!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τί χουνέρι έκανε ο Σούνακ στον Κούλη?

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τί χουνέρι έκανε ο Σούνακ στον Κούλη?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:37
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:02
Leporello έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:00 Τα ξένα μέσα δεν ασχολούνται με το θέμα
https://www.theguardian.com/commentisfr ... an-culture
https://www.bbc.com/news/world-europe-67562350
https://www.independent.co.uk/news/uk/h ... 54775.html
Φυσικά, αν ο Σούνακ έκανε το ίδιο στον Μακρόν, τα μέσα δεν θα ασχολούνταν επί μία εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον γιά 60 χρόνια, όπως τότε που ο de Gaulle είπε "vive le Québec libre!"
Αν ψάξεις στα 25.000 άρθρα που δημοσιεύουν κάθε μέρα, μπορεί κάπου να βρεις κρυμμένο ένα άρθρο γνώμης. Μιλάμε για κοσμοϊστορικό γεγονός, ασχολείται όλη η Ευρώπη. :smt005: :smt005: :smt005:
Καλά, μην το μηδενίζεις εντελώς, όντως έπαιξε αρκετά και η είδηση και το κράξιμο από πολλές πλευρές. Χθες στον Σκάι (οκ... ξέρω, αλλά και πάλι) έβγαλαν διάφορα δημοσιεύματα από σοβαρά και μεγάλα μέσα, όπως κι έναν Βρετανό δημοσιογράφο/παρουσιαστή της TV που ήταν για πολλά χρόνια πολέμιος της πιθανότητας επιστροφής των γλυπτών, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι ο Κούλης τον έπεισε με το Μόνα-Λίζα. ΟΚ, κουφό, αλλά συνέβη. Μπορεί βέβαια ο τύπος να το έκανε καθαρά για λόγους αντιπολίτευσης, δεν το ξέρω και δεν τον ξέρω, αλλά και πάλι σημαίνει ότι δεν πέρασε στα ψιλά το πράμα.

Επίσης, ο Σούνακ τον άκουσε αρνητικά σχόλια και από το βρετανικό μουσείο, να ξες.
Ελάχιστα έπαιξε. Τυχαία μαχαιρώματα στο Λονδίνο παίρνουν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Σκέψου τι διπλωματικό επεισόδιο θα ήταν και πόσο καιρό θα βρισκόταν στο επίκεντρο αν στην θέση του Μητσοτάκη ήταν π.χ. ο Σολτς.

Μην ξεχνάς ότι η Αγγλία είναι χώρα πολύ μεγαλύτερη, με πολύ μεγαλύτερα και περισσότερα μέσα. Κυριολεκτικά γράφονται τόμοι υλικού κάθε μέρα για κάθε πιθανό και απίθανο ζήτημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

α! τον πούστη!... :smt005:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Καβαλάρης έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:50
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:46Δύσκολο βέβαια, είναι πολύ τυφλωμένος από οργή.
Δεν βλέπω κάποια οργή. Εσένα βλέπω να κάνεις την τρίχα τριχιά και στο καπάκι να κάνεις εσύ λάθος.
Εγώ ένα ποστ έγραψα μόνο, ο Ότο εξοργίστηκε και το έκανε ζήτημα αντί να πει "συγγνώμη, λάθος μου".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:46
Καβαλάρης έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:40
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:24εξώφθαλμο λάθος σου.
:roll:
Άσε βρε μαλάκα να το δει ο Ότο. :smt005:

Δύσκολο βέβαια, είναι πολύ τυφλωμένος από οργή.
Εχμ... ξέρεις φαντάζομαι πως αυτό τώρα μοιάζει πάααααρα πολύ με το:
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 09:58 Βλέπω ότι ακόμα κι εδώ δυσκολεύεσαι να πεις "έχεις δίκιο, κάνω λάθος". Καταλαβαίνω πως σε εκνευρίζει όταν έχω δίκιο αλλά αυτή είναι η ζωή, τι να κάνουμε.
Απλά λέω, ε;...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία και το χιούμορ μου, έχεις αρχίσει να με ξεχνάς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:51Εγώ ένα ποστ έγραψα μόνο, ο Ότο εξοργίστηκε και το έκανε ζήτημα
Μήπως επειδή εσύ κάνεις ζήτημα ένα απλό ορθογραφικό;
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:51αντί να πει "συγγνώμη, λάθος μου".
Κάτι στο οποίο εσύ ως γνωστόν διαπρέπεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:50
Isildur έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:37
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:02

Αν ψάξεις στα 25.000 άρθρα που δημοσιεύουν κάθε μέρα, μπορεί κάπου να βρεις κρυμμένο ένα άρθρο γνώμης. Μιλάμε για κοσμοϊστορικό γεγονός, ασχολείται όλη η Ευρώπη. :smt005: :smt005: :smt005:
Καλά, μην το μηδενίζεις εντελώς, όντως έπαιξε αρκετά και η είδηση και το κράξιμο από πολλές πλευρές. Χθες στον Σκάι (οκ... ξέρω, αλλά και πάλι) έβγαλαν διάφορα δημοσιεύματα από σοβαρά και μεγάλα μέσα, όπως κι έναν Βρετανό δημοσιογράφο/παρουσιαστή της TV που ήταν για πολλά χρόνια πολέμιος της πιθανότητας επιστροφής των γλυπτών, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι ο Κούλης τον έπεισε με το Μόνα-Λίζα. ΟΚ, κουφό, αλλά συνέβη. Μπορεί βέβαια ο τύπος να το έκανε καθαρά για λόγους αντιπολίτευσης, δεν το ξέρω και δεν τον ξέρω, αλλά και πάλι σημαίνει ότι δεν πέρασε στα ψιλά το πράμα.

Επίσης, ο Σούνακ τον άκουσε αρνητικά σχόλια και από το βρετανικό μουσείο, να ξες.
Ελάχιστα έπαιξε. Τυχαία μαχαιρώματα στο Λονδίνο παίρνουν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Σκέψου τι διπλωματικό επεισόδιο θα ήταν και πόσο καιρό θα βρισκόταν στο επίκεντρο αν στην θέση του Μητσοτάκη ήταν π.χ. ο Σολτς.

Μην ξεχνάς ότι η Αγγλία είναι χώρα πολύ μεγαλύτερη, με πολύ μεγαλύτερα και περισσότερα μέσα. Κυριολεκτικά γράφονται τόμοι υλικού κάθε μέρα για κάθε πιθανό και απίθανο ζήτημα.
Αυτό θα το ήξερες στα σίγουρα, μόνο αν ήσουν εκεί*. Το αν έπαιξε πολύ, λίγο, ελάχιστα κλπ εννοώ. Πώς το λες με τέτοια βεβαιότητα, διάβασες εσύ από προχθές όλους αυτούς τους τόμους υλικού που λες και έβγαλες συμπεράσματα;

* Όπως κι εγώ ή όποιος άλλος λέει τη γνώμη του εδώ για το αντίθετο, φυσικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:55 Αυτό θα το ήξερες στα σίγουρα, μόνο αν ήσουν εκεί*. Το αν έπαιξε πολύ, λίγο, ελάχιστα κλπ εννοώ. Πώς το λες με τέτοια βεβαιότητα, διάβασες εσύ από προχθές όλους αυτούς τους τόμους υλικού που λες και έβγαλες συμπεράσματα;

Όχι, αλλά βλέπω τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ΝΔ να δείξουν ότι ο ξένος τύπος ασχολήθηκε, με 2-3 άρθρα γνώμης και σχολιασμό 20 δευτερολέπτων από δημοσιογράφους. Δεν χρειάζεται να ψάξω εγώ, αν είχε γίνει μεγάλο θέμα θα το είχαν ήδη αναδείξει. Αυτό είναι το καλό που έχουν τα μποτ, κάνουν όλην την δουλειά για σένα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:53 Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία και το χιούμορ μου, έχεις αρχίσει να με ξεχνάς.
Ρε συ, δεν είναι κακό πάνω στην ταχύτητα να κάνεις και κάποιο λάθος. Το κακό είναι να μην το παραδεχτείς μετά. Δεν είναι και η πρώτη φορά που το κάνεις, άλλωστε: viewtopic.php?p=968232#p968232 οπότε γιατί να μην υποθέσει κανείς ότι απλά σού ξέφυγε;

Ξέρω ότι ξέρεις πολύ καλή ορθογραφία, δεν σε κρίνει κανείς γι' αυτό.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:58
Isildur έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:55 Αυτό θα το ήξερες στα σίγουρα, μόνο αν ήσουν εκεί*. Το αν έπαιξε πολύ, λίγο, ελάχιστα κλπ εννοώ. Πώς το λες με τέτοια βεβαιότητα, διάβασες εσύ από προχθές όλους αυτούς τους τόμους υλικού που λες και έβγαλες συμπεράσματα;

Όχι, αλλά βλέπω τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ΝΔ να δείξουν ότι ο ξένος τύπος ασχολήθηκε, με 2-3 άρθρα γνώμης και σχολιασμό 20 δευτερολέπτων από δημοσιογράφους. Δεν χρειάζεται να ψάξω εγώ, αν είχε γίνει μεγάλο θέμα θα το είχαν ήδη αναδείξει. Αυτό είναι το καλό που έχουν τα μποτ, κάνουν όλην την δουλειά για σένα.
:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Όχι, σ' αυτό κάνεις λάθος. Ούτε 2-3 άρθρα γνώμης ήταν μόνο -όπως το λες- ούτε σχολιασμοί 20 δευτερολέπτων μόνο. Έγινε αρκετός ντόρος και από διάφορες πλευρές. Από Συντηρητικούς, από Εργατικούς, από πάρα πολλούς δημοσιογράφους, έγινε γκάλοπ για την γνώμη του κόσμου, έπεσε κράξιμο μέσα στην βουλή, του τα έχωσαν μέχρι και από το ίδιο το μουσείο, όπως σού είπα παραπάνω.

Δεν λέει κανείς ότι ασχολήθηκαν όσο (πχ) όταν ξέσπασε ο πόλεμος των Φώκλαντ, αλίμονο. Αλλά μην το πας στο άλλο άκρο, επειδή κάποιοι ΝΔτες πάνε να το παρουσιάσουν ως μείζον ζήτητημα στην Βρετανία που συζητιέται απ' όλους, εσύ να το ελαχιστοποιείς και να λες ότι πέρασε στα ψιλά γράμματα σαν ένα αυτοκινητιστικό στο Σόχο Σκουέαρ. Ούτε άσπρα, ούτε μαύρα είναι τα πράγματα (για μια ακόμα φορά).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:58
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 10:53 Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία και το χιούμορ μου, έχεις αρχίσει να με ξεχνάς.
Ρε συ, δεν είναι κακό πάνω στην ταχύτητα να κάνεις και κάποιο λάθος. Το κακό είναι να μην το παραδεχτείς μετά. Δεν είναι και η πρώτη φορά που το κάνεις, άλλωστε: viewtopic.php?p=968232#p968232 οπότε γιατί να μην υποθέσει κανείς ότι απλά σού ξέφυγε;

Ξέρω ότι ξέρεις πολύ καλή ορθογραφία, δεν σε κρίνει κανείς γι' αυτό.
Ούτε τότε μού ξέφυγε ούτε τώρα. Ενίοτε το γράφω με ωμέγα, περίπου 50-50, όπως κάποιες φορές γράφω τραίνο κι άλλες τρένο ή κάποιες φορές βάζω απόστροφο στο εξ και κάποιες όχι (το οποίο έχω πει ότι μου αρέσει αισθητικά -σχετική συζήτηση στην Lexilogia). Εξόφθαλμος σημαίνει φανερός, που μπορείς να τον δεις με τα μάτια σου. Έχω πει όμως ότι μου αρέσει η έννοια ότι κάτι είναι τόσο εξοργιστικό που σου πετάει τα μάτια έξω. Αν υπήρχε το παλιό corpus του φόρουμ θα έβλεπες ότι περίπου τις μισές φορές το γράφω με ωμέγα.

Ο Ότο βέβαια ούτε καν το πρόσεξε. Ή ήταν πολύ απασχολημένος με τον θυμό του ή δεν ξέρει ποια είναι η σωστή γραφή της λέξης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 30 Νοέμ 2023, 11:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 11:04

Όχι, σ' αυτό κάνεις λάθος. Ούτε 2-3 άρθρα γνώμης ήταν μόνο -όπως το λες- ούτε σχολιασμοί 20 δευτερολέπτων μόνο. Έγινε αρκετός ντόρος και από διάφορες πλευρές. Από Συντηρητικούς, από Εργατικούς, από πάρα πολλούς δημοσιογράφους, έγινε γκάλοπ για την γνώμη του κόσμου, έπεσε κράξιμο μέσα στην βουλή, του τα έχωσαν μέχρι και από το ίδιο το μουσείο, όπως σού είπα παραπάνω.

Δεν λέει κανείς ότι ασχολήθηκαν όσο (πχ) όταν ξέσπασε ο πόλεμος των Φώκλαντ, αλίμονο. Αλλά μην το πας στο άλλο άκρο, επειδή κάποιοι ΝΔτες πάνε να το παρουσιάσουν ως μείζον ζήτητημα στην Βρετανία που συζητιέται απ' όλους, εσύ να το ελαχιστοποιείς και να λες ότι πέρασε στα ψιλά γράμματα σαν ένα αυτοκινητιστικό στο Σόχο Σκουέαρ. Ούτε άσπρα, ούτε μαύρα είναι τα πράγματα (για μια ακόμα φορά).
Ωραία, για να καταλάβεις τι εννοώ, η Ναυτεμπορική, που είναι σοβαρό μέσο και δεν έχει σύνδεση με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, δημοσίευσε ούτε λίγο ούτε πολύ 15 άρθρα γι' αυτό το θέμα. Πόσα δημοσίευσε το BBC;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 11:10Έχω πει όμως ότι μου αρέσει η έννοια ότι κάτι είναι τόσο εξοργιστικό που σου πετάει τα μάτια έξω. Αν υπήρχε το παλιό corpus του φόρουμ θα έβλεπες ότι περίπου τις μισές φορές το γράφω με ωμέγα.
Α μάλιστα, δηλαδή εσύ φτιάχνεις δικές σου ορθογραφίες κατά πώς σου αρέσει και ψέγεις τους άλλους αν κάνουν λάθος.

Μπουγατσοχαλβάς με πατέντα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Καβαλάρης έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 11:14
hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2023, 11:10Έχω πει όμως ότι μου αρέσει η έννοια ότι κάτι είναι τόσο εξοργιστικό που σου πετάει τα μάτια έξω. Αν υπήρχε το παλιό corpus του φόρουμ θα έβλεπες ότι περίπου τις μισές φορές το γράφω με ωμέγα.
Α μάλιστα, δηλαδή εσύ φτιάχνεις δικές σου ορθογραφίες κατά πώς σου αρέσει και ψέγεις τους άλλους αν κάνουν λάθος.

Μπουγατσοχαλβάς με πατέντα.
Ναι, το έχω πει πολλές φορές ότι φτιάχνω δικές μου ορθογραφίες. Η ποίησή μου είναι γεμάτη τέτοιες λέξεις, έχει συζητηθεί άπειρες φορές. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις λάθος και στο να επινοείς ορθογραφήσεις που χρησιμοποιείς συστηματικά με κάποια αιτιολογία. Μπορείς να επιτεθείς στις ορθογραφήσεις μου και να τις θεωρήσεις γελοίες, είναι fair game.

Επίσης δεν ασχολούμαι συνέχεια με ορθογραφικά λάθη, αλλιώς δεν θα έκανα άλλη δουλειά εδώ μέσα. Ασχολούμαι μόνο όταν θέλω να περάσω κάτι ή απλά όταν θέλω να εκνευρίσω κάποιον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”