ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:44
Aφου μας ειπες οτι οι γαμοπι και οι βαφτισεις ειναι κοινωνικα events τωρα ηρθες να μας πεις οτι και οι κηδειες ειναι αποχαιρετισμος που δεν γινεται για θρησκευτικους λογους Με λιγα λογια προσπαθεις να αλαλξεις για καποιον ακατανοητο και γαμ,ημενο λογο το νοημα των θρησκευτικων μυσστηριων και τελετων απλα επειδη δεν πιστευεις σε αυτα
Μα τι στον πεοντα συμβαινει;
Συμβαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις κοινωνικές συμβάσεις και την ανθρώπινη τελετουργία. Τελετές αποχαιρετισμού θανόντων δεν έχουμε μόνο εμείς, έχουν πολλά ζώα. Ξέρουμε 100% για τους ελέφαντες, τα δελφίνια, τα άλλα πρωτεύοντα (χιμπατζήδες, γορίλες, κτλ) και είναι πιθανόν να έχουν παρόμοια αντιμετώπιση χιλιάδες άλλα είδη.
Μια μαμά χιμπατζίνα θα κρατάει στην αγκαλιά το πεθαμένο της μωρό και θα το χαϊδεύει, καθαρίζει και χτενίζει για εβδομάδες ως και μήνες από τον θάνατό του. Τα δελφίνια συνοδεύουν για πολλές μέρες τους πεθαμένους τους και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει κοντά. Οι ελέφαντες επισκέπτονται τον νεκρό και τον ακουμπάνε μέχρι να μην μείνει τίποτα από τα τσακάλια και τα αρπακτικά.
Αν θεωρείς ότι πηγαίνουμε στις κηδείες γιατί πιστεύουμε ότι ο νεκρός θα πάει σε τόπο αναψύξεως και για να προσευχηθούμε σε έναν κυριούλη να τον πάει στην αγκαλιά του, είσαι ηλίθιος.
Κανένα νόημα δεν επιχειρεί να αλλάξει. Απλά το νόημα αυτών των νυστηρίων ποτυ λες εσύ και όποιο κι αν είναι αυτό (στ' αρχίδια μας κιόλας),
δεν ήτνα κάτι που το συζήτησε ο Χέλης. Σου είπε τι κάνουν οι πενθούντες από την υποκειμενική πλευρά και πως διαζειρίζονται τα συνασθήματά τους που εκείνες τις μέρες είναι διαταραγμένα φυσικά.
Μπουκαρουν οι Χεληδεςς στις εκκλησιες και πανω κατω λενε στους πιστους που συμμετεχουνσ το μυστηριο πχ του γαμου
Εδω δεν συμμετεχετε σε ενα μυστηριο
Συμμετεχετε σε ενα κοινωνικο event
Kατσε εξω απο την εκκλησια και πιστευε οτι θελεις
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:57
Νομιζω σε προλαβα ενα post επανω
νομίζω οτι όχι, απαντάς σε αυτό που νομίζεις οτι είναι ο άθεος.
εγώ έχω πει απεταξάμην, δηλαδή δέχθηκα να βουτήξουμε το παιδάκι στο νερό να κλάωει να βγεί ο διάολος κλπ, και συμφώνησα δυνατά οτι είμαι ο αντιπρόσωπος του μέχρι να μάθει να μιλάει. Το ίδιο κάνω με την κάλτσα τα Χριστούγεννα που θα την γεμίσει δώρα ο βασίλης, το ίδιο όταν κάποιος λέει οτι τον μάτιασαν και ο άλλος που τον ξεματιάζει χασμουριέται. Κάνω και τον σταυρό μου, απλά γιατί έτυχε να τον πιάσουν οι Εβραίοι κλπ, αν τον έπιαναν οι τούρκοι θα έκανα την σούβλα μου κλπ, αλλά έχουν τόση σημασία όση και το ποδόσφαιρο.
hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:51
Αν θεωρείς ότι πηγαίνουμε στις κηδείες γιατί πιστεύουμε ότι ο νεκρός θα πάει σε τόπο αναψύξεως και για να προσευχηθούμε σε έναν κυριούλη να τον πάει στην αγκαλιά του, είσαι ηλίθιος.
Γιατι αναρωτιεσαι αν θεωρω κατι για το οποιο δεν υποστηριξα ποτε;
Γιατί αυτό είναι το μόνο θρησκευτικό υπόβαθρο. Το κυρίως σκέλος είναι αυτό ακριβώς που έγραψα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 13:59
Μπουκαρουν οι Χεληδεςς στις εκκλησιες και πανω κατω λενε στους πιστους που συμμετεχουνσ το μυστηριο πχ του γαμου
Εδω δεν συμμετεχετε σε ενα μυστηριο
Συμμετεχετε σε ενα κοινωνικο event
Το ξέρουν, δεν χρειάζεται να τους το πω. Κανείς δεν το βλέπει σαν θρησκευτική τελετή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α τωρα θα μας πεις και τι ξερουν η δεν ξερουν οι πιστοι
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
@@δια Χριστιανή δηλαδή, με το συμπάθειο. Πετάς το αγαπάτε αλλήλους στα σκουπίδια και λειτουργείς σα να σαι μουσουλμάνα αφού ο Χριστός δε σού πε πουθενά να μην πατάς σε γάμους αλλοθρήσκων.
Ίφιδα, συγκρατήσου λίγο στους χαρακτηρισμούς και το τί είπε ο Χριστός άφησε καλύτερα να το γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο μαζί Του, δηλαδή οι Άγιοι και η Εκκλησία
enaon έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:04
νομίζω οτι όχι, απαντάς σε αυτό που νομίζεις οτι είναι ο άθεος.
Γνωριζω ομως πολυ καλα τι ειναι πολλοι απο τους αθεους συμπχορουιτες που συμμετεχουν στο παρων νημα
Ειναι τυποι που ειρωνευονται και προσβαλλουν συνεχως οσους πιστευουν
Τωρα οι ιδιοι τυποι προσπαθουν να μας πεισουν οτι πηγαινουν σε θρησκευτικα μυστηρια για να τιμησουν χριστιανους φιλους συγγενεις κτλ
Καταλαβαινεις την αντιθεση;
omg kai 3 lol έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:10
η μεγαλυτερη υποκρισια θεωρεις οτι συμβαινει απο τους αθεους ή τους ενθεους;
η πλειοψηφια του χριστοπιστου κληρου θεωρεις οτι συμμετεχει και κοινωνει σε ολα τα μυστηρια εν σωματι και πνευματι;
Αλλη μια προσπαθεια να συζητησουμε σε ενα ακομη νημα για τους πιστους και οχι για τους αθεους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:07
πάντως δεν ξέρουμε, εγώ έκανα το γκάλοπ με το κλάμα στην βάφτιση κλπ, δεν ξέρουμε οτι πρέπει να βγεί ο διάολος οι περισσότεροι, οπως δεν ξέρουμε οτι δεν νοείται όρος λαχταριστό νηστίσιμο. Αλλά δεν έχει και σημασία, αφού περνάμε καλά πλάκα έχει.
@@δια Χριστιανή δηλαδή, με το συμπάθειο. Πετάς το αγαπάτε αλλήλους στα σκουπίδια και λειτουργείς σα να σαι μουσουλμάνα αφού ο Χριστός δε σού πε πουθενά να μην πατάς σε γάμους αλλοθρήσκων.
Ίφιδα, συγκρατήσου λίγο στους χαρακτηρισμούς και το τί είπε ο Χριστός άφησε καλύτερα να το γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο μαζί Του, δηλαδή οι Άγιοι και η Εκκλησία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Νοέμ 2018, 14:07
πάντως δεν ξέρουμε, εγώ έκανα το γκάλοπ με το κλάμα στην βάφτιση κλπ, δεν ξέρουμε οτι πρέπει να βγεί ο διάολος οι περισσότεροι, οπως δεν ξέρουμε οτι δεν νοείται όρος λαχταριστό νηστίσιμο. Αλλά δεν έχει και σημασία, αφού περνάμε καλά πλάκα έχει.
το βλεμμα του πιτσιρικά γαμάει!
δυστυχως γελαμε με πράγματα που μόνο αστεία δεν ειναι εν ετει 2018 προς '20, αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως!
ο χριστος δεν ειπε τιποτα, αφου δεν υπηρξε. παλι τα ιδια θα λεμε;
To be old and wise, you must first be young and stupid.