!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
-
Νετο Γκουερινο
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Αντί να πείτε δεν θέλω κάθεστε και ποσταρετε μαλακίες για να κοροϊδέψετε τον ίδιο σας τον εαυτό ρε πουστη μου
- hellegennes
Όπως πίστευε ότι υπάρχει μια ήπειρος στον νότιο πόλο ο Αριστοτέλης, που συμπτωματικά είναι αλήθεια, αλλά ο Αριστοτέλης την υπέθετε για λόγους συμμετρίας (που είχε άδικο γιατί δεν υπάρχει γη στον βόρειο πόλο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν δεν την περιγράφεις (όπως άλλωστε δεν κάνει και ο Πλούταρχος) είτε γιά την Δύση μιλήσεις, είτε γιά τον Νότο, είτε θάλασσα μπορεί να έχει, είτε ξηρά. 50% είναι οι πιθανότητες να πέσεις μέσα.hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 16:53Όπως πίστευε ότι υπάρχει μια ήπειρος στον νότιο πόλο ο Αριστοτέλης, που συμπτωματικά είναι αλήθεια, αλλά ο Αριστοτέλης την υπέθετε για λόγους συμμετρίας (που είχε άδικο γιατί δεν υπάρχει γη στον βόρειο πόλο).
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 16:47η φαση με τον λεπορελο ειναι οτι κανει δεν το κανει επιτηδες
Μέχρι εδώ πώς πάμε; Αλήθεια περιβάλλει η Αμερική τον ωκεανό; Η Ισλανδία είναι δυτικά τής Ιρλανδίας ή τής Βρετανίας; Είναι αδιάβατος ο Ατλαντικός επειδή βούλιαξε η Ατλαντίδα; Μήπως είναι αδιάβατος και ο κόλπος του Μεξικού λόγω των προσχώσεων των ποταμών; Ανέβαιναν οι Μινωΐτες ανάποδα από το ρεύμα, τους καταρράκτες του Νιαγάρα; Συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν κυκλώνες στην Μεσόγειο;Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 16:51Αντί να πείτε δεν θέλω κάθεστε και ποσταρετε μαλακίες για να κοροϊδέψετε τον ίδιο σας τον εαυτό ρε πουστη μου
Ναι, δεν τα έχεις πεί εσύ όλα αυτά, αλλά μερικά από αυτά. Τα δέχεσαι όμως ή πρέπει να κάνουμε κάθε φορά την ίδια συζήτηση;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Νετο Γκουερινο
Βλέπω εγκατέλειψε την παπαριά σου με τον χάρτηLeporello έγραψε: 16 Δεκ 2023, 17:51Μέχρι εδώ πώς πάμε; Αλήθεια περιβάλλει η Αμερική τον ωκεανό; Η Ισλανδία είναι δυτικά τής Ιρλανδίας ή τής Βρετανίας; Είναι αδιάβατος ο Ατλαντικός επειδή βούλιαξε η Ατλαντίδα; Μήπως είναι αδιάβατος και ο κόλπος του Μεξικού λόγω των προσχώσεων των ποταμών; Ανέβαιναν οι Μινωΐτες ανάποδα από το ρεύμα, τους καταρράκτες του Νιαγάρα; Συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν κυκλώνες στην Μεσόγειο;Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 16:51Αντί να πείτε δεν θέλω κάθεστε και ποσταρετε μαλακίες για να κοροϊδέψετε τον ίδιο σας τον εαυτό ρε πουστη μου
Ναι, δεν τα έχεις πεί εσύ όλα αυτά, αλλά μερικά από αυτά. Τα δέχεσαι όμως ή πρέπει να κάνουμε κάθε φορά την ίδια συζήτηση;
Είναι κι αυτό μια πρόοδος
Πάμε στα υπόλοιπα
Έχω διαβάσει αρκετές φορές το κείμενο του Πλούταρχου και έχω διαβάσει και από άλλους τρείς τέσσερις αποδόσεις
Υπάρχει και μια χαραμάδα,ο Πλούταρχος να εννοεί ότι η μεγάλη θάλασσα κυκλώνει την μεγάλη γη και όχι το αντίθετο
Αλλά τέλος πάντων ας υποθέσουμε ότι εννοεί ότι η ήπειρος κυκλώνει τον ωκεανό
Οι Έλληνες της μυκηναϊκής εποχής των οποίων τα ταξίδια περιγράφει ο Πλούταρχος, σίγουρα θα παρατήρησαν ότι στην περιοχή του κόλπου του Μεξικού περίπου η, ξηρά της Ηπείρου αυτής κάνει ένα ημικύκλιο
Σίγουρα δεν έφτασαν ως την γη του πυρός,αλλά πιθανότατα υπέθεσαν ότι αυτός ο κύκλος συνεχίζεται και ενώνεται με κάποια ξηρά
Κάτι που φαίνεται καθαρά και στον χάρτη του Πίρι Ρέις
Άρα μια χαρά υπέθεσαν ότι η Ήπειρος αυτή κυκλώνει κατά κάποιον τρόπο την θάλασσα
Τα άλλα για την Βρετανία την Ιρλανδία και την Ισλανδία τα έχω απαντήσει 100 φορές στο νήμα,δεν υπάρχει λόγος να λέμε τα ίδια συνέχεια
Τα υπόλοιπα που λέει για τα δύσβατα τα αργοπλευστα κτλ είναι οι συνήθεις παπαριές που λένε οι ναυτικοί όλων των εποχών, ειδικά αυτοί που θέλουν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το συγκεκριμένο ταξίδι
Ο Πλούταρχος δεν έκανε το ταξίδι, περιέγραψε τις παραδόσεις 1500 πριν από αυτόν
Λες και σήμερα υπάρχει έστω 0,5% που ξέρει πόση απόσταση διέσχισε ο Κολόμβος και πόσο διάστημα κράτησε το ταξίδι του
- hellegennes
Ακριβώς. Μάλιστα είπα παραπίσω ότι ακόμα και σ' αυτά που είναι 50-50 καταφέρνουν να κάνουν λάθος στα περισσότερα.Leporello έγραψε: 16 Δεκ 2023, 17:13Αν δεν την περιγράφεις (όπως άλλωστε δεν κάνει και ο Πλούταρχος) είτε γιά την Δύση μιλήσεις, είτε γιά τον Νότο, είτε θάλασσα μπορεί να έχει, είτε ξηρά. 50% είναι οι πιθανότητες να πέσεις μέσα.hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 16:53Όπως πίστευε ότι υπάρχει μια ήπειρος στον νότιο πόλο ο Αριστοτέλης, που συμπτωματικά είναι αλήθεια, αλλά ο Αριστοτέλης την υπέθετε για λόγους συμμετρίας (που είχε άδικο γιατί δεν υπάρχει γη στον βόρειο πόλο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αν δεν ξέρεις αρχαιοελληνική σύνταξη, ναι, όπως υπάρχει μια χαραμάδα το "the old man the boat" να εννοεί "ο γέρος η βάρκα" αντί για "οι πρεσβύτεροι επανδρώνουν το πλοίο", αν δεν ξέρεις αγγλική σύνταξη.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:10 Υπάρχει και μια χαραμάδα,ο Πλούταρχος να εννοεί ότι η μεγάλη θάλασσα κυκλώνει την μεγάλη γη και όχι το αντίθετο
Πρέπει να αποφασίσετε πότε αυτά που λέγονται πρέπει να τα πάρει κανείς κυριολεκτικά και πότε όχι, γιατί αυτό που κάνετε είναι δίπορτο που κάνει την υπόθεση μη διαψεύσιμη, αφού αυτά που δεν ταιριάζουν στην αφήγηση -δηλαδή σχεδόν όλα- τα αποδίδετε σε ηθελημένη παραπληροφόρηση.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:10 Τα υπόλοιπα που λέει για τα δύσβατα τα αργοπλευστα κτλ είναι οι συνήθεις παπαριές που λένε οι ναυτικοί όλων των εποχών, ειδικά αυτοί που θέλουν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το συγκεκριμένο ταξίδι
Την μια οι Μινωίτες ήταν αυτοκρατορία, είχαν επεκταθεί παντού, έφερναν τόνους μετάλλευμα, την άλλην "ήταν μυστικά αυτά τα ταξίδια". Την μια "θα σε σκότωναν αν μιλούσες γι' αυτά" την άλλην βλέπουμε να μιλάνε γι' αυτά δυο συγγραφείς σούπα της αρχαιότητας, πιο γνωστοί στον αρχαίο κόσμο από ό,τι είναι σήμερα ο Αϊνστάιν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Νετο Γκουερινο
Ξέρεις κάτι ιστορίες για Σκυλλα Χάρυβδη κτλ οι ναυτικοί της μυκηναϊκής εποχής τις έλεγανhellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:25Αν δεν ξέρεις αρχαιοελληνική σύνταξη, ναι, όπως υπάρχει μια χαραμάδα το "the old man the boat" να εννοεί "ο γέρος η βάρκα" αντί για "οι πρεσβύτεροι επανδρώνουν το πλοίο", αν δεν ξέρεις αγγλική σύνταξη.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:10 Υπάρχει και μια χαραμάδα,ο Πλούταρχος να εννοεί ότι η μεγάλη θάλασσα κυκλώνει την μεγάλη γη και όχι το αντίθετο
Πρέπει να αποφασίσετε πότε αυτά που λέγονται πρέπει να τα πάρει κανείς κυριολεκτικά και πότε όχι, γιατί αυτό που κάνετε είναι δίπορτο που κάνει την υπόθεση μη διαψεύσιμη, αφού αυτά που δεν ταιριάζουν στην αφήγηση -δηλαδή σχεδόν όλα- τα αποδίδετε σε ηθελημένη παραπληροφόρηση.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:10 Τα υπόλοιπα που λέει για τα δύσβατα τα αργοπλευστα κτλ είναι οι συνήθεις παπαριές που λένε οι ναυτικοί όλων των εποχών, ειδικά αυτοί που θέλουν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το συγκεκριμένο ταξίδι
Την μια οι Μινωίτες ήταν αυτοκρατορία, είχαν επεκταθεί παντού, έφερναν τόνους μετάλλευμα, την άλλην "ήταν μυστικά αυτά τα ταξίδια". Την μια "θα σε σκότωναν αν μιλούσες γι' αυτά" την άλλην βλέπουμε να μιλάνε γι' αυτά δυο συγγραφείς σούπα της αρχαιότητας, πιο γνωστοί στον αρχαίο κόσμο από ό,τι είναι σήμερα ο Αϊνστάιν.
Τι να κάνουμε τώρα οι ναυτικοί όλων των εποχών τέτοιες ιστορίες λένε και γαμανε και σε κάθε λιμάνι,έστω και με το νου τους
Σαν τον Οδυσσέα που όπου πήγαινε σχεδόν τον περίμενε και μια γκόμενα με τα πόδια ανοιχτά
Όπως με τον Ιπτάμενο Ολλανδό. Υπάρχει ένα φυσικό φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί ακόμη και στον Θερμαϊκό. Έχει να κάνει μάλλον με την θερμοκρασία του αέρα και δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τα καράβια πετάνε.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 23:04Ξέρεις κάτι ιστορίες για Σκυλλα Χάρυβδη κτλ οι ναυτικοί της μυκηναϊκής εποχής τις έλεγανhellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:25Αν δεν ξέρεις αρχαιοελληνική σύνταξη, ναι, όπως υπάρχει μια χαραμάδα το "the old man the boat" να εννοεί "ο γέρος η βάρκα" αντί για "οι πρεσβύτεροι επανδρώνουν το πλοίο", αν δεν ξέρεις αγγλική σύνταξη.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:10 Υπάρχει και μια χαραμάδα,ο Πλούταρχος να εννοεί ότι η μεγάλη θάλασσα κυκλώνει την μεγάλη γη και όχι το αντίθετο
Τι να κάνουμε τώρα οι ναυτικοί όλων των εποχών τέτοιες ιστορίες λένε και γαμανε και σε κάθε λιμάνι,έστω και με το νου τους
Σαν τον Οδυσσέα που όπου πήγαινε σχεδόν τον περίμενε και μια γκόμενα με τα πόδια ανοιχτά
https://www.enimerotiko.gr/ellada/ekana ... fainomeno/
Από εκεί και πέρα δεν θέλει πολύ. Λίγο τα πολύμηνα ταξίδια , η απουσία συγγενών ,φίλων , κοινωνικών συναναστροφών, λίγο και η επήρεια ναρκωτικών κάνουν την δουλειά τους. Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος του ιτπάμενου Ολλάνδού.
- taxalata xalasa
μην είσαι στενόμυαλος...hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:25Αν δεν ξέρεις αρχαιοελληνική σύνταξη, ναι, όπως υπάρχει μια χαραμάδα το "the old man the boat" να εννοεί "ο γέρος η βάρκα" αντί για "οι πρεσβύτεροι επανδρώνουν το πλοίο", αν δεν ξέρεις αγγλική σύνταξη.Νετο Γκουερινο έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:10 Υπάρχει και μια χαραμάδα,ο Πλούταρχος να εννοεί ότι η μεγάλη θάλασσα κυκλώνει την μεγάλη γη και όχι το αντίθετο
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Αντε τώρα κι εσύ κάνεις τον χαζό. Απλό είναι:hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:25 Πρέπει να αποφασίσετε πότε αυτά που λέγονται πρέπει να τα πάρει κανείς κυριολεκτικά και πότε όχι,
Τα παίρνεις κυριολεκτικά όταν λένε οτι ο Οδυσσέας ίδρυσε τη Λισαβώνα.
Και δεν τα παίρνεις κυριολεκτικά όταν λένε οτι ο Ατλαντικός είναι μισ ριχή θάλασσα γεμάτη λάσπες.
Τόσο δύσκολο είναι πχια;
Special bonus points για όσους πιάσαν οτι ο Ulysse μίλαγε Λατινικά απ´ τον καιρό που ούτε οι Ελληνες δεν μίλαγαν καλα-καλα Ελληνικά. Αυτό και μόνο μας δείχνει πόσο σπουδαίος ήταν, και γιατί πρέπει τις ιστορίες να τίς παίρνουμε κυριολεκτικά.
-
Νετο Γκουερινο
Ζητά βοήθεια ρε γίδι και μην μας ζαλίζεις ταρχιδιαImperium έγραψε: 16 Δεκ 2023, 23:40Αντε τώρα κι εσύ κάνεις τον χαζό. Απλό είναι:hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2023, 22:25 Πρέπει να αποφασίσετε πότε αυτά που λέγονται πρέπει να τα πάρει κανείς κυριολεκτικά και πότε όχι,
Τα παίρνεις κυριολεκτικά όταν λένε οτι ο Οδυσσέας ίδρυσε τη Λισαβώνα.
Και δεν τα παίρνεις κυριολεκτικά όταν λένε οτι ο Ατλαντικός είναι μισ ριχή θάλασσα γεμάτη λάσπες.
Τόσο δύσκολο είναι πχια;
Special bonus points για όσους πιάσαν οτι ο Ulysse μίλαγε Λατινικά απ´ τον καιρό που ούτε οι Ελληνες δεν μίλαγαν καλα-καλα Ελληνικά. Αυτό και μόνο μας δείχνει πόσο σπουδαίος ήταν, και γιατί πρέπει τις ιστορίες να τίς παίρνουμε κυριολεκτικά.
Να αγαπάς μια τσιγγάνα, που έλεγε κι ο Καββαδίαςpylothess έγραψε: 16 Δεκ 2023, 23:20 Όπως με τον Ιπτάμενο Ολλανδό. Υπάρχει ένα φυσικό φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί ακόμη και στον Θερμαϊκό. Έχει να κάνει μάλλον με την θερμοκρασία του αέρα και δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τα καράβια πετάνε.
https://www.enimerotiko.gr/ellada/ekana ... fainomeno/
- Πώς τη λένε; Φατα Μοργκάνα!
Για τα πλοία των Φαιάκων τί έχουμε;
Παραμύθι ναυτικών ή κυριολεκτική απόδειξη Αρχαιων δυνατοτήτων;
Ξέρω, ξέρω. Duh...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 16 Δεκ 2023, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και κλάαααμα η κυρία...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
-