!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

για πείτε

Αθήνα,που π.χ εχει καλύτερες θέσεις,από άποψη αρμοδιοτήτων
6
26%
Νησί,μέσες άκρες τα ίδια,πλην φυσικά του κόστους ζωής που είναι μικρότερο
5
22%
χωριό(αυτό π.χ έχει σημαντικά μικρότερο κόστος ζωής από τα παραπάνω) ψιλομετρια ποιοτικά ως δουλεια και πες είναι κοντά σε μεγάλη πόλη
12
52%

Σύνολο ψήφων: 23

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ναι ειναι και στον ανθρωπο

τι χαζομαρες συμπληρωσα πως εχει μετρο η νεα σμυρνη,καλουτσικο δικτυο συγκοινωνιακο(λεωφορεια δηλ κατα βαση λολ) εννοω ,που και ζωγραφου μεσες ακρες ετσι πορευεται
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Κόκκορας έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:33 αναλύστε όμως και γιατί αν θέλετε.

.

Δεν αναφέρεις τις προυποθέσεις αν είσαι μόνος ή με γυναίκα ή με γυνή με προοπτική παιδιού σκυλιού και τέτοια

και είδος της δουλειάς πχ μέσω υπολογιστή ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 00:12
Κόκκορας έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:33 αναλύστε όμως και γιατί αν θέλετε.

.

Δεν αναφέρεις τις προυποθέσεις αν είσαι μόνος ή με γυναίκα ή με γυνή με προοπτική παιδιού σκυλιού και τέτοια

και είδος της δουλειάς πχ μέσω υπολογιστή ;;;

.
μεσα στο ceteris paribus,κανενα προβλημα ολα αυτα
sharp

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγ.επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,Μεγάλου νησιού και χωριού στη Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

GoBzi έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:46 Επειδή η δουλειά μου είναι καθαρά από το σπίτι, χωριό χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την ακρίβεια αυτό είναι και το σχέδιο μας σε περίπτωση που αποφασίσουμε να γυρίσουμε Ελλάδα.
Όταν λες χωριό τι εννοείς, με 500 κατοίκους;
Η φωνή της Αληθειας

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγ.επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,Μεγάλου νησιού και χωριού στη Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

GoBzi έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:46 Επειδή η δουλειά μου είναι καθαρά από το σπίτι, χωριό χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την ακρίβεια αυτό είναι και το σχέδιο μας σε περίπτωση που αποφασίσουμε να γυρίσουμε Ελλάδα.
Τέτοιο σχέδιο έχουμε και εμείς. 7-8 μήνες στις ΗΠΑ, 4-5 σε χωριό στο Πήλιο. Εγώ δουλεύω 100% από το σπίτι (αν και μάλλον θα ημι-συνταξιοδοτηθώ ως τότε). Η γυναίκα μου μπορεί να δουλεύει από το σπίτι για πολλούς συνεχόμενους μήνες, αλλά για νομικούς λόγους πρέπει να βρίσκεται και on site για ένα διάστημα κάθε χρόνο. Για φορολογικούς λόγους πρέπει να είμαστε κυρίως κάτοικοι ΗΠΑ συν του ότι έτσι έχουν και in-state tuition τα παιδιά μας.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Κόκκορας έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:47
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:44
Κόκκορας έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:41

οποτε το σκεπτισκο σου αφου τα λεφτα ειναι ιδια
-δεν παλευεται η Αθηνα
-το νησι πεφτει μακρυα οσο μεγαλο και αν ειναι
-χωριο σχετικα κοντα σε μεγαλη πολη ειναι οκ κανεις κ οικονομια

σωστα; :lol:
παντα μιλαμε για χωριο κοντα σε μεγαλη πολη ετσι και οχι καμια 20 χλμ και ανω και οχι σε κανενα κορφοβουνι περα θεου να φανταστω ετσι ? :102:
20 ρε συ θα ηταν προαστιο σχεδον
πες μια ωρα+ απο την πολη

το νησιοχι καμια τρυπα(ποιος θα πηγαινε εκει;δυσκολα) μεγαλο
Εγώ πάντως, με βάση αυτήν την διευκρίνιση που η αλήθεια είναι πως χρειαζόταν, θα διάλεγα Αθήνα χωρίς καθόλου σκέψη. Ο λόγος είναι ένας και μόνο - ο κόσμος. Η Αθήνα μου είναι απεχθής για τα πάντα πλην ενός - τις καλύτερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης αλλά και γνωριμιών με γυναίκες + ανωνυμία. Σε όλα τα υπόλοιπα το χωριό υπερτερεί αλλά αυτός ο παράγοντας είναι τόσο σημαντικός που υποσκελίζει τα άλλα. Σε νησί όχι, ποτέ (δεν βάζω μέσα την Κρήτη που ουσιαστικά είναι όσο νησί είναι και η Κύπρος).
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Σημασία δεν έχει που δουλεύεις, αλλά:

α)πόσο δουλεύεις, δηλαδή ποσο ελεύθερο χρόνο έχεις.
β)που μένεις.

Αυτά κοιτάξτε να ρυθμίσετε και αφήστε τα χωριά, επαρχίες κλπ εκτός και αν θέλετε ησυχία. Εκεί ναι.

Κατά τα άλλα ο ευλογημένος Πειραιάς, όπως έχω πει πολλάκις, κάθε μέρα μετά τις 21:00 (Δευτέρα-Τετάρτη μετά τις 17:00) γίνεται χωριό, που ταυτόχρονα έχει να σου προσφέρει τα πάντα σε απόσταση περιπάτου.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Κωμόπολη ή χωριό παραθαλάσσια κατά προτίμηση που βρίσκονται σχετικά κοντά σε πόλη και δίπλα σε κεντρικούς δρόμους. Η σημερινη τεχνολογια ευνοεί την αποκεντρωση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Αλιόσα έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:09 Κωμόπολη ή χωριό παραθαλάσσια κατά προτίμηση που βρίσκονται σχετικά κοντά σε πόλη και δίπλα σε κεντρικούς δρόμους. Η σημερινη τεχνολογια ευνοεί την αποκεντρωση.
Ε, πήγαινε Λουτράκι.
Δίπλα η Κόρινθος, βγαίνεις και εθνική με την μια όπου σε 45 λεπτά χαλαρά είσαι Αθήνα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Παραθαλάσσια για να κανω και μπάνια το καλοκαιρι :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Baldur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Baldur »

Νησια βγαινουν απ ευθειας εκτος λογω ανυπαρκτης προσβασης σε στοιχειωδη νοσοκομειακη περιθαλψη.

Αν οχι η πατριδα μου η Θεσσαλονικη (ανετα μενεις εντος 30' απο την πολη και νιωθεις την ηρεμια της υπαιθρου), τοτε ανετα Βολος / Πηλιο. Μεγαλη οσο πρεπει, παραθαλασσια, σωστο φαγητο, επιλογες για καλοκαιρι και χειμωνα, κατεβαινεις Αθηνα / ανεβαινεις Θεσνικη ανετος, εχεις και τη Λαρισα διπλα (αν τη βρισκεις με τον καμπο).

Τριτη επιλογη Καβαλα σε παρομοιο τεμπο.

Αν πρεπει ντε και καλα νησι, Λημνος για απολυτη ησυχια και ευκολη συνδεση με Καβαλα για να μη νιωθεις αποκομμενος απο τον πολιτισμο ή καμια Συρο / Ερμουπολη γιατι γουσταρω την αρχιτεκτονικη της.

Για εκτος Βορειου Ελλαδος, θα αξιολογουσα Χανια, Καλαματα αλλα εχω καιρο να πατησω.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κόκκορας έγραψε: 25 Δεκ 2023, 23:21
Antares έγραψε: 25 Δεκ 2023, 23:19 Αν μένεις Παλαιό Φάληρο και δουλεύεις Καλλιθέα π.χ. καλά είναι. Μου έχει λείψει, παρά την ταλαιπωρία της, δεν μπορώ να βλέπω τα ίδια πρόσωπα κάθε μέρα.
εντωμεταξυ ειναι και καποιες περιοχες π.χ ζωγραφου,νεα σμυρνη,ποσο κακη ΜΜΜ συνδεση πια; χωρις μετρο
Αν μένεις κοντά στη Συγγρού έχει πολύ συχνά λεωφορεία που σε 2 λεπτά είσαι στη στάση μετρό Νέου Κόσμου και αν μένεις κεντρικά, το ίδιο γίνεται και με το τραμ της κεντρικής της λεωφόρου για το στάση του fix.

Αλλά είναι ιδανικό μέρος για ησυχία στις περιφερειακές της πλατείας γειτονιές. Και παιδιά.
Spoiler
Εικόνα
Εικόνα
Η πράσινη είναι η γραμμή τραμ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αλιόσα έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:09 Κωμόπολη ή χωριό παραθαλάσσια κατά προτίμηση που βρίσκονται σχετικά κοντά σε πόλη και δίπλα σε κεντρικούς δρόμους. Η σημερινη τεχνολογια ευνοεί την αποκεντρωση.
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 04:00
Όταν λες χωριό τι εννοείς, με 500 κατοίκους;
Το χωριό της γυναίκας μου έχει 1500-1600 μόνιμους. Είναι κάνα 20 λεπτό από Σέρρες, περίπου ώρα από Θεσσαλονίκη. Εάν ήμουν μόνος θα πήγαινα στο δικό μου το χωριό που έχει 100 κατοίκους, αλλά με τα παιδιά θέλουμε εύκολη πρόσβαση σε σχολεία + να μπορούν να κάνουν παρέες κτλπ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”