Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Green Dragon έγραψε: 14 Δεκ 2023, 09:30
George_V, η απόσταση δεν παίζει ρόλο; Το ίδιο ακούγεται στα 5 μέτρα και στα 2 χιλιόμετρα; Αναμεταδότες δεν παίζει να έχει.
Προφανως. Αλλα να σου θυμισω οτι στις περισσοτερες περιοχες της Ελλαδας υπαρχουν εκκλησιες σε αποσταση σχεδον 500 μετρων η καθε μια και ολες εχουν καμπανες (και οι μισες τουλαχιστον βαρανε τις ωρες ως ρολοι).
Αρα δεν ειναι θεμα αναμεταδοσης. Οπου και να πας θα ακους εστω 1 καμπανα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Green Dragon έγραψε: 14 Δεκ 2023, 09:35
Δεν έχω ακούσει ποτέ.
Εδω παντως σε οποιο σημειο και να βρισκεσαι θα ακους παντα απο μια καμπανα. Και δεν αμφισβητω οτι σε αρκετες περιοχες της Ελλαδας ειναι λιγο πολυ ετσι.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Και δεδομένου οτι ο ιδιος ηχος υπαρχει σχεδον σε ολη την πολη και δεν θεωρειται οχληση η ως ανω αποφαση δεν κανει apply εδω.
πως δεν κανει apply ρε μπαγασα αφου το δικαστηριο τελικα ζητησε να σταματησει να βαραει το ρολοι
( apply δεν κανει γιατι προφανως ειναι αλλο δικαιο)
H αποφαση που παρέθεσες δεν κανει λογο για κανενα ρολοι.
Ο γιατρος της υποθεσης ειχε θεμα με τα γουδια του γειτονα του του κονφετιέρη. Το δικαστηριο δεχτηκε οτι ο θορυβος εχει να κανει με το locality δλδ κατι που θεωρειται θορυβος σε μια γειτονια μπορει να μη θεωρειται στην αλλη.
Εδω ομως εχουμε να κανουμε με καμπανα η οποια υπαρχει σε καθε γειτονια και κατα γενικη ομολογια δεν αποτελει οχληση και επισης ο ιδιος θορυβος υπαρχει σε καθε γειτονια αρα το locality παυει να ισχυει.
Ρε ταλ διαβασες τι ποσταρες η μονο εγω εκατσα και το κανα αυτο?
Υπάρχει στη Γερμανία στο χωριό που έμενα μια ευαγγελική εκκλησία (έχει και το όνομα του πατέρα μου που αγόρασε το σπίτι κοντά στην εκκλησία). Το ρολόι χτυπούσε ανά μισάωρο, δεν ξέρω αν χτυπάει ακόμη για λόγους παράδοσης, ήταν και τα σπίτια διατηρητέα σε αυτή την περιοχή του χωριού.
Ήταν άκρως ενοχλητικό, ιδιαίτερα αν έπρεπε να ξυπνήσεις στις 5 το πρωί. Διαφορετικά δεν με ενοχλούσε.
Ανέκαθεν μου την έσπαγαν ακομα κι όσοι ειχαν το ρολόι τους να τσιρτσιρίζει καθε φορά που καθόταν στρογγυλή ωρα. Πόσο μαλλον να εχεις μια κωλοκαμπάνα που καθε μια ωρα σου πρήζει τα μέζεα.
Ακόμα και σε λειτουργίες και γιορτές βασικά, πρέπει κατι να γινει με την καμπάνα. Πολλά τα αρνητικά του να μενεις δίπλα σε εκκλησία.
Ο μόνος ήχος καμπάνας που, όχι απλά μπορώ να ανεχτώ, αλλα με ηρεμεί κιολας, ειναι ο χτυπος της Μ.Παρασκευής.
vantono έγραψε: 14 Δεκ 2023, 09:53
Ανέκαθεν μου την έσπαγαν ακομα κι όσοι ειχαν το ρολόι τους να τσιρτσιρίζει καθε φορά που καθόταν στρογγυλή ωρα. Πόσο μαλλον να εχεις μια κωλοκαμπάνα που καθε μια ωρα σου πρήζει τα μέζεα.
Ακόμα και σε λειτουργίες και γιορτές βασικά, πρέπει κατι να γινει με την καμπάνα. Πολλά τα αρνητικά του να μενεις δίπλα σε εκκλησία.
Ο μόνος ήχος καμπάνας που, όχι απλά μπορώ να ανεχτώ, αλλα με ηρεμεί κιολας, ειναι ο χτυπος της Μ.Παρασκευής.
Ειναι ο χτύπος της κηδείας που αφήνεται να σβήνει ο ήχος
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Απ' ό,τι διάβασα πρόκειται για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, η υπόθεση θα εκδικασθεί τον Μάρτιο. Οπότε, υπάρχει χρόνος για όσους κατοίκους της περιοχής διαφωνούν, να αντιδράσουν. Αυτά τα θέματα προϋποθέτουν συλλογικές αποφάσεις.
Στην περιοχή μου πάντως, δεν χτυπάνε καμπάνες τις καθημερινές.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον Golden. Πάει ο άλλος και αγοράζει/χτίζει σπίτι κοντά σε εκκλησία ή πυλώνες υψηλής τάσης της δεη και μετά διαμαρτύρεται για τις καμπάνες ή την ακτινοβολία.
vantono έγραψε: 14 Δεκ 2023, 09:53
Ειναι ο χτύπος της κηδείας που αφήνεται να σβήνει ο ήχος