ΟΥΤΙΣ έγραψε: 18 Δεκ 2023, 16:44
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Δεκ 2023, 16:37
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 18 Δεκ 2023, 16:32
Θα σου απαντήσω αφού μου ξεδιπλώσεις ρμτο σκεπτικό σου. Δηλαδή, πως σχετίζεται με τη συζήτηση μας.
Σχετίζεται με το ότι πολλές μεγάλες εταιρίες, δεν έχουν πρόβλημα με την προσφορά πτυχίων αλλά με την έλλειψη εξειδίκευσης των εργαζόμενων σε κάποιους τομείς.
Στα γυμναστήρια δουλεύουν και άτομα που είτε δεν έχουν πτυχίο, είτε έχουν από κάτι σχολές της πλάκας. Προς αυτή την κατεύθυνση πίεσαν οι γυμναστηριούχοι που όσο παράξενο κι αν φαίνεται έχουν ισχυρό λόμπι. Και το έκαναν για να κρατάνε τις αμοιβές χαμηλά. Δηλαδή εγώ με πτυχίο & μεταπτυχιακό έπρεπε να συναγωνίζομαι άτομα που είχαν ελάχιστη ή μηδαμινή επιστημονική γνώση με το αντικείμενο. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει κατακόρυφα η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας διότι οι "γυμναστές" αυτοί δεν είχαν την απαραίτητη προσήλωση με το επάγγελμα τους από την στιγμή κατά την οποία πολλοί εξ αυτών είχαν και κάποιο άλλο επάγγελμα.
Τώρα, αν εσύ πιστεύεις ότι χρειαζόμαστε περισσότερους γυμναστές με ψευδοπτυχία, πάω πάσο. Περί ορέξεως που λένε.
Τα ξέρω αυτά και ακριβώς γι' αυτό ρώτησα. Κι επειδή θυμόμουν κάτι για τεφαα αναφορικά με σένα, τυχαίνει να ξέρω πολύ κόσμο, πτυχιούχους ή μη στο συγκεκριμένο πεδίο. Κι αυτό ακριβώς εννοώ ΟΥΤΙΣ. Αλλά στον αθλητικό χώρο γενικότερα (ομαδικά αθλήματα, στίβο κλπ) οι προπονητές που έπαιρναν τα περισσότερα χρήματα, ήταν κυρίως πρώην αναγνωρισμένοι αθλητές και όχι πτυχιούχοι.
Και ναι, υπήρξε μια εποχή όπου όποιος τελείωνε τεφαα/γυμναστική ακαδημία, μπορούσε να προσληφθεί σχετικά γρήγορα ως γυμναστής/καθηγητής στο δημόσιο, σε συνδυασμό με την αθλητική του δραστηριότητα. Αυτή η εποχή δυστυχώς τελείωσε.
Το ότι αργότερα προστέθηκαν περισσότερες γνώσεις στο χώρο, φυσιοθεραπεία, διαιτολογία κλπ στο μαθησιακό μπαγκράουντ δεν προσέφερε κάτι πιο συγκεκριμένο, γιατί αυτά τα επαγγέλματα άνοιξαν όχι μόνον για αθλητές. Οπότε ναι, σαφώς και ξέρεις περισσότερα από τον κάθε φουσκωτό τρέινερ σε ένα μέσο γυμναστήριο αλλά μην ξεχνάς σε ποιους απευθύνονται τα γυμναστήρια...