!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποριες για Αθεους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Re: Αποριες για Αθεους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:11
Τωρα οι ιδιοι τυποι προσπαθουν να μας πεισουν οτι πηγαινουν σε θρησκευτικα μυστηρια για να τιμησουν χριστιανους φιλους συγγενεις κτλ
Τιμούμε τους ανθρώπους όχι την ιεροτελεστία, τί δεν καταλαβαίνει; Χαιρόμαστε με τη χαρά τους και λυπούμαστε με τη λύπη τους. Το λένε ανθρώπιά. Κρίμα που δε φτάνεις να καταλαβεις.

Επίσης θέλω να μου δείξεις το σημείο όπου η θρησκεία σου λέει "Άθεοι και αλλόθρησκοι, μη τολμήσετε να πατήσετε στα ιερα τελετουργικά μας"
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Και μιας και το συζητάμε έχω συναντήσει κάποιους ιερείς, λίγοι είναι η αλήθεια, οι οποίοι είναι αρκετά σοβαροί σε ανάλογα ζητήματα.
Ρωτάνε ας πούμε τον νονό από πριν αν είναι όντως πιστός και εξηγούν ότι δεν έχει νόημα να βαφτίσει παιδί αν δεν πιστεύει. Το ίδιο νουθετούν το ζευγάρι πριν το γάμο ότι πρόκειται περί μυστηρίου και πως πρέπει να ντυθούν σεμνά για την τελετή και νύφη και κουμπάρες δεν μπορούν να φορέσουν στην εκκλησία αυτά που βάζουν στην βραδινή τους έξοδο. Κάποιοι μάλιστα το πάνω παρακάτω και ρωτούν γιατί παντρεύεστε με θρησκευτικό γάμο αφού δεν πιστεύετε;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:02 Επίσης θέλω να μου δείξεις το σημείο όπου η θρησκεία σου λέει "Άθεοι και αλλόθρησκοι, μη τολμήσετε να πατήσετε στα ιερα τελετουργικά μας"

Αυτά τα θέματα τα ξέρει καλύτερα ο George_V αλλά νομίζω πως δεν κάνω λάθος ότι για τους μη βαπτισμένους επιτρεπόταν η είσοδος μέχρι τον πρόναο. Μέχρι πότε και που δεν είμαι σίγουρος.

ΥΓ: Πως κάνω link ένα χρήστη για να το δει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 08 Νοέμ 2018, 16:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:02 Τιμούμε τους ανθρώπους όχι την ιεροτελεστία, τί δεν καταλαβαίνει; Χαιρόμαστε με τη χαρά τους και λυπούμαστε με τη λύπη τους.
Αυτό πιστεύω ότι ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους. Επίσης πιστοί ενός δόγματος εισέρχονται στους λατρευτικούς χώρους των άλλων σε διάφορες συγκυρίες. Όταν επισκεπτόμαστε τον Παρθενώνα δεν είναι προϋπόθεση να ασπαστούμε το δωδεκάθεο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:12
Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:02 Τιμούμε τους ανθρώπους όχι την ιεροτελεστία, τί δεν καταλαβαίνει; Χαιρόμαστε με τη χαρά τους και λυπούμαστε με τη λύπη τους.
Αυτό πιστεύω ότι ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους. Επίσης πιστοί ενός δόγματος εισέρχονται στους λατρευτικούς χώρους των άλλων σε διάφορες συγκυρίες. Όταν επισκεπτόμαστε τον Παρθενώνα δεν είναι προϋπόθεση να ασπαστούμε το δωδεκάθεο.
Ο Παρθενώνας είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν εμπίπτει στις συγκυρίες που λες. Θα ίσχυε αν επρόκειτο για νεόδμητο ναό δωδεκαθεϊστών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

δηλαδη αν αυριο του τη βαρεσει ενος δωδεκαθεϊστή και πει,τελος,δεν ξαναπαταει κανενας αλλοθρησκος-αθεος στον ιερο βραχο της Ακροπολης,ολα καλα;

μαζι γραφαμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Thor την 08 Νοέμ 2018, 16:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:15
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:12
Ο Παρθενώνας είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν εμπίπτει στις συγκυρίες που λες. Θα ίσχυε αν επρόκειτο για νεόδμητο ναό δωδεκαθεϊστών.
Κατάλαβες το νόημα. Αν πάω ταξίδι στο εξωτερικό και θέλω να μπω σε ένα τζαμί ή ένα Βουδιστικό ναό για να δω την αρχιτεκτονική κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Thor έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:16 δηλαδη αν αυριο του τη βαρεσει ενος δωδεκαθεϊστή και πει,τελος,δεν ξαναπαταει κανενας αλλοθρησκος-αθεος στον ιερο βραχο της Ακροπολης,ολα καλα;
Όχι αλλά φαντάζομαι ότι σε κάποιες θρησκείες θα υπάρχει απαγόρευση εισόδου στους λατρευτικούς τους χώρους.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:18
Thor έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:16 δηλαδη αν αυριο του τη βαρεσει ενος δωδεκαθεϊστή και πει,τελος,δεν ξαναπαταει κανενας αλλοθρησκος-αθεος στον ιερο βραχο της Ακροπολης,ολα καλα;
Όχι αλλά φαντάζομαι ότι σε κάποιες θρησκείες θα υπάρχει απαγόρευση εισόδου στους λατρευτικούς τους χώρους.
στους χριστιανικους δεν ισχυει.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:10
Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:02 Επίσης θέλω να μου δείξεις το σημείο όπου η θρησκεία σου λέει "Άθεοι και αλλόθρησκοι, μη τολμήσετε να πατήσετε στα ιερα τελετουργικά μας"

Αυτά τα θέματα τα ξέρει καλύτερα ο George_V αλλά νομίζω πως δεν κάνω λάθος ότι για τους μη βαπτισμένους επιτρεπόταν η είσοδος μέχρι τον πρόναο. Μέχρι πότε και που δεν είμαι σίγουρος.

γράφεις το όνομά του και πατάς το κουμπί με το ανθρωπάκι στον πληρη επεργαστή

Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν υπάρχει πουθενά απο Χριστό ή Αποστόλους οδηγία να μην συναναστρέφονται ή να μην γίνονται δεκτοί σε ναούς και τελετουργίες(αυτά βρίσκονται σε σούρες του Ισλάμ όχι σε χριστιανικά κείμενα απ όσο γνωρίζω), ίσα ίσα το αντίθετο κι αυτό με το σκεπτικό ότι κάποτε μπορεί να γίνουν πιστοί . Κι αν υπάρχει τέτοια οδηγία-αναφορά παρακαλώ να με διαφωτίσετε

"αυτός που σήμερα θεωρείται «εχθρός» της Εκκλησίας, μπορεί να είναι δυνάμει άγιος, όπως ο Σαύλος έγινε Απόστολος Παύλος....με την ιδιαίτερη ποιμαντική προς αυτούς μπορεί να γίνουν πιο πιστοί από μας" λέει ο Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου στην «Ελευθεροτυπία», 31-5-2007.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:01 Μπαίνει κάποιος άθεος σε κάποιον χώρο που τελείται ιερό μυστήριο και ο πιστός νιώθει την παρουσία και ζητά την συμμετοχή και την ευλογία του Θεού εκεί; Και όπως έγραψαν κάποιοι νωρίτερα κάνουν χαλαρή κουβεντούλα, δημόσιες σχέσεις ή θόρυβο; Ε, τότε προφανώς αυτός δεν σέβεται και μάλλον προκαλεί.
το ίδιο κανει κάποιος πιστός όμως που μπαίνει ντυμένος ακριβά, με το μαλί απο το κομμωτήριο ή που έχει περισσότερα χρήματα απο όσα χρειάζεται, προκαλεί ένα άλλο πιστό και πάει ενάντια στα λόγια που απαγγέλει ο ιερέας. Εγώ παιδιά αν νιώθω μερικές φορές άβολα στην εκκλησία, είναι διότι μου αρέσει να ακούω τι λενε τα λόγια, μας βρίζει ο ιερέας την μισή ώρα, με στεναχωρεί γιατί μοιάζει ότι δεν ενοχλεί κανέναν, καλά περνάμε.
Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 »

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:12
καλά στη μάνα και τη θεία τα χω πει εδώ και 2 δεκαετίες, το δύσκολο ήταν με την πεθερά και το σόι του συζύγου που ήθελαν να βαφτίσουμε ντε και καλά το παιδί. :003:
Αυτά είναι επικίνδυνες καταστάσεις. Μπορεί να πέσεις θύμα εκτόξευσης πλάστη.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:21
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:10

γράφεις το όνομά του και πατάς το κουμπί με το ανθρωπάκι στον πληρη επεργαστή
Ευχαριστώ!
Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:21 Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν υπάρχει πουθενά απο Χριστό ή Αποστόλους οδηγία να μην συναναστρέφονται ή να μην γίνονται δεκτοί σε ναούς και τελετουργίες(αυτά βρίσκονται σε σούρες του Ισλάμ όχι σε χριστιανικά κείμενα απ όσο γνωρίζω), ίσα ίσα το αντίθετο κι αυτό με το σκεπτικό ότι κάποτε μπορεί να γίνουν πιστοί . Κι αν υπάρχει τέτοια οδηγία-αναφορά παρακαλώ να με διαφωτίσετε

"αυτός που σήμερα θεωρείται «εχθρός» της Εκκλησίας, μπορεί να είναι δυνάμει άγιος, όπως ο Σαύλος έγινε Απόστολος Παύλος....με την ιδιαίτερη ποιμαντική προς αυτούς μπορεί να γίνουν πιο πιστοί από μας" λέει ο Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου στην «Ελευθεροτυπία», 31-5-2007.
Κάπου πρέπει να υπάρχει κάτι στις επιστολές του Παύλου για συναναστροφές με απίστους. Δεν θυμάμαι τώρα. Επίσης θα έχεις ακούσει για αφορισμό σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όμως.

Γενικά στην ορθόδοξη εκκλησία υπάρχει και αυτό που λέγεται ορθόδοξη παράδοση και λαμβάνει υπόψη εκτός του γράμματος του Ευαγγελίου την σχετική πατερική διδασκαλία και ερμηνεία, τις Οικουμενικούς συνόδους κοκ. Επίσης υπάρχει το κατ' οικονομία. Τέλος πιο σημαντικό αυτό που λες και εσύ. Η αθεία δεν είναι γραμμένη στο κούτελο και δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποιον που πιθανόν αμφιταλαντεύεται ή δεν συμμετέχει πλήρως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 08 Νοέμ 2018, 16:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Ίφιδα έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:12 καλά στη μάνα και τη θεία τα χω πει εδώ και 2 δεκαετίες, το δύσκολο ήταν με την πεθερά και το σόι του συζύγου που ήθελαν να βαφτίσουμε ντε και καλά το παιδί. :003:
γιατί όμως εσύ δεν θέλεις; Δεν θα το πνίξουν και δεν βγαίνει ο διάλος πραγματικά αν αυτό σε πειράζει, κατά τα άλλα θα χαρούν, θα βγάλουν φωτογραφίες με τα δρόνε πάνω απο την κολυμπήθρα όταν κάνει σμίλε ο Ιερέας, θα ντύσουν και την εκκλησία με χαρακτήρες της Ντίσνεΐ, μιά χαρά θα είναι.

αν αυτό ρωτάει ο γγ, και εγώ δεν το καταλαβαίνω. Οκ να μην πιστεύεις, αλλά γιατί να σε ενοχλεί που πιστεύει άλλος, για την μία χαμένη Κυριακή;
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:27
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 16:01 Μπαίνει κάποιος άθεος σε κάποιον χώρο που τελείται ιερό μυστήριο και ο πιστός νιώθει την παρουσία και ζητά την συμμετοχή και την ευλογία του Θεού εκεί; Και όπως έγραψαν κάποιοι νωρίτερα κάνουν χαλαρή κουβεντούλα, δημόσιες σχέσεις ή θόρυβο; Ε, τότε προφανώς αυτός δεν σέβεται και μάλλον προκαλεί.
το ίδιο κανει κάποιος πιστός όμως που μπαίνει ντυμένος ακριβά, με το μαλί απο το κομμωτήριο ή που έχει περισσότερα χρήματα απο όσα χρειάζεται, προκαλεί ένα άλλο πιστό και πάει ενάντια στα λόγια που απαγγέλει ο ιερέας.
Ναι με την λογική του αποκλεισμού των άθεων από τα μυστήρια θα έπρεπε και αυτοί να μην γίνονται δεκτοί. Βέβαια θα υπήρχε ο αντίλογος ότι η εκκλησία δεν αποτελείται από αγίους αλλά από ανθρώπους με ατέλειες που προσπαθούν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”