hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:09
Νετο Γκουερινο έγραψε: 25 Δεκ 2023, 13:00
Οι Μυκήνες είχαν περίπου 30.000 γύρω στο 1300
Ο πολέμος με τους υκσως έγινε γύρω στο 1600(κάπου μεταξύ 1580 και (1570)
Αρχές της 2ης χιλιετίας οι Μυκήνες ήταν ακόμα ένας μικρός οικισμός περίπου 300 κατοίκων
Το 1600 που μας ενδιαφέρει ήταν λιγότεροι από 4000
Δεν ξέρω από πού το βγάζεις το 4.000 αλλά ακόμη και 4.000 το 1600 π.Χ. ήταν ακμάζουσα μεγαλούπολη.
Εξάλλου πρέπει να αποφασίσεις σε ποιον αριθμό θέλεις να καταλήξεις γιατί 300 άτομα να σχεδιάζουν και να εκτελούν εκστρατείες ένα ημισφαίριο παραπέρα δεν βγάζει κανένα νόημα από καμμιά άποψη.
Δεν μπορούσαν δηλαδή οι Αιγύπτιοι, που είχαν παλιότερη και μεγαλύτερη αυτοκρατορία να βρούνε τον δρόμο για την Αμερική και μπορούσαν 300 ράντομ κάτοικοι.
Οι Αιγύπτιοι μάλλον θα ήταν τελείως ηλίθιοι για να πληρώνουν με τόνους χρυσό μια ομάδα ανθρώπων αντί να φέρνουν οι ίδιοι το εμπόρευμα που ήθελαν. Ακόμα κι αν θέλεις να το έκαναν μυστικά οι Μυκηναίοι, πόσο δύσκολο ήταν να τους παρακολουθούν για να βρούνε μόνοι τους τον δρόμο, αφού ήταν τόσο σημαντικό ώστε να τους λούζουν με χρυσάφι, όπως λες;
Νομίζω ότι σκέφτεστε σενάρια σαν συγγραφείς του Χόλιγουντ. Έχετε μια κεντρική ιδέα από πίσω αλλά δεν μπορείτε να αναλογιστείτε όλες τις σεναριακές τρύπες που κάνουν την ιστορία να μπάζει σαν σουρωτήρι για μακαρόνια.
Ότι έκαναν οι Μυκηναίοι το έκαναν από το 1600 και μετά, δηλαδή μετά την έκρηξη της Σαντορίνης, ή αλλιώς κατακλυσμό του Δευκαλίωνα
Το 4000 κάτοικοι δεν είναι απαγορευτικό για μεγάλα εμπορικά ταξίδια,αλλά είναι απαγορευτικό για συμμετοχή μόνο των κατοίκων των Μυκηνών στον πόλεμο Αιγυπτίων υκσως.
Άλλωστε έχω δώσει στοιχεία,που δείχνουν ότι αν έγινε πραγματικά κάτι τέτοιο, συμμετείχαν Αχαιοί από πολλά κέντρα και όχι μόνο από τις Μυκήνες
Όσον αφορά το άλλο που λες για τους Αιγύπτιους
Είναι πασίγνωστο ότι οι Αιγύπτιοι ταξίδευαν με πλοία μόνο στον Νείλο
Δεν έβγαιναν καν στην Μεσόγειο,την οποία την αποκαλούσαν μεγάλη πράσινη και τους κατοίκους της Ελλάδας χαννεμπου ήδη από το 2500 π.χ
Στην στήλη της ροζετας,η φράση στα ιερογλυφικά, γράμματα των χαννεμπου, μεταφράζεται στα ελληνικά ως Ελλήνων γραμματα