!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το κάπνισμα γίνεται πιο ακριβό- και πιο δύσκολο- στη Γαλλία

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Το κάπνισμα γίνεται πιο ακριβό- και πιο δύσκολο- στη Γαλλία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2023, 11:25 και εγώ που καπνίζω είμαι υπερ στην απαγόρευση του σε εσωτερικούς χώρους.
Με αυτό δεν διαφωνεί κανείς, στο 95% των περιπτώσεων.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Green Dragon έγραψε: 08 Δεκ 2023, 11:27
Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2023, 11:25 και εγώ που καπνίζω είμαι υπερ στην απαγόρευση του σε εσωτερικούς χώρους.
Προφανώς και εγώ ως καπνιστής θα με ενοχλούσε αν ειμουν στο λεωφορείο π.χ. και ντουμανιαζανε οι μισοί.

Και το λέω εγώ που πρόλαβα ηλεκτρικό να καπνίζουν στα παλιά ξύλινα βαγόνια με τα παράθυρα τέντα ανοιχτά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Green Dragon έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:17
foscilis έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:15 ναι, για πες, ακούμε προσεκτικά για το αν πρέπει να μας ενοχλεί που πέφτουν ετησίως ~1000 τόνοι φυτοφαρμάκων (αυτό είναι η νικοτίνη) και πλαστικού στην παραλία, εκεί που παίζουν τα παιδάκια και γεννοβολούν τα ψάρια.
Αυτά δεν τα πετάνε οι καπνιστές, οι γύφτοι τα πετάνε. Ο ξάδερφός μου που είναι καπνιστής αλλά έχει ζήσει χρόνια στην Ολλανδία έχει μάθει να μην πετάει κάτω τίποτα. Αν δεν βρίσκει κάδο το βάζει στην τσέπη του.

Ας τρώνε πρόστιμο όταν πετάνε σκουπίδια γενικώς, συμφωνώ με χίλια με κάτι τέτοιο.
ναι γιατί οι ολλανδοί δεν πετάνε τα τσιγάρα κάτω στον δρόμο και στην παραλία :smt005: :smt005: :smt005:
ρε θα μας τρελάνετε . Μαλάκες πρέπει να φόρουμ να βάλει κάποιο plugin να ανεβάζουμε επιτόπου φωτογραφίες από κινητό να ξεχάσετε λίγο τα παραμύθια περί πολιτισμένων ευρωπαίων που δεν λερώνουν
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

George_V έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:42
Δημοκράτης έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:40
Green Dragon έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:11

Αν σε ενοχλεί ο καπνός στην παραλία είσαι στριμμένος γεροτσιφούτης. Σιγά τον καπνό που ρουφάς σε ανοιχτό χώρο!

Για τα δάση συμφωνώ.
δεν ειναι ο καπνός το θέμα, ότι τα πετάνε στις παραλίες είναι
Εγώ πάντως σε παραλία τα πετάω στο τασάκι όπου υπάρχει και όπου δεν υπάρχει χρησιμοποιώ το κουτάκι από κοκακολα η μπουκαλάκι νερού για να τα ρίχνω εκεί και μετά στον κάδο φεύγοντας.

Όποιος άλλος κάνει κάτι διαφορετικό στην παραλία είναι γυφτουλας.
εσύ είσαι η πολύ μικρή μειοψηφία και δεν είσαι πρόβλημα. Αν όλοι έκαναν το ίδιο, δεν θα υπήρχε θέμα στις παραλίες
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

George_V έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:38
Βλήμα έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:33 Όταν σου απαγορεύουν να καπνίσεις σε όλους τους εξωτερικούς χώρους σου επιβάλουν να καπνίζεις στον κλειστό χώρο του σπιτιού σου. Τα προβλήματα υγείας θα γίνουν πιο έντονα για όσους ζούνε έτσι. Όπως κάθε υστερία, πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει.
Στη Νέα Υόρκη υπήρχε νόμος (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα καθώς ήδη ήταν αρκετά ηλιθιος) που έλεγε ότι για να καπνίσεις μέσα στο σπιτι σου πρέπει να στέκεσαι 3 μέτρα από κάθε τοίχο.

Και fun story. Από τις λίγες φορές που πήγα Νέα Υόρκη (δεν συμπαθώ ούτε την πόλη ούτε τον Βορρά) πέρασα από την Αστορια οπου εχει πολλους Ελληνες.

Όλη η Νέα Υόρκη ούτε μια γόπα. Στην Αστορια όλες μαζεμένες.

Κάποια στιγμή γνωριστήκαμε και με έναν Έλληνα της περιοχής αστυνομικό.

Και τον ρώτησα πως κι όλη η πόλη καθαρή και εδώ βουνά οι γόπες?

Και μου λεει: Εδώ είναι μαζεμένοι Έλληνες και Ιταλοί. Πέρναγαν κάθε φορά κόβαμε πρόστιμα τα πληρωνανε και ξανά πάλι βουνά οι γόπες. Ξαναπούμε πρόστιμα τα πληρωνανε κακ πάλι το ίδιο.

Ε μετά δεν ξανά ασχοληθήκαμε γιατί δεν το κόβουν με τίποτα αυτό το συνήθειο.
Δημοκράτης δες εδώ fun fact για Αμερικη
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

George_V έγραψε: 08 Δεκ 2023, 11:53
Προφανώς και εγώ ως καπνιστής θα με ενοχλούσε αν ειμουν στο λεωφορείο π.χ. και ντουμανιαζανε οι μισοί.

Και το λέω εγώ που πρόλαβα ηλεκτρικό να καπνίζουν στα παλιά ξύλινα βαγόνια με τα παράθυρα τέντα ανοιχτά.
Τί ωραίο σκηνικό! :romance-hearteyes:
Το πρόλαβα ως παιδί, κρίμα που δεν το πρόλαβα ως ενήλικας και καπνιστής..!
Ωραίες εποχές πάντως τότε, έμπαινες ηλεκτρικό και ούτε μαυριλα έβλεπες ούτε τίποτα..
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Περιεργο τοτε που συνεχιζουν να καπνιζουν ενω ΟΝΤΩΣ ειναι απαγορευμενο εδω και 17 χρονια.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Φαντασου δηλαδη να διαφωνουσαν κιολας. Θα τις ετρωγε ο γιατρος που σου λεει να το σβησεις στο νοσοκομειο. Oh wait οντως τις εφαγε την προηγουμενη βδομαδα
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Παλαιότερα στα τρένα στην Γερμανία υπήρχαν βαγόνια καπνιστών. Συνήθως δεν καθόμουν σε αυτά, αλλά αν τύχαινε έβγαινα με "κεφάλι" γιατί κάπνιζαν χόρτο. :D
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:26 το κάπνισμα θα γίνει προσόν της καλής τάξης και όχι των ξεδοντιάρηδων του ιπποδρομίου.
Όπως δηλαδή ήταν και παλιά.
μπα.

η καλη ταξη πλεον ειναι συνηθως και μορφωμενη.

ισως μεινουν να καπνιζουν καραμπαμπες με λεφτα :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Έχουμε καλή τάξη μάλιστα. Να μην αναρωτιώμαστε δηλαδή για την κατάσταση της χώρας. Όλα καλά θα πάνε με τέτοια καλή τάξη στην κορυφή όπως πάνε έως τώρα.
Για να πω την αλήθεια, μερικές φορές σκέφτομαι πως ζω και περπατάω στην Γενεύη, βοηθάει.
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 08 Δεκ 2023, 10:33 αλλά στις ΗΠΑ, ενω δε δικαιούσαι να καπνίσεις τσιγάρο αν έχεις πλήρη οδοντοστοιχια
What? Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Οι καπνιστές είναι κυρίως το φτωχότερο 10% (όπως ισχύει γενικά με όλα τα πρεζόνια). Και είναι πανάκριβο.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Antares έγραψε: 08 Δεκ 2023, 14:19 Έχουμε καλή τάξη μάλιστα. Να μην αναρωτιώμαστε δηλαδή για την κατάσταση της χώρας. Όλα καλά θα πάνε με τέτοια καλή τάξη στην κορυφή όπως πάνε έως τώρα.
Για να πω την αλήθεια, μερικές φορές σκέφτομαι πως ζω και περπατάω στην Γενεύη, βοηθάει.
τα πιο ωραια cigar bars ειναι στην Ελβετία
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2023, 15:05
Antares έγραψε: 08 Δεκ 2023, 14:19 Έχουμε καλή τάξη μάλιστα. Να μην αναρωτιώμαστε δηλαδή για την κατάσταση της χώρας. Όλα καλά θα πάνε με τέτοια καλή τάξη στην κορυφή όπως πάνε έως τώρα.
Ζησιμοπουλου πας για ναργιλε;
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

southern έγραψε: 08 Δεκ 2023, 15:06
Ερμής έγραψε: 08 Δεκ 2023, 15:05
Ζησιμοπουλου πας για ναργιλε;
Δε κανω ναργιλε.
Τσιγάρο στο μπαλκόνι ή σε κανένα καφενείο/ταβέρνα και πουρα σε cigar bar κέντρου Αθηνών
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”