!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νάρκωση

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Νάρκωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Kappa έγραψε: 16 Δεκ 2023, 14:28 Παίρνω ζαναξ πού και πού, μπαφος δεν ξερω αν θα με βοηθήσει, έχω διαβάσει ότι μπορεί να σε αγχωσει παραπάνω.
για τις βενζοδιαζεπίνες (ζάναξ) διάβασες παρενέργειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Chilloutbuddy έγραψε: 16 Δεκ 2023, 14:44
Kappa έγραψε: 16 Δεκ 2023, 14:28 Παίρνω ζαναξ πού και πού, μπαφος δεν ξερω αν θα με βοηθήσει, έχω διαβάσει ότι μπορεί να σε αγχωσει παραπάνω.
για τις βενζοδιαζεπίνες (ζάναξ) διάβασες παρενέργειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;
Ο Kappa ακόμη και με ανάγνωση spc της ασπιρίνης θα πάθει υπαρξιακό σοκ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ποιός στις έγραψε τις βενζο; Ψυχίατρο πήγες πρώτα ή σε έστειλε κάποιος άλλος ντουγρού στα δηλητήρια;
Πόσο καιρό τις παίρνεις;
Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa »

Ψυχιατρος μου τα έχει γράψει αν και έχω ανανεώσει τη συνταγή και με άλλους γιατρους, στα γράφουν σαν καραμελες. Δεν παίρνω συνέχεια, έχω πολλούς μήνες να παρω. Το πιο μεγαλο διάστημα που χρησιμοποιουσα ήταν 6 μηνες, 1 χαπάκι 0,25 την ημέρα, σχεδόν τίποτα δηλαδή. Ευτυχώς ως χάπι όμως μου καθεται καλά. Πρώτη φορά πήρα το '18. Αλλά όπως είπα δεν κάνω συνεχή χρήση. Φέτος πχ το πολύ να πηρα έξι επτά φορές.
Με έχει σώσει πολλές φορές από αϋπνία και κρίσεις πανικού. Παρόλο που δεν παίρνω συνέχεια φροντίζω να έχω πάντα στο σπίτι.
Έχει οντως παρενέργειες απλά πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς και να μην κάνεις κατάχρηση. Τα φυτικά δυστυχώς δεν μου έχουν κάτσει καλα. Πχ η βαλεριάνα αντί να με κοιμίζει μου προκαλεί υπερένταση.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Οκ, αφού πήγες σε ψυχίατρο. Αλλά να ξέρεις ότι 0.25 τη μέρα δεν είναι τίποτα, δεν είναι καθόλου τίποτα. Να μάθεις να αναγνωρίζεις τις παρενέργειες και τα συμπτώματα της εξάρτησης και αν τα δεις να πας κατευθείαν πίσω στο γιατρό σου.
Kappa

Ναι, εννοείται. Αυτο που μου εχουν πει ηα πεοσεχω ειναι αν το παιρνεις συνέχεια να μην αυξάνεις τη δοση. Γιατι μετα φτανεις να κανεις κατάχρηση. Πλρον δεν το χρειάζομαι ιδιαίτερα, ευτυχως. Εχουν φυγει οι κρίσεις πανικου και η αϋπνία. Ειδικα μετα τον κορωνοιο που περασα περυσι, εφτιαξε ολο το πρόγραμμα υπνου μου, ημουν ζαβλακωμενος και κοιμομουν σαν πουλακι εκτοτε.
Kappa

Και κατι ασχετο: εχω την ισχυρη εντύπωση πως άκουσα τους γιατρούς να λένε "ξεκιναμε" μόλις έκλεισα τα μάτια και να ρωτάει ο γιατρος μου αν κοιμήθηκα. Και μετά πως μου έβαλαν κάτι στο λαιμό. Όταν ξύπνησα σίγουρα είχε αυτό που απομακρύνει τα σάλια, αλλά σκέφτομαι μήπως μου έβαλαν τίποτα και στην τραχεια, γιατί πονάω ακόμα και σήμερα το λαιμό μου. Και τα πλευρά μου και το πισω μερος του αυχένα. Ποιος ξέρει τι μου έκαναν. Οταν ο αναισθησιολογος ηταν απο πανω μου μεχρι να παρω ανασα , ειδα και τον γιατρο διπλα να κοιτάει ανήσυχα. Ισως σταματησα να αναπνεω στη ναρκωση; Ποιος ξερει. Παντως ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία εντελει.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Eξαρτάται τι σου δώσανε, κάποια αναισθητικά είναι καραχαϊλίκι.
Υπάρχει λόγος που ο κόσμος γουστάρει ναρκωτικά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Kappa έγραψε: 16 Δεκ 2023, 14:29 Σήμερα έχω φάει σχεδόν τα παντα, αλλά νιωθω αδυναμία:
Ένα τοστ
Ένα τυροπιτακι
Μια λεμοναδα
Αρκετά κομμάτια πίτσα
Ένα κρακερ
Μισή μπανανα
Μερικές κουταλιές σούπα μοσχάρι

Σφουγγαρισα και πέταξα τα σκουπιδια, νομίζω ότι έκανα κακως που σηκωθηκα. Νιώθω ζαλάδες.
Έκανές εκτομή πολύποδα μεγέθους περίπου μισό δάχτυλο(!) -γιας πες μας και την διάμετρο-, που σημαίνει ότι, κατά πάσαν πιθανότητα, χρειάστηκαν ράματα στο έντερο και ο γιατρός σου επέτρεψε να τρως τον αγλέουρα;
Δηλαδή δεν σου επέβαλε ειδική διατροφή για ένα δεκαήμερο, αλλά σου επέτρεψε να τρως πίτσες; :o

Είσαι σίγουρος ότι υπεβλήθης σε πολυποδεκτομή;
Kappa

Δεν εχω ράμματα, ενδοσκοπικα εγινε η αφαιρεση.
Ουτε γνωρίζω ακριβή εκατοστά, περίπου 1.5-2 εκ ήταν από ότι κατάλαβα, χωρίς να είμαι σίγουρος. Αυτό για το μισό δάχτυλο μου το έδειξε ο γιατρός όταν ήμουν στην ανανηψη και εγώ ακόμα δεν μπορούσα να μιλήσω. Συγκεκριμένα μου έδειξε το δάχτυλο του και μου λέει ήταν τόσο. Τώρα τι εννοούσε δεν ξέρω ακριβώς, θα μάθω όταν πάρω τα αποτελέσματα της βιοψίας όπου υποθέτω γράφουν αναλυτικά και τις διαστάσεις.

Δεν μου έδωσαν ειδική διατροφή, μόνο την πρώτη μέρα μου είπε να φάω κάτι ελαφρύ, τύπου σούπα ή τοστ και προφανώς να αποφευγω τα πικαντικα και τα βαρια. Ετσι κι αλλιως δεν τρωω τετοια γιατι εχω χρονια ΓΟΠ.
Μέχρι χθες δεν μπορούσα να φάω, λόγω της ναρκωσης. Σήμερα έφαγα αρκετά καλά. Η πίτσα ήταν κατεψυγμένη μαργαρίτα, ελαφριά και μικρη, δεν με πειραξε. Έφαγα τελικά και τη σούπα μοσχάρι. Νιώθω καλύτερα σήμερα αν και κουρασμένος. Αύριο λέω να κάνω σολομό στον ατμο.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Φυσικά και έγινε ενδοσκοπικά εγχείρηση...πως ήθελες να γίνει;
Και όταν λέμε ράματα (ή clip) φυσικά μιλάμε για το έντερο!
Ή εσύ δεν έχεις καταλάβει τι σου είπε ο γιατρός ή λες "άλλ ' αντ' άλλα"...

Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω...
Εικόνα

Έχω σβήσει ονόματα και άλλα στοιχεία για προφανείς λόγους.

Έκανες αφαίρεση πολύποδα ενός εκατοστού...και δεν σου έδωσε τέτοιες οδηγίες ο γιατρός...μάλιστα!
Για δώσε μας κάποιες πληροφορίες...:

1. Διάμετρο του πολύποδα.
2. Ήταν με μίσχο ή άμισχος;
3. Η βάση του πολύποδα ήταν ευρεία ή στενή;
4. Η αφαίρεση έγινε με λαβίδα ή με βρόγχο;

Και για να μην παιδεύεσαι, βάλε μας την έκθεση κωλονοσκόπησης...
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Kappa έγραψε: 16 Δεκ 2023, 15:28 Και μετά πως μου έβαλαν κάτι στο λαιμό. Όταν ξύπνησα σίγουρα είχε αυτό που απομακρύνει τα σάλια, αλλά σκέφτομαι μήπως μου έβαλαν τίποτα και στην τραχεια, γιατί πονάω ακόμα και σήμερα το λαιμό μου.
:roll: :smt047
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Λοξίας έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:11

Και για να μην παιδεύεσαι, βάλε μας την έκθεση κωλονοσκόπησης...
Μαντευω οτι δεν του δωσαν τιποτα οι σκιτζηδες :o
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Kappa

Επειδή εσύ υποβλήθηκες σε συγκεκριμένη επέμβαση χωρίς αναισθησία σημαίνει ότι υποβήθηκαμε στην ιδια και οτι αφαιρεσαμε ιδιου μεγεθους πολυποδα; Και ο πατερας μου εχει υποβληθει και η αδερφη μου, ολοι υπο διαφορετικές συνθήκες και ανάρρωση. Δεν έχω καμία διάθεση να σου αποδείξω τίποτα, ουτε φυσικα θα αναρτησω ιατρικα ή αλλα στοιχεια, οπως δεν σου ζήτησα να αναρτησεις δικα σου τα οποια ουτε και με ενδιαφερουν σε τελικη αναλυση. Δεν μου ανέφεραν τίποτα για κλιπ, αλλα οπως και να 'χει θα με δει ο γιατρός εντός της βδομάδας. Μετά την επέμβαση ήρθε στο δωμάτιο μου για λίγο αλλά ήμουν ακόμα ναρκωμενος και δεν φορούσα και το ακουστικό μου, αν μου είπε κάτι ανάλογο, δεν το άκουσα. Δεν νομιζω ομως.
Ο,τι χαρτιά μου έδωσαν ουτε που τα άνοιξα,είναι όλα στο φάκελο που μου έδωσαν, λογικά με το εξιτήριο και τις εξετάσεις. Σε καθε περιπτωση, είδες πουθενά να λέω ότι τρώω φακές ή στιφάδο; Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα ακόμα γιατί νιώθω το στομάχι μου βαρύ. Αλλά όπως είπα ελάχιστα με ενδιαφερει να σε πείσω για κάτι, είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ό,τι θέλεις, απλώς δεν σκοπευω να ασχοληθώ παραπάνω όσο αναρρώνω και έχω ακόμα το άγχος της βιοψιας.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Δεν υποβάλλεται κανείς σε πολυποδεκτομή χωρίς κάποιου είδους αναισθησία...
Χωρίς "γενική αναισθησία", λέει. Φυσικά η επέμβαση έγινε με μέθη.
Μάθε κάποια πράγματα, ώστε να τρολλάρεις πιο φυσικά...

Ναι ναι...φυσικά και δεν έχεις διάθεση να αποδείξεις τίποτα! Αφού δεν υπάρχει και κάτι που μπορείς να αποδείξεις...
Και ναι, φυσικά και δεν θα αναρτήσεις ιατρικά στοιχεία (χωρίς ονόματα), αφού δεν έχεις τέτοια στοιχεία...
Και ναι, φυσικά και δεν άνοιξες τα χαρτιά που σου έδωσαν...αφού δεν υπάρχουν τέτοια χαρτιά...

3/10 για τα τρολλαρίσματά σου...δεν αξίζουν παραπάνω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”