!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποριες για Αθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Αποριες για Αθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Εσυ δεν εισαι απλα αθεος
Η αποψη μου ειναι οτι συμμετεχεις σε ιντερνετικο διωγμο κατα των Χριστιανων
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:43
Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 19:55
Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 19:46 Σου απάντησα σ αυτό Πάνας

Θα κάνω κι εδώ νήμα να μη μου στεναχωριέσαι

Είναι αστείο πάντως να λες ότι δε με θυμάσαι ούτε μία φορά να μιλάω εναντίον του Ισλάμ ή δεν θυμάσαι κανέναν άθεο να μιλάει εναντίον του Ισλάμ.
Όχι δεν έχω δει κάποιο νήμα. Αλήθεια σου λέω, αν έχεις να μου δείξεις κάτι από άθεο ευχαρίστως να ανακαλέσω. Από άθεο όμως.
Ούτε και εγώ είμαι πιστός, το δήθεν με ενοχλεί. Σε κάποιο άλλο νήμα επειδή μίλησα για το Ισλάμ και τα άσχημα του συγκρίνοντας το με τον χριστιανισμό με είπανε φασίστα, ποιος ξέρει τι έβαλαν με το μυαλό τους. Η σύγκριση ήταν για να αποδείξω γιατί πράγμα μιλάμε γιατί δεν έχουν καταλάβει.
Μιλάνε για καταπίεση από τον χριστιανισμό ως προς τις γυναίκες, τους γκέι, κλπ και την μπούργκα δεν την βλέπουν, ούτε τους λιθοβολισμούς.
Ισχύει αλλα δεν είναι όλοι έτσι. Είναι μονο οι αναρχοαριστεροφασίστες που συμπεριφέρονται έτσι. Εγώ θυμάμαι τουλάχιστον Ασέβαστο, Νάνδρο, Σαλίβερο και Χέλη να κράζουν σε τέτοια θέματα. Εσύ όχι;

η σαρια δολοφονησε πενταμορφη στο ιρακ

Α : ΙΣΛΑΜ : Γιατι Επεκτεινεται συνέχεια ....

Μπορεί να ξαναγραφεί το Κοράνι;

εδώ η Σουβλίτσα έτσι με πιστοποιησε όταν ήρθα
Spoiler
Σουβλίτσα έγραψε: 16 Απρ 2018, 17:42
Ίφιδα έγραψε: 16 Απρ 2018, 17:24 Ελληγενή γιατί δεν ήρθα σε μια φορουμομάζωξη

Σουβλίτσα κάτω το Ισλάμ, κάτω τα ιερατεία κι οι παπάδες, ζήτω η λογική και η επιστήμη, γουστάρω παγάνια

:003:

Μερσυ ΚάστομΦ
Η δημοσίευση αυτή αναφέρθηκε. ΜΩΡΗ!

:lol: :P: :lol:

Kαλώς την, ελπίζω να έχουμε χρόνο να αρπαχτούμε λιγάκι πριν μας προλάβουν τα γεγονότα! :P: :wave:
Σουβλίτσα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:09
Ίφιδα, συγκρατήσου λίγο στους χαρακτηρισμούς και το τί είπε ο Χριστός άφησε καλύτερα να το γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο μαζί Του, δηλαδή οι Άγιοι και η Εκκλησία
Έχεις δίκιο, ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς. Από κει και πέρα όχι, και σε πληροφορώ έχω ασχοληθεί πολύ περισσότερο με το Χριστιανισμό από μεγάλο μέρος των πιστών του. Αυτό που σου λέει ο Χέλης ότι "οι άθεοι συχνότερα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εσάς τι λέει η Βίβλος." κι όχι μόνο θα συμπληρώσω, ισχύει και το ξέρεις
Οι νηματοθέτες δεν είναι άθεοι :bored:
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:43
Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:12
enaon έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:09

δεν μου αρέσει ρε πάνα, ειναι μεγάλο, παλιά λέγαμε εισαι κότα και ήταν πιο καλό. Να λέμε Σοράκι για να νιώθουμε οικειότητα;
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη περιγραφή. Δημιουργήθηκε μια μάζα άθεων όπως οι φεμινίστριες οι μιγκταου κλπ για ένα σκοπό. Αυτός ήταν ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος.

Τώρα, μετά τον διαχωρισμό, περιμένω να μου αποδείξετε ότι είστε πραγματικοί άθεοι και όχι πιόνια. Και μάλιστα κολλημένα.
Ξέρεις, οι Άθεοι έχουν μεγάλη φαγούρα στο .. (ξέρεις), αν θα τους δώσεις την έγκριση σου ή θα τους απορρίψεις! :g030:
.
Και γιατί χτυπιέσαι τόση ώρα; :lol:
the end
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:46
Οι νηματοθέτες δεν είναι άθεοι :bored:
Για να δείς τί γράφουν άθεοι εκεί μέσα τό έβαλα. Εσένα που δε βλέπεις άθεους να μιλάνε για το Ισλάμ. Αλλά οκ, τελικά έχεις επιλεκτική μνήμη και όραση
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

nik_killthemall
Κατά τ'άλλα οι απορίες συνοψίζονται στην εξής μια : έχετε κάνει ποτέ στη ζωή σας κάτι (*) που δεν το εγκρίνετε/γουστάρετε απλά και μονο για να δείξετε ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο ακόμα κι αν θεωρείτε πως το κοινωνικό σύνολο είναι για τα σίδερα και θα έπρεπε να έχει στειρωθεί εγκαιρώς ?

Απάντηση : ναι !
Το απλο ΝΑΙ δεν ηταν ομως η δημοφιλεστερη απαντηση

Η δημοσφιλεστερη απαντηση ηταν: Nαι ως ενδειξη σεβασμου σε αυτον που μεκαλεσε σε γαμο η βαφτιση η αυτον που πεθανε
Καταλαβαινεις πως η απαντηση αυτη αν συνδυαστει με το "αν θεωρείτε πως το κοινωνικό σύνολο είναι για τα σίδερα και θα έπρεπε να έχει στειρωθεί εγκαιρώς" ειναι δειγμα μεγαλης ψυχικης ανισσοροπιας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 08 Νοέμ 2018, 21:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:51 Μαλακίες λέει. Το καλοκαίρι παντρεύτηκε ο μικρός μου αδερφός. Η γυναίκα του δουλεύει σε εταιρεία που έχει Τούρκος και οι μισοί συνεργάτες της είναι Τούρκοι. Τους κάλεσε όλους στον γάμο και ήρθαν όλοι. Ούτε εκείνοι είχαν πρόβλημα ούτε κανείς στον γάμο ούτε ο ιερέας, που είναι ξάδερφός μου. Και εννοείται ότι δεν ήρθαν για την κατάνυξη του μυστηρίου, ήρθαν για να τιμήσουν την συνεργάτριά τους.
Τις κηδείες των γονιών μου τις κάναμε στο παππουδοχωριό μου, όπου σχεδόν όλοι μας γνωρίζουν, αλλά μόνο οι κοντοσυγγενείς γνωρίζουν τις απόψεις μου περί θεού.

Στην εκκλησία στεκόμουν δίπλα στο φέρετρο μαζί με την αδελφή μου και εκείνη κρατούσε το κερί, που τυπικά θα έπρεπε να κρατώ εγώ, μαζί με το δικό της. Ήμουν απλά παρών και δεν συμμετείχα στο τελετουργικό, δεν έκανα σταυρό, δεν φίλησα εικόνες ή ευαγγέλια ή whatever.
Το ίδιο έγινε και στην ταφή.
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι πρόσεξαν την ιδιότυπη συμπεριφορά μου, αλλά κανείς δεν τόλμησε να σχολιάσει ή να ρωτήσει.

Ξέρω πως οι κολλημένοι δεν θα καταλάβουν/αρνούνται να καταλάβουν και το έγραψα για όσους καταλάβουν/ενδιαφέρονται να μάθουν.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

enaon έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 19:33ειναι περίεργο το ποσοστό αυτό αν και αληθές, απο το 91% των ανδρών που δε θέλουν θρησκευτικό, το 31.4% το λέει γιατί θέλει να πάρει μηχανή/αυτοκίνητο με τα χρήματα του νυφικού, οι υπόλοιποι απλά βαριόμαστε. Απο τις γυναίκες που λένε οτι τις πιέζει η μαμά κλπ, όλες ψέμματα λένε, κάνουν ζέσταμα στο δούλεμα, η Ίφιδα εξαιρείται :)
Θα έχεις υποθέτω και πηγή, για τα στατιστικά που μας παρουσιάζεις.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για ποιον λογο δεχτηκες την χριστιανικη ταφη;
Αρίστος for Tsirpas
Άβαταρ μέλους
Nandros

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 19:40 Ρε συ Nandros; Το νήμα μου "Ισλάμ: η Θρησκεία της Ειρήνης" το θυμάσαι; Θυμάμαι ότι συμμετείχες και νομιζω κι ο Πάνας
Δεν το θυμάμαι ρε κορίτσι μου, αλλά όπως και να είναι, δεν έχουμε ανάγκη/ υποχρέωση να αποδείξουμε στον κάθε ταλιμπάνο τις προθέσεις/ενέργειες μας.

Όποιος είναι καλοπροαίρετος θα καταλάβει, για τους υπόλοιπους στα ... μου.
.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Ασέβαστος έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 10:09
επισης παρατηρουμε οτι οι ενθεοι γουσταρουν ειδωλολατρικες τελετες.

ασε κατι αλλοι ενθεοι, που πηγαινουν σε μουσεια φυσικης ιστοριας τα οποια ξεκαθαρα καταριπτουν τη γεννεση. για να μη σου πω οτι πανε και σε σχολεια που διδασκουν την επιστημη, η οποια ειναι αντιθετη με τη θρησκεια.
Εικόνα :smt023
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Nandros

enaon έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 19:45
Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 19:40 Το βάπτισμα είναι συμβολική πράξη κάθαρσης.
Δεν είναι αποκλειστικότητα των χριστιανών, το έθιμο χάνεται πίσω στα χρόνια, πριν την Ιστορία.
καλά οκ, εγώ λέω για το δικό μας που δεν τραγουδάμε σαν τα έλφ, λέμε λόγια συγκεκριμένα, διάβασέ τα αν δεν τα έχεις πεί, απο επιστημονικό ενδιαφέρον :)

και τέλος πάντως να μην ξεφεύγουμε, πιστεύουμε ή όχι, όσοι δεν κλάψαμε έχουμε τον διάολο μέσα μας, τηλέφωνο στην νονά με πλάγιο τρόπο να μάθουμε.
Ο νονός μου απεβίωσε την 17/7/1978. Κάτι δύσκολο να απαντήσει! :wink
.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

taliban έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 11:07 Ο Χριστός μπήκε μέσα στην αγορά και τους τα κάνε καλοκαιρινά.
Αυτοί οι εκπροσώποι του το ακριβώς αντίθετο.
Πάντως όλοι αυτοί οι μεγάλοι..από θρησκευτικούς ηγέτες-μορφές μέχρι φιλοσόφους στην εποχή τους τέθηκαν στο περιθώριο...
Και τώρα άμα βρισκόταν κάποιος που θα είχε τη δύναμη να το επιβάλλει ή έστω να παρακινήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάλι στο περιθώριο θα βρισκόταν. Πάλι θα σταυρωνόταν, πάλι κώνειο θα έπινε. Σιγά μη δώσουν «το δεύτερο χιτώνα».
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Nandros

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:43 Έχεις δίκιο, ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς. Από κει και πέρα όχι, και σε πληροφορώ έχω ασχοληθεί πολύ περισσότερο με το Χριστιανισμό από μεγάλο μέρος των πιστών του. Αυτό που σου λέει ο Χέλης ότι "οι άθεοι συχνότερα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εσάς τι λέει η Βίβλος." κι όχι μόνο θα συμπληρώσω, ισχύει και το ξέρεις
Προ ιντερνέτ δεν ασχολούμουν με τα θρησκευτικά, όπως ο υπόλοιπος κόσμος γύρω μου.
Όταν όμως μπήκα στο παλιό πχόρουμ, το 2012, φρύαξα με τον ταλιμπανισμό που συνάντησα.
Ξαναέφερα στην μνήμη τα θρησκευτικά του σχολείου και μέσω ιντερνέτ έμαθα πολλά περισσότερα για τα "κατορθώματα" του χριστιανισμού.
.
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:44 Εσυ δεν εισαι απλα αθεος
Η αποψη μου ειναι οτι συμμετεχεις σε ιντερνετικο διωγμο κατα των Χριστιανων
Από ιντερνετικό σκουριασμένο κονσερβοκούτι θα σας περάσουμε! :smt077:

:smt005:
Άβαταρ μέλους
Nandros

Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:47
Nandros έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 20:43
Πάνας έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 18:12Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη περιγραφή. Δημιουργήθηκε μια μάζα άθεων όπως οι φεμινίστριες οι μιγκταου κλπ για ένα σκοπό. Αυτός ήταν ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος.

Τώρα, μετά τον διαχωρισμό, περιμένω να μου αποδείξετε ότι είστε πραγματικοί άθεοι και όχι πιόνια. Και μάλιστα κολλημένα.
Ξέρεις, οι Άθεοι έχουν μεγάλη φαγούρα στο .. (ξέρεις), αν θα τους δώσεις την έγκριση σου ή θα τους απορρίψεις! :g030:
.
Και γιατί χτυπιέσαι τόση ώρα; :lol:
Επειδή - αφελώς - νόμιζα πως απαντούσα σε σοβαρό άνθρωπο και όχι ταλιμπάνο. Τώρα, με την εξέλιξη της συζήτησης, έμαθα! :g030:
.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”