!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Καραμελίτσα έγραψε: 14 Δεκ 2023, 15:08 Α, μισό. Να βάλουμε μία άλλη περιγραφή αρχαιοελληνικού ταξιδιού προς την Αμερική, μια και αναφέρθηκα στην Αληθινή Ιστορία.
Μίαν φοράν απέπλευσα από τας Ηρακλείους στήλας και βοηθούμενος υπό ουρίου ανέμου επροχώρησα εις τον Εσπέριον ωκεανόν.{3} Ο λόγος δε και ο σκοπός του ταξειδίου μου ήτον η περιέργεια και ο πόθος να γνωρίσω νέα πράγματα και να μάθω που τελειόνει ο ωκεανός και τίνος είδους άνθρωποι κατοικούν πέραν αυτού. Διά τούτο επήρα εις το πλοίον τρόφιμα πολλά και νερόν αρκετόν, παρέλαβα δε και πεντήκοντα φίλους και ομηλίκους, έχοντας τους αυτούς πόθους• προσέτι επρομηθεύθην πολυάριθμα όπλα, διά της υποσχέσεως δε μεγάλου μισθού ευρήκα ένα άριστον κυβερνήτην και το πλοίον, το οποίον ήτον ελαφρόν σκάφος, επεσκεύασα, ώστε ν' αντέχη εις μακρόν και επικίνδυνον ταξείδιον.

Επί μίαν ημέραν και μίαν νύκτα επλέαμεν με τόσο μικράν ταχύτητα, ώστε η γη διεκρίνετο ακόμη εις τον ορίζοντα• αλλά την επομένην, κατά την ανατολήν του ηλίου, και ο άνεμος ήρχισε να δυναμώνη και κύματα υψώθησαν μεγάλα και σκότος έγινε και ουδέ να συστείλωμεν τα ιστία ήτο δυνατόν. Αφεθέντες λοιπόν εις την διάκρισιν του ανέμου και των ρευμάτων, επαλαίαμεν επί εβδομήκοντα εννέα ημέρας με την τρικυμίαν• την ογδοηκοστήν δε έξαφνα έλαμψεν ο ήλιος και βλέπομεν εις όχι μεγάλην απόστασιν νήσον υψηλήν και δασώδη, εις την οποίαν η προσέγγισις δεν ήτο δύσκολος, διότι ήδη η τρικυμία κατά πολύ είχε κοπάσει. Προσεγγίσαντες λοιπόν εξήλθαμεν και ένεκα των μακρών κακοπαθειών εμείναμεν επί πολύ ξαπλωμένοι κατά γης• έπειτα εσηκωθήκαμεν και διηρέθημεν ούτως ώστε τριάκοντα μεν εξ ημών έμειναν να φυλάττουν το πλοίον, είκοσι δε και εγώ ανέβημεν να κατασκοπεύσωμεν την νήσον.

Αφού δ' επροχωρήσαμεν διά μέσου δάσους έως τρία στάδια από της παραλίας, βλέπομεν μίαν στήλην από χαλκόν επί της οποίας επιγραφή με γράμματα Ελληνικά, τα οποία είχον ημιεξαλειφθή και μόλις διεκρίνοντο, έλεγεν• «έως εδώ έφθασαν ο Ηρακλής και ο Διόνυσος». Εφαίνοντο και δύο ίχνη πλησίον επί μεγάλης πέτρας, εκ των οποίων το μεν είχεν έκτασιν ενός στρέμματος, το δε μικροτέραν• υποθέτω δε ότι το μεν μικρότερον ήτο του Διονύσου, το άλλο δε του Ηρακλέους. Αφού επροσκυνήσαμεν, επροχωρήσαμεν• μετ' ολίγον δε εφθάσαμεν εις ποταμόν, όστις έρρεεν οίνον, ομοιότατον μάλιστα με τον Χιακόν. Ήτο δε τόσον πολύ και άφθονον το ρεύμα, ώστε είς τινα μέρη ηδύνατο και πλοία να σηκώση. Βλέποντες τα σημεία ταύτα επιστεύαμεν έτι μάλλον εις ταναφερόμενα υπό της στήλης, ότι ο Διόνυσος είχεν έλθει εις την νήσον εκείνην.

Θέλων δε να μάθω και από που επήγαζεν ο ποταμός, επροχώρησα αντιθέτως προς το ρεύμα• και πηγήν μεν αυτού καμμίαν δεν ευρήκα, αλλά πολλά και μεγάλα κλήματα κατάφορτα με σταφύλια, από δε την ρίζαν εκάστου έσταζεν οίνος διαυγής κ' εκ των σταγόνων τούτων εσχηματίζετο ο ποταμός. Ήσαν και ψάρια πολλά εις τον ποταμόν, τα οποία είχαν και το χρώμα και την γεύσιν του οίνου. Όταν επιάσαμεν κ' εφάγαμεν απ' αυτά τα ψάρια εμεθύσαμεν και όταν τα εσχίσαμεν τα ευρήκαμεν γεμάτα μούστον. Αλλ' έπειτα εσκέφθημεν να ταναμιγνύωμεν με ψάρια του νερού και ούτω εμετριάζαμεν την άκρατον οινοφαγίαν.

https://www.gutenberg.org/cache/epub/28018/pg28018.html

Το σιγουρο ειναι παντως οτι οι Πορτογαλοι και οι Ισπανοι δεν ηταν οι πρωτοι που εφτασαν στα νησια του Ατλαντικου. :D

Αζορες κλιμακωτες πυραμιδες.

Εικόνα

Kαναρια κλιμακωτες πυραμιδες.

Εικόνα

Μαυριτιος κλιμακωτες πυραμιδες (στον Ινδικο πολυ κοντα στο νοτιο Ατλαντικο)

Εικόνα

.
Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο »

Εφόσον την εποχή του Πλούταρχου ήξεραν ότι η γη είναι σφαιρική γιατί να μην υποθέσουν κι αυτοί αυτό που υπέθεσε κι ο Κολόμβος;
Ότι δηλαδή ο ωκεανός θα τους οδηγούσε στην Ασία;
Μα τόσο κωλοφαρδοι πχια;
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Aκριβως ιδιες πυραμιδες ανακαλυψαν οι Ευρωπαιοι οταν πηγαν στον Ειρηνικο.

Stone Pyramid of Marae in Tahiti. Engraving of the 19th century Stock Photo - AlamyStone Pyramid of Marae in Tahiti. Engraving of the 19th century Stock Photo - Alamy

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 13 Δεκ 2023, 23:34
Isildur έγραψε: 13 Δεκ 2023, 19:35
Αν κάνεις σωστά τον υπολογισμό, θα βρεις ότι η κατεύθυνση είναι περίπου 354° 20′, όπου 360° ή 0° είναι βόρεια και 270° είναι δυτικά.
Γιατί γωνίες; Ο τύπος που έβαλες, τι δείχνει, δεν κατάλαβα;
Γιατί γωνίες; Γιατί υπολογίζεις κατεύθυνση σε κύκλο:

Εικόνα

Δες το σχήμα. Ο βορράς είναι 0°, η ανατολή 90° με δεξιόστροφη κατεύθυνση, ο νότος είναι 180° και η δύση 270°. ΒΔ είναι 315° ή αν θες 45° αριστερόστροφα από τον βορρά. Η κατεύθυνση που δείχνω είναι 354° δεξιόστροφα ή 6° αριστερόστροφα. Μπορείς να δεις ότι είναι δηλαδή σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.

Μπερδεύεσαι από το γεγονός ότι μετράμε τους παράλληλους σε μοίρες, όμως κάνεις δύο λάθη. Το πρώτο είναι ότι θες να υπολογίσεις κατεύθυνση σε σφαίρα, όχι σε επίπεδο, οπότε δεν έχεις ευκλείδια γεωμετρία, έχεις σφαιρική, γι' αυτό χρειάζεσαι τον τύπο που έδωσα που δείχνει την διαφορά συντεταγμένων μεταξύ δύο σημείων σε σφαίρα (σε ακτίνια). Το δεύτερο είναι ότι η μέτρησή σου δεν είναι από τον ισημερινό, είναι από αρκετά υψηλό παράλληλο. Από την μια μεριά δηλαδή έχεις 90 παράλληλους της μίας μοίρας και από την άλλη (προς τον βορρά) έχεις λιγότερους από 40.

Ίσως δεν εξηγώ σωστά τον λόγο για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό, δες καλύτερα αυτήν την εικόνα. Είναι σχεδόν πάνω από τον βόρειο πόλο, οπότε πολύ πιο εξτρήμ παράδειγμα.

Εικόνα

Το σημείο εκκίνησης είναι το Α. 10 μοίρες δυτικά είναι το σημείο Δ, 10 μοίρες βόρεια είναι το σημείο Β και 10 μοίρες βόρεια και 10 δυτικά είναι το κόκκινο σημείο. Δες ότι αυτό το σημείο απέχει ελάχιστα δυτικά από το σημείο Β και είναι σχεδόν τελείως βόρεια. Αν τραβήξεις δηλαδή μια γραμμή από το Α ως το κόκκινο σημείο θα είναι σχεδόν παράλληλη με αυτήν που έχω τραβήξει ως το Β. Στην πραγματικότητα αυτές οι δυο γραμμές θα έχουν μεταξύ τους μια πολύ μικρή γωνία. Αυτή η γωνία είναι η κατεύθυνση και σαφώς δεν είναι βορειοδυτική, είναι σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.
Χμμμ... ναι, νομίζω το 'πιασα αυτό που λες. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο τύπος που έβαλες, αλλά νομίζω ότι κατάλαβα ποιο το νόημά του. Έκανα και μια "μπακάλικη" (pun not(?) intended) προσπάθεια να το καταλάβω σχηματικά (νοητικά) και νομίζω πως είδα πού είχα άδικο όταν σού είπα για τα επίπεδα και τις σφαίρες. Θενκς, το 'πιασα, είχες δίκιο (μάλλον δηλαδή, μέχρι κάποιος άλλος να ξανα-αποδείξει το αντίθετο :lol: ).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Νετο Γκουερινο έγραψε: 14 Δεκ 2023, 18:56 Εφόσον την εποχή του Πλούταρχου ήξεραν ότι η γη είναι σφαιρική γιατί να μην υποθέσουν κι αυτοί αυτό που υπέθεσε κι ο Κολόμβος;
Ότι δηλαδή ο ωκεανός θα τους οδηγούσε στην Ασία;
Μα τόσο κωλοφαρδοι πχια;
Οι αστρονόμοι το ήξεραν. Ο Πλούταρχος ήταν φιλόσοφος και οι γνώσεις του ήταν από δεύτερο χέρι. Είναι λογικό να είναι συγκεχυμένες, γι' αυτό έγραψε τόσες μπούρδες σε μερικές μόνο γραμμές. Το υπόλοιπο κείμενο το έχει διαβάσει κανείς σας να δει τι αρχιδιές λέει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Νετο Γκουερινο έγραψε: 14 Δεκ 2023, 18:54 Εικόνα
Όλοι οι χάρτες του Πτολεμαίου που έχω δει είναι έτσι
Πουθενά δεν υπονοεί ότι υπάρχει μια μεγάλη ξηρά που περικλείει τον ωκεανό,όπως σε αυτό που έβαλε ο λεπο

Αυτό που έβαλε ο λεπο είναι τελείως για τον πουτσο
Ομως αυτός που έβαλα εγώ είναι ο παλιότερος. Αυτός που έβαλες εσύ είναι του Johannes Schnitzer (1482). Και πάλι βέβαια φαίνεται η ήπειρος που περιβάλλει τον ωκεανό, μόνο που υπάρχει μία τρύπα στον Βορρά. Αυτή η περιοχή με γαλάζιο γύρω γύρω δεν είναι θάλασσα (σκούρο μπλε) αλλά απροσδιόριστος χώρος. Είναι από εκεί που φυσούν όλοι οι άνεμοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leporello την 14 Δεκ 2023, 19:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 14 Δεκ 2023, 19:02
hellegennes έγραψε: 13 Δεκ 2023, 23:34
Isildur έγραψε: 13 Δεκ 2023, 19:35 Γιατί γωνίες; Ο τύπος που έβαλες, τι δείχνει, δεν κατάλαβα;
Γιατί γωνίες; Γιατί υπολογίζεις κατεύθυνση σε κύκλο:

Εικόνα

Δες το σχήμα. Ο βορράς είναι 0°, η ανατολή 90° με δεξιόστροφη κατεύθυνση, ο νότος είναι 180° και η δύση 270°. ΒΔ είναι 315° ή αν θες 45° αριστερόστροφα από τον βορρά. Η κατεύθυνση που δείχνω είναι 354° δεξιόστροφα ή 6° αριστερόστροφα. Μπορείς να δεις ότι είναι δηλαδή σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.

Μπερδεύεσαι από το γεγονός ότι μετράμε τους παράλληλους σε μοίρες, όμως κάνεις δύο λάθη. Το πρώτο είναι ότι θες να υπολογίσεις κατεύθυνση σε σφαίρα, όχι σε επίπεδο, οπότε δεν έχεις ευκλείδια γεωμετρία, έχεις σφαιρική, γι' αυτό χρειάζεσαι τον τύπο που έδωσα που δείχνει την διαφορά συντεταγμένων μεταξύ δύο σημείων σε σφαίρα (σε ακτίνια). Το δεύτερο είναι ότι η μέτρησή σου δεν είναι από τον ισημερινό, είναι από αρκετά υψηλό παράλληλο. Από την μια μεριά δηλαδή έχεις 90 παράλληλους της μίας μοίρας και από την άλλη (προς τον βορρά) έχεις λιγότερους από 40.

Ίσως δεν εξηγώ σωστά τον λόγο για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό, δες καλύτερα αυτήν την εικόνα. Είναι σχεδόν πάνω από τον βόρειο πόλο, οπότε πολύ πιο εξτρήμ παράδειγμα.

Εικόνα

Το σημείο εκκίνησης είναι το Α. 10 μοίρες δυτικά είναι το σημείο Δ, 10 μοίρες βόρεια είναι το σημείο Β και 10 μοίρες βόρεια και 10 δυτικά είναι το κόκκινο σημείο. Δες ότι αυτό το σημείο απέχει ελάχιστα δυτικά από το σημείο Β και είναι σχεδόν τελείως βόρεια. Αν τραβήξεις δηλαδή μια γραμμή από το Α ως το κόκκινο σημείο θα είναι σχεδόν παράλληλη με αυτήν που έχω τραβήξει ως το Β. Στην πραγματικότητα αυτές οι δυο γραμμές θα έχουν μεταξύ τους μια πολύ μικρή γωνία. Αυτή η γωνία είναι η κατεύθυνση και σαφώς δεν είναι βορειοδυτική, είναι σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.
Χμμμ... ναι, νομίζω το 'πιασα αυτό που λες. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο τύπος που έβαλες, αλλά νομίζω ότι κατάλαβα ποιο το νόημά του. Έκανα και μια "μπακάλικη" (pun not(?) intended) προσπάθεια να το καταλάβω σχηματικά (νοητικά) και νομίζω πως είδα πού είχα άδικο όταν σού είπα για τα επίπεδα και τις σφαίρες. Θενκς, το 'πιασα, είχες δίκιο (μάλλον δηλαδή, μέχρι κάποιος άλλος να ξανα-αποδείξει το αντίθετο :lol: ).
Πιο μετά διόρθωσα τον υπολογισμό μου σε 344 μοίρες, σε επόμενο ποστ. Το αντιλήφθηκα αρχικά με το μάτι, που δεν είναι καθόλου κακός σύμβουλος, να ξέρεις. Μου φάνηκε πολύ ανοιχτή αυτή η γωνία για να είναι μόνο 6 μοίρες. Μετά είδα ότι έβαλα κάπου ένα λάθος νούμερο στον υπολογισμό. Πάλι βέβαια είναι μεγάλη απόκλιση ακόμη και από την ΒΔ κατεύθυνση, δεν συζητάμε καν για την δυτική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

O Λεπο ακομη δεν καταλαβε το αυτογκολ του.

Ο χαρτης του Πτολεμαιου ακριβως δειχνει ποσο ΑΙΡΕΤΙΚΑ για την εποχη ηταν οσα ειπε ο Πλουταρχος.

Και συνεπως δεν αναπαρηγε ο Πλουταρχος την κοινη αφηγηση της εποχης για το τι υπαρχει περαν των Ηρακλειων Στηλων...

αλλα εντελως πρωτοτυπα πραγματα.

.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Αρίστος έγραψε: 14 Δεκ 2023, 18:59 Aκριβως ιδιες πυραμιδες ανακαλυψαν οι Ευρωπαιοι οταν πηγαν στον Ειρηνικο.

Stone Pyramid of Marae in Tahiti. Engraving of the 19th century Stock Photo - AlamyStone Pyramid of Marae in Tahiti. Engraving of the 19th century Stock Photo - Alamy

Εικόνα
Τι κρίμα που δεν τις περιγράφει ο Πλούταρχος!
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Νετο Γκουερινο

Leporello έγραψε: 14 Δεκ 2023, 19:06
Νετο Γκουερινο έγραψε: 14 Δεκ 2023, 18:54 Εικόνα
Όλοι οι χάρτες του Πτολεμαίου που έχω δει είναι έτσι
Πουθενά δεν υπονοεί ότι υπάρχει μια μεγάλη ξηρά που περικλείει τον ωκεανό,όπως σε αυτό που έβαλε ο λεπο

Αυτό που έβαλε ο λεπο είναι τελείως για τον πουτσο
Ομως αυτός που έβαλα εγώ είναι ο παλιότερος. Αυτός που έβαλες εσύ είναι του Johannes Schnitzer (1482). Και πάλι βέβαια φαίνεται η ήπειρος που περιβάλλει τον ωκεανό, μόνο που υπάρχει μία τρύπα στον Βορρά. Αυτή η περιοχή με γαλάζιο γύρω γύρω δεν είναι θάλασσα (σκούρο μπλε) αλλά απροσδιόριστος χώρος. Είναι από εκεί που φυσούν όλοι οι άνεμοι.
Ο χάρτης του Πτολεμαίου είναι αυτός που έβαλα εγώ
Στον δικό σου δεν υπονοεί πουθενά ότι το υπόλοιπο είναι ξηρά,απλά έχει το ίδιο χρώμα

Εσύ έβαλες αυτόν

Εικόνα
Αν δεις τελειώνει εκεί που τελειώνει αυτός που έβαλα κι εγώ
Στο υπόλοιπο φόντο έχει κάτι ζωγραφιές και κάτι γράμματα
Δεν λέω όμως έξυπνη η παγαπομτια σου αλλά δεν περασε
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Leporello έγραψε: 14 Δεκ 2023, 19:12
Αρίστος έγραψε: 14 Δεκ 2023, 18:59 Aκριβως ιδιες πυραμιδες ανακαλυψαν οι Ευρωπαιοι οταν πηγαν στον Ειρηνικο.

Εικόνα
Τι κρίμα που δεν τις περιγράφει ο Πλούταρχος!

Τι κριμα που ΟΥΤΕ οι Βικινγκς ΟΥΤΕ οι Πορτογαλοι εσκασαν πρωτοι μυτη στον Ατλαντικο. :lol:

Αρίστος έγραψε: 14 Δεκ 2023, 18:54

Αζορες κλιμακωτες πυραμιδες.

Εικόνα

Kαναρια κλιμακωτες πυραμιδες.

Εικόνα

Μαυριτιος κλιμακωτες πυραμιδες (στον Ινδικο πολυ κοντα στο νοτιο Ατλαντικο)

Εικόνα

.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 14 Δεκ 2023, 19:15, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Νετο Γκουερινο

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%93% ... rldMap.jpg

Τέλος πάντων αυτός είναι ο χάρτης που έβαλε ο λεπο
Άβαταρ μέλους
Leporello

Νετο Γκουερινο έγραψε: 14 Δεκ 2023, 19:12Στον δικό σου δεν υπονοεί πουθενά ότι το υπόλοιπο είναι ξηρά,απλά έχει το ίδιο χρώμα
Γιατί άραγε να έχει το ίδιο χρώμα; Και δεν έχει ούτε όρια πανάθεμάτα!
1.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Πυραμίδες, πυραμίδες. Κάτσε να σκεφτώ λίγο. Eίναι ρε παιδί μου αδιανόητο να ήξεραν το σχήμα οι νησιώτες, αν είναι δυνατόν, σίγουρα έπρεπε να τους το είχαν δείξει αυτοί που το έδειξαν και στους Αιγύπτιους.
Z
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”