Όπως όλα τα κράτη, άρα τι το συζητάμε ειδικά για τους Παλαιστίνιους πως δεν πρέπει να έχουν; εδώ για τους Εβραίους δε μιλάμε καν για εθνικότητα. Πάει ο κάθε Αφρικανός που έχει ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία και είναι πολίτης του Ισραήλ, ενώ ο Παλαιστίνιος που η γενιά του κρατάει αιώνες πίσω είναι χωρίς πατρίδα πολίτης 5ης κατηγορίας. Εδώ έχουν αποδεχτει ως Ισραηλινούς πολίτες κάτι Αφροαμερικανούς που αποφάσισαν κάποτε πως είναι αυθεντικοί απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών, οι οποίοι μάλιστα είναι και... αρνητές του ολοκαυτώματος. Μιλάμε για μια εξωφρενική κατάσταση, δεν έχει προηγούμενο ιστορικά.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:27Πού είπα εγώ ότι υπήρχαν κράτη για χιλιάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή αγαπητέ διαγώνιε αναγνώστη;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:13Υπήρχαν κράτη δηλαδή για χιλιάδες χρόνια και δημιουργήθηκαν ξανά μετά τη διάλυση των αυτοκρατορίων; θα μας κουφανεις; μου φτιάξατε εκεί ακόμα και το Κόσοβο ως κράτος και μας λέτε τώρα για οι Παλαιστίνιοι πως δεν πρέπει να έχουν δικό τους κράτος που οι γενιές τους κρατούν για αιώνες αλλά να έχει ο κάθε άσχετος Εβραίος που πατάει εκεί πρώτη φορά το πόδι του από την άλλη άκρη της γης; βαρεμενοι είστε;Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:06
Ξεκίνα απ'το να καταλάβεις τη διαφορά έθνους και κράτους. Εγώ δεν είπα ποτέ τη λέξη "έθνος".
Το αντίθετο είπα, ότι δεν υπήρχαν ποτέ![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Συμφωνώ με όλα αυτά. Γι'αυτό δεν είπα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχουν οι Παλαιστίνιοι κράτος, είπα ότι είναι κακή ιδέα κατά τη γνώμη μου και εξήγησα γιατί. Βασικά και για τους Εβραίους τους ίδιους θεωρώ ότι ήταν κακή ιδέα στο συγκεκριμένο μέρος, ισοδύναμη με αυτοκτονία. Μην κοιτάς τώρα, αν υπήρχαν μπούκηδες το '48 θα τους δίνανε το πολύ 30% πιθανότητα επιβίωσης, ποτέ δεν ήταν κάτι το δεδομένο ότι θα επιβίωναν εν μέσω 1 δις μουσουλμάνων. Και εξακολουθεί να μην είναι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:37Όπως όλα τα κράτη, άρα τι το συζητάμε ειδικά για τους Παλαιστίνιους πως δεν πρέπει να έχουν; εδώ για τους Εβραίους δε μιλάμε καν για εθνικότητα. Πάει ο κάθε Αφρικανός που έχει ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία και είναι πολίτης του Ισραήλ, ενώ ο Παλαιστίνιος που η γενιά του κρατάει αιώνες πίσω είναι χωρίς πατρίδα πολίτης 5ης κατηγορίας. Εδώ έχουν αποδεχτει ως Ισραηλινούς πολίτες κάτι Αφροαμερικανούς που αποφάσισαν κάποτε πως είναι αυθεντικοί απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών, οι οποίοι μάλιστα είναι και... αρνητές του ολοκαυτώματος. Μιλάμε για μια εξωφρενική κατάσταση, δεν έχει προηγούμενο ιστορικά.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:27Πού είπα εγώ ότι υπήρχαν κράτη για χιλιάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή αγαπητέ διαγώνιε αναγνώστη;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:13
Υπήρχαν κράτη δηλαδή για χιλιάδες χρόνια και δημιουργήθηκαν ξανά μετά τη διάλυση των αυτοκρατορίων; θα μας κουφανεις; μου φτιάξατε εκεί ακόμα και το Κόσοβο ως κράτος και μας λέτε τώρα για οι Παλαιστίνιοι πως δεν πρέπει να έχουν δικό τους κράτος που οι γενιές τους κρατούν για αιώνες αλλά να έχει ο κάθε άσχετος Εβραίος που πατάει εκεί πρώτη φορά το πόδι του από την άλλη άκρη της γης; βαρεμενοι είστε;
Εγώ κρίνω τις αποφάσεις με 3 συγκεκριμένα πράγματα: το επίπεδο διαβίωσης του κόσμου σου, τα ανθρώπινα δικαιώματά του, και τις ευκαιρίες του για πρόοδο. Χωρίς αυτά τα τρία για μένα οι θρησκείες / χώρες / έθνη / ιστορίες δε σημαίνουν τίποτα. Πες με άθεο, άπατρη και αναρχικό αν θέλεις αλλά έτσι είμαι. Αν μια απόφαση λοιπόν βοηθάει αυτά τα 3 τη θεωρώ καλή, αν όχι τη θεωρώ κακή, και κατά τη γνώμη μου οι αποφάσεις των παλαιστίνιων από τη στιγμή που βρέθηκαν μπλεγμένοι σ'αυτή την ιστορία και μετά ήταν κακές. Δε φταίνε που τους την έπεσαν οι Εβραίοι απ'το πουθενά αλλά είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις τους έκτοτε. Για παράδειγμα πες μου πώς βελτίωσε τη θέση τους η απόφαση να κάνουν 6 παιδιά ανά γυναίκα. Γιατί απόφαση ήταν, δεν είναι νορμάλ αυτό, ποτέ δεν το κάνανε πριν.
ΥΓ Yπόψην, υπάρχουν πλέον έρευνες που αποδεικνύουν ότι το πιό αποτελεσματικό μέτρο κατά της φτώχειας είναι να δώσεις στις γυναίκες τον έλεγχο του αναπαραγωγικού τους κύκλου. Το αντίθετο είναι οικονομική αυτοκτονία, αποδεδειγμένα πλέον.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Μα το θέμα δεν ήταν ποτέ να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος.Το θέμα πάντα ήταν να καταστραφεί το κράτος του Ισραήλ που διακόπτει το αραβικό συνεχές και είναι σαν τη μύγα μέσα στο ισλαμικό γάλα της περιοχής.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 05:07 Δηλαδή όλη η φασαρία τελικα είναι για να φτιάξουμε στην καλύτερη περίπτωση ένα αβίωτο μικρό δικτατορικό Μπαγκλαντές καταδικασμένο να περιμένει τον επόμενο Βεζύρη Ιζνογκούντ να έρθει να το κατακτήσει. Μόνο τότε θα είναι ευτυχισμένοι οι Παλαιστίνιοι, γιατί τότε δε θα είναι φτωχοί και καταπιεσμένοι, θα είναι Ισλαμοφτωχοί και Ισλαμοκαταπιεσμένοι.
Ποτέ δεν εξεγέρθηκαν οι "Παλαιστίνιοι" εναντίον άλλων κυβερνήσεων που είχαν την περιοχή ζητώντας δικό τους κράτος,ούτε κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ούτε κατά της Αιγύπτου που είχε τη Γάζα πριν το 1967.Το θέμα ήταν πάντα να μην υπάρχει Ισραήλ και όχι να υπάρχει Παλαιστίνη,αυτή είναι εφεύρεση με σκοπό την καταστροφή του Ισραήλ.
Έχει συμβεί και αλλού,όποιος χάνει πολέμους κατασκευάζει εθνότητες που δεν υπήρχαν πριν και ζητάει να πάρει πίσω τα χαμένα δια της πλαγίας δηλώνοντας καταπιεσμένος.
Το καλύτερο παράδειγμα που μπορεί ο καθένας στην Ελλάδα να καταλάβει είναι η Μακεδονία.
Η Μακεδονία ήταν αντικείμενο διεκδίκησης Ελλήνων και Βουλγάρων.Οι Βούλγαροι έχασαν.Επειδή το διεθνές δίκαιο δεν είναι ευνοικό για κάποιον που θέλει νέο πόλεμο για να πάρει πίσω αυτά που έχασε στον προηγούμενο,οι χαμένοι του πολέμου από Βούλγαροι μεταμορφώθηκαν σε Μακεδόνες και άρχισαν τη φιλολογία για καταπιεσμένη Μακεδονία που πρέπει να γίνει χωριστό κράτος.Είναι πολύ πιο πιασάρικο απέναντι στη διεθνή κοινή γνώμη να μιλάς για ένα λαό που δεν έχει κράτος παρά για ΤΜΗΜΑ ενός λαού που έχασε ένα πόλεμο και άρα ένα κομμάτι της γης που κατοικεί και ζητάει να το ξαναπάρει.Στη δεύτερη περίπτωση θα σου πουν οι τρίτοι άσε ρε φίλε,δεν θα έχουμε συνέχεια πολέμους,πήγαινε και ζήσε στο κομμάτι της χώρας που ελέγχουν οι δικοί σου.Άλλο να λες είμαι Βούλγαρος και έχασα τη Μακεδονία από την Ελλάδα και θέλω να την πάρω πίσω και άλλο να λες ο ίδιος είμαι Μακεδόνας και δεν έχω κράτος.
Κατά τον ίδιο τρόπο τελείως άλλο είναι να λές είμαι Άραβας και έχασα ένα κομμάτι γης από τους Εβραίους ενώ υπάρχουν άλλα 22 αραβικά κράτη και θέλω να φτιάξω το 23ο παίρνοντας πίσω αυτό που έχασα από τους Εβραίους και άλλο να λες είμαι Παλαιστίνιος και δεν έχω κράτος,οι άλλοι Άραβες είναι άλλο έθνος.
Το ίδιο κάνουμε και εμείς στην Κύπρο.Πριν το 1974 όλο για ένωση με την Ελλάδα μιλάγαμε.Μετά κανείς δεν μιλάει για ένωση διότι αν μιλήσει θα του πει ο διεθνής παράγοντας κοίταξε να δεις έχασες τον πόλεμο,πάρε κάποια εδάφη πίσω και ενώσου με την Ελλάδα και το άλλο κομμάτι με την Τουρκία και τέλος.Έτσι όμως δεν μπορείς να πάρεις πίσω αυτό που έχασες το 1974 και για τον λόγο αυτό ανακαλύψαμε ότι είναι ιερή η Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να είναι ενιαίο το νησί ενώ πολύ καλά ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κυπριακό έθνος,Έλληνες και Τούρκοι υπάρχουν.
Εάν στον πόλεμο του 1948 είχαν νικήσει οι Άραβες δεν θα υπήρχε Ισραήλ αλλά ούτε Παλαιστίνη θα υπήρχε,θα είχε χωρισθεί μεταξύ Αιγύπτου,Ιορδανίας και Συρίας και κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να δημιουργήσει Παλαιστίνη.
ισχύουν όλα αλλά σημασία έχει αυτό που θέλουν ή πιστεύουν οι ενδιαφερόμενοι
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Αν οι υπερασπιστές του Ισραήλ μιλάμε σε ένα διεθνιστικό πλαίσιο του στυλ, αφού εσύ ο Έλληνας που ζεις στη Θεσσαλονίκη ήσουν πολίτης της οθωμανικής αυτοκρατορίας άρα γιατί να θέλεις την κατάληψη της από τους Έλληνες, μια χαρά ζούσες και πριν, η κάνε ταξική πάλη,μπορώ να το καταλάβω. Και οι Κύπριοι ζούσαν ως πολίτες της βρετανικής αυτοκρατορίας και σε όλα τα υπόλοιπα ανάλογα καθεστώτα. Δυστυχώς ωστόσο οι αντιπατριωτικες ιδέες του αγι Στίνα δεν είναι τόσο διαδομενες για να μπορούμε να πείσουμε τους Παλαιστίνιους να τις υιοθετήσουν, άρα ας ξεκινήσουμε από σήμερα, και όταν τα καταφέρουμε, τότε τους την λέμε.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 08:08Συμφωνώ με όλα αυτά. Γι'αυτό δεν είπα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχουν οι Παλαιστίνιοι κράτος, είπα ότι είναι κακή ιδέα κατά τη γνώμη μου και εξήγησα γιατί. Βασικά και για τους Εβραίους τους ίδιους θεωρώ ότι ήταν κακή ιδέα στο συγκεκριμένο μέρος, ισοδύναμη με αυτοκτονία. Μην κοιτάς τώρα, αν υπήρχαν μπούκηδες το '48 θα τους δίνανε το πολύ 30% πιθανότητα επιβίωσης, ποτέ δεν ήταν κάτι το δεδομένο ότι θα επιβίωναν εν μέσω 1 δις μουσουλμάνων. Και εξακολουθεί να μην είναι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:37Όπως όλα τα κράτη, άρα τι το συζητάμε ειδικά για τους Παλαιστίνιους πως δεν πρέπει να έχουν; εδώ για τους Εβραίους δε μιλάμε καν για εθνικότητα. Πάει ο κάθε Αφρικανός που έχει ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία και είναι πολίτης του Ισραήλ, ενώ ο Παλαιστίνιος που η γενιά του κρατάει αιώνες πίσω είναι χωρίς πατρίδα πολίτης 5ης κατηγορίας. Εδώ έχουν αποδεχτει ως Ισραηλινούς πολίτες κάτι Αφροαμερικανούς που αποφάσισαν κάποτε πως είναι αυθεντικοί απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών, οι οποίοι μάλιστα είναι και... αρνητές του ολοκαυτώματος. Μιλάμε για μια εξωφρενική κατάσταση, δεν έχει προηγούμενο ιστορικά.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 07:27
Πού είπα εγώ ότι υπήρχαν κράτη για χιλιάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή αγαπητέ διαγώνιε αναγνώστη;
Εγώ κρίνω τις αποφάσεις με 3 συγκεκριμένα πράγματα: το επίπεδο διαβίωσης του κόσμου σου, τα ανθρώπινα δικαιώματά του, και τις ευκαιρίες του για πρόοδο. Χωρίς αυτά τα τρία για μένα οι θρησκείες / χώρες / έθνη / ιστορίες δε σημαίνουν τίποτα. Πες με άθεο, άπατρη και αναρχικό αν θέλεις αλλά έτσι είμαι. Αν μια απόφαση λοιπόν βοηθάει αυτά τα 3 τη θεωρώ καλή, αν όχι τη θεωρώ κακή, και κατά τη γνώμη μου οι αποφάσεις των παλαιστίνιων από τη στιγμή που βρέθηκαν μπλεγμένοι σ'αυτή την ιστορία και μετά ήταν κακές. Δε φταίνε που τους την έπεσαν οι Εβραίοι απ'το πουθενά αλλά είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις τους έκτοτε. Για παράδειγμα πες μου πώς βελτίωσε τη θέση τους η απόφαση να κάνουν 6 παιδιά ανά γυναίκα. Γιατί απόφαση ήταν, δεν είναι νορμάλ αυτό, ποτέ δεν το κάνανε πριν.
ΥΓ Yπόψην, υπάρχουν πλέον έρευνες που αποδεικνύουν ότι το πιό αποτελεσματικό μέτρο κατά της φτώχειας είναι να δώσεις στις γυναίκες τον έλεγχο του αναπαραγωγικού τους κύκλου. Το αντίθετο είναι οικονομική αυτοκτονία, αποδεδειγμένα πλέον.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Ε ας έστελναν οι Βρετανοί τους Έλληνες πίσω στην Ελλάδα, τους Τούρκους πίσω στην Τουρκία, να έβαζαν να μείνουν οι κυνηγημένοι Εβραίοι, και το θέμα να λυνόταν.πατησιωτης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 08:53 [
Το ίδιο κάνουμε και εμείς στην Κύπρο.Πριν το 1974 όλο για ένωση με την Ελλάδα μιλάγαμε.Μετά κανείς δεν μιλάει για ένωση διότι αν μιλήσει θα του πει ο διεθνής παράγοντας κοίταξε να δεις έχασες τον πόλεμο,πάρε κάποια εδάφη πίσω και ενώσου με την Ελλάδα και το άλλο κομμάτι με την Τουρκία και τέλος.Έτσι όμως δεν μπορείς να πάρεις πίσω αυτό που έχασες το 1974 και για τον λόγο αυτό ανακαλύψαμε ότι είναι ιερή η Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να είναι ενιαίο το νησί ενώ πολύ καλά ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κυπριακό έθνος,Έλληνες και Τούρκοι υπάρχουν.
Διαφορετικά οκ, αν γίνει μια ένωση του 50τακάτο του Ισραήλ με Ιορδανία και Αίγυπτο, και αυτοί βλέπουν μετά το κάνουν.
-
πατησιωτης
Η ιδιαιτερότητα του Ισραήλ έγκειται στο ότι το διεθνιστικό πλαίσιο όσον αφορά τους Εβραίους απέτυχε,δηλαδή κινδύνευε η επιβίωσή τους μέσα σε άλλα κράτη.Ο σιωνισμός πήρε κατ αρχήν μεγάλη έκταση μετά την υπόθεση Ντρέυφους τέλη 19ου αιώνα στη Γαλλία.Η υπόθεση Ντρέυφους ήταν μια σκευωρία που εξυφάνθηκε στον γαλλικό στρατό για να καταδικάσουν έναν Εβραίο αξιωματικό για κατάσκοπο των Γερμανών και να τον εξορίσουν σε νησιωτικές φυλακές.Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι όλα αυτά έγιναν στη χώρα της γαλλικής επανάστασης και στην Γ΄Γαλλική Δημοκρατία και φυσικά το ότι μεγάλες μάζες λαού κινητοποιήθηκαν κατά του Ντρέυφους (όπως και υπέρ) και των Εβραίων.Άλλο πράγμα να γίνονται πογκρόμ στην τσαρική Ρωσία και άλλο στη χώρα του Διαφωτισμού.Θεωρήθηκε ως δείγμα ότι κανένας διαφωτισμός και καμμία επανάσταση δεν μπορεί να εξαλείψει την παλιά αντιπάθεια κατά των Εβραίων που πάντα θα είναι στόχος εάν δεν έχουν δικό τους κράτος.Φυσικά τότε ήταν ακόμη άγνωστο το φαινόμενο του φασισμού.Μετά και τα τελευταία βέβαια έληξε η συζήτηση.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 09:18 Αν οι υπερασπιστές του Ισραήλ μιλάμε σε ένα διεθνιστικό πλαίσιο του στυλ,
- Chilloutbuddy
οι αριστεροί τι ζόρι τράβηξαν όλοι μαζί και παγκοσμίως με τους εβραίους, μπορείς να μου πεις;πατησιωτης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 08:53 Μα το θέμα δεν ήταν ποτέ να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος.Το θέμα πάντα ήταν να καταστραφεί το κράτος του Ισραήλ που διακόπτει το αραβικό συνεχές και είναι σαν τη μύγα μέσα στο ισλαμικό γάλα της περιοχής.
κακία γιατί δεν επικράτησαν οι τρότσκες με τα κιμπούτζ;
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Ε αφού είναι μη ρεαλιστικός ο αντιπατριωτισμος, μην τον ζητάμε για τους αλλους. Και οι Εβραίοι επί βρετανικής αυτοκρατορίας ασκούσαν τρομοκρατία και έβαζαν βόμβες στο ψαχνό, ενώ οι Βρετανοί τους είχαν στα όπα όπα.πατησιωτης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 09:50Η ιδιαιτερότητα του Ισραήλ έγκειται στο ότι το διεθνιστικό πλαίσιο όσον αφορά τους Εβραίους απέτυχε,δηλαδή κινδύνευε η επιβίωσή τους μέσα σε άλλα κράτη.Ο σιωνισμός πήρε κατ αρχήν μεγάλη έκταση μετά την υπόθεση Ντρέυφους τέλη 19ου αιώνα στη Γαλλία.Η υπόθεση Ντρέυφους ήταν μια σκευωρία που εξυφάνθηκε στον γαλλικό στρατό για να καταδικάσουν έναν Εβραίο αξιωματικό για κατάσκοπο των Γερμανών και να τον εξορίσουν σε νησιωτικές φυλακές.Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι όλα αυτά έγιναν στη χώρα της γαλλικής επανάστασης και στην Γ΄Γαλλική Δημοκρατία και φυσικά το ότι μεγάλες μάζες λαού κινητοποιήθηκαν κατά του Ντρέυφους (όπως και υπέρ) και των Εβραίων.Άλλο πράγμα να γίνονται πογκρόμ στην τσαρική Ρωσία και άλλο στη χώρα του Διαφωτισμού.Θεωρήθηκε ως δείγμα ότι κανένας διαφωτισμός και καμμία επανάσταση δεν μπορεί να εξαλείψει την παλιά αντιπάθεια κατά των Εβραίων που πάντα θα είναι στόχος εάν δεν έχουν δικό τους κράτος.Φυσικά τότε ήταν ακόμη άγνωστο το φαινόμενο του φασισμού.Μετά και τα τελευταία βέβαια έληξε η συζήτηση.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 09:18 Αν οι υπερασπιστές του Ισραήλ μιλάμε σε ένα διεθνιστικό πλαίσιο του στυλ,
- Chilloutbuddy
Toυς εβραίους που έρχονταν στην Παλαιστίνη και τους έστελναν οι Βρετανοί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο τους έχεις ακουστά;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 10:12 Και οι Εβραίοι επί βρετανικής αυτοκρατορίας ασκούσαν τρομοκρατία και έβαζαν βόμβες στο ψαχνό, ενώ οι Βρετανοί τους είχαν στα όπα όπα.
Οι Βρετανοί κατάφεραν το εκπληκτικό να τους μισούν εξίσου και οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Έτσι κάνουνε στους λάθρο.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 10:28Toυς εβραίους που έρχονταν στην Παλαιστίνη και τους έστελναν οι Βρετανοί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο τους έχεις ακουστά;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 10:12 Και οι Εβραίοι επί βρετανικής αυτοκρατορίας ασκούσαν τρομοκρατία και έβαζαν βόμβες στο ψαχνό, ενώ οι Βρετανοί τους είχαν στα όπα όπα.
Οι Βρετανοί κατάφεραν το εκπληκτικό να τους μισούν εξίσου και οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι.
-
πατησιωτης
Είναι πρόσφατο το φαινόμενο.Υπάρχουν δύο τάσεις που οδηγούν την αριστερά στον αντιεβραισμό,η παλιά σοβιετική πολιτική και η διαχρονική τάση της αριστεράς να νοηματοδοτείται από την υπεράσπιση των χαμένων.Chilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 09:59οι αριστεροί τι ζόρι τράβηξαν όλοι μαζί και παγκοσμίως με τους εβραίους, μπορείς να μου πεις;πατησιωτης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 08:53 Μα το θέμα δεν ήταν ποτέ να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος.Το θέμα πάντα ήταν να καταστραφεί το κράτος του Ισραήλ που διακόπτει το αραβικό συνεχές και είναι σαν τη μύγα μέσα στο ισλαμικό γάλα της περιοχής.
κακία γιατί δεν επικράτησαν οι τρότσκες με τα κιμπούτζ;
Η σοβιετική πολιτική αποσκοπούσε στην εκμετάλλευση του μεσανατολικού για τους σκοπούς της.Έτσι αρχικά υποστήριξε τη δημιουργία του Ισραήλ.Και ψήφισε στον ΟΗΕ υπέρ και έδωσε οδηγίες στην Τσεχοσλοβακία να πουλήσει όπλα στο Ισραήλ για να πολεμήσει.Οι λόγοι ήσαν δύο - να εκδιώξει τους Βρεταννούς από τη Μέση Ανατολή και να αποκτήσει την ατομική βόμβα.Όλα τα αραβικά κράτη τότε ήσαν δημιουργήματα των Βρεταννών και είχαν Βρεταννούς αξιωματικούς ως οργανωτές των στρατών τους.Υποστηρίζοντας το Ισραήλ κατέφερε πλήγμα στη βρεταννική επιρροή στην περιοχή.Την ίδια εποχή προσπαθούσε να αποκτήσει γνώσεις κατασκευής πυρηνικών όπλων.Οι μισοί επιστήμονες του πργράμματος Μανχάτταν στην Αμερική ήσαν Εβραίοι,οι περισσότεροι αριστεροί που μετέδιδαν πληροφορίες.Το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέσθηκε για τον σκοπό αυτόν.
Όταν ο Στάλιν ολοκλήρωσε το πυρηνικό του πρόγραμμα το 1952 άλλαξε ξαφνικά πολιτική και άρχισε να φωνάζει κατά του Ισραήλ που είχε βοηθήσει να δημιουργηθεί ενώ οι πράκτορές του διέσπειραν στον αραβικό κόσμο την πεποίθηση ότι έχασαν τον πόλεμο επειδή οι Βρεταννοί αξιωματικοί των στρατών τους δεν ήθελαν να τον κερδίσουν.
Η ελληνική αριστερά εστράφη κατά του Ισραήλ επειδή το είπε η Μόσχα,είναι απλό όπως και πολλοί άλλοι.
Αργότερα δούλεψε και η δεύτερη τάση,της υποστήριξης των χαμένων.Οι Εβραίοι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε θεωρούνταν χαμένοι,πλέον θεωρούνται σούπερ κερδισμένοι.Χαρακτηριιστικές είναι οι σχέσεις Εβραίων και μάυρων στις ΗΠΑ.Αρχικά ήσαν σχέσεις συνεργασίας κατά του ρατσισμού διότι στόχος της Κου Κλουξ Κλαν ήσαν και οι Εβραίοι.Υπήρχε και η Black Jewish Coalition και οι ραββίνοι πήγαιναν μαζί στις πορείες του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ που ήταν μέγας υποστηρικτής του Ισραήλ.Όμως ο θεσμικός ρατσισμός έχει πάψει να υπάρχει εδώ και μισό αιώνα στις ΗΠΑ και η Κου Κλουξ Κλαν έχει εξαφανισθεί.Όταν έμεινε ο σκέτος καπιταλισμός χωρίς Κου Κλουξ Κλαν οι Εβραίοι βρέθηκαν ανάμεσα στις πλουσιότερες ομάδες στις ΗΠΑ και οι μαύροι η φτωχότερη.
Θα ήταν δύσκολο να συνεχίσουν μαζί.Παρ όλα αυτά οι Εβραίοι προσπάθησαν,χρηματοδοτούν όλα τα woke προγράμματα αλλά τώρα με αφορμή τον σημερινό πόλεμο τα έσπασαν και τρέχει αλαφιασμένος ο Μπάιντεν να συγκροτήσει πάλι τον συνασπισμό του αποκαλώντας ναζί τον Τραμπ
Η μαύρη πρύτανις του Χάρβαρντ που απολύθηκε είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.Την είχαν προωθήσει από το Δημοκρατικό Κόμμα στη θέση να διδάσκει πόσο κακός είναι ο λευκός ρατσισμός που δεν υπάρχει πλέον και ξαφνικά βγήκε υπέρ των Παλαιστινίων.Δηλαδή τι περιμένατε να γίνει ρε παιδιά;
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
To γεγονος οτι χρησιμοποιεις τα ιδια επιχειρηματα που χρησιμοποιουσαν διαχρονικα οι αποικιοκρατες (αραιοκατοικημενη περιοχη, ανωτερότητα των αποικιοκρατων κτλπ κτλπ)δεν θα το ελεγα απαραιτητα επιχειρημα υπερ του ΙσραηλChilloutbuddy έγραψε: 06 Ιαν 2024, 05:07Aκριβώς.πατησιωτης έγραψε: 05 Ιαν 2024, 21:18 Επί σουλτάνου αυτή η περιοχή είχε υποδεκαπλάσιο πληθυσμό από το σημερινό.Μια εξαθλιωμένη ερημική περιοχή ήταν.Φυσικά δεν υπήρχε κανένα άιτημα τότε για παλαιστινιακό κράτος.Γιατί να υπάρχει;οι μουσουλμάνοι ήσαν πιστοί στον χαλίφη στην Κωνσταντινούπολη.Ούτε καν ή έννοια Παλαιστίνιος δεν υπήρχε.
Εάν κάποιος ψάξει αναφορές σε "παλαιστινιακές εταιρίες" ή "παλαιστινιακό γραφείο" κλπ πριν τον β΄παγκόσμιο πόλεμο θα ανακαλύψει Εβραίους.Μόνο αυτοί πίστευαν ότι υπάρχει κάποια γη ονομαζόμενη Παλαιστίνη που διέφερε από τη γειτονική Ιορδανία ή τη Συρία.Για τους Άραβες ή μάλλον για τις μουσουλμανικές φυλές της περιοχής διότι και η έννοια Άραβας συζητήσιμο είναι εάν είχε εθνική σημασία,όλα αυτά ήσαν ένα.Παλαιστίνη,Λίβανος,Συρία,Ιορδανία,Ιράκ ήσαν το ίδιο.
Επομένως όταν λέμε να φτιάξουμε κρατος για τους Παλαιστίνιους αμέσως έχεις δύο προβλήματα.
Πρώτον η περιοχή αυτή είχε υποδεκαπλάσιο πληθυσμό για χιλιετίες γιατί όπως είπες τόσους μπορεί να θρέψει, είναι ξεραϊλα και έρημος. Ακόμα κι όταν ζούσαν οι Παλαιστίνιοι μέχρι την ακτή, αν βγάλεις τις επιχειρήσεις και μετροπόλεις που χτίσαν οι Εβραίοι, δεν υπάρχει τίποτα να δώσει δουλειές και εισόδημα σε τόσο κόσμο που είναι οι Παλαιστίνιοι σήμερα. Έχουν το θρησκευτικό τουρισμό στην Ιερουσαλήμ με τα ξενοδοχεία, τους πορτοφολάδες και τα μικρομάγαζα που πουλάνε φαλάφελ και ψεύτικα αρχαία made in China, τη Χεβρώνα που πάνε οι Εβραίοι για προσκύνημα, λίγο εμπόριο, κάτι ελιές και πρόβατα στις περιοχές που δεν είναι έρημος, αυτά. Μ'αυτά θα θρέψουν καμμιά δεκαριά εκατομμύρια; Όχι, αυτά ήταν αρκετά για να ζήσουν φτωχικά οι εκατοντάδες χιλιάδες που ήταν πριν, οι υπόλοιποι αυτή τη στιγμή ζουν με α) τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές βοήθειες και β) τα λεφτά του Ιράν για να χτίζουν τούνελ και να πετάν ρουκέτες. Ο πόλεμος τους θρέφει, και πάλι θεόφτωχοι είναι. Αν λοιπόν κάποτε λυθεί το πρόβλημα τους όπως ακριβώς επιθυμούνε, δηλαδή φύγουν οι Εβραίοι και οι επιχειρήσεις τους, τελειώσει ο πόλεμος και γυρίσουν στα απίτια που είχαν πριν το '48 (τα οποία πλέον δε φτάνουν ούτε για έναν στους δέκα τόσοι που έχουν γίνει), και τους αφαιρέσεις τις ανθρωπιστικές βοήθειες και τις χρηματοδοτήσεις του Ιράν για πολεμικούς λόγους, πώς θα ζήσουν; Φτάσανε τη δεκαετία του '90 να κάνουν κατα μέσο όρο έξι (!) παιδιά ανά γυναίκα, γιατί; Επειδή είπε ο Αραφάτ ότι θα ελευθερωθούν με τη δύναμη της μήτρας τους. Συγχαρητήρια μεγάλε, μόλις δημιούργησες ένα μικρό Μπαγκλαντές.
Δεύτερον η έννοια της χώρας (όπως είπες) είναι ξενόφερτη, δεν έχει καμμία σχέση με την ιστορία και την κουλτούρα τους, οι "χώρες" στη Μέση Ανατολή δεν υπήρχαν ποτέ και δημιουργήθηκαν μόνο για να ξέρουν οι Άγγλοι με ποιόν ντόπιο μιλάνε όταν τσιμπάνε πετρέλαια και ελέγχουν διώρυγες και περάσματα, και αυτός ο κάποιος να έχει και στρατό για να βαράει όποιον διαφωνεί. Παλαιστίνη δεν υπήρχε ποτέ, Λίβανος/Ιορδανία/Ιρακ/Συρία και λοιπά δεν υπήρχαν ποτέ, και γι'αυτό το λόγο όλες αυτές οι "χώρες" είναι σήμερα σε διάφορους βαθμούς αποτυχημένες δικτατορίες σε μια διαρκή κατάσταση εξαθλίωσης, εμφύλιου ή εθνικού πολέμου, καταπίεσης, εθνοκάθαρσης και μετακίνησης προσφύγων. Και γι'αυτό οι Παλαιστίνιοι όταν τους δόθηκε κάτι να διοικήσουν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα το μόνο που δημιούργησαν ήταν διαφθορά, δωροδοκία και τζιχαντισμό. Γιατί δε λειτουργούσαν ποτέ με χώρες/εκλογές/ΔΥ και αιτήσεις, λειτουργούσαν και λειτουργούν με χειραψίες και τις δικές τους περίπλοκες συμμαχίες που βασίζονται στη θρησκεία, τις οικογένειες, το εμπόριο, την ιστορία και τις φυλές, αλλά αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με τις φαντασιακές γραμμές που χάραξαν στην έρημο οι Άγγλοι.
Δηλαδή όλη η φασαρία τελικα είναι για να φτιάξουμε στην καλύτερη περίπτωση ένα αβίωτο μικρό δικτατορικό Μπαγκλαντές καταδικασμένο να περιμένει τον επόμενο Βεζύρη Ιζνογκούντ να έρθει να το κατακτήσει. Μόνο τότε θα είναι ευτυχισμένοι οι Παλαιστίνιοι, γιατί τότε δε θα είναι φτωχοί και καταπιεσμένοι, θα είναι Ισλαμοφτωχοί και Ισλαμοκαταπιεσμένοι.
Στο μεταξύ 2-3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και Δρούζοι που είχαν την ατυχία να ενσωματωθούν και να πάρουν το καταραμένο ισραηλινό διαβατήριο που σίγουρα σημαίνει ότι θα πάνε στην κόλαση των μουλάδων, απέκτησαν ανθρώπινα δικαιώματα που δεν είχαν ποτέ, γυναίκες και γκέϊ θυμήθηκαν ότι υπάρχουν, όλοι κράτησαν κανονικά τη θρησκεία τους και απέκτησαν το δικαίωμα να μην έχουν θρησκεία αν δε θέλουν, πήγαν σε Ισραηλινά πανεπιστήμια και πιάσανε δουλειές στην Ισραηλινή οικονομία, βγάζουνε χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα, έχουν κοινωνικές παροχές δυτικού τύπου, βάλαν εκπροσώπους στη βουλή, τη διοίκηση και τα δικαστήρια, και τελικά πολύ πιθανό να περνάνε καλύτερα απ'ότι περνάει ο μέσος Έλληνας σήμερα. Και στέλνουν και τα παιδιά τους στο IDF. Όχι μόνο οι Δρούζοι, αλλά όλο και περισσότεροι ιθαγενεις μουσουλμάνοι του Ισραήλ στέλνουν τα παιδιά τους στον Ισραηλινό στρατό παρόλο που είναι εθελοντικός για τους Άραβες, επειδή ο στρατός ανοίγει πόρτες και ξεκινάει καριέρες. Αλλά όλα αυτά δεν τους αρέσουν, ποτέ δεν τους άρεσαν ούτε και πρόκειται, γιατί είναι θύματα. Θύματα ποιανού; Για μένα της θρησκείας τους κυρίως, για άλλους θύματα των Εβραίων κυρίως.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Οσοι λενε για το οτι δεν εχουν δουλεια οι Εβραιοι εκει, παρακαλουνται να μας πουνε τι δουλειά εχουν οι Αραβες στην Ευρωπη.
- Chilloutbuddy
Στην Αμερική δυσκολα, στο Ισραήλ πανεύκολο. Το έχω πει περίπου 6 φορές αλλά άλλη μια: Οι Εβραίοι του Ισραήλ είναι οι άλλοι Εβραίοι. Τουλάχιστον οι μισοί δεν είναι ούτε Ευρωπαίοι ούτε Ρώσοι, είναι Ά-ρα-βες. Άραβες αραβικότατοι, ελαφρώς καφέ άνθρωποι σαν τον Κασιδιάρη φαντάσου ένα πράμα, είναι όλοι αυτοί που την έκαναν μαζικά απ'τις γειτονικές αραβίες μόλις έγινε ο πρώτος πόλεμος το 48. Έφυγαν μαζικά απ'το Μαρόκο μέχρι το Ομάν, χώρες στις οποίες χώρες έμεναν χιλιάδες χρόνια. Γενετικά είναι Καναανιτες όπως είναι και οι Παλαιστίνιοι.πατησιωτης έγραψε: 06 Ιαν 2024, 11:14 Δηλαδή τι περιμένατε να γίνει ρε παιδιά;πως δηλαδή μπορούν να περάσουν για μη λευκοί οι Εβραίοι;
![]()
Από το άλλο μισό Ισραήλ, το μισό είναι Παλαιστίνιοι με Ισραηλινό διαβατήριο, και τελικά μόνο το 1/4 της χώρας περιέχει και διάφορους ασπρουλιάρηδες απο ευρώπες και ρωσίες. Συνολικά δηλαδή είναι κάπου 3/4 έως 4/5 αραβική χώρα. Όσο και να τσινάνε και να φωνάζουν οι Εβραίοι όταν τους λες ότι είναι Άραβες, είναι Άραβες. Η θρησκεία τους χώρισε, και μετά πήραν το χωριστό δρόμο τους.
Οι εβραίοι της Αμερικής είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ευρωπαίοι. Είναι άλλο πράμα, άλλη ιστορία, άλλο γενετικό υλικό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1362 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
-
- 9 Απαντήσεις