nemo έγραψε: 13 Δεκ 2023, 14:55
εδω εχουμε περιπτωσεις κτηνολατρων που φταιει 100% ο σκυλος και αυτοι λενε οτι δεν φταιει ο σκυλος
αλλα οι ανθρωποι γενικως
οπως περιγραφει η γαλη τις περιπτωσεις των ζωόφιλων ετσι ακριβως υπαρχουν και ξεχωριστες
περιπτωσεις σκυλων ...αλλα πασχουν απο ψυχολογικα αιτια και αλλα επιτιθενται απλα για την πλακα τους
και αλλα κανουν οτι επιτιθενται ενω παιζουν
τα τσομπανοσκυλα γινονται πολυ επικινδυνα στις εξης περιπτωσεις οταν πλησιασει κανεις
το μαντρι ή τα προβατα οταν βοσκουν =δεν θελουν να σκοτωσουν αλλα να διωξουν τον ανεπιθύμητο
στην δευτερη περιπτωση που γινονται εξαιρετικα επικινδυνα ειναι οταν αλλαζουν αφεντικο ή μερος
τοτε κατι παθαινουν και αλλαζουν ψυχολογια και θελουν να δαγκωσουν και να σκοτωσουν
μια τετοια περιπτωση την εζησα και εγω
με δυο τσοπανασκυλα τρελαμενα εντελως
ειχαν αλλαξει μερος και αφεντικο και για ενα διαστημα προτου τα σκοτωσουν τριγυριζαν γυρω απο το μαντρι περιπου στα πεντακοσια μετρα και δεν αφηναν να πλησιασει ψυχη
ο ξαδελφος ειχε ενα περιβολι και πηγε να μαζεψει φρουτα και να τα φορτωσει στο φορτηγακι
αλλα τον πηρανε ειδηση και τον γαυγιζαν συνεχως με τασεις να ορμησουν για να δαγκωσουν
ηρθε στο χωριο και με πηρε μαζι του για να τον βοηθησω με τα σκυλια =σουροπο εγινε η φαση
πηρα μαζι μου και ενα γερο παλουκι ..γυρισαμε στο περιβολι και τον βοηθησα να φορτωσει
τις κλουβες και ετοιμαζομασταν να φυγουμε οταν ηρθαν τα σκυλια δυο και ηταν πολυ μεγαλοσωμα
αρχισαν να γαυγιζουν και να ερχονται και πιο κοντα περιπου στα δυο μετρα και δειχνανε τα δοντια
ο ξαδελφος χεστηκε και μπηκε στο αμαξι εγω αρχισα να τα καλοπιανω αλλα αυτα παιρνανε θαρρος
εντελει βγαζω απο το αμαξι το παλουκι δεν προλαβα να το σηκωσω μου το αρπαζει ο ενας σκυλος
και το εκοψε σαν οδοντογλυφιδα εκει τα χρειαστηκα και εγω και μπηκα στο αμαξι
πρωτη φορα εβλεπα αυτο το ειδος ενω ειχα παρα πολλες εμπειριες απο τσομπανοσκυλα
και με αγελες μαλιστα θελω να πω οτι
δεν υπηρχε περιπτωση να τα κανουμε καλα και ας ημασταν
δυο αντρες θα μας ξεσχιζαν και τους δυο ..και αν δεν τα ειχαν σκοτωσει σιγουρα θα σκοτωναν αυτα
γιατι απο τις συνεχομενες επιθεσεις σε ανθρωπους παιρνουν θαρρος και στο τελος θα δαγκωσουν για να σκοτωσουν τετοια περιπτωση ηταν και με τον θανατο της γυναικας επαιρναν θαρρος σιγα σιγα
και στο τελος σκοτωσαν ..μια λυση υπαρχει μονο η θανατωση χωρις καμια λυπη