Ρε κεφάλα,σε έχω πει εκατό φορές,μην ασχολείσαι με την ιστορία,όλο μαλακίες γράφειςOANNHSEA έγραψε: 23 Δεκ 2023, 19:06Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Δεκ 2023, 16:54Η Ελλάδα είχε 100 πόλεις αλλά οι Μυκήνες ήταν πολυχρυσεςhellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2023, 15:20
Αυτήν την φορά θα συμφωνήσω. Είναι πρακτικά αυταπόδεικτο αυτό. Συνολικά όμως όλος αυτός ο χρυσός μαζί με αυτόν που έχει χαθεί δεν είναι καμμιά σπουδαία ποσότητα. Γούσταραν να φτιάχνουν κοσμήματα από χρυσό και προφανώς ήρθε στην Ελλάδα με εμπόριο. Τι εμπόριο; Λαδιού, για αρχή, είναι ένα από τα σωστά που είπες στο νήμα. Απλά αντί να κάνεις την απλή σύνδεση ελαιόλαδα>χρυσός, κάνεις την σύνδεση μέσω Αμερικής (κυριολεκτικά): ελαιόλαδο>καπνός>χρυσός.
Όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται
Έχω πάει στις Μυκήνες δεκάδες φορές κι έχω κάνει άπειρες συζητήσεις
Στους ελάχιστους τάφους που βρήκαν ασυλητους βρέθηκαν τουλάχιστον 150 κιλά χρυσός
Χώρια τι βρέθηκε στις υπόλοιπες ανασκαφές
Σε αναλογία πληθυσμού και χρυσού δεν υπάρχει κάτι άλλο ανάλογο
Λάδι, κρασί κτλ πήγαιναν όλοι
Σιγά μην τους έδιναν τόσο χρυσό οι Αιγύπτιοι για αυτά
Δυστυχώς για μία ακόμα μία φορά δείχνεις ότι είσαι άσχετος...
Οι ποσότητες του χρυσού στην αρχαία Αίγυπτο ήταν απίστευτες!!!
Ο χρυσός εν μέρη δεν ανήκε στον λαό (όπως και στους Ίνκας) αλλά στον Φαραώ.
Έχουμε βρει ορυχεία, τα οποία σήμερα έχουν απλά ίχνη του χρυσού που είχαν κάποτε - έχουν υπολογίσει όμως ότι ο χρυσός που βγήκε από τα αιγυπτιακά μόνο ορυχεία, ήταν πάνω από δέκα χιλιάδες τόνοι!!!
ΥΓ
Έχουμε κάνει αναλύσεις και ξέρουμε ότι όντως ο χρυσός που έχουμε βρει στους μυκηναϊκούς τάφους είναι προέλευσης Αιγύπτου - από τα αιγυπτιακά ορυχεία δηλαδή...
Εάν χρησιμοποιήθηκαν οι Μυκηναίοι ως μισθοφόροι, τότε ακόμα και 10 τόνους χρυσού να τους πλήρωσαν, είναι πάρα πολύ λίγος χρυσός για τον όγκο που κατείχαν στην αρχαία Αίγυπτο...
.
Το θέμα μας είναι,ότι υπήρχαν δεκάδες μυκηναϊκές πόλεις,αλλά μόνο στις Μυκήνες τις ίδιες βρέθηκε τόσος χρυσός
Ούτε στις άλλες πόλεις των Αχαιών, ούτε στο ακρωτήρι, ούτε στις πόλεις των Κρητών
Άλλωστε κι ο Όμηρος μόνο τις Μυκήνες ονόμαζε πολυχρυσες,δεν ήταν δηλαδή κανένα μυστικό που αποκαλύφθηκε σήμερα
Τι σημασία έχει πόσο χρυσό είχε η Αίγυπτος;
Δηλαδή τον έδιναν έτσι για πλάκα;
Οι Μυκήνες ήταν ένα μεγάλο χωριό
Πόσους μισθοφόρους να έστειλε;
Κι άντε έστειλε που το πιστεύω δηλαδή,οι άλλοι δεν έστειλαν;
Που είναι ο χρυσός τους;
Μετά την απελευθέρωση από τους υκσως,οι Αιγύπτιοι συνέχεια αναφέρουν τους Δαναούς,ως τανατζα,τα έχω βάλει εκατό φορές στο παλιό
Αλλά αναφέρουν πολλές περιοχές,όπως την Ηλεία,τα Κύθηρα,το Άργος κτλ
Γιατί οι Μυκηναίοι να έχουν τόσο παραπάνω πλούτο
Αν πήγαν σε αυτόν τον πόλεμο οι Αχαιοί ως μισθοφόροι σίγουρα έφεραν το πολεμικό άρμα από εκεί
Το πολεμικό άρμα,πριν τους υκσως,δεν το είχαν ούτε οι Αιγύπτιοι
Αυτό όμως εμφανίζεται ταυτόχρονα γύρω στο 1500 και κάτι σε πολλά μυκηναϊκά κέντρα,π.χ Πύλος, Τίρυνθα,Μυκήνες,τα βλέπουμε σήμερα σε τοιχογραφίες
Άρα αν πήγαν,πήγαν όλοι μαζί