλωσσα. Τιποτα.
Οσοι σπουδαζουν ιατρικη, φυσικη, χημεια, μαθηματικα, βιολογια κ οτι αλλο εχει ελληνικη ορολογια ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ποτε μιλανε ελληνικα !!!
Τωρα αν εσυ αρνησε να δεχτεις την πραγματικοτητα κ θες να νομιζεις οτι τα αγγλακια κ τα αμερικανακια μιλαν ελληνικα, το γνωριζουν κ νοιωθουν "καπως" για αυτο, be my guest !! It's your brain, your life.